Educația cu televizorul și așteptările femeilor de la Băsescu

Azi în metrou m-am gândit ce bine ar da o campanie la TV cu o vedetă care să se spele în direct la știrile de la ora 19.00, zilnic, metodic, arătând maselor binefacerile apei și săpunului

N u auzisem înainte de Alexandra Stan, dar i-am văzut ochii vineți în ultimele zile mai mult decât le-am văzut pe Răduleasca și Marin disputându-și titlul de divă.  ProTV face de trei zile apologia bătutelor în jurnalul de la ora 19.00. Suratele femei sunt îndemnate să rupă jugul tiraniei masculine și să spună stop bătăii conjugale. Vânătăile și lacrimile vedetei internaționale alternează pe micile ecrane cu mărturiile șocante ale altor femei bătute, din popor. Ai crede că ai greșit emisiunea, dar nu, că pe toate posturile până la urmă se dă același lucru, indiferent de genul programului. Și totul întru educarea maselor.

Departe de mine gândul de a lua peste picior pățania fetei. Și pot să înțeleg și aplecarea educativă a posturilor TV mai ales că în urmă cu o lună toate au vuit la fel despre tăierea sânilor Angelinei, când toată populația globului de data asta a aflat despre ravagiile cancerului la sân și binefacerile mastectomiei preventive. Când am scris o dată demult despre operațiile de remodelare a sânilor după mastectomie, un articol documentat, serios, m-am lovit de comentariile unor cititoare revoltate că am îndrăznit să ilustrez textul cu o cusătură de operație. Nu avea nimic din strălucirea Angelinei, firește, dar era cu siguranță ceva ce fiecare femeie care a trecut prin așa ceva, și nu a avut banii vedetei, e silită să vadă zi de zi în oglindă. La fel și cu vânătăile bătutelor. Alea care au norocul să scape.

E un trend și nu te mai poți pune cu el. Povestea unei vedete vinde infinit mai bine orice mesaj social, oricât de urât ar fi el. Circulând azi mai mult cu metroul prin oraș m-am gândit de exemplu ce bine ar da o campanie din asta cu o vedetă care să se spele în direct la știrile de la ora 19.00, zilnic, metodic, arătând maselor binefacerile apei și săpunului. Trăim în epoca progresului tehnologic și a regresului mental. Educația nu se mai face în familie sau la școală, ci cu televizorul, pentru că acolo stă și se zgâiește toată lumea și-și dorește în secret să fie ca ăia care apar pe sticlă. E firesc, deci, e de datoria lor, a ălora de pe sticlă, să dea ceva înapoi societății, să ne dea acum educație ca la proști. Idiocracy now!

Desigur că dincolo de vâlvele astea sporadice nu rămâne nimic. După povestea Angelinei continuă să moară femei pentru că nu merg la doctor la control sau pentru că nu-și permit s-o facă. După ce-i vor trece vânătăile Alexandrei autoritățile le vor răspunde la fel femeilor care vor suna la 112 ca să reclame o agresiune conjugală: că nu există suficiente adăposturi pentru victime, poliția nu poate intra în casă dacă nu i se deschide. Dar cui ce-i pasă, că pe ecran vor veni alte și alte campanii bune de educat spălații pe creier. Apoi vine campania electorală și votăm. Norocul Alexandrei (sau al nostru?) că n-a fost bătută înainte de alegeri sau de vreun referendum, că o vizitau la spital și niscai politicieni empatici ca să-i ceară votul. Al ei și al tuturor femeilor bătute de soartă.

***

Faci nu faci copii, vremea uterului trece, dragă

Și așa ajungem la așteptările femeilor de la politicieni. Care se pare că nu diferă de așteptările oricărei muieri naive de la un bărbat. Băsescu le-a îndemnat ieri pe femei să facă copii că altfel ni se stinge nația. Cică a avut tupeu s-o facă la adunarea femeilor manager sau așa ceva. Iar femeile educate s-au simțit vizate. OK, am înțeles, ne inflamăm feminist că Băsescu ne neagă emanciparea, ne trimite la schimbat scutece, ne reduce esența la uter, ne discriminează, sări țațo că mor cu el de gât! Dar serios, abia ați venit în România sau abia azi ați aflat că Băsescu e președinte? E prima dată când Băsescu e misogin? Mitocanul a fost ales, democratic, de câteva ori până acum în diverse funcții, până la cea supremă. Erați cumva în concediu în week-end-urile cu alegerile?

Tot el a fost ăla care, în mijlocul declarațiilor homofobe din Parlament, de când cu modificarea Constituției, a declarat că „Fiecare este liber să facă ce vrea cu viaţa lui. Dacă vor să se căsătorească bărbat cu bărbat, femeie cu femeie, este problema lor. Eu însă sunt creştin ortodox şi respect perceptele creştinismului şi ale ortodoxiei. Alţii poate au alte percepte. Este problema lor

Credeți că dacă ar fi întrebați ce cred despre rolul femeii în societate, alde Crin, Zgonea și restul aleșilor creștini cu crucea adânc înfiptă în fund ar zice altceva decât Băsescu? Deci nu ne inflamăm că Biserica Ortodoxă Română își pune tot mai mult amprenta pe educația, viața și politica din România (iar asta înseamnă o întoarcere la familia creștină în care nu există contracepție, doamnelor!), dar ne inflamăm că Băsescu a afirmat, într-o manieră care deja l-a consacrat, că până la urmă perpetuarea națiunii stă în femeie. Ghinion, fată, cam așa e, până când o reuși Dumnezeu drăguțul să-i dea acest minunat dar și bărbatului, nădejdea e în noi.

A, că de fapt problema nu e că femeile n-ar vrea să facă copii, ci că statul nu le oferă condiții, și că până la urmă de aia a ales femeia cariera, ca să-și crească nivelul de trai, să se împlinească profesional, și între timp a început să gândească și… Păi asta e altceva, dar ideea e că de bine de rău în România încă se găsesc anticoncepționale, avortul e legal, chiar dacă acum doi ani era cât pe ce să nu mai fie fix din cauza unei femei – pe numele ei Sulfina Barbu – care susține și azi cu fanatism un proiect de lege în sensul ăsta.

În timp ce doamnele au reacții ovariene la adresa unor declarații mitocănești dar sterile ale șefului statului, lucrurile cu adevărat grave se petrec în Parlament, acolo unde există niște oameni trimiși să ne guverneze pe toți, dar aleși doar de o minoritate – aia a proștilor care votează. Pentru că deștepții, nu-i așa, sunt scârbiți de politică. Nu merg la vot că n-au cu cine să voteze.

Oricum, zice o vorbă populară că faci nu faci copii, vremea uterului trece…;), deci doamnele să stea liniștite. Cumva nădejdea nu mai e la ele. Vine deja tare din urmă – și procreează sârguincios – generația educată cu televizorul, care n-are nici aspirații intelectule, nici educație sexuală. Că la școală nu se face, și nici la TV nu se spune. Vedetele fac copii, că au cu ce 😉 O știre de acum câteva zile spunea că avem o adevărată avalanșă de sarcini înregistrate de la începutul anului la minorele aflate în orfelinate, dar că nici alea din familii nu s-au lăsat mai prejos. Fetițele de 10-15 ani deja sunt mame, doamnelor, în timp ce noi astea intelectuale strigăm pe Internet la fiecare bășină a președintelui, precum porcușorul isteric de la Antrefrig: „Ficat, ficat!”

Etichete: , , , , , , , ,

20 comentarii la “Educația cu televizorul și așteptările femeilor de la Băsescu” Subscribe

 1. Adrian 20/06/2013 at 08:02 #

  M-ai pierdut….

 2. Motanul 20/06/2013 at 08:15 #

  „O știre de acum câteva zile spunea că avem o adevărată avalanșă de sarcini înregistrate de la începutul anului la minorele aflate în orfelinate, ”
  Cum adica? Ce înseamnă asta? Nu vad cum ar fi ajuns respectivele însărcinate decât daca ar fi fost victimele unor pedofili. Nu se sesizeaza nimeni despre asta? Ce popor de rahat!

  • Dollo 20/06/2013 at 09:42 #

   se folosește des sintagma „a scăzut foarte mult vârsta la care încep viața sexuală”, ce te faci dacă și pedofilul e copil la rândul lui?

 3. Ioana 20/06/2013 at 08:57 #

  Televizorul da ce vor oamenii sa vada, ca daca nu, nu se uita nimeni la el. Tocmai e o discutie in Fr despre o emisiune de muzica, invitati fain, cantari in direct, de calitate, grupuri cunoscute nu numai pe malurile Senei, acu’ o taie din program, ca cica nu-s vizionari. Daca nu-s vizionari, nu-i publicitate, alea alea, stii si tu cum ii povestea. Morala cu televizorul e ca nu e.

  Desi nu prea cred eu ca generatia asta din urma sta de-a valma pe televizor, mai degraba pe telefon si sosalaizing pe net.

  Cat despre femei, na, asta este, ele pot, ele fac (daca vor), daca nu, sa importe conducatorii imigranti. Legal.

  • Dollo 20/06/2013 at 09:40 #

   da, generația din urmă e cu telefonul, dar numai ăia care au telefon smart, că restul tot cu televizorul își pierd vremea.

 4. Frobenius 20/06/2013 at 09:33 #

  Colateral:
  Stii care este opusul „spalatului pe creier”? Nespalatul.
  Ai avantajul ca poti sa alegi.

  • Dollo 20/06/2013 at 09:38 #

   dacă ai suficient creier

 5. Adi 20/06/2013 at 11:46 #

  Ce-i de mirare ca alea mici au ramas gravide? Sunt si ele femei si le place si lor p**a.

 6. Motanul 20/06/2013 at 14:47 #

  De la 10 ani? Iti doresc sa mori in chinuri groaznice!

  • Motanul 20/06/2013 at 14:47 #

   „Urarea” e pentru Adi.

   • Adi 21/06/2013 at 01:28 #

    http://www.ziare.com/sex/stiri-sex/sexul-si-banii-de-a-lungul-timpului-1106516

 7. Xanaxdoo 20/06/2013 at 15:16 #

  Am mers la articolul-sursa legat de fetele-mame, si m-am impiedicat de urmatorul citat al unei doamne psiholoage care teoretizeaza ca „Doar dacă ai probleme psihice nu ai instincte materne.” Se poate lua de mina cu Basescu, care totusi, a fost mai finut.
  Acuma mai ramine ca Basescu si doamna psiholoaga sa ii faca un tratament de soc fiicei notarese a Basescului (am uitat cum o cheama), ca uite, aia nu are copii, si, pe trage natiunea in jos de pe scara dezvoltarii, progresului si a inmultirii de dragul viitorului de aur al omenirii.

 8. val 20/06/2013 at 16:08 #

  Daca chinezoaicele, indiencele, bangladeshele (sau cum s-o zice), mare parte dintre africance, pakistanezele, indoneziencele, braziliencele ar fi tot asa de feministe, eu nu m-as supara deloc. Ba chiar sunt convins ca in 20 de ani am avea loc fiecare de cate o casa individuala cu gradina cat ferma Southfork.

  • Nautilus 20/06/2013 at 21:17 #

   După cum spunea un banc cu preşedinţi români şi americani, românii mai întâi vorbesc şi după aceea gândesc.

   Guvernul Indiei, îngrijorat de creşterea populaţiei (în timp ce China a stagnat…) şi ştiind că toate campaniile de folosire a contracepţiei din ultimii 30 de ani au dat chix, a decis să ofere un premiu fiecărei femei care are deja cel puţin un copil şi se lasă sterilizată într-un dispensar sătesc.

   Operaţia durează 3 minute, sub anestezie locală, în nişte condiţii atât de mizerabile cum nu se întâlnesc decât la război, în spitalul de campanie: muşte, jeg, bisturiu refolosit, ace de seringă refolosite, mediul ideal ca să împrăştii HIV şi toţi germenii posibili.

   Ghici cât e premiul? 1000 USD, 500, 100?..

   Premiul este de exact 10 USD, adică în banii noştri 34 RON. Bani de 10 sucuri.

   Există milioane de femei care sunt în stare să rişte virusul HIV pentru 34 de lei.

   Poze (care îţi urcă stomacul în gât) aici:

   http://www.bloomberg.com/news/2013-06-11/india-s-poorest-women-coerced-into-sterilization.html

   • val 21/06/2013 at 08:52 #

    dupa parerea ta Guvernul Indiei e format din români !?

    una e sa ajunga o femeie la hotararea ca nu mai vrea copii (de ex., eu nu vad nimic gresit, periculos, imoral la ce zice @ady mai jos) si nu are nici o legatura cu hotararile unor dementi care decid schilodirea altora.

    Ramân la parerea ca sunt mult prea multi oamani pe Pamânt. o stagnare a populatiei ar fi buna pentru mediu, pentru agricultura naturala si pentru calitatea vietii in general – in primul rand prin acces la educatie.

    Nu sunt de acord nici cu ce se face in India, nici cu interdictia din China. Ideal ar fi ca media sa fie la 1-2 copii pe familie pentru ca asa vor familiile , nu ca asa a zis un ministru miliardar in dolari dintr-o tara cu un miliard de analfabeti.

    Dupa parerea ta Nautilus, care sustii printre randuri ca tu gandesti atat de profund, unde crezi ca vor fi peste cativa ani sute de milioane de indivizi din miliardele de chinezi+indieni+bangladeshi+pakistanezi !?

    Eu sper ca hazardul sa-i conduca la tine-n ograda, nu la mine.

    • Nautilus 21/06/2013 at 09:11 #

     1. După părerea multora, Guvernul Indiei e format din ţigani şi românii sunt tot ţigani (niciuna din ele nu e adevărată, dar ăia cu IQ puţin mai mai mare ca numărul de la pantof nu înţeleg asta).

     2. Demenţii nu pot decide pe cine schilodesc, fiindcă asta reprezintă infracţiunea de genocid. Demenţii nu pot decât să ofere un premiu celei care se schilodeşte de bunăvoie.

     Premiul este ridicol, iar refolosirea bisturielor şi seringilor fără sterilizare înseamnă epidemie HIV. Aşa cum a fost epidemia HIV din 1987-1991 de la noi şi cum a fost epidemia HIV din 2000-2001 printre donatorii de sânge din China. Plus hepatita B şi C, malaria, tetanosul şi alte boli.

  • ady 20/06/2013 at 21:47 #

   am citit, relativ recent, nu mai stiu pe unde, un articol despre numarul de copii pe cap de femeie din brazilia (cred; oricum o tara sud americana). si fata de generatiile anterioare numarul de copii era muuuult mai mic. si nu pentru ca barbatii ar fi dorit asta. ci chiar femeile alegeau sa nasca mai putin copii. erau exemple de familii: bunica avusese cel putin 5-6 copii, mama avea 3-4 maxim, fiicele/fii aveau 1-2 maxim.
   iar deciziile pe care le luau acele femei erau definitive. dupa ce nasteau numarul de copii pe care decisesera ele ca-i pot creste (1-2, ziceam) apelau la sterilizare. ce prezervativ, ce anticonceptionale. de tot, frate, ca nu ma mai razgandesc. chiar foloseau o expresie „am inchis fabrica”.
   chiar chinezoaicele oricum, au voie numa’ un copil.
   la alelalte, nu stiu, nu cunosc.

   • val 21/06/2013 at 08:55 #

    doar pentru acuratetea informatiei: in China, la tara au voie doi copii.
    nu zic ca asta face regula mai umana.

 9. val 21/06/2013 at 09:28 #

  un cartier de vis. dati tarii cati mai multi plozi:
  http://images.nationalgeographic.com/wpf/media-live/photos/000/667/cache/housing-development-mexico_66700_600x450.jpg

 10. andra 22/06/2013 at 06:16 #

  Dollo,
  daca ar fi sa ma iau dupa comentarii,si la articolul tau si ale politicienilor, constat ca natalitatea este o preocupare aproape eminamente masculina.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Suntem mai proști decât ne credem, dar ne și cam place

ignoranta

Oamenii sunt mai puțin înclinați să caute informații după ce află că se înșală, deoarece le place să se simtă bine, nu incompetenți. În plus, când li se confirmă părerile, chiar false, creierul lor secretă dopamină și se simt ca atunci când fac sex sau mănâncă ciocolată.

Pentru Dan. Și pentru toți cei care au murit „ca fraierii” la Revoluție

O bunică de pe strada care-i poartă numele lui Dan

Azi e doar un nume de stradă în Berceni. Pe ea locuiesc oameni. Probabil unii dintre ei s-au enervat acum câțiva ani când au fost nevoiți să-și schimbe buletinele pentru că primăria le schimbase numele străzii.

Și nevaccinați, și cu sănătatea garantată de stat

vaccinare2

Dialog între doi medici la Comisia de Sănătate din Senat:
– Niciun guvern nu poate impune ca în corpul supușilor săi să fie inoculate cu forța anumite medicamente.
– Dar de ce obligăm bolnavii de sifilis să se trateze?
– Da, îi tratăm cu forța pentru că sifilisul se transmite pe cale sexuală, dar SIDA și minoritățile sunt libere…

Generaţia „Silicon Valley” de România, după 50 de ani (II)

Bucuria revederii dupa 50 de ani

Noi nu am muncit pentru un regim politic, ci pentru bunăstarea unui popor. Am rămas aici ca o datorie față de cei care ne-au învățat. Însă acum în România specialiștii sunt tratați în bătaie de joc. Eu încă nu sunt pensionar, deci nu simt că atentez la siguranța țării, cum sunt considerați acum pensionarii, cu veniturile lor

Pedeapsa norvegiană, cum s-a ajuns la ajutor și n-au rămas la răzbunare

opera2

Zicătoare norvegiană: cu ce fel de fost deținut ai vrea să te întâlnești seara, pe o alee pustie? Aplicată în România, zicătoarea ar suna așa: cu ce fel de ziarist sau politician ai vrea să ai de-a face într-o campanie electorală?

Suni la 112 și te sună înapoi niște ciocli

morturary

O întrebare pentru domnul Raed Arafat: ce comision primesc operatoarele de la 112 ca să le furnizeze firmelor de pompe funebre numerele de telefon ale rudelor celor decedați?