Raj Tunaru – film indian într-o închisoare din America

Fostul deputat și candidat la președinția României a stat câțiva ani în pușcărie, în SUA, acuzat de amantă că a vrut s-o omoare. Soția zice că amanta minte

Dollores Benezic, anchetă publicată în 2007 în Evenimentul zilei

Cine ar fi zis, în 2004, că Raj Tunaru, candidatul care a folosit în campania electorală pentru prezidențiale coloana sonoră din “Vagabondul”, va avea câțiva ani mai târziu un destin de film indian. Aflat de câteva luni într-o închisoare din Orașul Îngerilor (SUA), Raj e chinuit acum de “Lanțul amintirilor” din vremea când se iubea cu amanta, dar și de dezamăgirea că “Prietenii lui elefanții” din politică și afaceri nu-l ajută să iasă din necaz.

Tunaru a fost arestat, la 30 septembrie 2006, sub acuzația că și-a bătut amanta pe care ar fi prins-o cu altul în apartamentul din Los Angeles. A fost eliberat o lună mai târziu, după ce soția milostivă a făcut o chetă printre prietenii din România și a adunat cei 500.000 de dolari ceruți cauțiune.

După altă lună,Tunaru a fost din nou arestat, sub acuzația că și-a amenințat telefonic victima că o omoară. De data asta cauțiunea de un milion de dolari așteaptă încă să fie plătită. Emilia Tunaru, și-a călcat pe inima trădată și s-a decis să-i fie alături la rău lui “Raju”, cum îi spune ea, încă iubitoare. Învinuitul stă de trei luni în pușcăria americană și slăbește văzând cu ochii. Amanta suferă, când pe patul de spital (după bătaia încasată de la iubit), când în libertate, la gândul că bărbatul cu care s-a iubit șapte ani suspină după gratii.

Deznodământul e departe de un “Happy end”. Soția o acuză pe amantă că minte, amanta zice că Tunaru o hărțuiește, iar Raju nu știe de partea cui să fie, ca să scape din pușcărie.

Episodul 1: Amantlâcul

Alexandru Raj Tunaru (48 de ani) a făcut o pasiune pentru Elena Beuca (28 de ani) în vara lui 2000, când fata s-a angajat ca recepționeră la hotelul familiei Tunaru din Venus. Relația s-a mutat la București, unde “Raju” locuia de luni până joi cu Elena, iar în week-end venea acasă, la Emilia, la Petroșani. Emilia spune că niciodată n-a bănuit nimic, pentru că Raju era mereu același soț atent și iubitor. Lidia, sora amantei, spune că soția înșelată știa, din 2002, când a venit la Hunedoara ca să-i ceară ajutorul să-și recupereze bărbatul din ghearele amantei.

“Amândoi se iubeau. Alex făcuse o obsesie pentru ea. De câte ori încerca Elena să pună capăt relației, el se plângea că face preinfarct. Îi promitea că va divorța și se vor căsători”, povestește Lidia.

Cei șapte ani de amor dintre cei doi au fost presărați cu vacanțe exotice în America latină, Dubai, Paris.

Episodul 2: America

În octombrie 2005 Elena a plecat la studii în Los Angeles. “Vorbeau tot timpul la telefon. Dacă o suna și nu răspundea imediat el înnebunea, îi făcea scene de gelozie”, povestește Lidia.

Emilia zice că amanta a vrut neapărat să meargă la studii în SUA, după modelul fiicei lor care studia la Miami, și că Raju le-a finanțat pe amândouă. Lidia neagă: “Firma imobiliară pe care Elena și-o făcuse, la sugestia lui Alex, la București, producea bani din care trăia și Alex. În SUA Elena a plecat pe banii ei”.

Episodul 3: Bătaia

În septembrie 2006 Elena i-a scris un email lui Alex, în care îi spunea că vrea să încheie relația: “Mi-am făcut diverse gânduri, ce o să se întâmple cu mine, dacă tu o să fii supărat pe mine (tu ai toți banii mei și procura de la apartament și terenurile mele), cum o să mă descurc cu banii, ce o să fac, cum îmi plătesc chiria… Habar nu am, dar  taica-meu mi-a zis că cel mai important în viață e să fii cinstit cu tine însuți și să ai curajul să te uiți în oglindă”.

La 24 de ore de la primirea veștii, Raju bate la ușa Elenei, din L.A. Turbează când îi deschide brazilianul Mario, colegul de apartament al Elenei. Urmează un scandal care trezește vecinii și aduce poliția. Din procesul verbal completat de poliție reiese că Raj i-a administrat câteva palme Elenei, a izbit-o de pereți și a amenințat-o cu cuțitul. Mario susține că Raj l-a amenințat cu “mafia românească”, iar vecinii, care au auzit scandalul prin pereți, spun că victima Elena ar fi țipat de câteva ori între loviturile suspectului. Neștiind engleza, suspectul n-a fost în stare să declare nimic, lăsându-se arestat cu calm.

Elena a ajuns după câteva zile în spital, unde s-a descoperit că pumnii primiți în burtă de la Raju i-au rupt pancreasul. Lidia spune că “și de pe patul de spital, Elena tot la el se gândea, să-l scape din închisoare”.

Emilia se îndoiește: “Nu cred că din palma dată de Raju i s-a rupt pancreasul. Poate suferea dinainte de asta și acum îl acuză pe el”.

Episodul 4: Pușcăria

Dacă în România bătaia conjugală e ruptă din rai, în SUA raportul poliției într-un caz de violență domestică are nouă pagini și descrie cu lux de amănunte situația. Suspectul e arestat, victima e protejată la o adresă secretă, iar cauțiunea stabilită de judecător îl face pe violent să se gândească mai bine înainte de a mai abuza de pumni. Așa a ajuns Raju să facă o lună de zile de pușcărie, într-o închisoare privată, de unde poate suna acasă cu taxă inversă, 3 $ minutul. Emilia Tunaru spune că a aflat de infidelitatea lui Raju abia când a fost sunată din America de o femeie care i-a spus că soțul ei a fost arestat. “La început am fost revoltată și am zis că nu mai vreau să știu de el. Apoi fiica mea mi-a zis în ce stare e, că a făcut preinfarct, că e speriat, nu știe limba engleză, stă în cameră cu 70 de deținuți… Și am zis că până la urmă e normal, că oricine greșește, și la cât ne-am iubit noi, trebuie să îl ajut”, se explică soția.

Episodul 5: Cauțiunea

Emilia a făcut chetă printre prietenii din România ai lui Raj și așa a reușit să plătească cei 500.000 de dolari cauțiunea. Raj a fost eliberat condiționat, fiind silit să rămână în SUA până la proces.

Lidia spune că pușcăria nu i-a potolit ardoarea amantului care îi trimetea mesaje prin email și sms Elenei, pe patul de spital. “A amenințat-o printr-un prieten comun din București că ne rupe picioarele și plătește un mexican să ne bată, dacă Elena nu-și retrage acuzațiile”, povestește Lidia.

Emilia nu crede o iotă și spune că totul e o înscenare a amantei, care ar vrea să rămână definitiv în SUA, pe motiv că în România e amenințată de iubitul mafiot: “Și-a făcut un plan diabolic de a obține cetățenia. În septembrie 2006 vine în România și vinde firma la o persoană care nu poate răspunde penal. De ce oare? Probabil o fi înșelat foarte multe persoane prin acea firmă, nu a plătit taxele și impozitele la stat și-și dorea cu orice preț să nu se mai întoarcă în România”.

Episodul 6: Recidiva

A doua arestare a lui Tunaru e controversată. Detectivul care s-a ocupat de caz i-a înlesnit Elenei o discuție înregistrată, la telefon, cu Raj. Scopul înregistrării era obținerea dovezii că Raj o amenință pe Elena. Urmarea: Raj e arestat din nou, cu o cauțiune de un milion de dolari, de data asta. Nicolae Cocis, avocatul lui Tunaru, susține că pentru gravitatea faptei, cauțiunea e exagerat de mare, și contestă valabilitatea înregistrării, pe motiv că ea de fapt nu conține nicio amenințare. Următorul proces e programat pe 23 martie.

 

MĂRIRE ȘI DECĂDERE
Raj Tunaru: carieră scurtă, faimă lungă

Născut la 12 noiembrie 1959

Căsătorit, tată a două fete, de 28 și 16 ani.

Studii: Institutul de Mine Petroșani, Facultatea de Drept – Universitatea „Spiru Haret”.

Activitate profesională: manager la SC TUNARU RAJ SRL, director general al SC PARANGUL SA.

Activitate politică: deputat în legislatura 2000-2004. Membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Grecia și India. Președintele Partidului Tineretului.

Candidat la președinția României în 2004.

Din 2004 iese din politică și rămâne cu afacerile, familia și amanta.

 

Etichete: , , , , , ,

No comments yet.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Rulată Germania

marcela

Cum mi-am înscris mașina nemțească în România și am trăit să povestesc despre asta

Învățăm greu, mimăm mult și uităm repede

iohannis

Săptămâna trecută, după 25 de ani de tergiversări, dosarul Revoluției s-a închis, fără să fie cineva pedepsit și fără să știm vinovații. Dar asta e deja istorie, acum ne arde incendiul din club, de data asta va fi altfel, acum au murit tineri nevinovați pentru profitul unora, nu pentru democrație și alte abureli.

Cum s-a făcut de am aflat povestea Amitei Bhose

AmitaBhose_Vaideeni1980

Fascinanta istorie a unei indience care s-a îndrăgostit de România citindu-l pe Eminescu, a lăsat familie și avere în urmă și a venit să trăiască în comunismul fără apă caldă și curent în căminele din Regie.

Ce caută englezii în Grecia

karaoke

În timp ce milioane de estici se dau peste cap să emigreze în vest ca să facă bani, englezi, germani sau canadieni vin în Grecia ca să trăiască decent, în căutarea unui stil de viață care nu le mai e accesibil în propriile țări.

Ziua 7: Facerea de bine e ca recensământul fără CNP

Cuvantul recenzorului de la blocul meu

Azi am recenzat prin telefon o persoană care se afla la coadă la moaștele sfântului x. CNP-ul încă era facultativ.

Când gardul te dă de gol că ești nababul satului (III)

gardul

Proba șanțului și a zidului drept la sate; Viață de turnător de beton la mână; Azi ești tânăr și mâine îți cumperi gard jaluzea