M ă sună mama astă seară, entuziasmată:
– Hai că l-am văzut și eu pe Nicușor ăsta de l-am votat. L-au arătat ăștia la televizor și l-am auzit și vorbind. A zis că e bucuros că l-a votat lumea care e sătulă de politicieni și era undeva într-o cârciumă. Îl aplaudau mulți tineri din ăștia ca voi. De ce nu erai și tu acolo cu ei?
Mama, care l-a votat pe Nicușor Dan pentru că am convins-o eu (va trebui acum să-i explic ce e ăla un hipster 😉), nu-l văzuse niciodată la față pe candidatul căruia i-a acordat votul. Nici nu l-a auzit promițând ceva. Mai în alb de atâta nu se poate. Ar fi de râs dacă n-ar fi trist. Dacă mama are 70 de ani și n-a intrat în viața ei pe Internet – decât cu ajutor – nu știu ce scuză au televiziunile și reporterii lor, care-l prezintă acum, după alegeri, pe Nicușor ca pe minunea de la Maglavit, cu textul invariabil: „o surpriză de proporții este candidatul ND care, deși și-a făcut campanie numai online și cu voluntari, a reușit să adune 9% din voturi”.
Omul a apărut la TV zilele astea mai mult decât în campanie, când ar fi fost nevoie. Iar aerul ăsta de milă surprinsă cu care este prezentat, de parcă săracul ar fi fost pe moarte, dar a reușit să scape cu viață, miraculos, mă enervează mai mult decât victoria la sectorul 3 a lui Negoiță, iubitorul de Lolite. Din pricina ipocriziei și a autismului a murit presa scrisă în România. Televiziunile îi calcă fidel pe urme.
***
Despre Negoiță Robert aș fi zis mai multe dar mi-am amintit că și Negoiță Liviu a ajuns primar după ce l-a făcut Laura Andreșan celebru. Și uite ce treabă bună a făcut. Acuma, și ăsta nou ce să facă, săracul, dacă a ajuns la liceu abia la 31 de ani – după cum zice Wikipedia că atunci ar fi luat BAC-ul – normal că s-a anturat și el cu colegele lui de școală. O fi crezut că erau de-o seamă.
explica si mie ce-s aia hipsteri, ca am tot vazut chestia asta peste tot, si deja simt ca sunt multi impotriva lor, cam ca impotriva televizorului: o fi ceva daunator nu alta. am pierdut momentul cand hipsterii erau ceva foarte pozitiv probabil…
Încă mai e de bine câteodată 🙂 http://en.wikipedia.org/wiki/Hipster_(contemporary_subculture)
„se conformeaza non conformismului” – imi place, super post modern, ma declar hipstera:) hipster is the new black…
Si mama mea (82 de ani) a votat tot cu Nicusor Dan (si nu sfatuita de mine, ci din proprie initiativa). Chiar m-a sunat ieri ca sa imi spuna ca l-a vazut la televizor, la terasa, cu multi tineri si o batea gindul sa il sune ca sa ii spuna ca l-au votat si batrini. Dar mama are acces la internet ca, de vreo 6 luni, tine mortis sa isi citeasca presa pe internet.
Ehe, la mine a fost mai ușor s-o conving cu cine să voteze decât să intre pe Internet. Ea nu vrea să învețe nici cum e cu SMS-urile… Deci mama ta o fi cea mai bătrână votantă a lui Nicușor? 🙂
Dollo, poza e de anul asta? Mai sunt multe clădiri cu instalații de aer condiționat la fiecare geam in București? Si alea de pe acoperis sunt antene TV de pe vremea lui Ceau’? Statuia aia chiar exista? Asta e Bucureștiul?!? Asta e România?!?
Romanii sunt intradevar neam de mamaligari!
Poza e făcută în acest week-end. Totul e cum se vede. Așa arată clădirea emblematică pentru presa din Ro și una din intrările în Capitala pentru care se bat ăștia la alegeri.
ND nu a aparut la TV in campanie pt nu a eclipsa candidatii favoriti ai patronilor de trusturi sau pe cei care au platit pt promovare.
Daca vrei iti trimit poze cu solutiile care se aplica in vest. Mult mai ieftine si mai estetice decat unitatile individuale de climatizare in fata fiecarui geam. Ii scrii lui Oprescu in legatura cu asta(ii arati pozele romania vs. vest)? I-as scrie eu, dar poate ca bucurestenilor le place asa;) si nu vreau sa-mi bag nasul in oala lor;). Poate ca nu stiu romanii ca se poate si altfel.Oricum, fixarea oricaror aparate de fatadele cladirilor ar trebui interzisa prin lege. La fel si cu antenele care strica aspectul.
Trimite-le la Nicușor Dan. Sigur o să le ia în seamă, chiar și peste câțiva ani. Oprescu e o cauză pierdută după părerea mea. Ca și cei 50% care l-au votat.
Las ca merge s-asa! Eu oricum nu stau in Bucuresti.:)
No fi atenta ce i-am scris lui Oprescu:
Petitie
Tipul: Propunere
Subiect: Solutie pentru inlaturarea aparatelor de aer conditionat de pa fatadele cladirilor
Mesaj: „Domnule Primar General,
Nu va scriu in calitate de sustinator al dumneavoastra sau de cetatean al Bucurestiului. Va scriu in calitate de cetatean roman enervat de starea in care se prezinta Bucurestiul in anul 2012. Ma refer la aspectul cladirilor cu aparate de aer conditionat pe fatade in dreptul fiecarui geam. Aveti aici un exemplu: https://www.dollo.ro/2012/06/mama-hipsterita . Sunt solutii mult mai estetice pentru climatizarea cladirilor din Bucuresti si nu cred ca sunt cu mult mai scumpe. Vedeti fotografia atasata! Sistemul respectiv permite si incalzirea pe timp de iarna. Poate ca dumneavostra sunteti multumit de pozitia dumnevaostra in societate, fiind primar general al capitalei Romaniei si sunteti mandru de „realizarile” dumneavoastra, insa mie mi-e rusine de starea capitalei tarii mele. Daca mentineti situatia fara sa luati masuri, nu aveti nici un motiv de mandrie in fata propriilor cetateni si mai ales in fata cetatenilor straini care viziteaza Bucurestiul.”
:)) să ne trimiți și nouă răspunsul
Raspunsul lu` oPRESCU, ti-l spun eu: ” Fuck” pe voi !
Asta-i un raspuns de alcoolic (dupa cearcanele de la ochi si dupa cum spun „pretinii lui care stiu DE CE”), cu mainile bagate in buzunare pana la….coate, intr-o pozitie oleaca dat pe spate exact ca ultimu golan ratat de dupa blocuri.
Daca as fi inginer la primarie si as citi petitia asta as pune-o in cosul cu „Conspiratia extraterestrilor care se infiltreaza pentru a ne fura farfuriile din frigider”.
Sunt 2 probleme mari si late:
1. Aeru’ conditionat se pune pe fatada pentru ca daca lungesti prea mult distanta intre unitatea externa si cea interna a aparatelor conventionale…. pam pam pam…. pierzi randament. Cu alte cuvinte „nu mai raceste vere, cheama p-aia de la servis” deoarece cu cat sunt mai lungi conductele cu atat se face mai mult schimb de temperatura pe lungimea lor. Fizica termodinamica, clasa a XI-a. Exista si recomandare in manual cat de mare sa fie distanta.
2. In ceea ce priveste unitatile industriale, ca alea de la malluri, hipermarketuri, etc. utilizarea lor este limitata de spatiu. Sunt imense. Nu ai unde sa le pui. Si daca ai gasi loc sa le pui pe pamant undeva atunci ar trebui ca fiecare cladire sa fie evacuata si reamenajata pentru folosirea lor. Luat cativa centimetri din fiecare etaj, pus tavan fals, trase conducte, trase cabluri, termostat si controler pentru fiecare camera etc. Sigur nu e mult mai scump? Iar daca nu gasesti cu nici un chip loc si trebuie puse PE clardirea respectiva atunci sa te tii cu consolidare, ranforsari si alte nenorociri.
PS: Sintagma „cladirilor din bucuresti” e foarte vaga. Foarte putine cladiri sunt in administrarea directa a primariei si se confrunta doar cu problemele descrise mai sus. Restul fie sunt la alte organe ale statului fie la cetatean si iti doresc mult succes sa convingi toti locatarii unui bloc sa bage bani in si sa si suporte instalarea unui sistem industrial de climatizare. Romanu’ nu accepta nici consolidarea gratuita pentru cutremur.