Patimile tânărului Johny…

... și impotența tehnologiei de a sta în calea dragostei. La moșie ;)

Stăteam și eu ieri ca omul pe budă și citeam știrile, când am auzit vocea vecinului, la geamul de la baie, strigând:

– Ieși de acolo că te omor!

Dat fiind că n-am avut bani să facem o casă cu mai multe băi, drept e că ne mai ciondănim câteodată, eu cu domnul inginer, pe unica budă a casei, dar chiar la astfel de strigături nu am ajuns. Încă 🙂 În plus ce drept să pretindă vecinul pe baia mea, când el are destule în vila lui?!

A durat câteva secunde până când mi-am dat seama că de fapt vecinul nici nu era acasă, iar vocea pe care am auzit-o venea din camera video cu care își supraveghea câinele închis în curte, și pe care-l avertiza să iasă dintr-o zonă interzisă. Apoi i s-a adresat și câinelui pe nume și m-am relaxat:

– Johny, am zis să pleci de acolo!

Johnie, după consumarea actului final

De câteva zile dura telenovela asta, de când intrase cățeaua familiei, Jessie, în călduri („i s-a făcut de cățeleală”, după cum se exprimă vecinul) și au decis să o separe de Johny, ca să nu mai facă pui, că anul trecut a făcut și au murit toți înainte să apuce să-i vaccineze. Numai că Johny este un ciobănesc german în calea căuia nu pot fi puse bariere. A rupt garduri, a spart uși, iar când n-a mers cu forța a făcut apel la scâncete ca să înduioșeze. Tot week-end-ul a scheunat amarnic la ușa bucătăriei în care stăpâna casei stătea cu Jessie și îl admonesta pe amorezul de afară, din când în când, să-i mai tacă gura că nu impresionează pe nimeni cu tânguielile lui.

Vineri rupsese gardul de la o curte adiacentă, unde l-au închis pe el inițial, și a început să latre de pe drum la poarta casei, ca să-i dea și lui drumul înăuntru unde era Jessie. A trebuit să-l sun pe vecinul să vină cineva să-l bage pe Johny în curte ca să nu se piardă prin sat. Dar ce să se piardă, că doar nu pleacă dulăul de la măcelărie sau de lângă cățeaua în călduri, vorba aia.

Ieri stăpânii au plecat la muncă și l-au lăsat pe Johny în curtea casei, supravegheat video vezi bine, iar pe Jessie au dus-o în curtea adiacentă, unde au cârpit gardul. Se credea că Johny nu va reuși să evadeze din curtea casei, al cărei gard are o bază zidită sub care nu are cum să sape, și-a zis stăpânul.

Toată noaptea și toată ziua de luni a răsunat văzduhul de lătrături, schelălăieli și bubuieli în poartă. Dacă l-ai fi tăiat și i-ai fi pus sare pe fiecare rană n-ar fi suferit așa de mult cât părea să pătimească Johny de dorul lui Jessie. Nici el n-a închis gura tot timpul ăsta, dar nici noi n-am pus geană pe geană. Cățeleala asta ne afecta pe toți.

În fine, ieri după amiază ne-am apucat să tundem iarba din curte, deja a doua oară pe anul ăsta, de la cât plouă, și numai ce-l auzim pe fratele vecinului, lăsat să păzească cuplul canin să nu se împreuneze, că se vaită în mijloc curții:

– Aoleu, a prins-o Johny pe Jessie! Când m-am dus acolo la ea să-i dau să mănânce, să cad jos nu alta! I-am găsit îmbârligați. Ce să mai fac acuma, na?!

– Păi cum a evadat Johny din curte? întreb eu surprinsă.

– Păi nu știu, că am stat tot timpul cu ochii pă camere, dar degeaba. A ieșit el cumva de aici și dincolo a spart gardul și a ajuns la ea. Asta e, ce să mai facem acuma, i-am lăsat împreună. Acuma o să facă iar pui…

După consumarea tensiunii acumulate în atâtea zile, lucrurile s-au calmat. Cei doi au primit de mâncare – separat căci totuși dragostea nu-l împiedică pe Johny să fie un mârlan când e vorba de mâncare – și acum Johny patrulează la gardul comun cu noi și latră la Șandor al nostru, când îl vede că se uită la iubita lui, care șade placidă ca întotdeauna pe pragul casei.

Astă noapte au lătrat în cor toți trei, Johny și Jessie în curtea lor, cine știe, poate sărbătorind cu încă o partidă-două-trei, și Șandor al nostru de dincoace de gard, cu jind săracul de el, că n-a mai avut parte de ceva vreme de cățeleală.

Acum stau liniștită pe budă și ascult ciripitul păsărelelor. Numai ele se mai aud afară. Nu mai strigă nimeni la mine să ies afară, vecinul nu-și mai verifică curtea pe cameră, căci Jessie și Johny stau împreună înăuntru. Afară e o vreme de stat în casă și numărat banii…

Etichete: , , ,

3 comentarii la “Patimile tânărului Johny…” Subscribe

 1. Florin 30/04/2024 at 22:58 #

  Până și cănii sunt porci.😀

 2. Om bun 01/05/2024 at 08:10 #

  Singura soluție era să fie legat Johnny, dar acum exista drepturi mai mari la animale. E scump sa faci o sterilizare, dar parca mai scump e sa iei camere și să pierzi timpul cu ochii pe câine.

  • Marius Stefan 01/05/2024 at 08:34 #

   Singura solitie viabila este sterilizarea patrupedelor și nu legatul la lanț!

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Când un gard pe mijlocul drumului e cel mai smart lucru din oraș

bucuresti

Gabriela Firea are mai multe atuuri decât au avut predecesorii ei: un buget mare, un consiliu obedient, guvernul de aceeași culoare politică și marele talent de a vorbi ca la televizor. Este un mister de ce nu reușește mai mult decât niște paranghelii jenante.

Construcția unei case în România, când nu ai bani, dar ai pretenții (I)

trasare

Arhitectul și proiectul – România geme de Gaudi nedescoperiți; 12 arhitecți în doi ani și al 13-lea care ne-a pus capac; Care e treaba cu proiectul casei – diferența dintre DTAC și PTh

Ce caută englezii în Grecia

karaoke

În timp ce milioane de estici se dau peste cap să emigreze în vest ca să facă bani, englezi, germani sau canadieni vin în Grecia ca să trăiască decent, în căutarea unui stil de viață care nu le mai e accesibil în propriile țări.

O zi la probațiune

alb-negru

Ce face un VIP condamnat cu suspendare, când ajunge în biroul consilierului de probațiune, unde trebuie să-și demonstreze îndreptarea: răspunde la telefon cu „dragă, sunt în oraș, la un interviu, vorbim mai târziu” 😉

Strâns uniți în jurul SRI, întru salvarea planetară a Internetului

dumbrava-cosmoiu

Cum se derulează o ședință în Parlamentul României, în care SRI încearcă și reușește să impună o lege abuzivă, iar deputații se fac că se opun.

Rulată Germania

marcela

Cum mi-am înscris mașina nemțească în România și am trăit să povestesc despre asta