Mere murate

Vă spun, lingându-mă pe buze, că au un gust extraordinar. Sunt tari și dulci-sărate-acrișoare.

N-am mâncat până acum mere murate. Mama n-a pus niciodată mere în borcanul cu castraveți. Poate doar pepenași, dar gustul ălora nu  mi s-a părut niciodată agreabil.

Însă alte mame, de la Piatra Neamț, au pus și mere 🙂 Și struguri, morcovi sau hrean. Aseară, când eram gata să arunc merele de pe fundul borcanului cu castraveți – borcanul ăla salvat de gerul de pe balcon -, am zis să le gust întâi, să văd cum poate fi un măr murat. Și vă spun, lingându-mă pe buze, că au un gust extraordinar. Sunt tari și dulci-sărate-acrișoare. La anul, când veți pune murături, aruncați acolo în borcan și câteva mere. Nu trebuie să le faceți nimic special, doar să le spălați și să le lăsați acolo, în borcan. O să aveți surprize plăcute:)

Etichete: ,

2 comentarii la “Mere murate” Subscribe

  1. Alex 17/12/2010 at 20:00 #

    Subscriu .. sunt super bune, de struguri ce sa mai zic

    • Dollo 17/12/2010 at 20:01 #

      Strugurii nu i-am incercat, zici ca am facut rau ca i-am aruncat? 🙂 Mai am un borcan…

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Scrisoarea pe care n-a mai primit-o Eugen Ionescu

dosarul-profesorul

Povestea profesorului Ion Nițulescu – un „element dușmănos” față de orânduirea socialistă – și a delatorilor săi, dintre care numai securistul șef mai trăiește azi bine mersi, măncându-și pensia într-o vilă somptuoasă chiar în satul natal al victimei sale

Ce zice FMI de finanțarea găurii negre „biserica”, de la buget?

prefericitul Daniel arata calea

Biserica Ortodoxă Română nu vrea concurență pe piața lumânărilor și a locurilor de veci, dar vrea bani de la buget pentru salarii și catedrale. Oare FMI știe?

Dubița albă din Vitan, monumentul neputinței poliției și Primăriei sectorului 3

Celebra dubiță abandonată în fața Poștei Vitan

O dubiță zace de câteva luni încurcând traficul din Vitan. Poliția locală știe, dar nu are platformă de ridicat, Poliția rutieră o filmează și-l amendează pe proprietar, Primăria Capitalei zice să apelăm la țiganii care fură fier vechi, să fure și mașina abandonată.

Copiii proști nu ies din școli proaste, ci din părinți

Lasă și tu copiii la școală

După ce dau lunar, la grădiniță, sume cât salariul mediu pe economie, părinții se înghesuie să plătească oricât ca să-și vadă plozii înscriși „la o școală bună”, dar își păstrează intactă lipsa de disponibilitate pentru a petrece timp cu copilul lor.

Biblioteca națională s-a deschis, dar nu funcționează

Biblioteca Națională Samsung

Biblioteca te păcălește că-ți face legitimație online, dar nu ți-o face decât la sediu, îți zice pe site că are anumite cărți, dar în depozit ele nu există, și nu împrumută cărți acasă. Niciodată. Avem un sediu ultracentral și modern de 100 de milioane de euro, doar ca suport pentru o reclamă Samsung deocamdată.

Je suis doamna de la litera B

realitate

Doamna care răspunde de litera B mănâncă dintr-o caserolă, lucrează la un birou care nu se vede de dosare, zilnic cu o armată de oameni nerăbdători la ușă, care nu lasă nici măcar timpul să iasă bășina celui dinaintea lor din birou, că dau năvală să-i ia locul. Nu vreau să știu ce s-ar întâmpla dacă pe doamna ar apuca-o pântecăraia.