Mere murate

Vă spun, lingându-mă pe buze, că au un gust extraordinar. Sunt tari și dulci-sărate-acrișoare.

N-am mâncat până acum mere murate. Mama n-a pus niciodată mere în borcanul cu castraveți. Poate doar pepenași, dar gustul ălora nu  mi s-a părut niciodată agreabil.

Însă alte mame, de la Piatra Neamț, au pus și mere 🙂 Și struguri, morcovi sau hrean. Aseară, când eram gata să arunc merele de pe fundul borcanului cu castraveți – borcanul ăla salvat de gerul de pe balcon -, am zis să le gust întâi, să văd cum poate fi un măr murat. Și vă spun, lingându-mă pe buze, că au un gust extraordinar. Sunt tari și dulci-sărate-acrișoare. La anul, când veți pune murături, aruncați acolo în borcan și câteva mere. Nu trebuie să le faceți nimic special, doar să le spălați și să le lăsați acolo, în borcan. O să aveți surprize plăcute:)

Etichete: ,

2 comentarii la “Mere murate” Subscribe

  1. Alex 17/12/2010 at 20:00 #

    Subscriu .. sunt super bune, de struguri ce sa mai zic

    • Dollo 17/12/2010 at 20:01 #

      Strugurii nu i-am incercat, zici ca am facut rau ca i-am aruncat? 🙂 Mai am un borcan…

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Casa Becali, fostă Groza, fostă Auschnit, fostă Manu

Palatul lui Becali din București

“Intrați, bey, fotografiați ce vreți voi, vizitați tot, mi se rupe! O să văd eu ce-o să scrieți după aia, dacă sunteți cu sufletul curat… Intrați, faceți ce vreți, numa’ să nu furați!”. Așa ne-a primit Gigi Becali în curtea casei sale din Aleea Alexandru nr.1

Minune, în decembrie în sectorul 3 au răsărit părăluțele

flori-negoita

În triunghiurile decupate în gazonul din sectorul 3 astă vară, s-au ofilit begoniile și au răsărit părăluțele. O afacere horticolă de 49 de euro/mp fără TVA.

Cum a distrus Oprescu o investiție de 14 milioane de euro, deturnând 5 milioane

oprescu_telegondola

Pentru o datorie de 5 milioane de euro a RATB către Metrorex, Primăria Capitalei preferă să arunce la coș o investiție de 14 milioane de euro, parte a unui proiect mai amplu, de 35 de milioane de euro, făcut din credite externe.

(III) Clientul român e mitocan și nespălat

sexwork is work

Ultima parte a interviului cu „Profesoara” – una dintre cele mai vechi prostituate din București – face un portret robot al clientului român, de la gunoier și căcănar, până la politician și preot.

USR, mai bine nu se poate

candidati-scena

Am fost la congresul USR ca să-i cunosc mai bine pe oamenii pe care-i susțin. Am vrut să înțeleg de ce Nicușor Dan ține cu dinții și de progresiști și de conservatori, și cum s-a tranșat soarta partidului prin alegerea celor mai buni 21 de oameni care să-l conducă.

Biblioteca națională s-a deschis, dar nu funcționează

Biblioteca Națională Samsung

Biblioteca te păcălește că-ți face legitimație online, dar nu ți-o face decât la sediu, îți zice pe site că are anumite cărți, dar în depozit ele nu există, și nu împrumută cărți acasă. Niciodată. Avem un sediu ultracentral și modern de 100 de milioane de euro, doar ca suport pentru o reclamă Samsung deocamdată.