Shasa cai frumosi, cu shasa politisti zelosi

Un cal frumos

Politia comunitara din Bucuresti s-a dat in spectacol azi dimineata in Parcul Tineretului, cu „shasa cai frumosi”, cum zicea tiganul ala celebru la TV, calariti initial de niste agenti ai firmei de paza Fandaxi Grup, ulterior de copilarimea care s-a intamplat prin parc la ora aia. Actiunea s-a dorit a fi un soi de popularizare a unui serviciu pe care politia comunitara bucuresteana il va introduce in parcuri de la vara, ca sa apere populatia: politia calare.

Ceata de azi dimineata s-a ridicat greu din iarba deasa si grasa care inca ti se asterne la picioare in parc. Aerul era destul de cald si umed, iar lumina soarelui, filtrata de ceata, cadea cu o blandete nespusa peste frunzele aramii scuturate din copaci. Parcul arata mai bine ca vara, bonus o semipustietate pe care rar o gasesti prin parcurile noastre suprapopulate. Actiunea politistilor era destinata publicului, dar pesemne ca nu i s-a facut deloc reclama. Asa ca asistenta tindea catre zero, plus cativa ziaristi plictisiti.  Ceasurile 12 trecute, iar unul dintre barbatii care parea ca stie ce se va intampla acolo vorbea la telefon cu „sefu’, cei de la Antena zic ca vor sa inceapa, ca au ora fixa….!” Pe iarba Zorro, Dani, Scarlet si ceilalti trei cai frumosi ii asteptau si ei pe sefu’, incalecati de tot atatia agenti imbracati ba cu veston si cascheta, ba cu costum special pentru actiunile impotriva microbistilor inraiti.

De plictiseala, agentii au inceput sa plimbe caii in cerc. Cand plictiseala a venit iar, au descalecat si si-au invitat rudele venite sa-i asiste sa mangaie caii, ca sa nu se plictiseasca nici ei. Sefu’ nu mai venea. Copiii s-au cerut in sa, si pana la urma s-au si trezit acolo, plimbati de capastru de agenti. Al saptelea agent, pe nume Voicu, tinea o sabie la cingatoare si dirija „traficul cabalin. La un moment dat a strigat emotionat imprastierea, cand l-a vazut pe sefu’, in sfarsit, pasind pe iarba umeda. Copiii au fost redati mamelor, asistenta rugata sa paraseasca iarba, ca incepe ceremonia. Toata lumea a luat pozitie, dar, sefu’ venise si el cu fetita. Micuta voia si ea plimbata, asa ca unul dintre agenti a luat-o pe fetita sefului in brate, si i l-a aratat pe tac-su de la inaltimea calului.

In sfarsit a inceput ceremonia. Doi agenti ne-au aratat cum au dresat doi caini lupi, ca sa prinda infractorii. Asistenta a fost strabatuta de hohote de ras cand un maidanez s-a alaturat spectacolului. Cainele avea coada taiata, dar tupeul intact, asa ca dupa ce a facut cateva miscari sincron cu lupii dresati, maidanezul s-a asezat in mijlocul campului de lupta, cu fata spre asistenta. Copiii radeau la el ca la urs. El o fi ras, probabil, dar in sinea lui. Pana la urma, a stat mandru si drept chiar in fata sefului politei Capitalei. Intr-un tarziu, pentru ca maidanezul strica audientza spectacolului, a fost izgonit cu menajamente de un aghiotant al sefului: „hai mai, caine, du-te de aici!”. A urmarit restul spectacolului de pe margine, dar la final, cand sa fie prins hotul, a mai dat o data sa intre in cadru, ca sa dea o mana de ajutor. A fost refuzat.

Defilarea cailor, in trap, galop si la pas a incheiat ceremonia, in aplauzele copiilor care au dat iar buzna la calarit. Seful si-a luat din nou fetita in brate, si a raspuns vag intrebarilor presei: de fapt caii, cainii si dresura apartin firmei de paza Fandaxi Grup, cu care politia a incehiat un contract de prestari servicii – din aprilie pana in noiembrie agentii, caii si cainii se vor plimba prin Herastrau „sold la sold” cu bucurestentii. Daca vor fi bine veniti, o sa invete si politistii sa calareasca si sa mangaie cainii pe crestet. Daca nu, nu. Oricum, seful nu stie cat costa contractul cu caii si cainii, dar „nu e scump” .

Parcul Tineretului in octombrie Maidanezul da onorul Maidanezul intervine Galop Seful politiei da interviuri Seful copil, ziarista are intrebari Asistenta saluta caii La firul ierbii Basina porcului si cai in fundal Basina porcului si aceiasi cai, alta lumina Tot cai Cai, cai, cai Calul Dani, la pas Din nou cai Picioare de cai Cai, cai, cai, cai Acelasi cal frumos Cal si agent pedestru Tot un cal frumos Cal, copil, agent "Dirijorul" Voicu vorbeste despre rolul calului in istorie Dani s-a lasat greu la plecare

Etichete: , , ,

2 comentarii la “Shasa cai frumosi, cu shasa politisti zelosi” Subscribe

  1. Raluca 25/10/2009 at 02:30 #

    … sa ne-apuce fandaxia, si-alta nu….

    • Dollo 25/10/2009 at 14:18 #

      sa stii! 😉

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Discuție cu o viitoare ziarizdă/piarizdă. Trizdă!

A fost odata copiutza - sursa foto: http://www.cheatingculture.com

Pentru cine zicea că presa e plină de ingineri, făcuți ziariști de ocazie, am un mesaj încurajator: vine tare din urmă generația copy/paste. Hold your breath!

Megastructuri și mini-popoare

catedrala2

Cum ne privesc turiștii care ne vizitează Casa Poporului. Ce diferență e între uimirea lor și a noastră când le vizităm catedralele lor, vechi de secole. Și la ce ne ajută clădirile astea impunătoare pe noi, oamenii de rând.

Je suis doamna de la litera B

realitate

Doamna care răspunde de litera B mănâncă dintr-o caserolă, lucrează la un birou care nu se vede de dosare, zilnic cu o armată de oameni nerăbdători la ușă, care nu lasă nici măcar timpul să iasă bășina celui dinaintea lor din birou, că dau năvală să-i ia locul. Nu vreau să știu ce s-ar întâmpla dacă pe doamna ar apuca-o pântecăraia.

Copiii proști nu ies din școli proaste, ci din părinți

Lasă și tu copiii la școală

După ce dau lunar, la grădiniță, sume cât salariul mediu pe economie, părinții se înghesuie să plătească oricât ca să-și vadă plozii înscriși „la o școală bună”, dar își păstrează intactă lipsa de disponibilitate pentru a petrece timp cu copilul lor.

Nu s-a furat, așa s-a votat. Și numărat

voturi2

Cum am fost observator la numărătoarea voturilor într-o secție de votare din București și mi-am revenit din iluziile cetățenești pe care le aveam.

Generaţia „Silicon Valley” de România, după 50 de ani

Politehnica Bucuresti, Falcultatea de Electronica si Telecomunicatii - Generatia 1960 - numai vise

Au absolvit în 1960 Politehnica. Erau 150. Mai târziu unii au emigrat și au ridicat cu creierele lor celebra Silicon Valley din California. Cei care au avut cu adevărat vână de aventurieri au rămas aici, în România. Acum mai sunt vreo 50.