Moștenirile africane

O refugiată somaleză abia așteaptă să fie salvată de un bun creștin, care va fi răsplătit pentru fapta lui cu un procent generos din moștenirea fabuloasă a fetei.
Poate să-mi explice și mie cineva care e rostul acestor emailuri pe care le primesc zilnic de la niște „nefericiți” moștenitori ai unor superbogate rude, moarte subit în diverse împrejurări dubioase?O dată m-am amuzat răspunzând unui astfel de email, trimis de una care se recomanda „refugiată somaleză” și care moștenise o avere fabuloasă, dar nu putea s-o primească decât după ce se lăsa salvată de un binevoitor. Pe care îl căuta pe net… Pentru stârnirea interestului mi-a trimis chiar o poză. Ziceți și voi, așa arată o refugiată somaleză?

După aia, o vreme m-a bombardat cu emailuri disperate, că de ce nu-i mai răspund, nu o plac? Că trebuie să știe ce face cu banii, că și-a pus speranțe în mine etc. Până la urmă s-a lăsat păgubașă, dar eu tot primesc depeșe similare cu moștenitori din tot felul de țări africane.

Uite ultima mostră de mesaj primită zilele astea:

Beloved,

Let me first introduce myself to you, I am a citizen of Sudan but currently staying in Burkina Faso. My name is Zenab Justin Yak, 24years old originated from Sudan. I got your E-mail address/profile through my internet search when I was searching for a good and trust worthy person who will help me in clearing my inheritance fund for investment purpose. I believe that it is better we get to know each other better and trust each other because I believe any good relationship will only last if it is built on truth and real love.

My father Dr. Justin Yak Arop was the former Minister for SPLA Affairs and Special Adviser to President Salva Kiir of South Sudanfor Decentralization. My father Dr. Justin Yak and my mother including other top Military officers and top government officials had been on board when the plane crashed on Friday May 02, 2008.. You can read more about the crash through the below 

site:http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/7380412.stm

After the burial of my father, my uncles conspired and sold my father’s properties to a Chinese Expatriate and live nothing for me. On a faithful morning, I opened my father’s briefcase and found out the documents which he have deposited huge amount of money in one bank in Burkina Faso with my name as the next of kin. I travelled to Burkina Faso to withdraw the money so that I can start a better life and take care of myself.

On my arrival, the Branch manager of the Bank whom I met in person told me that my father’s instruction to the bank was the money be release to me only when I am married or present a trustee who will help me and invest the money overseas. I have chosen to contact you after my prayers and I believe that you will not betray my trust. But rather take me as your own sister. Though you may wonder why I am so soon revealing myself to you without knowing you, well, I will say that my mind convinced me that you are the true person to help me.

More so, I will like to disclose much to you if you can help me to relocate to your country because my uncle has threatened to assassinate me. The amount is $8.4 Million and I have confirmed from the bank in Burkina Faso. You will also help me to place the money in a more profitable business venture in your Country. However, you will help by recommending a nice University in your country so that I can complete my studies.

It is my intention to compensate you with 20% of the total money for your services and the balance shall be my capital in your establishment. As soon as I receive your interest in helping me, I will put things into action immediately. In the light of the above, I shall appreciate an urgent message indicating your ability and willingness to handle this transaction sincerely. Please do keep this only to your self. Sincerely yours,

Zenab Justin Yak

Acuma, ce afacere credeți că aș putea să-i sugerez în România, pentru o astfel de investiție serioasă, ha? 😉


Etichete: , , ,

15 comentarii la “Moștenirile africane” Subscribe

 1. Ioana 30/08/2011 at 14:34 #

  Sa investeasca in catedrala draga, cum ce „afacere”?:)

  • Dollo 30/08/2011 at 15:34 #

   dap, ar fi o destinație ideală

 2. Escu 30/08/2011 at 15:24 #

  Bre… asta se cheama scam. Citeste si tu..si vezi: http://en.wikipedia.org/wiki/Advance-fee_fraud

  • Dollo 30/08/2011 at 15:33 #

   Normal că e scam. Pentru mine, însă, e spam și atât. Chiar nu-mi imaginez cine naiba e suficient de cretin să pună botul și banii în așa ceva. De asta mă miram mai mult.

 3. Dragos B 30/08/2011 at 19:57 #

  Hai, mai, ca e pe bune. Eu stiu foarte multi care-au salvat-o pe Naomi C.

 4. blo 30/08/2011 at 23:01 #

  parerea mea este ca esti o persoana fara inima! cum poti sa il lasi pe bietul Zenab sa fie asasinat de unchi-su? ha?
  am inteles ca pe somaleza aia n-ai vrut sa o salvezi fiindca era mai tanara si mai bronzata ca tine si erai invidioasa, da’ pe tine cine te tine sa nu-ti bagi botox si sa nu te duci la solar? ha?
  uite cum mor bietii oameni din cauza ca n-ai pic de suflet in tine, insensibil-o!

  • Dragos B 31/08/2011 at 08:50 #

   Da, da, si noi murim de foame ca niste somalezi ca nu vrea sa ne dea mancare de la mama ei… 🙁 🙁 🙁 =)) =)) =))

 5. mircea 31/08/2011 at 03:40 #

  Io i-as fi raspuns ceva de genul: baga 10.000 coco prin Western Union ca sa vad ca esti solvabil/a si apoi discutam…

  • Dollo 31/08/2011 at 10:14 #

   eu i-am scris refugiatei somaleze să-mi zică cu ce pot s-o ajut, că în primul email nu zicea decât povestea lacrimogenă. Apoi când mi-a trimis poza și mi-a cerut date de cont și alte date personale nu m-am mai pus la mintea lor.

 6. Alexandra 31/08/2011 at 09:28 #

  Eu primesc din astea pe mailul de serviciu, uneori sunt traduse in romana cu google translate sau alt program la fel de „bun”. M-a distrat grozav un mail care incepea cu „Draga iubiti, „, probabil traducerea de la Dear beloved.

  Auzisem ca unii si-au luat-o pe cocoasa foarte rau cand au pus botul la niste scamuri din astea din Nigeria. Li se promitea o adevarata avere insa mai intai trebuiau sa ajunga in Nigeria, unde insa in loc sa primeasca bani erau jefuiti / ucisi, dupa caz.

  • Dollo 31/08/2011 at 10:09 #

   Păi, dacă te lași păcălit așa de ușor, nu prea meriți altceva;)

 7. xanaxdu 01/09/2011 at 14:31 #

  Da’ pe aia cu prietenii care sint prin Nigeria/scotia/Middle of nowhere, si care si-au pierdut banii si actele in taxi o stii?
  Prima oara am primit mesaj de-asta de pe emailul unei amice care chiar umbla prin tari de-astea cu chestii de voluntariat, samd. Si era cit pe ce sa ma apuc sa ii trimit 100 euro, cit cerea, de la un internet cafe, unde, cu ultimii bani, scria tuturor amicilor sa o ajute si sa ii trimita bani prin Western Union?
  Am panicat asa de tare (tipa chiar e cu capul in nori), ca i-am scris si sora-mii sa ii trimita si ea niste bani. Noroc ca sora-mea, mai realista, a vazut ca prietena in cauza era bine mersi pe facebook, si mi-a zis sa-mi vad de treaba…
  La urmatoarele mesaje de acelasi gen am fost mult mai relaxata, chit ca am o alta amica, saraca, care ba a fost jefuita in Scotia, ba in Portugalia, ba nu mai stiu pe unde. I-am si scris sa nu se mai plimbe atita …

  • Dollo 01/09/2011 at 18:53 #

   Da, am primit și eu emailuri din astea, dar nu de la prieteni, ci de la cunoștințe, și chiar dacă le-aș fi luat în serios nu le-aș fi trimis bani, așa că nu a fost cazul să mă agit 🙂

 8. Daniel 02/09/2011 at 02:47 #

  S-a mai discutat asta…..pe la un alt articol de-al tau……in loc sa fi raspuns, mai bine apasai butonul SPAM……..asa, doar le-ai confirmat ca e o adresa viabila de mail……..si ei cu asta se ocupa :imperecheaza numere de cont cu adrese de mail pana gasesc potriveala……….

  • Dollo 02/09/2011 at 09:24 #

   Lasă că contul nu l-am dat, dar poate să mi-l dea banca, că nici pe ea n-o controlează nimeni ce face cu baza de date

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Cum am fost jefuiți în Valparaiso

20180312_112948

Tâlhăriți de bagaje în piața centrală a celui mai vechi port sud-american, Valparaiso, orașul chilian de patrimoniu UNESCO.

Tata

tata

Mama, aplecată asupra crucii lui, exclamând cu o imperceptibilă urmă de satisfacție: „Deh, Nelule, ai murit așa cum ai trăit, ca un câine!”. Mi-am dat seama că ea nu l-a iertat niciodată.

Cine-l bate pe prinţul Charles, la popularitate, în Viscri

Patul care asteapta musafiri in casa Gerdei din Viscri

Transilvania li s-a arătat străinilor exact aşa cum este. Un ţinut minunat, locuit de oameni în esenţă buni, dar inconştienţi de valoarea moştenirii pe care o au în bătătură.

Minune, în decembrie în sectorul 3 au răsărit părăluțele

flori-negoita

În triunghiurile decupate în gazonul din sectorul 3 astă vară, s-au ofilit begoniile și au răsărit părăluțele. O afacere horticolă de 49 de euro/mp fără TVA.

Stăm prost cu nervii

sacrificat

O jumătate de oră într-un autobuz Mercedes, în cel mai bogat oraș al țării.

Sărăcia se învață în familie și e ocrotită de stat

teclas

În Deltă oamenii se zbat ca peștii pe uscat: nu au de lucru, dar fac copii ca să trăiască din alocații. Copiii lor le vor călca pe urme. Needucați, necalificați, vor fi următoarele generații de votanți cu sacoșa.