Românul ar vrea, dar n-are, dom’le, cu cine

Dacă tot nu intrați în politică, ajutați-i măcar cu o semnătură pe ăștia care au inconștiența să o facă.

S untem dezamăgiți de clasa politică, de candidații propuși de partide pentru primării. Vrem oameni noi, care să nu fure, să nu facă politică, să se sacrifice pentru popor, să fi deștepți, pregătiți, cinstiți, morali, mai presus de orice bănuială, să aibă o carieră solidă, plină de realizări în spate, pe care s-o lase baltă doar ca să se înhame într-un post public prost plătit, unde să mulțumească pe toată lumea. Să fie pe cât se poate ortodocși, albi, dar români verzi, familiști, fideli, să arate bine, să vorbească bine, să aibă carismă, să promoveze valorile, să țină seama de ce vor alegătorii, să aibă și oameni care să muncească pentru ei pe bani puțini, poate chiar gratis, să nu ne ceară nimic, doar să ne dea, pentru că nouă ni se cuvine totul.

În fine, am scris asta pentru că am văzut dialogul de mai jos pe pagina de Facebook a unuia dintre candidații la Primăria Capitalei și mi-am dat seama de ce o să câștige din nou și mereu candidații partidelor mari, care știu de unde se face rost de bani în campanie și cum se recuperează ei în timpul mandatelor.

 

‎Nicușor Dan:
Avem nevoie de semnăturile voastre pentru a avea candidați la Sectoare! Încă nu avem suficiente. Vă așteptăm să semnați. Vă mulțumim pentru susținere.

Comentarii:
– Unde se poate semna? Ceva locatii ar fi binevenite.

– Cu siguranță miercuri la cortul de la H&M. Altfel, poți descărca formularele de pe nicusordan.ro și veni cu ele gata semnate, preferabil de cât mai mulți oameni 🙂

– Ok. Si daca nu pot venii miercuri la Unirii, mai exista corturi undeva in București?

– uite aici harta corturilor: https://www.google.com/maps/d/viewer…

– Asta a harta corturilor unde se poate semna pt Nicusor? Nu le.am observat in Pantelimon.

– pt zona Pantelimon, le pot prelua eu. Da-ti-mi un semn pe privat si stabilim un loc de intalnire, zi si ora. Va multumim!

– Te votez.sigur te votez..

– Ptr a semna ptr un candidat de sector, trebuie sa ai domiciliul in acel sector ?

– Da, obligatoriu. La fel si in cazul semnăturilor pentru cele 6 consilii locale de sector.

– Eu mam dus si nu era nimeni

– Este inadmisibil si in acelasi timp de necrezut ca nu ati reusit sa asigurati un minim 12 ore prezenta la corturile amenajate pentru de semnaturi. Cred ca aceasta organizare „de santier” era un prim test de administrare, ca tot suntem la capitolul Primarie. Cred ca este momentul potrivit sa turati un pic motoarele. P.S. : In weekend PNL-ul a impanzit parcul Carol cu „voluntari”. 10 lei ora si 1 leu de semnatura.

– PNL isi permite, doar a fost scutit sa-si plateasca datoriile!

– Care este „calea corecta”? Spunand ca „este inadmisibil”, evident, ati ales…. si nu sunt sigur ca este cea mai buna alegere. Daca facem cum am mai facut… ce motive ar putea exista ca sa obtinem altceva decat am obtinut pana in prezent? Dorim sa mergem, in continuare, pe aceeasi „cale batatorita”?

– păi implică te tu ca să crească nr voluntarilor…ce rost are să acuzi pe alții….sau vorbește tu cu Soros sau cu Becali să dea bani ca să fie fonduri pt organizare 🙂

– decat sa veniti cu acuzatii, mai bine veniti alaturi de noi ca voluntar si dvs si multi altii care stiu doar sa scrie pe FB, cu practica mai greu si atunci poate vom fi indeajuns de multi la corturi, prin parcuri.

– cine candideaza din partea USB la sectorul 4?

– am gasit

– La care sector sunteti ca nu mi dau seama

– nicusor dan candideaza pt primaria generala

– Mersii atunci semnam

– La sectorul 2 exista un candidat?

– Ar trebui promovati si candidatii USB la sectoare. In afara de Clotide nu am vazut alt candidat care sa fie la fel de activ in media sau facebook

– Joi ii veti cunoaste mai bine pe candidati!

– Imi pare rau sa o spun dar candidatul propus pt sect. 2 nu-mi inspira profesionalism in sistemul public sau managerial. Cum poate ajuta aceasta doamna sect.2 in conditiile in care a terminat o facultate de filozofie? Sunt cam dezamagit.

– Cred ca mai bine îl așteptați pe HONTANU sa se întoarcă. ..

– Bai baiatule,nu am votat niciodata PSD.Ba mai mult am semnat pt Nicusor si voi vota la primaria generala cu el asa cum am votat si acum 4 ani chiar daca atunci avea sanse minime sa castige.Cel mai bine ar fi sa nu mai faci comentarii inutile si sa- ti vezi de treaba ta.Este strict parerea mea legat de candidatul USB pt sect.2

– Nu stim nimic despre ei… Ieri am semnat pentru dvs, dar pt 4 n-am cum semna pentru un om despre care nu stiu nimic… are saracul un blog / CV online dar atat. Agentia dvs de marketing / PR ar trebui sa lucreze si pentru ei… nu stiu ce program are, ce vrea sa faca, cum vrea sa faca, etc.

– Inafara de activitatea profesionala, oare ce au facut oamenii astia pentru tzara si comunitatzi ? Ce a facut dl. Mihai Danes pentru protectia animalelor fara stapan, a facut ceva pozitiv ? Sa omoare stiu toti ! Are USB proiecte pentru dreptul la viatza al animalelor fara stapan ??? Privitor la veterinarii care au ca solutii omorarea, m-am gandit ca spiritul lui Rimaru bantuie prin Romania si prin facultatile de medicina veterinara autohtone. S-a importat gresit politica vestica de promovare a adoptiilor, unde cererea fiind mult mai mare decat oferta, sperietoarea cu „eutanasiem” functioneaza si lumea speriata alearga sa adopte. Compatriotii si daca s-ar speria, nu au cum sa faca fatza ofertei mult mai mare decat cererea, pentru ca in Romania nici nu se face nimic pentru prevenirea aparitiei cainilor pe strazi. In Vest exista si preventia prin actionare la cauze, dar in Romania s-a auzit doar de actionarea la efecte. Acum, dupa 2013, au disparut cainii de pe strazi prin masacrare, asa cum au disparut si in 2001 tot prin masacrare, dar ciclul refacerii „stocului” de pe strada pare a fi de 12 ani, daca nu se va actiona la cauze !

– Părerea mea este ca nu trebuie cerute semnături…omul trebuie sa apeleze la conștiința … Imi ceri ce nu îti pot da !!!!!

– Semnaturile le cere legea !

– Făcută de cine legea ,..de niste hoti!!

– Cine e propus pentru sectorul 5??????????? (

– Florin Grigorescu, inginer

– Daca ar fi cineva la 9 dimineata la cortul de la Liberty Mall, as semna 🙂

– Ar fi frumos sa va si prezentati candidatii. Nu de alta, dar parca n-as semna ca primarul. 🙂

– Pentru ce va trebuiesc semnaturi daca acum nu mai candidati ca independent,nu ca n-as semna

– Toti candidatii, chiar daca fac parte dintr-un partid, trebuie sa depuna un anumit numar de semnaturi ca sa poate candida.

– Semnaturile le cere legea, nu noi!

– Sa semnam unde ca in corturile alea pe care le’ati amplasat in sectorul 4 sau centru nu am vazut pe nimeni niciodata. Si trec in fiecare zi pe langa ele.

– Daca ar veni mai multi voluntari alaturi de noi,poate s-ar umple si corturile. Fara suparare, dar lumea stie doar sa acuze. Sa ajute, mai putin…

 

Dacă și vouă vi se pare că e ceva în neregulă cu dialogul ăsta (care este cât se poate de real) vă rog să mergeți zilele astea la primul cort pe care-l vedeți pe stradă, unde se strâng semnături pentru niște candidați din noile partide (asta însemnând Uniunea Salvați Bucureștiul și M10) și să semnați pentru toți candidații pentru care aveți voie. Adică pentru candidații la Capitală (primar și consilieri), și pentru candidații la sectorul în care locuiți (primari și consilieri). Legea obligă toți candidații să strângă semnături, chiar și pe cei ai partidelor (fie ei și reprezentanți ai societății civile 😉 ). Cei care cer insistent semnături zilele astea, pe Internet sau prin corturi, sunt ăia care nu au bani ca să le cumpere și vor să candideze cinstit. Tot legea vă permite să semnați pentru câți candidați vreți. Semnătura nu e ca votul, ea doar îi oferă candidatului posibilitatea de a se înscrie în cursă.

Dați-le șanse și altora să apară pe buletinul de vot. După asta, în cabină, votați cu cine credeți voi că vă va sluji mai bine.

 

Puteți prelua maximum 500 de caractere din acest articol dacă precizați sursa și dacă inserați link către articol. Pentru mai mult vă rog să accesați butonul de like-uri în euro, amplasat imediat pe coloana din dreapta. Vă mulțumesc.

Etichete: , , , , , , ,

6 comentarii la “Românul ar vrea, dar n-are, dom’le, cu cine” Subscribe

  1. adib 13/04/2016 at 13:43 #

    @Dollo – pe cuvintul meu daca am vazut vreunul dintre candidatii astia „independenti” la vre-un cort. Eu stau in Berceni, la Piata Sudului este un cort M10. NICIODATA nu am vazut pe cineva acolo… dimineata (orele 07.30-8.30) sau seara (dupa ora 17.00).

    Ar trebui sa-i caut eu pe ei pentru o semnatura sau ar fi cazul ca doritorii sa fie disponibili si dupa anumite ore…

    Nu toti votantii lor sunt bugetari….

    Acelasi exemplu (fara nici o legatura cu votarea) era la un ONG care vroia directionarea de 2% din impozitul meu.

    Cind i-am spus sa se ocupe el de hartogaraie …. a dat-o cotita ca eu trebuie sa ma agit. Adica sa-mi iau o zi libera de la munca pentru a alerga pe la sectia financiara si unde mai era cazul.

    I-am dat o frumoasa m**e… Daca si candidatii respectivi vor acelasi lucru…

    • mihai 13/04/2016 at 16:54 #

      Asta-i ca aia cu si cu pita unsa, si cu slana’n pod… Pai se presupune ca ne dorim altfel de candidati, dar se vede treaba ca nu ne dorim suficient de mult cat sa punem si osul la treaba ca sa facem sa se intample…

      Sunt cu musca pe caciula: nici eu n-am timp sa fac voluntariat. Dar macar stau in banca mea si nu dau mui virtuale celor care n-au resursele sa-mi ofere posmagi muieti…

      • adib 18/04/2016 at 11:17 #

        @mihai… Nu vreau nimic gratis din partea nimanui. Ideea este ca daca ei vor ceva de la mine (in cazul acesta o semnatura), trebuie sa fie si disponibili (nu numai in cele 8 ore de program ale lor). .

        In rest, daca programul electoral lui ma va convinge il voi vota… daca nu, probabil in duminica respectiva voi avea ceva mai bun de facut.

        @ Dollo – optiunea cu scanatul si trimisul declaratiei pt. 2% pe mail e destul de recenta. Iar cu posta romana am avut simbata o frumoasa experienta cind am stat 40 de minute sa ridic doua plicuri la o coada cu 7-8 persoane..

        O saptamina frumoasa la toti!!

    • Dollo 13/04/2016 at 19:09 #

      Uite eu gândesc așa: că dacă tot nu mă bag în politică, pot măcar să-i sprijin pe ăia care se bagă, chiar și cu prețul unui efort de maxim câteva ore din viața mea. Asta echivalează cu o declarație de principiu că mă interesează cine vor fi oamenii care vor face treaba și pentru mine în oraș, că vreau să îi sprijin cu cât pot eu, și e imposibil să nu pot să găsesc câteva ore în decurs de o lună ca să le dau o semnătură.
      La fel și cu ONG-urile. Ca să completez o fișă din aia de 2% o descarc de pe site-ul organizației, o completez cu datele mele și o pun la poștă sau, de anul trecut, o încarc scanată pe site-ul anaf, când îmi fac declarația de impozit pe venit. Tot maxim câteva ore din viața mea, o dată într-un an.
      E imposibil să nu găsesc orele astea de dat, în schimbul speranței (că nu există garanție) că prin ele am ajutat un om în care am încredere să ajungă să administreze orașul meu sau niște oameni pe care-i simpatizez să facă niște lucruri bune pe care nu le face altcineva – nici eu.
      Altfel, așa cum tratezi tu lucrurile, așa te tratează și ele pe tine.

      • Ioana S 19/04/2016 at 10:03 #

        Se face un targ de adunat semnaturi la Green Hours zilele astea. Ma duc azi sa semnez. Am vazut la Alex Tocilescu, pe FB.

  2. Ady 14/04/2016 at 10:40 #

    Declaratia privind 2% eu am trimis-o prin posta, cu confirmare de primire. Oficiul postal din zona are program 8-19.00 si pana la 13.00 sambata. Avand in vedere ca nu vreau statuie la corporatie reusesc sa ajung.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Și nevaccinați, și cu sănătatea garantată de stat

vaccinare2

Dialog între doi medici la Comisia de Sănătate din Senat:
– Niciun guvern nu poate impune ca în corpul supușilor săi să fie inoculate cu forța anumite medicamente.
– Dar de ce obligăm bolnavii de sifilis să se trateze?
– Da, îi tratăm cu forța pentru că sifilisul se transmite pe cale sexuală, dar SIDA și minoritățile sunt libere…

Biblioteca națională s-a deschis, dar nu funcționează

Biblioteca Națională Samsung

Biblioteca te păcălește că-ți face legitimație online, dar nu ți-o face decât la sediu, îți zice pe site că are anumite cărți, dar în depozit ele nu există, și nu împrumută cărți acasă. Niciodată. Avem un sediu ultracentral și modern de 100 de milioane de euro, doar ca suport pentru o reclamă Samsung deocamdată.

Pe barba mea, poliția face ce vrea

barba

În era datelor biometrice, în care computerul face recunoașteri faciale chiar și sub burka, poliția română îi refuză unui bucureștean înnoirea permisului de conducere pentru că nu vrea să-și radă barba

Respect pentru sfânta prostie națională

prostie

Senatorii Ficățel și Miki Șpagă vor să ne oblige să le arătăm respect, printr-o lege care ne va măsura sentimentele și va sancționa prompt abaterile de la sentimentele sănătoase, naționale, de iubire și respect față de tot ce e românesc, creștin și … tricolor

Românul s-a născut poet, de aia e mai lent

casca

Când o lucrare unică intră pe mâinile unor muncitori români termenele contractuale devin opționale. Totul în România durează mai mult, zice spaniolul șef de șantier. Dar la final iese o operă brâncușiană, zice inginerul român

Peru: buricul incașilor, capcana turiștilor

machupicchu12

Ca să vizitezi Machu Picchu – casa de vacanță a lui Pachacuti, omorât de spanioli cu varicelă, descoperită 500 de ani mai târziu de un american – trebuie să bagi 140 de dolari în pușculița din Bermude a vreunui politician peruan, pe cel mai scump bilet de tren din lume.