Cine te-a trimis în Parlament, tâmpitule?!

Primarul Radu Mazăre, către parlamentarul Remus Cernea.

C hiar mă miram ieri cât de normal se poate discuta despre acest subiect la o emisiune la Realitatea, și cât de raționali pot fi invitații: Teodor Baconski (PDL), Diana Tușa (PNL) și băiatul ăla de la nu știu ce formație care a devenit parlamentar PSD. Toți trei, cu cuvintele lor, au fost de acord că biserica ar trebui să renunțe la banii de la bugetul public și să accepte să se lase finanțată strict din donațiile și impozitele credincioșilor, ca în Germania. Asta i-ar asigura și independența reală și – cred vorbitorii amintiți – mai mulți bani decât sutele de milioane pe care le primește acum de la buget.

Subiectul fusese deschis de propunerea lui Remus Cernea, parlamentar PSD de Constanța (OK, el zice că e de la Partidul verzilor) care deja abera la televizor că ar putea avea susținerea a „sută la sută dintre parlamentari” pentru proiectul lui de lege.

Surpriza a venit, însă, de unde nu mă așteptam. Dacă de la parlamentari gen Nicolicea sau alde PP-DD nu putea să vină altă reacție decât „dacă abandonăm și biserica, ce ne mai rămâne?!”, de la un golănaș ca Mazăre chiar nu mă așteptam să se vexeze așa de tare.

Dar, când colo, peștele evlavios sare din mare. Mazăre îl face pe Cernea „un tâmpit” și-l amenință că-i rupe picioarele dacă-l mai prinde prin Constanța. Totul de la tribuna filialei partidului, în hazul general al asistenței. Mamă, ce i-a zis-o, șefu!

Mazăre i-a pus în vedere lui Cernea să-și ceară scuze de la Biserică – că a îndrăznit să facă o astfel de propunere – și de la partid, firește. „Că noi l-am trimis în Parlament!”. Mai exact el și modelele alea în chiloți pe care le-a dus el de mânuță la vot, în ziua alegerilor, probabil.

Mai trebuia să-l pună pe eretic să țină și post negru și să ducă dovada că-și donează salariul de parlamentar în conturile bisericii. Oricum arderea pe rug a devenit inutilă în condițiile în care însuși premierul Ponta (care l-a luat consilier pe Cernea și i l-a băgat pe gât apoi lui Mazăre) a zis că aia e doar propunerea lui Cernea și nu are susținerea partidului.

Acum că ne-am lămurit cum stau lucrurile e bine să tragem și concluziile:

– nu ajungi în Parlament cu votul alegătorilor, ci ești trimis acolo de niște băieți;

– nu poți să ai inițiative legislative de capul tău sau din capul tău, pentru că ți-o iei;

– când te înhăitezi cu golanii, te dau pe mâna bisericii. Până la urmă biserica și politica sunt organizate la fel ca orice organizație mafiotă: ca membru ți se cere supunere oarbă în fața „ierarhului”, iar dacă nu te supui ori ești exclus din organizație ori ești pus să faci penitență.

Știu că mulți dintre cei care-l cunosc pe Cernea sunt tentați să-i dea dreptate lui Mazăre (că e un tâmpit), însă eu zic că ar trebui să ne mai gândim. Azi văd că și Becali i-a tras o smetie pe aceeași temă, lui Cernea. Până la urmă e vorba despre dreptul unui cetățean de a avea o inițiativă legislativă. Alta ar trebui să fie reacția într-o țară democratică, nu credeți?

* Mă întreb oare cum îi pupă Mazăre mâna unei femei, dacă lui Teodosie i-o duce așa la gură? 😉

** Și da, reacția bisericii nu se dezminte, cere toate proprietățile înapoi, în schimbul finanțării de la buget. Deci pentru cei care vor să comenteze asta, a se scuti, că e deja fumată.

Etichete: , , ,

35 comentarii la “Cine te-a trimis în Parlament, tâmpitule?!” Subscribe

  1. Motanul 12/04/2013 at 08:57 #

    Eu cred ca finanțarea bisericii de către stat e o forma de sclavagism. Statul ia bani de la niste cetățeni(„sectarii”/ateii) si finanteaza o instituție de care nu vor beneficia personal niciodată, ba chiar sunt persecutati de membrii instituției respective(vezi ruptul picioarelor). Nu se compara cu finanțarea scolilor, drumurilor, spitalelor, etc, de care beneficiază TOTI cetățenii si nu cred ca cineva n-ar fi sincer de acord cu asta. Meritele BOR nu sunt in discuție aici, ci drepturile omului. Daca eu muncesc si plătesc taxe (TVA) care ajung in buzunarul BOR fără sa fiu de acord, de fapt muncesc FORȚAT pentru BOR. Practic, suntem sclavii BOR!

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Jurnalul unei pisici de garsonieră

toshiba cu bile

Best of #pisicaToshiba 2017, foto, video și cugetări adânci 😉

Doctorul cu 2000 de pacienţi şi 350 de oi

doctorul

Medicul Emil Crişan a făcut medicina de drag, dar a moştenit şi dragostea de animale de la strămoşii săi, aşa că azi îşi împarte priceperea între oameni şi animale.

Cum s-a întors ţurcana în Haţeg, în loc să emigreze

iovaneasa

Şapte tineri de la poalele Retezatului s-au apucat să crească oi când alţii ca ei voiau să emigreze. În câţiva ani au adunat în jurul lor peste o sută de crescători şi speră să fie urmaţi şi de consătenii care acum stau la poartă şi-i bârfesc.

Fatalismul mioritic se tratează cu drujba

diana

Vă mai amintiți că în Drumul Taberei începuse construcția unei noi linii de metrou? Asta e povestea oamenilor care i-au împins liniile și peroanele mai pe mijlocul bulevardului, ca să nu le afecteze pomii.

Dacă-ți iubești copilul

adam si eva

Dacă s-ar face un referendum pentru introducerea în Constituție a dreptului de a fi tras de curent, probabil mi-ar fi greu s-o conving pe mama să nu meargă să voteze. Dar pentru ăsta din 6-7 octombrie nu a trebuit să-i explic că dragostea are forme atât de diverse, încât nu e treaba omului s-o înghesuie într-un tipar alb-negru

Cum a distrus Oprescu o investiție de 14 milioane de euro, deturnând 5 milioane

oprescu_telegondola

Pentru o datorie de 5 milioane de euro a RATB către Metrorex, Primăria Capitalei preferă să arunce la coș o investiție de 14 milioane de euro, parte a unui proiect mai amplu, de 35 de milioane de euro, făcut din credite externe.