O rectificare

Profesionistii Eugeniei Voda, o emisiune care-mi arata cat sunt de superficiala cateodata...

Am văzut aseară, în reluare, ediția din 2003 a emisiunii Profesioniștii, făcută de Eugenia Vodă la TVR, cu Bartolomeu Anania. Cred că v-am mai spus că e o emisiune care-mi place. Asta de aseară m-a făcut să mă simt proastă și să-mi pară rău că am făcut aprecieri răutăcioase la adresa unui om despre care nu știam nimic. Nici acum nu pot să zic că-l cunosc, dar emisiunea asta m-a ajutat să descopăr că Bartolomeu Anania a fost un om interesant, dincolo de rasa pe care o purta, și care m-a făcut să-l bag într-o oală pe care o disprețuiesc de ceva vreme. A bisericii hrăpărețe. Recunosc că, deși gândesc în principiu la fel în legătură cu chestiunea, am dat dovadă de superficialitate și am jignit gratuit un om când am scris asta. Chiar dacă probabil nu contează pentru răposat, rectificarea asta contează pentru mine.

Vă invit să vedeți și voi înregistrarea emisiunii. Veți descoperi un ierarh ortodox cu față umană 🙂

Gasiti aici link-uri la partea a doua, a treia, a patra și a cincea.

Etichete: , ,

5 comentarii la “O rectificare” Subscribe

  1. Aristocle 06/02/2011 at 22:29 #

    Sărac şi cinstit… Îţi faci procese de conştiinţă degeaba.

  2. toma necredinciosul 06/02/2011 at 22:30 #

    dumnezeu sa-l iepure, ar fi zis creanga. iar popa duhu, al aceluiasi, ar fi adaugat „dragul mamei Canilic, bine-ti sede mitropolit!”. intr-adevar, a fost un gunoi de om interesant. i-a trebuit si mitropolie cu dedicatie, de-a impartit ardealul in doua ca sa se vada el ‘inaltpreasfintit’. da’ la tanti voda tzine orice.

    • Dollo 07/02/2011 at 09:23 #

      🙂 Inseamna ca Eugenia Voda a fost de vina? 🙂 Nu ma refer la partea lui religioasa inerenta, ci la degajarea cu care vorbea, spre deosebire de inchipuitii cucernici din staff-ul BOR. Dincolo de romantarea propriei vieti (ca deh, a fost si scriitor), in emisiunea aia a lasat impresia ca era un om cu care se putea vorbi orice, fara false pudori sau reverente inutile.

  3. Adrian 07/02/2011 at 12:57 #

    Si-a facut un gen de mea culpa care, la fel ca si pentru tine Dollo, a insemnat foarte mult, lasand la o parte adevarurile despre viata lui destul de controversata si despre care nu vreau sa-mi dau cu parerea. A spus clar si senin ca nu a avut vocatia mistica. D-zeu sa-l ierte!

    Acum referitor la ce zice toma necredinciosul mai sus, Iisus Hristos zicea sa ridice piatra cel ce se crede fara de pacat…

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention O rectificare | Dollo zice Bine -- Topsy.com - 06/02/2011

    […] This post was mentioned on Twitter by Ganduri Libere…, dollo. dollo said: O rectificare: Profesionistii Eugeniei Voda, o emisiune care-mi arata cat sunt de… http://goo.gl/fb/w5rBb […]

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Ziua presei: Cum pui pe butuci o publicație

free press

Îi interzici secțiunea cea mai profitabilă, sub pretextul săvârșirii unei infracțiuni, apoi tărăgănezi ancheta penală și procesul până când concurența îi ia locul. La final nici nu mai contează verdictul judecătorului. Se întâmplă în România.

Moartea iedului, mănânc și trăiesc

cioban-ied

Ciobanul mi-a zis să nu mă uit, că la ei femeile pleacă de acasă când se taie mieii. Am decis să nu-l ascult. Credeam că o să fiu mai tare ca Labiș și n-o să mai pot mânca după asta.

Mama mi-a zis să nu mă duc, dar eu nu și nu…

parapanta3

Cu parapanta e ca și cu un bărbat, prima dată nu e bine, dar ceva te face să mai vrei măcar o dată 😉

Jadranska magistrala

drum4

Este motivul care ar trebui să vă ducă în Croația, drumul cel mai frumos spre o destinație care nu face decât să confirme preludiul ăsta auto, suspendat între munte și mare.

Sanssouci, casa de la țară a unui rege cool

pajiste

La 1740 oricine putea să intre pe domeniul lui Frederick cel mare al Prusiei, cu condiția să fi fost îmbrăcat corespunzător. Azi intrarea costă 19 euro și îți dezvăluie un colț de rai și o poveste frumoasă.

Când Manhattanu era un soi de Ferentari…

Martha-Cooper-Kids

… iar Martha Cooper, prima femeie fotograf de la New York Post. Azi e septuagenară, dar se aleargă cu poliția și grafferii prin Brazilia ca la tinerețe. Și vine la București în 13-15 octombrie la Make a Point