Mere murate

Vă spun, lingându-mă pe buze, că au un gust extraordinar. Sunt tari și dulci-sărate-acrișoare.

N-am mâncat până acum mere murate. Mama n-a pus niciodată mere în borcanul cu castraveți. Poate doar pepenași, dar gustul ălora nu  mi s-a părut niciodată agreabil.

Însă alte mame, de la Piatra Neamț, au pus și mere 🙂 Și struguri, morcovi sau hrean. Aseară, când eram gata să arunc merele de pe fundul borcanului cu castraveți – borcanul ăla salvat de gerul de pe balcon -, am zis să le gust întâi, să văd cum poate fi un măr murat. Și vă spun, lingându-mă pe buze, că au un gust extraordinar. Sunt tari și dulci-sărate-acrișoare. La anul, când veți pune murături, aruncați acolo în borcan și câteva mere. Nu trebuie să le faceți nimic special, doar să le spălați și să le lăsați acolo, în borcan. O să aveți surprize plăcute:)

Etichete: ,

2 comentarii la “Mere murate” Subscribe

  1. Alex 17/12/2010 at 20:00 #

    Subscriu .. sunt super bune, de struguri ce sa mai zic

    • Dollo 17/12/2010 at 20:01 #

      Strugurii nu i-am incercat, zici ca am facut rau ca i-am aruncat? 🙂 Mai am un borcan…

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Românul s-a născut poet, de aia e mai lent

casca

Când o lucrare unică intră pe mâinile unor muncitori români termenele contractuale devin opționale. Totul în România durează mai mult, zice spaniolul șef de șantier. Dar la final iese o operă brâncușiană, zice inginerul român

Dacă Traian ar fi vrut să cucerească Dacia în 2013…

turnulete

… l-ar fi oprit jandarmii să urce la cetatea Sarmizegetusa Regia, pe motiv că e închisă între decembrie și februarie, și astfel geneza poporului român ar fi așteptat primăvara

Ce înseamnă să fii cioban

cioban

În pofida unei potenţe proverbiale, datorată chipurile cărnii de oaie, ciobanii nu mai au căutare la fete, iar o viaţă de celibat şi mizerie la oi nu mai e pe placul tinerilor.

Biblioteca națională s-a deschis, dar nu funcționează

Biblioteca Națională Samsung

Biblioteca te păcălește că-ți face legitimație online, dar nu ți-o face decât la sediu, îți zice pe site că are anumite cărți, dar în depozit ele nu există, și nu împrumută cărți acasă. Niciodată. Avem un sediu ultracentral și modern de 100 de milioane de euro, doar ca suport pentru o reclamă Samsung deocamdată.

De ce țin oamenii cu PSD

flyere

Deoarece în multe județe e cel mai mare angajator. Pe banii noștri, baronii PSD patronează instituții de stat supradimensionate cu angajați fictivi care muncesc în realitate pentru partid. Înțelegeți de ce se oftică Dragnea că el e singurul fraier judecat pentru o astfel de faptă pe care o practică cu succes toți colegii lui în continuare?

Dubița albă din Vitan, monumentul neputinței poliției și Primăriei sectorului 3

Celebra dubiță abandonată în fața Poștei Vitan

O dubiță zace de câteva luni încurcând traficul din Vitan. Poliția locală știe, dar nu are platformă de ridicat, Poliția rutieră o filmează și-l amendează pe proprietar, Primăria Capitalei zice să apelăm la țiganii care fură fier vechi, să fure și mașina abandonată.