Vecine, n-ai o ranga?!

Cum reactionezi cand suna unul si zice: buna seara vecina, eu sunt vecinul de alaturi, dar m-am incuiat pe dinafara. N-ai o ranga sa-mi dai ca sa sparg usa?

Cum reactionezi cand suna unul la usa si zice: buna seara vecina, eu sunt vecinul de alaturi, dar m-am incuiat pe dinafara. N-ai o ranga sa-mi dai ca sa sparg usa? Io am zis ca n-am, dar am sunat administratorul, ca sa-l intreb cine e adevaratul proprietar la casa de langa mine, ca eu il vad de cativa ani pe altul ca intra acolo.

Tipul era tanar, imbracat intr-un cojoc „Alain Delon”, si insotit de alti doi indivizi si mai tineri. Dubiosi si nu prea. Dar parca poti sa stii in ziua de azi cine e dubios si cine nu? Plus ca tipul vorbea cam precipitat, izbea cu umarul in usa pe care se chinuia s-o sparga, si invartea o cheie in yala de jos, deci dadea impresia ca ar putea fi cine zice. Era cam ora 18.00, deci nu prea potrivita pentru o spargere, plus ca facea si suficient zgomot cat sa nu te gandesti ca ar fi hot. Totusi…

Dupa ce l-am refuzat politicos la treaba cu ranga (oricum nu aveam asa ceva), am sunat la administrator sa-l intreb cine e vecinul. Administratorul zice:

– La mine figureaza unul x, dar nu stiu cum arata. (administratorul are vreo zece blocuri in afara de noi in administrare)

– Eu il stiu pe unul mai corpolent, si nu e asta cu ranga sigur, zic

– Corpolent? Hai ca-l sun pe portar, poate e in zona sa urce pana la tine si sa vada cine e.

– Pai hai, ca astia deja sparg usa, dupa ce zgomote se aud, zic.

– E, s-o sparga, da-i dracu!, conchide administratorul.

Despre portar v-am mai povestit. Un pensionar pe caz de boala, care face si pe femeia de serviciu si in general e un tip foarte pasnic.

La cateva minute dupa ce am inchis cu administratorul, aud prin usa, pe hol, vocea portarului, spunandu-i prietenos „vecinului”:

– Ati speriat-o pe vecina ca a zis ca sunteti hoti, si l-a sunat pe administrator si m-a trimis pe mine sa vad ce se intampla!

E, nu-i asa ca e bine sa ai portari la bloc? Data viitoare sun direct la politie, daca tot e sa fiu data in gat ca vecina turnatoare.

Etichete: , ,

5 comentarii la “Vecine, n-ai o ranga?!” Subscribe

  1. Gilbert 02/11/2010 at 08:40 #

    Na’ că te-ai pus bine cu vecinul 😉

    • Dollo 02/11/2010 at 14:07 #

      M-am lins pe bot de cana cu zahar traditionala intre vecini

  2. mircea 02/11/2010 at 18:29 #

    Si au spart usa pin' la urma? Daca da, zi-le s-o schimbe cu una metalica…

    • Dollo 02/11/2010 at 22:45 #

      Mircea – au scos yala cu o bormashina, si azi se chinuie s-o schimbe. Se pare ca totusi asta ar fi vecinu… Adineauri faceam supozitii in familie cu privire la ce s-o fi intamplat cu vechiul vecin: o fi transat in baie, ingropat in vreun perete fals, taiat bucati si dus la ghena… 🙂
      Ana – acolo se vede adevaratul vecin, la nevoie. Cine stie daca ar fi anuntat cineva politia 🙂

  3. Ana 02/11/2010 at 21:10 #

    Mmm… eu chiar am patit sa mi se blocheze usa. Am ramas blocata inauntru si am chemat prin telefon un coleg sa sparga usa din exterior. S-a intamplat in timpul zilei, cand oamenii erau la lucru (si eu ar fi trebuit sa ajung la faculta, doar ca pe usa nu se putea si sa sar pe geam de la etajul 3 nu-mi venea), da' daca ar fi fost vecinii de palier (cu care ma cunosc) acasa si l-ar fi vazut cum se chinuia sa sparga usa, ce-ar fi zis? 🙂

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Cât valorează un om? Dar după moarte?

sidonia cu geo bogza si miron

Cum am descoperit-o pe Sidonia Drăgușanu – scriitoare, ziarist freelancer în timpul războiului, activistă feministă, sfătuitoarea doamnelor, prietena domnilor – deși o uitase toată lumea, inclusiv Uniunea Scriitorilor

Hai păpușă sexoasă, bagă!

primaria

Primele victime ale poziționării USR împotriva modificării Constituției sunt propriii consilieri generali din București, hărțuiți grobian de consilierii PSD pe tema „cuplurilor de același gen”. Famiglia tradițională PSD de la Primăria Capitalei îi hărțuiește pe copiii adoptați ai cuplului bisexual USR

Sanssouci, casa de la țară a unui rege cool

pajiste

La 1740 oricine putea să intre pe domeniul lui Frederick cel mare al Prusiei, cu condiția să fi fost îmbrăcat corespunzător. Azi intrarea costă 19 euro și îți dezvăluie un colț de rai și o poveste frumoasă.

Pentru Dan. Și pentru toți cei care au murit „ca fraierii” la Revoluție

O bunică de pe strada care-i poartă numele lui Dan

Azi e doar un nume de stradă în Berceni. Pe ea locuiesc oameni. Probabil unii dintre ei s-au enervat acum câțiva ani când au fost nevoiți să-și schimbe buletinele pentru că primăria le schimbase numele străzii.

Primăria Capitalei cumpără lumina soarelui la suprapreț

panouri

Aministrația parcurilor București a cârpit sistemul de iluminat din Parcul Tineretului cu niște panouri fotovoltaice pe care le-a cumpărat cu de patru ori prețul pieței, de la o firmă care a făcut în viața ei o singură afacere: asta.

Skopje, Macedonia: sărăcie și statui pe datorie

Prometeu, turiștii și clădirea parlamentului în plan secund

Premierul macedonean ia credite externe ca să clădească identitatea națională cu statui și clădiri impozante, în timp ce țara are 30% șomeri, iar oamenii emigrează ca să trăiască mai bine.