Schimbarea temei, bucuria cârcotașilor

Schimbare spectaculoasă de temă pe dollo.ro, intrați să vedeți ce n-ați văzut! După ce v-am strepezit retinele, mai bine de un an, cu tema aia colorată și fonturile comice, de data asta m-am făcut mai palidă, da mai sexy :P Să vă aud că nu vă place!

C a una care n-are, evident, ochi de artist, și nici cultură IT necesară ca să înțeleagă subtilitățile domeniului, m-am lăsat de data asta pe mâinile unor specialiști. Unul mi-a făcut logo-ul și o oarecare identitate vizuală, iar altul a implementat tema. Îi nominalizez nu ca să-i înjurați pe ei – pentru că tot eu am ales tema și logo-ul, din cele câteva propuneri – ci pentru că li se cuvin mai mult decât mulțumiri pentru munca voluntară prestată: Răzvan a făcut logo-ul și Vica s-a lăsat stresată cu modificarea temei. Răzvane, lucrăm și noi banner-ul ăla mai cu talent? 😛

Noua temă are niscai facilități în plus față de vechea, grafic e total diferită, precum se vede și cromatic e mai simplă. De câteva zile am încercat și o restructurare a categoriilor blogului, astfel încât atunci când cineva intră aici pentru prima dată să poată să înțeleagă din câteva click-uri cine sunt și ce am făcut în ultimii… 16 ani.

Meniul de pe bara principală a blogului este conceput ca un CV: Cine e Dollo (dați clik și aflați), Ziarista (dați click pe ea și aflați pe unde am scris, iar în subcategorii găsiți articole din fiecare publicație în parte), Pașoptista (dați click pe pagină și-l găsiți acolo pe fratele Bălcescu în varianta feminină), Bloggeritza este ipostaza în care m-ați cunoscut majoritatea, Plezirista cuprinde categorii de postări ce reprezintă și plăcerile mele: clubul de carte, rețetele mamei, pisica Toshiba, neliniștile de damă… Iar Turista… este Dollo călătoarea.

Pentru că multe dintre „operele” mele jurnalistice nu se mai găsesc pe nicăieri, în spațiul virtual – iar în ziua de azi hârtia nu prea mai contează – am încercat să reconstitui o parte din arhiva asta în secțiunea „Ziarista”, unde găsiți câteva dintre articolele/anchetele/reportajele făcute de mine în diverși ani, la diverse publicații.

O altă noutate ar fi că în partea de jos a paginii de start se afișează aleator diverse postări „de succes” – Succesuri ;)- care au făcut trafic în ultimii ani, și care în mod nedrept până acum erau îngropate undeva în arhivă. Unele dintre ele reprezintă borne de trafic, dar mai ales momente în timp când unii dintre voi m-ați descoperit și de atunci mi-ați rămas fideli: serialul cu Transilvania, cel cu recensământul și altele.

Știu că prin noua înfățișare îi nemulțumesc acum pe unii dintre voi care se obișnuiseră cu tema asta colorată, dar sunt sigură că o să vă obișnuiți și cu mine mai palidă 😉 În fond atuul meu nu e grafica, ci scriitura, așa că tot eu o să vă povestesc pe aici una-alta.

Sper că îmi voi reintra în ritmul normal de postări, pentru că unii s-au plâns că se obișnuiseră să-și bea cafeaua cu mine. Motivele pentru care am slăbit ritmul în ultima vreme au fost: că am mult de lucru (ceea ce e bine, financiar vorbind) și pentru că tot încercând să schimb tema și să restructurez blogul, asta mi-a scăzut din cheful de postat lucruri noi. Dar revin în biznis!

Să fiți răbdători, vă rog, dacă ceva nu merge cum trebuie cu noua temă, că încă se lucrează la detalii, dar să-mi scrieți oricum dacă aveți nemulțumiri, că în măsura timpului și a priceperii o să le corectez.

Hai, să mă citiți bine! 😉

 

Etichete: , ,

31 comentarii la “Schimbarea temei, bucuria cârcotașilor” Subscribe

 1. Lupica George 09/10/2012 at 23:33 #

  Deja e mult mai bine, cel puţin pentru mine. Citesc pe rezoluţie mare dar în fereastră şi asta de multe ori provoca aranjamente neplăcute în tema anterioară.

  Felicitări pentru noul aspect.

 2. VAXXi 09/10/2012 at 23:37 #

  Place ! felicitări și la cât mai multe scrieri !

 3. Daniel 10/10/2012 at 04:22 #

  Niceee ! SI are si search d-ala pe luni !!!
  Se aproba pozitiv !

 4. dojo 10/10/2012 at 08:21 #

  FOARTE BINE.

  Mareste fontul la articole, ca e prea puchinos si din „pedeve” al „uzabilitatii” e bine sa fie oleaca mai mare. In rest .. looking good. Arata mult mai ‘profi’ si am scapat de rahatul ala de font de doi bani.

  Felicitari pentru re-branding 😉

  • Dollo 10/10/2012 at 09:37 #

   Cât de mare să fie, cât e acum excerptul afișat imediat după poză, când deschizi postarea? Și mie mi s-a părut mic fontul, dar am zis că sunt eu chioară.

   • Niki 10/10/2012 at 13:58 #

    Chiar e mic fontul si mici sunt si pozele care ilustreaza articolele din drepata, in rest e ok.

   • dojo 11/10/2012 at 09:19 #

    Cred ca acum a 14 pixeli (cam greu de citit CSS-ul, de asta nu suport temele woothemes). Eventual un pixel in plus. Nu e mare problema, dar ar mai aerisi putin textul. Prima pagina nu conteaza chiar atat de mult, pe single.php (unde se vede textul intreg) e important, ca sunt articole lungi si se pot ‘scana’ mai usor.

    • Dollo 11/10/2012 at 09:44 #

     Tocmai le-am schimbat cu 16, sper să fie mai bine. O să te contactez zilele astea să-mi dai și mie niscai consultanță pentru Paypal 🙂

 5. Andreea 10/10/2012 at 09:09 #

  Sa-ti fie de bine! 🙂 Imi place asta noua, mai ales ca nu mai contine comic sans 🙂

  • Dollo 10/10/2012 at 09:40 #

   Așa, așa, la tine m-am gândit când am primit cereri de la cititori care au zis că dacă schimb tema să las măcar fonturile alea haioase, ca să rămână ceva vesel în ea. Și eu nu și nu 😉

 6. Lupu 10/10/2012 at 09:13 #

  Per ansamblu îmi place, doar că e cam roz pentru gustul meu 🙂 În rest e calumea că e simplă iar ideea cu bara-CV e minunată, am ce face la muncă acuma, citesc din urmă

  • Dollo 10/10/2012 at 09:40 #

   E tan, nu e roz 😛

 7. Xanaxdoo 10/10/2012 at 09:37 #

  Fain, ptiu, sa nu-ti fie de deochi!

 8. Cristina 10/10/2012 at 12:22 #

  Asa da :). Mai ramane sa-ti schimbi si gravatarul :D.
  Felicitari celor care au facut-o si tie pentru ca i-ai lasat sa lucreze!

 9. Adrian 10/10/2012 at 14:25 #

  E bun, e bun, iti sade mai bine cu freza asta! 🙂

 10. irina 10/10/2012 at 19:16 #

  Noua temă aduce aminte de ziarele de odinioară, te îndeamnă să citeşti 🙂

  Ce îmi lipseşte din versiunea veche: aerul jucăuş (culorile, fonturile) şi, mai ales, globul-semnătură de pe pagina de pornire 🙂

  Succes la scris, te voi citi cu aceeaşi plăcere!

  • Dollo 11/10/2012 at 09:05 #

   De la mașina de scris ți se trage 🙂 E o temă de ziar, la origini

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Cum le iertăm greşiţilor noştri

Roland Jahn, intre dosarele Stasi

Şeful arhivelor Stasi din Berlin a aflat, când şi-a văzut dosarul, că avocatul care-l apăra era informatorul securităţii. Acum le predă lecţii de organizare şi de iertare trimişilor din ţările arabe care s-au trezit că au eliberat arhivele şi nu ştiu cum să le mânuiască

Moartea iedului, mănânc și trăiesc

cioban-ied

Ciobanul mi-a zis să nu mă uit, că la ei femeile pleacă de acasă când se taie mieii. Am decis să nu-l ascult. Credeam că o să fiu mai tare ca Labiș și n-o să mai pot mânca după asta.

Cine-l bate pe prinţul Charles, la popularitate, în Viscri

Patul care asteapta musafiri in casa Gerdei din Viscri

Transilvania li s-a arătat străinilor exact aşa cum este. Un ţinut minunat, locuit de oameni în esenţă buni, dar inconştienţi de valoarea moştenirii pe care o au în bătătură.

Strâns uniți în jurul SRI, întru salvarea planetară a Internetului

dumbrava-cosmoiu

Cum se derulează o ședință în Parlamentul României, în care SRI încearcă și reușește să impună o lege abuzivă, iar deputații se fac că se opun.

Ce zice FMI de finanțarea găurii negre „biserica”, de la buget?

prefericitul Daniel arata calea

Biserica Ortodoxă Română nu vrea concurență pe piața lumânărilor și a locurilor de veci, dar vrea bani de la buget pentru salarii și catedrale. Oare FMI știe?

De ce picură în Casa Poporului

casa poporului senat

Un accident umed a fost descoperit ieri, pe Facebook, în Parlament. Pentru că am apucat s-o cunosc pe mama Casei Poporului înainte să moară, vă invit să citiți un text din care veți afla și voi cum e când se sparge o țeavă în Palat, cum intră zăpada în birouri iarna, de ce unii zic că ar fi nevoie de termopane noi, câtă apă, curent și nervi consumă Casa Poporului ca să fie ceea ce este: locul în care cei mai iubiți fii ai poporului muncesc zi de zi pentru propășirea noastră, a tutulor.