De ce n-o să mai mănânce Toshiba de la Royal Canin

Păi uite de aia, că ține cu urșii din Ucraina ;)

UPDATE: poziția Royal Canin International – la final

Când am adunat-o de pe străzi pe Toshiba, veterinarul mi-a spus să nu-i dau altceva decât mâncare de la Royal Canin sau Hills. M-am conformat, deși există variante și mai ieftine prin magazinele de profil. Dar na, faci ce spune doctorul. Oricum toate boabele alea sunt la fel și noi habar nu avem ce pun producătorii în ele, dar asta e altă poveste. M-a șocat, însă, azi, ce am aflat de la Vier Pfoten. Cică Royal Canin sponsorizează în Ucraina lupte ilegale între câini și urși. Urșii fiind legați și împiedicați să se apere.

Sigur că e un gest poate insignifiant din partea mea, la valoarea afacerilor lor, dar uite de aia n-o să mai mănânce gura Toshibei boabe de la regele canin. Comunicatul Vier Pfoten:

„Producătorul mondial de hrană pentru animale ROYAL CANIN a sponsorizat luptele ilegale de câini cu urși din Ucraina

VIER PFOTEN este în posesia unui material video care surprinde imagini de la un astfel de „concurs” sponsorizat de ROYAL CANIN. Competiția a avut loc în luna aprilie 2013, într-o pădure de lângă orașul Vinița, centrul Ucrainei. De-a lungul câtorva ore, la intervale de câte zece minute, doi-trei câini sunt asmuțiți asupra unui urs imobilizat în lanțuri. Spectatorii privesc cum câinii atacă și mușcă ursul, care nu se poate apăra aproape deloc. Ursul nu se poate mișca liber, fiind manevrat cu un lanț de câțiva bărbați, care-l trag în mod constant în zona de luptă. Un „specialist” acordă puncte fiecărui câine. Trofeele concursului, pe care se poate observa logo-ul Royal Canin, așteaptă să fie acordate proprietarului care deține cel mai agresiv câine.

Anual, patru până la șase astfel de concursuri sunt organizate în taberele speciale de dresaj pentru câinii de vânătoare din Ucraina. VIER PFOTEN deține dovezi că ROYAL CANIN a sponsorizat astfel de spectacole în ultimele luni. Compania ROYAL CANIN a confirmat faptul că a sponsorizat concursul din luna aprilie, însă a refuzat orice contact sau discuție directă cu reprezentanții VIER PFOTEN.

Organizația noastră solicita companiei nu numai să sisteze pentru totdeauna sponsorizarea acestor concursuri pline de cruzime, dar și să-și asume responsabilitatea pentru urșii exploatați în cadrul acestora. „ROYAL CANIN își promovează imaginea de companie care respecta câinii și pisicile ca animale, plasând bunăstarea lor în centrul filosofiei sale. Prin sponsorizarea acestor lupte îngrozitoare de câini cu urși, ROYAL CANIN reduce animalele sălbatice, precum urșii, la rangul de animal de categoria a II-a”, arată Dr Amir Khalil, veterinar și director de proiecte la VIER PFOTEN.

Acest tip de concursuri încalcă legislația ucraineană. Ursul brun este protejat prin lege, iar orice activitate care provoacă suferințe unui urs în captivitate este interzisă. VIER PFOTEN face apel ca autoritățile responsabile să ia măsuri concrete pentru salvarea urșilor. VIER PFOTEN estimează că în Ucraina există între 15 și 20 de urși folosiți în lupte cu câini. Animalele duc o viață chinuită, în cuști mici cu podea de ciment, din care sunt scoase doar atunci când sunt folosite ca momeală pentru câinii asmuțiți asupra lor. De obicei urșilor li se dă hrană și apă insuficiente, pentru a-i face oponenți mai slabi în fața câinilor de vânătoare, iar multora dintre ei li se înlătură ghearele.

Urșii provin din grădini zoologice, circuri sau sălbăticie. Sunt smulși brutal de lângă mamele lor, la vârste de numai câteva luni. Cruzimea acestor despărțiri forțate a fost documentată video de VIER PFOTEN anul trecut, tot în Ucraina. În mai 2012, comercianți fără scrupule au cumpărat-o pe micuța ursoaică Nastia de la grădina zoo din orașul ucrainean Lutsk. Puiul de numai cateva luni a țipat si s-a tânguit îndelung atunci când a fost smuls de lângă mama sa. Nastia fost băgată cu forța într-o cușcă mică și dusă la Vinița. În iulie 2012, VIER PFOTEN a reușit să o elibereze din mâinile samsarilor pentru a o duce înapoi la mama ei. Dupa 4 luni, Nastia a fost dusă în noua rezervație pentru urși de la Jitomir, construită de VIER PFOTEN, unde mai exista cel puțin încă două locuri disponibile.”

Asta e varianta soft a poveștii, eu n-am sânge să mă uit la aia hard:

Mulțumită colaborării dintre cititorii mei, care sunt întotdeauna mai deștepți decât mine, avem așadar și punctul de vedere al Royal Canin, care recunoaște că a sponsorizat concursul, dar susține că nu știa ce urma să pățească ursul 😉

Unintentional Royal Canin in training hunting dogs with bears in Ukraine.

The animal welfare organization FOUR PAWS images has brought out a hunting training with a bear. This training is barrier tape with the Royal Canin logo to see.

It turns out that it is a dog show in Dubový Gay in Ukraine, held on 27 and 28 April 2013. The Royal Canin team in Ukraine has confirmed that Royal Canin was present at this dog show with a banner, prizes for winners and free food. In the discussions with the organizing committee of the dog show in Ukraine has never emerged that this hunting training would take place. With a bear If this had been known in advance would not have been present Royal Canin, which goes against our values ​​for granted.

Royal Canin Ukraine has immediately decided never to support this event. Moreover, marketing and sales teams throughout the world remembered the applicable corporate policies on animal health and welfare with the aim of sponsorship applications, including to more critical review. Participation in events,

Our Animal Welfare Policy indicates that we do not perform searches, endorse, or sponsor that harm animals. Relating in any way This policy also extends to sponsored marketing. Activities involving animals risk their health or well-being to be harmed are strictly prohibited from this policy.

For completeness Royal Canin dissociates itself entirely from this training for hunting dogs with bears. We regret that we are unwittingly involved in his hit.”

* de aici

Etichete: , , , , , , ,

16 comentarii la “De ce n-o să mai mănânce Toshiba de la Royal Canin” Subscribe

  1. Alina 23/07/2013 at 14:18 #

    Nu știu care-i treaba cu veterinarii și recomandările dar atât Hills, cât și Royal Canin sunt un gen de junk food sub emblemă de hrană premium. Încercați Acana, Orijen, Taste of the Wild sau alte branduri care fac hrană uscată doar din carne și legume/fructe, fără adaos de cereale.

  2. Dragos B 23/07/2013 at 15:12 #

    Pai sa vedem si noi dovezile alea. O simpla banda precum cea din poza nu ma convinge… Un banner si o inscriptionare la fel, le poate face orice nebun, precum criminalii aia din film. Mai degraba ma gandesc ca RC n-a vrut sa-i sponsorizeze pe RC asa ca… Probe serioase…

    • VASILIU MIRCEA PAUL 23/07/2013 at 15:25 #

      Absolut corect ! Si, in general, cine crede ceva ce vine de la rusi fara a verifica si ras-verifica…

    • Livia 24/07/2013 at 12:22 #

      Si eu banuiesc ca nu ati gandit inainte sa scrieti, ca sa ramanem in zona supozitiilor stupide si fara acoperire. Un ONG atat de mare ca VP nu-si permite sa lanseze acuzatii de-o asemenea gravitate fara sa aiba dovezi solide. Dovada ca povestea s-a si confirmat prin pozitia publica a RC. Dar, nah, noi am ramas aceiasi romanasi provinciali obsedati de teorii ale conspiratiilor si de convingerea ca ong-urile nu vor decat sa stoarca bani de la bietele companii

  3. Cora 23/07/2013 at 15:30 #

    Treaba cu veterinarii este ca sunt puternic sponsorizati si bonusati ( cadouri,echipamente, discount-uri la facturi, bonusuri lunare, trimestriale, anuale- la valorile facturate )de catre societatea Royal Canin pentru a le fi promovate produsele. Asadar e logic ca ei le recomanda „din tot sufletul ” 🙂 Toate produsele pt caini si pisici din comert sunt junk-food , atat ca unele sunt mai „grele” decat altele. Are dreptate domnisoara Alina mai sus. Adaug eu ca daca am putea sa hranim animalutele numai cu mancare facuta in casa, special pentru ei, ar fi minunat. Royal Canin nu respecta niciun caine si pisica, iar filosofia lor ca bunastarea acestora este cartea lor de capatai, este fictiune. Singurul si unicul scop al unei societati comerciale de acest gen , este Profitul. Pentru obtinerea caruia spun orice si fac orice. Inclusiv ilegalitati. Va mai mira ceva ?!

    • Adrian 23/07/2013 at 21:36 #

      „Bonusati”…cat de misto suna asta…auzi tu, bonusati.

  4. Adelina 23/07/2013 at 16:04 #

    Bine ca stiu, oricum, rareori cumparam Royal Canin. Prefer sa ii dau Orijen sau Acana pisoiului meu.

  5. Dana 23/07/2013 at 16:15 #

    A mea labradoritza mananca Royal Canin Obesity Management si va mai manca pana va da jos kilele in plus. Am incercat Orijen si Acana, pana la urma au ajuns la niste caini la tara ca a mea nu se atingea neam de ele.

    Treaba cu sponsorizatul e valabila in orice domeniu (medicina umana, etc), daca RC e junk food atunci cum ati categorisi Pedigree-ul ?

    Daca acuzatia e adevarata, e grav. Dar tare mi-e teama mai degraba de o lipsa de sponsorizare, cum bine s-a zis mai sus…

    Inainte de ’89, hraneam catelul doar cuu mancare facuta in casa (cu mari acrobatii). Intre timp insa, viata s-a complicat, a mai aparut si un copil…asta e.

  6. Xanaxdoo 23/07/2013 at 17:29 #

    Acuma ti-ai gasit sa renunti la Royal Canin, cind s-a nascut the Royal Baby?

    Cu tot respectul pentru Vier Pfoten, chiar nu cred ca Royal Canin ar sponsoriza asa ceva, mai ales ca Ucraina e foarte controversata dpdv al tratamentului aplicat ciinilor de cind i-au omorit in masa inainte de campionatul european de fotbal. Nu pot fi atit de timpiti cei de la Royal Canin. Probabil e o gluma proasta sau o facatura, cum s-a scris mai sus.

    • Dollo 23/07/2013 at 18:42 #

      Mă nush ce să zic, să iasă și ei cu o dezmințire, ceva…

  7. Dragos B 23/07/2013 at 19:34 #

    Ei zic c-au sponsorizat concursul dar ca nu stiau de mizeria cu ursul. Inclin sa-i cred, nu cred c-ar fi nimeni asa cretin incat sa-si asocieze numele cu crima aia… Nu ca mi-ar fi pra dragi corporatiile…

    https://www.royalcanin.nl/onbedoelde-aanwezigheid-royal-canin-bij-jachthondentraining-met-beren-in-oekra%C3%AFne.html

    • Xanaxdoo 23/07/2013 at 20:35 #

      Mersi pentru link, o traducere aproximativa cu google translate clarifica lucrurile:

      Unintentional Royal Canin in training hunting dogs with bears in Ukraine.

      The animal welfare organization FOUR PAWS images has brought out a hunting training with a bear. This training is barrier tape with the Royal Canin logo to see.

      It turns out that it is a dog show in Dubový Gay in Ukraine, held on 27 and 28 April 2013. The Royal Canin team in Ukraine has confirmed that Royal Canin was present at this dog show with a banner, prizes for winners and free food. In the discussions with the organizing committee of the dog show in Ukraine has never emerged that this hunting training would take place. With a bear If this had been known in advance would not have been present Royal Canin, which goes against our values ​​for granted.

      Royal Canin Ukraine has immediately decided never to support this event. Moreover, marketing and sales teams throughout the world remembered the applicable corporate policies on animal health and welfare with the aim of sponsorship applications, including to more critical review. Participation in events,

      Our Animal Welfare Policy indicates that we do not perform searches, endorse, or sponsor that harm animals. Relating in any way This policy also extends to sponsored marketing. Activities involving animals risk their health or well-being to be harmed are strictly prohibited from this policy.

      For completeness Royal Canin dissociates itself entirely from this training for hunting dogs with bears. We regret that we are unwittingly involved in his hit.

  8. Adrian 23/07/2013 at 21:38 #

    Eu voi continua sa mananc Royal Canin. Sunt dependent, intelegi Dollo?

  9. cristina 24/07/2013 at 08:34 #

    dincolo de orice interese comerciale, nu pot sa nu ma intreb ce au in loc de inima oamenii aia care au legat ursul? cam cata suferinta mai suporta pamantul asta? n-am curajul sa ma uit la film, descrierea mi-a fost suficienta. trucate sau nu, stiu ca exista astfel de „concursuri” in toata lumea, cu tot felul de alte animalute si nu inteleg cum putem fi naibii atat de cruzi.

    • ioana 03/12/2014 at 10:42 #

      este si dilema mea. cum poate un om sa provoace in mod constient suferinta unui alt om sau unui animal doar pentru distractie.
      cred ca sunt castrati emotional, le lipsesc niste rotite, ceva e pe minus.

  10. sfinxul din bucegi 26/07/2013 at 14:53 #

    veterinarii de la o vreme au idei traznite +))

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Dacă-ți iubești copilul

adam si eva

Dacă s-ar face un referendum pentru introducerea în Constituție a dreptului de a fi tras de curent, probabil mi-ar fi greu s-o conving pe mama să nu meargă să voteze. Dar pentru ăsta din 6-7 octombrie nu a trebuit să-i explic că dragostea are forme atât de diverse, încât nu e treaba omului s-o înghesuie într-un tipar alb-negru

Învățăm greu, mimăm mult și uităm repede

iohannis

Săptămâna trecută, după 25 de ani de tergiversări, dosarul Revoluției s-a închis, fără să fie cineva pedepsit și fără să știm vinovații. Dar asta e deja istorie, acum ne arde incendiul din club, de data asta va fi altfel, acum au murit tineri nevinovați pentru profitul unora, nu pentru democrație și alte abureli.

Suni la 112 și te sună înapoi niște ciocli

morturary

O întrebare pentru domnul Raed Arafat: ce comision primesc operatoarele de la 112 ca să le furnizeze firmelor de pompe funebre numerele de telefon ale rudelor celor decedați?

Perla Harghitei din Călărași (V)

noi

Povestea casei din lemn de la Harghita și minunații unguri de la Ecowoodenhouses care au construit-o

Dacă Traian ar fi vrut să cucerească Dacia în 2013…

turnulete

… l-ar fi oprit jandarmii să urce la cetatea Sarmizegetusa Regia, pe motiv că e închisă între decembrie și februarie, și astfel geneza poporului român ar fi așteptat primăvara

Regrete eterne fără semnul exclamării

Discuție despre pronumele de politețe pe marginea unei jerbe mortuare în Piața de flori George Coșbuc: se zice „nu vă vom uita niciodată” sau „nu te vom uita, fată?” 😉