Life’s a bitch, prison bitch

Irina Jianu, condamnată în lotul „Trofeul calității” alături și pentru Adrian Năstase, ispășește șase ani de pușcărie în închisoarea construită chiar de firma ei, în 2006, la Bacău

O mai știți pe Irina Jianu, șefa Inspectoratului de Stat în Construcții, condamnată la 6 ani închisoare în lotul „Trofeul calității”, la un loc cu Năstase? Adrian Năstase, fostul premier al României, condamnat că luase bani de la constructori – prin Irina Jianu și alții – pentru campania electorală. El a scăpat cu un an de pușcărie, și câteva cărți scrise, ea încă mai zâmbește din spatele gratiilor. Bine, e mult spus că zâmbește, că bine nu-i e, acum fiind anchetată și în alte câteva dosare.

Dar azi am aflat că soarta nu e lipsită de ironie. Mai exact că cel mai nou corp de clădire al penitenciarului Bacau, care adăpostește femeile din amintita pușcărie, este construit în 2006 chiar de firma doamnei Jianu. Era o vreme în care statul avea bani și mai construia și pușcării. Așa că respectivul corp, cu trei etaje, s-a construit în timp record – un an de zile – având-o ca dirigintă de șantier chiar pe doamna Jianu, după cum spun sursele mele.

Dacă ar fi știut doamna Jianu că-și construiește propria închisoare poate că ar fi fost un pic mai atentă cu proiectarea. De exemplu poate n-ar fi fost rau sa faca mai generoasa topografia acelui loc din celulă în care orice deținut se cam duce singur. Grupurile sanitare ale celulelor sunt proiectate prost, meschin și chiar umilitor pe alocuri. Detinutele nu au intimitate la duș, iar dacă stai la chiuvetă ca să te speli blochezi ușa, și o singură toaletă pentru o cameră cu 17-20 de paturi e cam puțin în anumite momente ale zilei.

Fate it seems is not without a sense of irony, după cum zice poetul. Altfel, corpul acela de închisoare încă oferă condiții rezonabile de detenție, chiar dacă destul de înghesuite, câtora sute de deținute femei.

* Poza e de aici

Etichete: , , , , , , ,

6 comentarii la “Life’s a bitch, prison bitch” Subscribe

  1. VASILIU MIRCEA PAUL 04/10/2013 at 00:49 #

    Asta chiar că e o știre ! Pentru madam Jianu învățătura de minte vine tîrziu dar poate îi va pune pe gînduri pe ALȚII. Și uite așa se vede încă o dată cum presarii noștri nu vor sau/și nu-s capabili să selecteze ceea ce-i esențial din fluxul evenimentelor.

    Despre partea prozaică a lucrurilor: proiectarea funcțiunilor (gen ușa blocată cînd folosești chiuveta) e un subdomeniu al arhitecturii extrem de important pe care mulți arhitecți îl ignoră cu nonșalanță. Aviz celor care își construiesc ceva.

    • Joint 04/10/2013 at 21:09 #

      asa ceva adica o inchisoare ?

  2. fefe 04/10/2013 at 11:05 #

    Stire de nota 10.

  3. Gogu 04/10/2013 at 12:17 #

    BRAVO DOLLO !!!! Asta e o stire adevarata.

    As merita niste afise cu tanti asta:


    2006 – 2007 Construieste inchisoarea
    2012 – 2015 Testeaza inchisoarea.

    TU urmezi ! ”

    Le-as lipi pe la parlament pe-acolo.

  4. Cos 04/10/2013 at 19:43 #

    Goes around, comes around..

  5. ady 04/10/2013 at 20:48 #

    o singura baie/toaleta e uneori cam putin cam de pe la 3 oameni (nu neaparat toti majori) in sus. 🙂
    gogu, mi-e teama ca afisu’ ala va fi la fel de inspaimantaror ca pozele cu dintii franjuri/plamanii prastie si diversele avertismente „o sa..” de pe pachelete de tigari.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Când gardul te dă de gol că ești nababul satului (III)

gardul

Proba șanțului și a zidului drept la sate; Viață de turnător de beton la mână; Azi ești tânăr și mâine îți cumperi gard jaluzea

Generaţia „Silicon Valley” de România, după 50 de ani

Politehnica Bucuresti, Falcultatea de Electronica si Telecomunicatii - Generatia 1960 - numai vise

Au absolvit în 1960 Politehnica. Erau 150. Mai târziu unii au emigrat și au ridicat cu creierele lor celebra Silicon Valley din California. Cei care au avut cu adevărat vână de aventurieri au rămas aici, în România. Acum mai sunt vreo 50.

Dubița albă din Vitan, monumentul neputinței poliției și Primăriei sectorului 3

Celebra dubiță abandonată în fața Poștei Vitan

O dubiță zace de câteva luni încurcând traficul din Vitan. Poliția locală știe, dar nu are platformă de ridicat, Poliția rutieră o filmează și-l amendează pe proprietar, Primăria Capitalei zice să apelăm la țiganii care fură fier vechi, să fure și mașina abandonată.

De ce a fost mai bine în iarna lui 54

București în iarna din 1954

Pe vremea aia oamenii știau să-și facă provizii pentru iarnă, să se scoată singuri din rahatul alb și reușeau să îndeplinească și planul în uzină. Acum avem televiziuni de știri al căror unic rol educativ e ăla de a perpetua mentalitatea asistată a cetățeanului care în curând va aștepta să fie șters și la cur de către autoritățile incompetente.

Parcul meu IOR

Parcul IOR

Mi-a fost alături 40 de ani, m-a crescut și relaxat. Acum e rândul meu să-l apăr de șmecheri. Dacă sunteți din sectorul 3, veniți mâine la Titan ca să ne păstrăm parcul.

Ce bucurie aș vrea eu să-mi facă Volksbank

bucurie

Banca pe care au dat-o mii de clienți în judecată oferă trei „lozuri” de câte 1000 de euro pentru satisfacerea unor bucurii omenești. Bucuria mea de client ar fi să-mi achit mai repede creditul la ei și să nu-i mai calc pragul niciodată.