Am strâns piscina și-am plecat în lume

Doi oameni, mai multe pisici, 17 tone de apă și opt ore de muncă grea. Așa se încheie încă o vară călduroasă la moșie.

work in regres

Mulți îmi veți fi invidiat zâmbetul publicitar de pe marginea piscinei de #lamoșie, ori de câte ori am mai pus pe ici pe colo câte o poză cu apa albăstruie și răcoroasă, dar în spatele lui, ca în spatele oricărui succes, vorba aia, stă ditamai efortul. Unul la instalare și altul, care-l și întrece, la demontare.

Studiile făcute pe bază de aprecieri subiective nu sunt concludente, dacă merită sau ba efortul depus în cele două momente cheie, pentru cele trei, maxim patru luni, în care te bucuri de răcoarea apei din ea.

Gurile rele – a.k.a domnul inginer – ar zice că nu merită, dar cum piscina este până la urmă o plăcere, deci lipsită de orice urmă de rațiune, nu stă nimeni să ia în seamă gurile rele.

N-avem o înregistrare și de la montajul de anul ăsta, în schimb ne-a venit ideea să facem un time-lapse cu ziua cruntă a demontării. Mai ales că știam ce ne așteaptă, e deja al patrulea an în care o strângem. Avem deci o experiență în spate  – și ce spate!

urmările distracției

Am purces s-o strângem mai devreme anul ăsta, deși în mod normal o prinde toamna în bătătură, din două motive: anul ăsta am avut niște pastile de clor expirate, de anul trecut, care nu și-au făcut deloc treaba, adică apa a cam făcut depuneri verzulii pe marginile psicinei, oricât am întrețint-o și curățat-o. Și al doilea motiv, ăla mai principal de fapt, este că am decis să părăsim incinta națională în căutarea altor zări. Nu închideți Internetul, deci, că urmează informații importante de pe traseu.

Până atunci, vă las cu cele cinci minute de distracție (pentru voi), o comprimare la maxim a ale celor opt ore de muncă depuse de noi ca să transformăm piscina care ne-a răcorit vara asta într-o mare litieră, ceea ce de fapt este în cea mai mare parte a anului 😉

P.S. anumite momente din acest proces, văzute la viteza lor normală, ar fi fost dureros de privit. În schimbul ușurării poverii, vă provoc să-mi spuneți câte pisici (și de câte ori?) apar în acest film, ia să vă văd vigilența 🙂

Etichete: , ,

6 comentarii la “Am strâns piscina și-am plecat în lume” Subscribe

  1. Om bun 22/08/2024 at 07:53 #

    Mi se pare mie sau chair ati exagerat in privinta curateniei ? Ce pool boy, eu va angajez pe voi ca faceti treaba buna la piscine. Cred ca o sa faceti bani frumosi daca va reprofilati :))

    • Dollo 22/08/2024 at 20:51 #

      Nu există suficienți bani pe lume ca să facem asta 🙂

  2. Mmmaria 22/08/2024 at 08:23 #

    Sincer, m-a cam speriat video-ul/timelapse, nu m-as baga in asa ceva nici moarta, oricat de mare ar fi placerea.
    Insa mai tare m-a speriat fraza cu „am decis să părăsim incinta națională în căutarea altor zări”.

    Astept cu urechea lipita, ca sa zic asa, sa aflu ce si cum.
    Succes va doresc, dar ca una care chiar stie care e situatia prin alte zari…ma speriati.

  3. Ionut 22/08/2024 at 12:11 #

    In loc de clor incearca oxigen activ.

    • Dollo 22/08/2024 at 20:52 #

      Mai vedem la anul, mulțumesc pentru sugestie.

  4. Stelian 23/08/2024 at 02:39 #

    Romania inca e la inceputul piscinelor de genul asta.
    P-aci, de unde va scriu, exista un kit pentru pornire primavara si apoi alte substante de intretinere pe timpul folosirii.
    N-am asa ceva, nu stiu multe. Cred ca in viitoarele vacante in exterior, sau unde veti ajunge, sa treceti printre obiective si niste magazine specializate in asa ceva sau unele generale gen DEDEMAN care au si o sectie de genul asta. Mai cred ca pompa de filtrare trebuie sa mearga mult mai mult.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Discuție cu o viitoare ziarizdă/piarizdă. Trizdă!

A fost odata copiutza - sursa foto: http://www.cheatingculture.com

Pentru cine zicea că presa e plină de ingineri, făcuți ziariști de ocazie, am un mesaj încurajator: vine tare din urmă generația copy/paste. Hold your breath!

Stăm prost cu nervii

sacrificat

O jumătate de oră într-un autobuz Mercedes, în cel mai bogat oraș al țării.

Primăria Capitalei cumpără lumina soarelui la suprapreț

panouri

Aministrația parcurilor București a cârpit sistemul de iluminat din Parcul Tineretului cu niște panouri fotovoltaice pe care le-a cumpărat cu de patru ori prețul pieței, de la o firmă care a făcut în viața ei o singură afacere: asta.

Viața și moartea într-un sat românesc. În 2012

Ale lor mâini bătrâne

Despre mutarea clasei muncitoare de la oraș la sat, înmormântarea organizată de firma de pompe funebre a preotului, despre UE care ne obligă să nu mai ținem mortul în casă, dar noi vrem să facem economie. Și despre politicieni.

Nu există o legătură între creșterea avuției bisericii și calitatea vieții enoriașilor

oti

Interviu cu fondatorul Asociației Secular Umaniste din România, Atila Nyerges, despre religie, credință, știință și imoralitatea legăturii dintre biserică și politicieni, pe la spatele poporului prezumat credincios.

Din Buenos Aires con mucho calor

eu

Zgomotos, fierbinte, cu iz de grătar și cu aromă de tango – Buenos Aires, orașul cu 13 milioane de oameni