N-am mâncat până acum mere murate. Mama n-a pus niciodată mere în borcanul cu castraveți. Poate doar pepenași, dar gustul ălora nu mi s-a părut niciodată agreabil.
Însă alte mame, de la Piatra Neamț, au pus și mere 🙂 Și struguri, morcovi sau hrean. Aseară, când eram gata să arunc merele de pe fundul borcanului cu castraveți – borcanul ăla salvat de gerul de pe balcon -, am zis să le gust întâi, să văd cum poate fi un măr murat. Și vă spun, lingându-mă pe buze, că au un gust extraordinar. Sunt tari și dulci-sărate-acrișoare. La anul, când veți pune murături, aruncați acolo în borcan și câteva mere. Nu trebuie să le faceți nimic special, doar să le spălați și să le lăsați acolo, în borcan. O să aveți surprize plăcute:)
Subscriu .. sunt super bune, de struguri ce sa mai zic
Strugurii nu i-am incercat, zici ca am facut rau ca i-am aruncat? 🙂 Mai am un borcan…