Vine tanti de la Enel, spuneți „păsărica!”

Doamna care vine cu „cititul luminii” are un telefon, cere un scaun de la mama, se urcă pe el și pozează contorul. De fiecare dată. Nu o face doar din când în când, și nici prin sondaj. Toată populația e suspectă din oficiu.

De vreo câteva luni cititorii de contoare de la Electrica pozează indicii de consum cu telefonul. Am aflat și eu abia de curând, de la mama, la care a venit doamna de la lumină și i-a cerut să zică „păsărica!” 😉 La mine la bloc contoarele de electricitate nu sunt puse în casă, așa că habar n-am când și cum citește consumul doamna de la Enel.

Pe ușa blocului mamei era afișată chestia asta, cum că e musai să-i dai voie omului lor să-ți pozeze contorul, chiar dacă ai fost civilizat și ai vrut să salvezi mediul, citindu-ți singur consumul și trimițându-l online, de exemplu. Doamna care vine cu „cititul luminii” are un telefon, cere un scaun de la mama, se urcă pe el și pozează contorul. De fiecare dată. Nu o face doar din când în când, și nici prin sondaj. Toată populația e suspectă din oficiu.

Acuma, că Electrica nu are încredere în corectitudinea românilor mi se pare normal. Dar că nu are încredere nici în angajații proprii, e cam grav. Bine, și ei tot români sunt, de aia mă întreb cât va dura până când acești români întreprinzători vor găsi o cale să mânărească și pozele contoarelor?

Etichete: , , , ,

12 comentarii la “Vine tanti de la Enel, spuneți „păsărica!”” Subscribe

  1. 0lister 09/10/2012 at 19:25 #

    A venit si la noi cu toate ca folosim myenel.ro.
    A spus ca e pentru regularizare si avea o chestie absolut smechera (semana cu un POS mobil) si citit mai intai contorul, apoi a citit codul de bare de pe contor si apoi a tras si o poza pentru eternitate.

    • Dollo 09/10/2012 at 19:32 #

      hm, mama nu cred că are cod de bare pe contor 🙂

  2. LStefan 09/10/2012 at 19:34 #

    Of, n-ati inteles nimic! Aparatul acela are un nume (cum adica telefon mobil?). Se cheama fotopalmar. Cind o sa am bani foarte multi, o sa-micumpar si eu unul! Desigur, lista mea este lunga… 🙂

    • Dollo 09/10/2012 at 19:36 #

      și la ce e bun?

      • LStefan 10/10/2012 at 17:51 #

        Glumeam si eu… Imi cer scuze. Contoarele mai noi au pe ecran si citeva indicatoare pentru lipsa consum (sau consum mai mic decit un anumit prag), deschiderea capacului etc. Si acestea apar in fotografia respectiva, pe linga index. Este, probabil, o dovada a citirii si a integritatii instalatiei de masurare. Am vazut si eu cum este, saptamina trecuta, cind am facut o fotografie la contor (sa nu se urce Umflatu’ pina acolo) si am marit imaginea sa citesc kilowatii.

    • 0lister 12/10/2012 at 13:32 #

      Fotopalmar. LOL, acum mă gândesc la diverse chestii … un aparat de microunde portabil se numeşte undopalmar? UnTV cu ecran mci se numeste tvpalmar? Un aparat de radio RIC (oldies time, huh?) se numeşte radiopalmar?

  3. Daniel 09/10/2012 at 19:37 #

    „In numele Tatalui si al Fiului si al…Enel-ului”………Dixit ! :)))))

  4. Andy 09/10/2012 at 22:07 #

    S.C. Sindserv S.A. o fi o firma a sindicatului … ?
    Google zice ca da.

    • Dollo 10/10/2012 at 09:36 #

      Da, e o căpușă a oamenilor muncii, ca și aia a sindicalistului Rădoi de la metrou, probabil.

  5. brontozaurel 10/10/2012 at 01:27 #

    Eu n-am mai vazut la fata pe careva de la Enel de… naiba stie cand. Dau citirea online, platesc online, toata lumea e fericita.

  6. Gigi 07/11/2018 at 11:50 #

    tare articolul ce sa zic. deci daca e cu fotografie nu e bine , daca ti se face facturarea gresit iarasi nu este bine. deci la telefonia mobila nu se bazeaza pe ce declari tu ci pe inregistreaza in centrala telefonica si este ok. dar la energie este kk , nu cumva sa se modernizeze acest sector. sa ramana asa ca la 1900 cu contoare de inductie si citire cu pix .

    • Dollo 07/11/2018 at 13:45 #

      Domnul Gigi, să se modernizeze, domnule, de aia transmitem indexul online, de aia există contoare cu citire de la distanță, ce, e cineva contra? Poza mi se pare tot o rudă, mai bogată, a citirii cu pixul. Atât.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Cât ne costă să „stârpim” prostituția și cât am câștiga dacă am legaliza-o

ashley

Statul a cheltuit un milion de lei și doi ani de anchete ca să descopere că prostituția se face și prin mica publicitate. Printre „proxeneți” – o femeie de serviciu care cumpăra prezervative la un salon de masaj, o studentă care-i organiza agenda unei fete, un ziar de mică publicitate…

Cum s-a întors ţurcana în Haţeg, în loc să emigreze

iovaneasa

Şapte tineri de la poalele Retezatului s-au apucat să crească oi când alţii ca ei voiau să emigreze. În câţiva ani au adunat în jurul lor peste o sută de crescători şi speră să fie urmaţi şi de consătenii care acum stau la poartă şi-i bârfesc.

Cum a distrus Oprescu o investiție de 14 milioane de euro, deturnând 5 milioane

oprescu_telegondola

Pentru o datorie de 5 milioane de euro a RATB către Metrorex, Primăria Capitalei preferă să arunce la coș o investiție de 14 milioane de euro, parte a unui proiect mai amplu, de 35 de milioane de euro, făcut din credite externe.

Meșterul român: manualul sunt eu! (IV)

turnare placa

În care se face, în sfârșit, fundația casei și se vorbește despre hachițele meșterului român, despre cât de priceput e și cât se cere plătit. La final, un scurt video demonstrativ.

Hai păpușă sexoasă, bagă!

primaria

Primele victime ale poziționării USR împotriva modificării Constituției sunt propriii consilieri generali din București, hărțuiți grobian de consilierii PSD pe tema „cuplurilor de același gen”. Famiglia tradițională PSD de la Primăria Capitalei îi hărțuiește pe copiii adoptați ai cuplului bisexual USR

De ce țin oamenii cu PSD

flyere

Deoarece în multe județe e cel mai mare angajator. Pe banii noștri, baronii PSD patronează instituții de stat supradimensionate cu angajați fictivi care muncesc în realitate pentru partid. Înțelegeți de ce se oftică Dragnea că el e singurul fraier judecat pentru o astfel de faptă pe care o practică cu succes toți colegii lui în continuare?