Cherhanaua 23, un inceput de normalitate

cherhana

De cand am devenit bloggeritza am inceput sa aflu lucruri sarind dintr-un blogroll in altul. Si asa se face ca ieri am ajuns la Cherhanaua 23 august, undeva intre comuna cu acelasi nume (ca nu stiu daca o fi oras) si statiunea Olimp, datorita unei descrieri entuziaste gasite pe un blog. E un loc interesant, aruncat in plin camp, destul de izolat si legat de soseaua principala cu un drum ca trasat cu creta de un om beat. Laudele adunate de acest loc, insa, cred ca provin tocmai din normalitatea care-l caracterizeaza. E o carciuma cu specific pescaresc, in care personalul e amabil (desi poti nimeri la ora de varf cand nu te baga nimeni in seama cam un sfert de ora), mancarea e foarte buna si se intampla sa primesti si ceva din partea casei, cum ar fi o palinca inainte de masa.

saramura de crapE vorba de o politica normala pe care oricine a mai iesit din tarisoara asta incrancenata a intalnit-o si trait-o in tari cu traditie turistica adevarata. Pentru Romania, insa, Cherhanaua 23 pare aproape o minune, pe care v-o recomand si eu daca aveti drum pe la malul marii. E deschisa din 2001 si anul asta, zicea chelnerita, o sa fie deschisa si iarna, pentru al doilea an consecutiv. Deci, un bors de peste, o saramura, niste rapane sau chiar fructe de mare, preparate cu pricepere, pe toate le gasiti daca atunci cand veniti dinspre Constanta tineti ochii deschisi la volan (cum ne sfatuia prietena Madalina 😉 ) si dibuiti drumul. Dupa ce iesiti din 23 August si faceti stanga spre Olimp, trebuie sa fie imediat pe stanga… fiti cu bagare de seama si pofta buna 🙂

Etichete:

6 comentarii la “Cherhanaua 23, un inceput de normalitate” Subscribe

  1. Razvan 30/09/2009 at 16:29 #

    Pai trebuia sa mergi mai departe. Este o cherhana si mai retrasa spre plaja. Iti garantez ca va fi pe gustul tau. iarna la cherhanaua de care vorbesti tu este un frig de-ti sar maselele. Sper sa rezolve ceva….

    • Dollo 30/09/2009 at 20:57 #

      Unde mai departe, tot spre Olimp?

  2. Madalina 01/10/2009 at 03:26 #

    Omul Razvan are dreptate. Mai e una, unde cica ciorba e de mare senzatie.

    • Dollo 01/10/2009 at 12:49 #

      Bine ma ca stiti voi si tineti ascunsa "locatia" 😛

  3. Sabin 24/07/2012 at 15:00 #

    se cheamă „popasul pescarilor”, e exact pe plajă. se ajunge continuând drumul spre olimp până la prima aglomerație de case, după care faci stânga 😀

  4. george 29/06/2013 at 01:58 #

    in localul asta mancarea dureaza cam 2-3 ore plus ca vine si rece, asa ca daca veniti cu copii sa fie mancati, iar dupa ce servirea este completa va puteti trezi si cu alte feluri de mancare in nota

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Ce bucurie aș vrea eu să-mi facă Volksbank

bucurie

Banca pe care au dat-o mii de clienți în judecată oferă trei „lozuri” de câte 1000 de euro pentru satisfacerea unor bucurii omenești. Bucuria mea de client ar fi să-mi achit mai repede creditul la ei și să nu-i mai calc pragul niciodată.

Minune, în decembrie în sectorul 3 au răsărit părăluțele

flori-negoita

În triunghiurile decupate în gazonul din sectorul 3 astă vară, s-au ofilit begoniile și au răsărit părăluțele. O afacere horticolă de 49 de euro/mp fără TVA.

Cum și-a arogat PSD un cinema de 3 milioane de euro din bani publici

poza-cinema-gloria-pro

Cinema Gloria, inaugurat și folosit doar de PSD deocamdată, nu are autorizație de securitate la incendii. ISU susține că nu poate amenda nici PSD, nici primăria, din cauza unor chichițe legislative. Totuși a amendat în același timp un cinematograf autorizat, închiriat de USR pentru un eveniment public.

Sărăcia se învață în familie și e ocrotită de stat

teclas

În Deltă oamenii se zbat ca peștii pe uscat: nu au de lucru, dar fac copii ca să trăiască din alocații. Copiii lor le vor călca pe urme. Needucați, necalificați, vor fi următoarele generații de votanți cu sacoșa.

Jadranska magistrala

drum4

Este motivul care ar trebui să vă ducă în Croația, drumul cel mai frumos spre o destinație care nu face decât să confirme preludiul ăsta auto, suspendat între munte și mare.

Cine-l bate pe prinţul Charles, la popularitate, în Viscri

Patul care asteapta musafiri in casa Gerdei din Viscri

Transilvania li s-a arătat străinilor exact aşa cum este. Un ţinut minunat, locuit de oameni în esenţă buni, dar inconştienţi de valoarea moştenirii pe care o au în bătătură.