Mere murate

Vă spun, lingându-mă pe buze, că au un gust extraordinar. Sunt tari și dulci-sărate-acrișoare.

N-am mâncat până acum mere murate. Mama n-a pus niciodată mere în borcanul cu castraveți. Poate doar pepenași, dar gustul ălora nu  mi s-a părut niciodată agreabil.

Însă alte mame, de la Piatra Neamț, au pus și mere 🙂 Și struguri, morcovi sau hrean. Aseară, când eram gata să arunc merele de pe fundul borcanului cu castraveți – borcanul ăla salvat de gerul de pe balcon -, am zis să le gust întâi, să văd cum poate fi un măr murat. Și vă spun, lingându-mă pe buze, că au un gust extraordinar. Sunt tari și dulci-sărate-acrișoare. La anul, când veți pune murături, aruncați acolo în borcan și câteva mere. Nu trebuie să le faceți nimic special, doar să le spălați și să le lăsați acolo, în borcan. O să aveți surprize plăcute:)

Etichete: ,

2 comentarii la “Mere murate” Subscribe

  1. Alex 17/12/2010 at 20:00 #

    Subscriu .. sunt super bune, de struguri ce sa mai zic

    • Dollo 17/12/2010 at 20:01 #

      Strugurii nu i-am incercat, zici ca am facut rau ca i-am aruncat? 🙂 Mai am un borcan…

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

De ce nu-i prieşte Mioriţei iarba din UE

turma-alergand

Oieritul românesc supravieţuieşte cu greu, între subvenţia europeană care vine târziu, dezinteresul tineretului pentru meseria de cioban, şi supremaţia supermarketurilor care ne bagă pe gât brânză de import.

Cum s-a „optat” pentru ora de religie

scoala

Curtea Constituțională îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă. Motive pentru care peste 90% dintre părinți au făcut cereri ca să-și înscrie copiii la ora de religie.

Pentru Dan. Și pentru toți cei care au murit „ca fraierii” la Revoluție

O bunică de pe strada care-i poartă numele lui Dan

Azi e doar un nume de stradă în Berceni. Pe ea locuiesc oameni. Probabil unii dintre ei s-au enervat acum câțiva ani când au fost nevoiți să-și schimbe buletinele pentru că primăria le schimbase numele străzii.

Fiecare moment dificil din istoria unei țări are nevoie de victime

mineriada

Ce or mai face oamenii ăia care au bătut la Mineriadă? Or fi bine, sănătoși, or avea copii, planuri, or fi mulțumiți de viața lor, de deciziile pe care le-au luat, or dormi liniștiți? Or face politică?

Cât ne costă să „stârpim” prostituția și cât am câștiga dacă am legaliza-o

ashley

Statul a cheltuit un milion de lei și doi ani de anchete ca să descopere că prostituția se face și prin mica publicitate. Printre „proxeneți” – o femeie de serviciu care cumpăra prezervative la un salon de masaj, o studentă care-i organiza agenda unei fete, un ziar de mică publicitate…

Skopje, Macedonia: sărăcie și statui pe datorie

Prometeu, turiștii și clădirea parlamentului în plan secund

Premierul macedonean ia credite externe ca să clădească identitatea națională cu statui și clădiri impozante, în timp ce țara are 30% șomeri, iar oamenii emigrează ca să trăiască mai bine.