Primăvară cu titlu de prezentare

Ciuperci umplute cu creier, salată de primăvară, cartofi prăjiți, creier pane, primule de decor. Toate din Piața Obor. Primăvară bucureșteană.

A zi a venit primăvara în familia lu Dollo. Din Obor a venit. Piața Obor. Creier de porc, ciuperci, verdeață. Rezultatul se vede în poză, un prânz delicios pe care nu l-am mai degustat de primăvara trecută:

– ciuperci umplute cu creier – rețeta aici;

– creier pane;

– salată de primăvară: ceapă verde, ridichi, frunze de ridichi, frunze de salată, frunze de spanac, mărar, pătrunjel, nuci, brânză gouda, sare, piper, ulei, lămâie și câțiva stropi de soia;

– cartofi prăjiți pentru că mi-a fost lene să ies să cumpăr o pâine;

– o primulă.

Pentru voi are titlu de prezentare, pentru mine azi a venit primăvara 🙂

Tags: , , , ,

13 Responses to “Primăvară cu titlu de prezentare” Subscribe

  1. sf. ioan spoveditorul 24/02/2013 at 15:22 #

    aaaa… primula? asta imi aminteste un banc: se duce ion sa se spovedeasca. – parinte, am pacatuit. – pai ce-ai facut, ioane, ca te stiu om de treaba? – parinte, ieri am vazut-o peste gard pe vecina cum se spala, dezbracata. si ea m-a vazut c-am vazut-o, si mi-a facut semn sa sar gardu’. stiam ca vecinu, barba’su, e plecat toata saptamana… – si ai cazut in ispita, ioane? – numai cu gandul, parinte, ca mi-a fost frica sa nu ma vada oarecine. dar toata noaptea numai cu gandul la vecina am fost, si e postul pastelui acuma, e pacat… – mda. pai, ioane, sa mergi acasa si in fiecare zi pana la sfarsitul postului sa spui 10 tatal-nostru si sa bei o galeata de apa! – parinte, eu spun si 100 de tatal-nostru, da’ oare oi putea bea o galeata de apa? cum sa beau atata? – PAI, SA BEI, DACA ESTI BOU! 😀 mnoa, asa si cu primula aia?!

    • Dollo 24/02/2013 at 15:37 #

      Sunt sigură că știi cum se numesc și ăia care postează din anonimat, veșnic nemulțumiți de ceva, de fiecare dată cu alt nume, dar invariabil de la același IP. Ar trebui să contribui cu ceva prin butonul ăla de donații pentru că te las să-și verși frustrările p-aci de atâtea ori.

    • anonim 24/02/2013 at 16:13 #

      Bea doua galeti. Ultima e pentru ca sa inveti sa folosesti proxy daca ai ip fix!

  2. tot io 24/02/2013 at 17:06 #

    mi se rupe de IP – de cele mai multe ori scriu cam in acelasi fel, asa ca numele chiar nu conteaza. cat despre „frustrari” si „ma lasi”, ma umfla risu’. ete, n-o sa mai comentez si o sa ma macin in interior, bine? :D. cat despre donatii, nu-ti tine respiratia cat astepti sa vina prima. hai, primavara fericita, la pascut primule 🙂

  3. Motanul 24/02/2013 at 19:20 #

    Yummy, creier de porc! Una din mancarurile mele favorite din România. In vest, nu mai gasesti creier de porc la macelarii, e interzisă comercializarea. Doar fudulii de berbec (o alta delicatesa) sa mai găsesc, dar numai pe comanda in avans. Apropo de asta, cele mai gustoase fudulii sunt cele de cocos(fierte), apoi cele de cal(pe carbuni incinsi) si la urma cele de porc si berbec(pane sau la grill). Unele restaurante libaneze (adevărate) au fudulii de berbec la grill. Daca aveți ocazia, comandati, sunt super la gust.

    • Dollo 24/02/2013 at 21:02 #

      de ce e interzisă comercializarea creierului de porc?

      • Motanul 24/02/2013 at 21:46 #

        Cică sunt riscuri de boli transmisibile la om, in genul bolii vacii nebune. Așa ca delecteaza-te cu creierul de porc pana sa mai poate.:)

        • Dollo 24/02/2013 at 21:58 #

          La mine în familie dintotdeauna s-a mâncat creier, dar cunosc oameni care care nu au mâncat niciodată pe motiv că nu e sănătos. Pe la noi e doar la nivel de obicei, nu e fundamentat științific 😉

  4. val 24/02/2013 at 19:55 #

    Dollo, anul asta primavara vine dupa ce pleaca Papa.

    • Dollo 24/02/2013 at 21:02 #

      noul papă va fi o rândunică?

      • val 24/02/2013 at 23:06 #

        nu, ca daca era rândunea, zice proverbul ca nu era deajuns ca sa se faca primavara.

  5. Elena 24/02/2013 at 20:55 #

    Ieri a venit primavara si la noi in curte. Am reusit sa curatam uscaturile ca sa se vada ghioceii si brandusele. Zambilele au razbit si ele, si-au scos un pic urechiusile. Azi s-a intors ploaia. 🙁 Pe de alta parte, pe munte, la 20min de casa, avem 4 metri jumate de zapada, un metru a cazut doar in ultima saptamana. 🙂

    • Dollo 24/02/2013 at 21:01 #

      Deci vă mai lipsesc ciupercuțele 🙂

Leave a Reply

Oldies but goldies

Nu sunt dezamăgit de România, pentru că nu m-am lăsat amăgit

Camil Petrescu fiul

Camil Petrescu fiul, despre cum se vede România de peste ocean și din mijlocul Bucureștiului. De ce a plecat acum 43 de ani, de ce s-a întors azi și de ce ar mai pleca o dată, dacă ar avea iar 22 de ani. Despre salamul cu soia de New York.

(III) Clientul român e mitocan și nespălat

sexwork is work

Ultima parte a interviului cu „Profesoara” – una dintre cele mai vechi prostituate din București – face un portret robot al clientului român, de la gunoier și căcănar, până la politician și preot.

Secretul Rozaliei din Criţ: “Ne-a ferit Dumnezeu de emigrare aicea, că avem mult de lucru”

Minunata ciorba ardeleneasca a adunat Europa la aceasi masa

Cu timpul oamenii au constatat că activităţi pe care noi le considerăm plictisitoare, pentru că le facem zi de zi, pot fi vândute foarte bine străinilor, care nu le-au văzut niciodată

Regrete eterne fără semnul exclamării

Discuție despre pronumele de politețe pe marginea unei jerbe mortuare în Piața de flori George Coșbuc: se zice „nu vă vom uita niciodată” sau „nu te vom uita, fată?” 😉

Consilierul Victor Stan: cum să mă adoptați, doamnă, dar ce, sunt câine?

victor ion stan

În proiectul „Nu aștepta supereroi, cere-ți orașul înapoi”, orice bucureștean poate să adopte un consilier general și să-l întrebe ce face el pentru oraș. Eu l-am adoptat pe Victor Stan, unul dintre veteranii consiliului, și așa a decurs prima mea discuție cu el.

Dacă ai vrea să trăiești doar atât cât poți

maini

Când mai vedeți reclame cu bătrâni râzând cu toată placa într-o lumină caldă, solară, să știți că ăia nu sunt nici români, nici la azil. Și poate nici așa bătrâni 😉