(III) Clientul român e mitocan și nespălat

Ultima parte a interviului cu „Profesoara” - una dintre cele mai vechi prostituate din București - face un portret robot al clientului român, de la gunoier și căcănar, până la politician și preot.

 sexwork is work

– Privind acum în urmă, față de cum te-ai gândit prima dată, când te-ai apucat de meserie, a ieșit cum ai vrut?

– Dacă regret ceva mă întrebi? Acuma mi-e greu, de zece ani încoace, că am îmbătrânit. Dar în rest nu. Am îmbătrânit la față, dar la corp nu (râde). Plus că e nasol și cu poliția. E și concurența mai grea, e mai greu să răzbați, bărbații din ziua de azi nu mai vor fete aranjate, coafate. Ei vor plate, în blugi și cu jegul pe gât, cât mai ieftine.

– Care ar fi portretul robot al clientului român?

– Păi care să fie. Înainte clientul zicea sărutmâna, te servea cu un suc, o prăjitură, mai stăteai un pic de vorbă cu el și după aia treceai la afaceri. Ăștia acum cum ai intrat în casă te dezbraci și te pui pe călărit. Ora e oră, nu discuți. Găsești câte un nebun din ăsta, îți blestemi și zilele.

– Care e cea mai nașpa experiență din cariera ta?

– Nu vreau să vorbesc despre asta.

– Dar cea mai frumoasă?

– Cele mai frumoase, când am născut copiii (când vorbește despre ei vocea îi devine calină, copilăroasă, și ochii îi radiază).

– Dar cu un client?

– E, alea nu…, sunt doar ale mele.

– Te-ai îndrăgostit de vreunul?

– Da, și l-am iubit opt ani și o să-l iubesc în continuare (același ton calin, aceeași privire tandră, visătoare).

Poate de aia îmi și zice Profesoara, că sunt bună la ce fac, nu?

– Și dacă tot e să transmiți un mesaj oamenilor care vor citi interviul ăsta, care ar fi?

– Aș vrea ca oamenii să nu ne mai privească cu atâta ură. Mai ales femeile ne privesc urât, de sus. De parcă noi n-am fi femei. Ar trebui să înțeleagă că și noi suntem oameni. În plus eu consider că femeia care o face fără bani e o curvă, că o face din placere, dar plăcerea asta te face să te lași de nevastă acasă. Da, curva e aia care se fute pe degeaba și-ți sparge casa, nu eu. Eu prestez o meserie nu sunt o curvă. Și poate pun și suflet. Pentru că îmi place ce fac. Poate de aia îmi și zice Profesoara, că sunt bună la ce fac, nu? Și sunt multe care fac ca mine, îmbină utilul cu plăcutul.

– Dar or fi fost și momente în care nu a fost plăcut.

– Sigur că au fost și sunt. Îți vine câte unul transpirat, murdar. A venit un mare deputat, la costum, când a oprit mașina lângă mine am zis că leșin. Când s-a dezbrăcat i-am zis să-ți ia banii și să se ducă să facă o baie. Mi-a zis că vai, cum îmi permit, că sunt o curvă. Și i-am zis că pentru cultura lui sunt o lucrătoare sexual, dar că atunci când te duci la o femeie trebuie să te speli, nu vii puțind ca un hoit. Că pizda mea e mai curată decât gura ta. Și i-am trântit portiera, i-am lăsat banii acolo. Dar să știi că am avut gunoieri de pe mașina de gunoi, care când s-au dezbărcat miroseau a lady stick din ăla. Mai ales vara îi vezi cum se duc după tomberoane, se spală cu apă și vin și când se dezbracă miroase pula lor a săpun. Și sunt gunoieri. Nu vii la costum și-mi faci mie teorema lu Pitagora. Am un popă care vine numai când sunt pe ciclu. Mă și sună și mă întreabă când sunt, că asta vrea. I se înroșește barba cu sânge. Și zice că biserica nu dă voie…

– Ești credinicioasă?

– Da, țin post vinerea, dar nu mă duc să pup mâna la preot niciodată. Că știu ce face cu mâna aia…. Am preoți, parlamentari, polițiști, ce n-au trecut prin patul meu, începând de la căcănari, parlamentari, până sus. Ce nu l-am avut, pe Băsescu, dar nu e timpul trecut. Singurul parlamentar pentru care am o feblețe, că a vrut să facă ceva pentru noi, a fost nebunul de Prigoană. Dar e singur, ce să facă singur? Și nici nu știe exact cum se face. Nu și-a permis să vină în stradă că îl fotografia ăștia. Dar dacă aș avea posibilitatea să-i fac o invitație undeva ca să-i explic eu cum trebuie făcută legea, cred că nu m-ar refuza.

– Biserica e împotriva acestei legi. Și feministele consideră că e o înjosire a femeii.

– Prostii, e cea mai veche meserie. Prostituția există și acum, doar că e la negru, nu ar fi cu nimic mai mare dacă s-ar legaliza. Lucrătorul sexual ar fi mai puternic dacă ar plăti legal impozit și nu ar mai fi la cheremul unor pești. Ar fi ferit și de abuzurile poliției. Asta trebuie să înțeleagă toată lumea, că lucrătorul sexual trebuie să fie puternic. Așa am învățat eu la Congresul Mondial al Lucrătorilor Sexuali la care am fost anul trecut, la Budapesta. Am fost prima lucrătoare sexual din România participantă la un Congres Global de sexworkeri, unde au participat reprezentante ale lucrătorilor sexuali din Ucraina, Rusia, Grecia, Slovacia, Scoția, Bulgaria, Ungaria, Franța, Bosnia, Kazahstan, SUA, Spania, Macedonia, Italia, Slovenia, Serbia. S-a discutat despre discriminare, sex comercial, legalizarea sexului comercial, tolerare, răspindirea și prevenirea bolilor cu transmitere sexuală.

– Tu până când te gândești că o să faci meseria asta?

– Când o să fie „Maria Magdalena” pe picioare mă retrag. Știu și eu, poate peste vreun an, doi. Cei de la ARAS au fost singurii care m-au întrebat ce vreau eu de la viața asta. Și le-am zis de Maria Magdalena. Ei sunt singurii care mă ajută acum.

– Care e cea mai bătrână prostituată din București?

– Păi una are 59 de ani, alta are 65 de ani, mai prestează și pe stradă. Dacă ar fi pe apartamente ar fi mai multe.

– Și de ce nu vă asociați mai multe să închiriați un apartament? Nu ar fi mai bine decât pe stradă?

– Nu merge. Dintr-o sută de telefoane dacă-ți vine unul. Am avut apartament și am dat anunț. Restul sunt labagii. Pe stradă te vede și-i atragi.

– Te gândești ce o să faci când n-o să mai poți lucra? De unde ai putea avea pensie?

Am lucrat vreo opt ani de zile cu carte de muncă, am mai lucrat și la Cora ca agent de curățenie. Dar nu mi-au trecut în carte de muncă. Mi-au zis copiii că nu mă lasă. Cât te-ai vândut tu pentru noi, om fi și noi în stare să te ținem. Am niște copii… nu-ți vine să crezi!

 

Prostituția în Europa, cum au procedat alte state

În Europa există mai multe feluri de a legaliza, incrimina sau tolera prostituția. Găsiți o hartă interesantă aici.  Germania, Austria, Grecia au legalizat prostituția și reglementat funcționarea bordelurilor de aproape două decenii. În alte țări precum Spania, Portugalia, Marea Britanie, Italia, Polonia, Cehia, Ungaria prostituția e legală, însă nu și bordelurile sau exploatarea prostituatelor.

În 1998 a făcut furori modelul țărilor nordice, inițiat de Suedia, care a incriminat solicitarea de servicii sexuale. În loc să pedepsească prostituatele i-a pedepsit pe clienți. Poliția suedeză susține că de atunci a scăzut cu două treimi numărul prostituatelor din stradă. Modelul a fost preluat și de Finlanda, Norvegia, Irlanda, și luna aceasta chiar de Franța.

România nu se decide încă dacă și ce model să aleagă. Deși există avantaje în ambele modele, legalizarea prostituției rămâne în continuare un subiect delicat din considerente moral-pudibonde.

Asociația Română Anti-SIDA (ARAS) și Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Comitetul Helsinki (APADOR-CH) militează de câțiva ani pentru  modificarea legilor astfel încât prostituția să nu mai fie incriminată. Anul trecut au făcut un sondaj privind abuzurile la care sunt supuse prostituatele, iar rezultatele nu s-au schimbat de atunci.

Chiar dacă noul Cod Penal nu va mai incrimina oferirea de servicii sexuale, lucrătorii sexuali sunt în continuare la cheremul forțelor de ordine care îi hărțuiesc. Legea 61/1991 le permite polițiștilor să amendeze prostituatele și chiar să le conducă la secție unde le pot tine toată noaptea sub pretextul identificării.

După ce ați citit interviul cu profesoara, și v-ați făcut o idee și despre cum e pe la alții, voi ce părere aveți, România ar trebui să legalizeze prostituția sau nu?

 

 

Citiți și primele două părți ale interviului cu Profesoara:

 1. Începuturile – Epoca de aur
 2. Poliția își face planul pe spatele prostituatelor

Etichete: , , , , , , , ,

37 comentarii la “(III) Clientul român e mitocan și nespălat” Subscribe

 1. JB 18/12/2013 at 20:16 #

  Eu cred ca prostitutia nu e ceva bun. Si sint convins ca legalizarea unui lucru rau, in sine, e ceva teribil de imoral. Faptul ca nu putem elimina prostitutia nu este o ratiune suficienta ptr.a o legaliza.Ca si cum am legaliza furtul ptr.ca nu il putem elimina.
  Prostitutia degradeaza finta umana care are o astfel de indeletnicire.
  Sincer, nu inteleg cum feministele salbatice de care e plin internetul nu reactioneaza puternic chiar si la ideea legalizarii prostitutiei. Se afereaza ptr.tot felul de mize stupide si tac chitic cind e vorba de lucruri serioase.

  • dojo 19/12/2013 at 14:21 #

   JB, prostitutia nu e un furt (cel putin nu teoretic). Tu, ca barbat, sau io, ca femeie, decidem ca dorim sa ne ‘distram’ un pic. Probabil nu e jumatatea acasa, nu avem jumatate, ne sfaraie hormonii, naiba stie.

   Asa ca apelam la un serviciu oferit de doamne/domni care sunt dispusi la a-l presta. In mod ideal am face treaba asta deschis, legal si la ‘vedere’. Avantajele sunt destule.

   Momentan insa, daca te mananca, o vei face ilegal, cu cine stie ce dame nespalate si vai de steaua lor, rugandu-te la ce stii tu ca-i mai sfant sa nu vii acasa cu ceva ‘bun’ de genul sifilis sau chestii chiar mai nasoale.

   Prostitutia NU o vei eradica niciodata, atat timp cat exista mancarimea, vor exista si cei care sa te scarpine. Doar faptul ca o aruncam sub pres nu o face sa dispara, aducerea la lumina insa ar putea face totusi niste chestii OK. Nu are rost sa o dam in pudibonderii, faptul ca tu si eu nu consumam asa ceva si nu-i vedem rostul, nu inseamna ca nu exista o ‘piata’. Din ce am citit in serialul asta la Dollo, piata exista bine merci 😀

   • JB 19/12/2013 at 19:45 #

    Dear dojo, este prostitutia ceva bun ?!? Repet: eu cred ca e rau. In opinia mea, ceea ce e rau nu trebuie legalizat. Din acest pct.de v. comparatia cu furtul este cit se poate de valida. Un alt ex.:cum ar fi sa legalizam consumul de droguri?!? ca in fond cei ce consuma nu isi fac rau decit lor, nu?!?
    Argumentul existentei unei pieti ptr.prostitutie e ridicol. Este evident ca si ptr.droguri exista o piata, aproape sigur ca n-o sa reusim niciodata sa eliminam complet consumul acestora. Sint acestea argumente ptr.a legaliza?!? Poate societatea sa renunte sa lupte impotriva a ceea ce e rau?!?
    Nu e nici un fel de pudibonderie, dar prostitutia este degradanta ptr.cei care o practica. Este, in opinia mea un motiv suficient ptr.a nu fi de acord cu legalizarea.

    Repet: nu inteleg cum de feminismul militant poate fi de acord cu legalizarea unei practici degradante/injositoare…….. E de-o ipocrizie fara margini. La fel stupiditatea arestarii clientilor prostituatelor.
    Sincer, ma asteptam la mai multa empatie cu soarta acelor nefericite care sint nevoite sa traiasca din vinzarea trupului ptr.a se intretine. Legalizarea si transformarea pestilor de astazi in patronii onorabili de miine e ceva dincolo de o argumentatie rezonabila…..

  • Motanul 19/12/2013 at 15:12 #

   Perceptia „raului” si a „binelui” tine de educatia fiecaruia si a propriiolor valori morale. De fapt valoruile respective sunt arbitrare.
   Dar eu cred ca libertatea e dreptul de a face ce vrei atat timp cat nu incalci libertatea alcuiva, iar libertatea astfel definita e ceva „bun”.
   Mie unul imi repugna societatea patriarhala din Romania in care cineva/un tatuc se crede indreptatit sa decida pentru tine ce e mai bine sa faci vrei-nu vrei. Pentru mine o lege care legalizeaza prostituitia e mai „buna” decat o lege care te obliga sa platesti taxa la TVR de exemplu.

   • JB 19/12/2013 at 20:34 #

    Mai Motane, cine a pus in discutie „libertatea”?!? Noi vorbeam de prostitutie. Profesarea prostitutiei ca forma de exercitare a libertatii mi se pare la marginea cea mai de jos a conceptului de libertate. E o fortate grotesca si fara senes. Da’ in fine….

    „Libertatea” NU este ceva absolut. „Libertatea” a fost INTOTDEAUNA insotita de anumite ingradiri ale exercitarii ei. Si da-mi voie sa-ti spun ca e normal sa fie asa. De ex.nu avem voie sa purtam arme asa cum ar vrea unii. Nu. Societatea a considerat ca „libera” purtare a armelor trebuie sa fie ingradita. Asta cu toate ca X,Y,Z persoane nu au gresit cu nimic si nu au nici un gind sa faca rau cuiva.
    Vasta majoritate a societatilor considera ca drogurile sint ceva rau. Si de aceea nu pot legaliza consumul si comertul cu droguri. Experimentele de gen Olanda s-au intors, pina la urma, tot la ingradirea consumului. Vezi decizia Olandei de a permite consumul doar cetatenilor sau rezidentilor NU si turistilor……
    Indiferent cit de permisiva a fost societatea, vreodata, cu prostitutia si tot nu o considera ca fiind ceva bun. Intotdeauna era ceva marginal si deloc desirabil…..

    Comparatia cu TVR denota rea credinta, zau.

    Unde vezi tu in Ro societate patriarhala?!? Da-mi si mie adresa.

    • Motanul 20/12/2013 at 00:40 #

     Citeste mai atent ce-am zis! Hai ca repet : „Dar eu cred ca libertatea e dreptul de a face ce vrei ATAT TIMP CAT NU INCALCI LEBERATATEA ALCUIVA!” Deci sunt ingradiri! Dai exemple aiurea cu droguri si arme. Pai si tigarile si alcoolul sunt la fel de daunatoare(poate mai daunatoare decat drogurile usoare) dar totusi nu sunt interzise. Crezi ca e echitabil? Si da, obligativitatea de a plati o taxa la TVR fie ca te uiti vreodata sau nu, mi se pare o porcarie, mai ales ca au programe de rahat. Daca ar avea programe de calitate as mai zice. Cred ca au audianta aproape de 0, atunci de ce sa platim niste privilegiati(angajatii TVR) cand restul lumii se lupta pentru painea de zi cu zi, si la extrem, unele persoane chiar se prostitueaza pentru a supravietui?
     Unde e in Romania societatea patriarhala? Uita-te doar la bisericile ortodoxe cu difuzoare pe peretii exteriori, care te obliga sa asculti practic un zgomot de neinteles, indiferent ca esti rupt de oboseala dupa un schimb de noapte, sau ca esti bolvav si trebuie sa te odihnesti, ca ai copil mic, etc, etc. Ti se kaka direct in cap practic!

   • man 03/11/2015 at 00:18 #

    Pentru lamurirea motanului : Raul nu are existenta proprie , de sine statatoare , aceste lucruri sunt proprii binelui ! Raul este pervertirea celor fundamentale, care au fost create bune ! Deci, raul este stricarea binelui , raul nu exista prin el insusi, independent de bine !

    • mihai 03/11/2015 at 16:56 #

     De unde stii tu?

 2. JB 20/12/2013 at 21:40 #

  @Motanul
  despre TVR: Ptr.ce ne trebuie F16, drone, fregate, etc…ca vorba aia: n-a fost nici un razboi in ultimii ’70 de ani, nu?!? Ptr.aceleasi argumente plus necesitatile fara rating sau cu rating neinteresant d.p.d.v.publicitar, etc, etc…. Ah, ca nu are inca programe de calitate sint perfect de acord. Da’ sa facem cumva sa aiba, nu s-o desfiintam ptr.ca nu are….

  Prostitutia, drogurile sint ceva rau in sine, dar pe alte paliere (am vorbit despre ele mai sus). Dar comparatia sta in picioare.
  Paralela acool-droguri este incorecta. Asta e parerea mea.

  Cred ca avem acceptiuni diferite despre sintagma: soc.patriarhala….
  Bisericile care fac taraboi si o cacofonie greu de suportat denota lipsa de civilizatie a societatii si a preotilor respectivi?!? Crezi ca astfel de lucruri sint atributul societatilor patriarhale?!?
  Ai reclamat (in scris) situatia?!???

  • Motanul 22/12/2013 at 21:01 #

   Adică? TVR-ul o sa fie folosit in caz de război sau ce? ROFL!
   1. In caz de război poți rechizitiona TOATE TELEVIZIUNILE!
   2. Nu cred ca cei de la TVR au tehnica antibruiaj de care e nevoie in caz de război.
   3. România are o rețea extinsă de fibra optica, infinit mai sigura impotriva bruiajului si spionajului in caz de război decât releele radio-TV de pe vremea lui Pazvante Chiorul.
   Pana atunci TVR-ul transmite seriale cu „cărți ale
   tovarasului Lenin”: http://tvr2.tvr.ro/seriale/lumini-si-umbre-episodul-1_4803.html
   Si in legătura cu patriarhatul, vezi cererea BOR către consiliile județene (300.000 de RON fiecare pentru catedrala dracului).
   Scuze, dar n-are rost sa mai dialogam (in caz ca mai citești răspunsul meu). N-o sa ajungem niciodata la aceleași păreri.

 3. Om bun 23/12/2013 at 12:08 #

  Am ajuns sa credem ca e normal, ceea ce e pervers si inuman. Pregatiti-va, sfarsitul e aproape.

  • elena 20/03/2015 at 14:13 #

   ce e inuman, fratica?
   o practica inca de pe vremea omului preistoric?
   mai inumana e moralitatea de secol 19 decat prostitutia.

 4. porojan 06/01/2014 at 11:17 #

  prostitutie, schimbare de sex, sex cu persoane de acelasi gen, toate suna aiurea, sunt necunoscute pentru majoritatea dintre noi. cei mai multi vorbesc din povestiri.
  subiectul e delicat – pana la urma e o alegere foarte personala si ar trebui sa ramana ceva intim. dar a ajuns o chestie de batut toba, de facut marsuri si demonstratii.
  e o limita periculoasa aici, sunt pedofili care profita si fac pledoarii subliminale despre iubirea adevarata.

  in fine, partea cu politia – am trecut in week end prin centrul bucurestiului, seara pe la 10, era plin de potera. cateva fete erau la masina, iar la 20 m distanta altele isi agatau clientii.
  in vreo trei locuri am intalnit situatia. ca sa fie clar cum functioneaza sistemul in natura, nu in comunicate de presa.

 5. NEFE 08/01/2014 at 00:28 #

  Ma minunez si nu inteleg de ce unii oameni sunt impotriva prostitutiei. In fond fetele alea nu fac nimanui nici un rau.
  De unde atata indignare? Oare cei care incrimineaza cu atata indarjire au ceva spaime? Le e frica ca isi pierd sotul sau sotia in bratele unei prostituate?
  Fetele astea nu obliga pe nimeni la nimic.
  Suntem un popor obtuz care are cutume invechite.
  Eu nu am mers niciodata la curve. Nu am avut nevoie si nici nu imi place ideea. Dar asta nu inseamna ca am ceva cu fetele alea. Ele isi vad de treba lor eu de treaba mea.
  Si nici cu clientii lor nu am nimic. E ca si cand as fi suparat pe oamenii care prefera alta muzica decat mine. Fiecare cu gusturile lui. Daca lor le place sa se duca la curve foarte bine in felul asta castiga si fetele alea o paine.
  Cincer curva din acest interviu are mai multa toleranta decat multi oameni. Chiar si despre fetele care se drogheaza vorbeste frumos.
  Eu nu vad fetele astea ca fiind mai jos decat interpretii de muzica. Cei din urma au doar cateva haine in plus pe ei cand presteaza. In rest fac acelasi lucru. Isi folosesc corpul pentru a atrage clienti in fata carora sa presteze. Si ei sunt numiti artisti. Si acei artisti isi folosesc corpul pentru bani. Unde e diferenta?Unii artisti se simt bine pe scena ca si unele curve. Unele curve o fac mecanic si la fel unii artisti. Cunsic o fata care canta intr-o orchestra la un instrument de suflat. Se plangea ca isi rupe plamanii pentru bani si nu stia cat o sa mai reziste. Asta era meseria ei si nu ii mai facea placere sa o practice.
  Sa punem si altfel problema cu toate ca a mai atins cineva acest aspect.
  Eu de exemplu am o dorinta sexusla foarte mare. Probabil ca unii sunt de parere ca ar trebui sa imi fie rusine. Poate ar trebui sa citesc biblia cand mi se urca hormoanii la cap dupa mintea unora.
  Cum spuneam nu am fost niciodata la curve ca mi se mare mai interesant sa ma duc intr-un local si sa gasesc acolo pe cineva dispus sa se distreze.
  Dar ma gandesc ca sunt si altii in situatia mea si poate ca nu au talent la agatat ori poate nu ii ajuta corpul. Asa ca e mai simplu entru ei sa nu isi bata capul.
  Fiecare om cu aptitudinile lui. Eu de exemplu stiu sa imi depanez singur computerul dar imi ia mai mult timp decat unui profesionist. Asa ca imi e mai comod sa chem pe cineva care cu asta se ocupa.
  Ar trebui sa ne scoatem toti capetele din cur si poate ni se oxigeneaza mai bine creierul. Hai sa ne debarasam de conceptii invechite de pe vremea cand coana Leonora arunca cu rosii in prostituata satului ca ii facuse sex oral lu’ Ion si acesta apreciase performanta fetei.
  Daca apreciem un stomatolog bun care ne scapa de durerea de dinti de ce nu am aprecia si o curva profesionista care ne scapa de erectiile incomode ce se repeta la fiecare 5 minute.
  Si cel mai rau ma deranjeaza femeile care sunt foarte inversunate desi nu au habar ce inseamna sa fii barbat. Si daca ele au acasa un barbat mai bleg nu au dreptul sa judece toti barbatii si nici motivele lor de a apela la niste servicii normale.
  Ar mai fi multe de spus dar deja am scris inca un articol aici.

 6. Alin 18/01/2014 at 15:51 #

  „Am un popă care vine numai când sunt pe ciclu. Mă și sună și mă întreabă când sunt, că asta vrea. I se înroșește barba cu sânge. Și zice că biserica nu dă voie…”

  Sper ca a vazut toata lumea, da ? Deci sa mergem la biserica, nu ? Sa dam bani popilor, nu ? Ne meritam soarta…

 7. man 03/11/2015 at 00:09 #

  Legalizarea prostitutiei inseamna legalizarea imoralitatii si instinctualitatii de catre stat, adica transmiterea unui mesaj celor multi ca preacurvia este ceva normal.

  • mihai 03/11/2015 at 16:44 #

   Stai, nu le confunda. Prostitutia NU este preacurvie!

   preacurvíe (preacurvíi), s. f. – Destrăbălare; se zicea în vechiul drept despre toate păcatele carnale comise cu o femeie care nu era prostituată (caz în care se zicea curvie). De la curvie, cu pref. sl. prĕ-, după modelul sl. prĕljubodĕjstvo. – Der. preacurvă, s. f. (femeie adulteră); preacurvar, s. m. (adulter; destrăbălat); preacurvi, vb. (a se destrăbăla).
   Sursa: DER (1958-1966)

Trackbacks/Pingbacks

 1. Cât ne costă să „stârpim” prostituția și cât am câștiga dacă am legaliza-o | România curată - 04/09/2015

  […] abia în ultimele zile, datorită … cercurilor în care mă învârt 😉 Unii dintre voi ați citi interviul meu cu Profesoara (una dintre prostituatele vechi din București), de acum doi ani, și știți ce părere am despre […]

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Jurnalul unei pisici de garsonieră

toshiba cu bile

Best of #pisicaToshiba 2017, foto, video și cugetări adânci 😉

Raiul există și e în patrimoniul UNESCO

plitivice19

… sub numele de Parcul natural Plitvice, din Croația

Peru: buricul incașilor, capcana turiștilor

machupicchu12

Ca să vizitezi Machu Picchu – casa de vacanță a lui Pachacuti, omorât de spanioli cu varicelă, descoperită 500 de ani mai târziu de un american – trebuie să bagi 140 de dolari în pușculița din Bermude a vreunui politician peruan, pe cel mai scump bilet de tren din lume.

Suntem mai proști decât ne credem, dar ne și cam place

ignoranta

Oamenii sunt mai puțin înclinați să caute informații după ce află că se înșală, deoarece le place să se simtă bine, nu incompetenți. În plus, când li se confirmă părerile, chiar false, creierul lor secretă dopamină și se simt ca atunci când fac sex sau mănâncă ciocolată.

Ziua 2: Dragă, eu unde dorm? că mă întreabă recenzorul….

Ospitalitate, dar nu degeaba

Dacă vă calcă recenzorul oferiți-i, vă rog eu, un pahar cu apă. Nici nu știți ce nevoie are!

De ce a fost mai bine în iarna lui 54

București în iarna din 1954

Pe vremea aia oamenii știau să-și facă provizii pentru iarnă, să se scoată singuri din rahatul alb și reușeau să îndeplinească și planul în uzină. Acum avem televiziuni de știri al căror unic rol educativ e ăla de a perpetua mentalitatea asistată a cetățeanului care în curând va aștepta să fie șters și la cur de către autoritățile incompetente.