Prostitutie pe persoana fizica, dar pe sexe diferite

Desi zice ca n-a fost vreodata la curve, Prigoana vrea sa intre in istorie ca ala care a legiferat prostitutia pe PFA, si numai cu raporturi sexuale normale

Deputatul Silviu Prigoana zice ca nu vrea sa intre in cartea de istorie printre politicienii care au transformat Romania din stat laic intr-unul religios, asa ca s-a pus rau cu biserica inca de luna trecuta, cand a propus ca statul sa nu le mai plateasca salariile clericilor. Azi a depus alt proiect, de legiferare a prostitutiei, ca sa nu intre in cartea de istorie ca singurul politician care n-a fost vreodata la curve. Chiar daca niciunul dintre proiecte nu pare a fi pe placul lui Dumnezeu, ele fac macar rating pentru deputatul Prigoana, si dau sperante unor categorii aparent minore de persoane, dar cu vederi largi.

Daca dai cautare pe google „prigoana+prostitutie” gasesti momentan link-uri catre articole de tabloid, in care deputatul Prigoana se lauda ca n-a fost niciodata la curve, el fiind cerut de sot de cateva ori, deci e un barbat foarte dorit de populatia feminina neprestatoare de servicii contra cost ocazional, ci doar pe baza de contract.

Ceva mai greu se gaseste proiectul de lege anuntat de deputat la televizor, si depus la Camera Deputatilor spre dezbatere si adoptare.

N-am nimic cu homosexualii, cat timp nu se dau la curu meu

Si pentru ca proiectul lui Prigoana pacatuieste prin discriminare inca din al doilea paragraf, („ACSA – activitate cu caracter sexual autorizată – presupune servicii specifice relaţiilor normale dintre cele două sexe, cu asigurarea respectării regulilor de igienă şi discreţie. Relaţiile homosexuale sunt interzise”) l-am sunat pe deputat ca sa-l intreb ce are cu homosexualii. „N-am nimic, doamna, cat timp nu se dau la curu meu pot sa faca ce vor, in dormitoarele lor”, mi-a explicat Prigoana, care a continuat: „totusi, n-am vrut sa socam populatia cu aceasta lege. E adevarat ca prostitutia homo exista in alte tari, dar alea sunt pregatite. Noi inca nu suntem pregatiti s-o acceptam. Sa acceptam mai intai prostitutia asta pe sexe diferite, sa vedem cum se implementeaza legea asa, si dupa aia, daca vedem ca e o cerere acerba, ca vor fi homosexuali si lesbiene pe centura si prin parcari si vor necesita legiferare,  atunci vom modifica legea”.

Prigoana se mai bazeaza pe faptul ca in apararea homosexualilor vor mai sari si alti colegi de-ai lui, la momentul discutarii pe articole a legii, deci e posibil ca la final legea sa nu mai incrimineze prostitutia gay.

Pentru interesati, trebuie spus ca proiectul lui Prigoana prevede ca activitatea viitoarelor bordeluri sau a prostituatelor independente sa se desfasoare conform Legii 300/2004, adica aceea care reglementeaza activitatea persoanelor fizice autorizate (PFA) si a asociatiilor familiale care desfasoara activitati economice. Mai ramane ca si Guvernul sa completeze nomenclatorul meseriilor cu noua ocupatie legala, si se poate purcede la treaba.

Dupa ce votezi ai dreptul sa te prostituezi

Alte conditii ar mai fi ca doritoarele sa aiba peste 20 de ani, iar clientii minimum 16 ani. „M-am gandit ca in doi ani de cand devii major si capeti drept de vot ai timp sa te decizi daca vrei sa faci prostitutie, si astfel ca la 20 de ani poti sa mergi la notar si sa dai o declaratie pe proprie raspundere ca asta vrei. Nu constrans!”, motiveaza Prigoana alegerea varstei minime pentru debutul in cariera.

Apoi, daca vrei sa practici meseria ca PFA, si nu in cadrul „familial” al unei case de toleranta (care trebuie sa fie pozitionata la mai mult de 1000 de metri de orice scoala, biserica, spital sau alta institutie serioasa) trebuie sa ai si un domiciliu corespunzator, unde sa-ti duci clienti. Adica nu merge sa faci prostitutie ca PFA intr-un apartament de bloc, zice Prigoana, „pentru ca acolo locuiesc si copii”. Prin urmare, daca nu ai o vila, un Q7 sau ceva similar nu prea poti sa faci sex ca PFA, ci tot la negru, ca pana acum.

Cine sta la curul fetei: doctorul, primarul, consiliul local si politia

Institutiile ce vor avea sarcina autorizarii si controlului periodic al incriminatei activitati vor fi, pe rand sau in acelasi timp, Ministerul sanatatii, primariile, consiliile locale si Ministerul Administratiei si Internelor.

Ministerul sanatatii emite norme de igiena ce trebuie respectate de prostituate si de casele de toleranta. Tot ministerul autorizeaza medici care vor decide daca o persoana e apta fizic sa practice meseria, apoi, lunar, aceiasi medici vor controla starea de sanatate a prostituatei.

Ministerul Administraţiei şi Internelor, printr-o structură specializată, ţine evidenţa centralizată a autorizaţiilor pentru exercitarea ACSA eliberate la nivel naţional. Iar aceasta evidenta va fi electronica, daca voi astia care lucrati pe drepturi de autor va imaginati ca se poate asa ceva in Romania de azi.

Consiliul local decide daca doreste sau nu sa autorizeze case de toleranta sau curve PFA in localitatea respectiva. Asa considera Prigoana necesar, sa lase la latitudinea alesilor locali dreptul de a decide cu cine si cum se distreaza locuitorii. Daca consiliul local decide ca vrea, atunci primarii vor semna autorizatiile de exercitare a ACSA. Daca consilierii sunt mai pudici si cu frica lui Dumnezeu si interzic destrabalarea legala, „locuitorii nu au decat sa se duca in alt oras sau alta tara, ca acum suntem in UE”, recomanda Prigoana.

Dosarul de autorizatie e incredibil de subtire si trebuie sa contina numai urmatoarele:

–         declaraţie pe proprie răspundere, dată în faţa notarului, din care să rezulte inţenţia de a  practica ACSA;

–         certificat din care să rezulte că persoana este aptă din punct de vedere medical, eliberat de un medic ce are dreptul de a elibera un astfel de act. Locul în care urmează să se desfăşoare ACSA este menţionat în autorizaţie şi reprezintă sediul social al persoanei fizice autorizate.

Legea mai prevede drepturile si obligatiile prostituatei: sa refuze un client, sa renunte la activitate daca nu mai vrea s-o faca, dar sa si puna la dispozitia clientului mijloace de protectie impotriva bolilor, sa respecte confidentialitatea in privinta identitatii clientilor si, musai, „să respecte durata programului dinainte stabilit”.

O pensie sanatoasa dintr-o meserie paguboasa

Prigoana tine sa sublinieze ca nu vrea sa se adopte aceasta lege pentru bani la buget, desi zic unii ca ar fi ceva banuti care s-ar strange in felul asta, ci strict pentru confortul cetatenilor: „Nu mai poti sa te plimbi seara prin Bucuresti ca sunt strazile pline. Le vezi fara chiloti pe ele si nu poti sa-ti scoti copilul la plimbare sau sotia (cred ca e vorba de Maximus, care inca nu are varsta de mers la curve, ca Honorius am impresia ca a aspirat deja la cateva PFA-uri – nota mea). Apoi bolile venerice sunt scapate de sub control in Romania, iar sume importante din bugetul de sanatate se duc pe tratarea gratuita a acestor boli. Si medicamentele pentru ele sunt foarte scumpe”.

Cum sunt multe activitati economice evazioniste in Romania e posibil ca si prin legiferarea acestei activitati destul de raspandite bugetul sa nu castige mare lucru, dar in caz ca vor cotiza constiincioase la sistemul de asigurari, prostituatele vor avea si ele o pensie la batranete, zice acelasi initiator.

Legea lui Prigoana ar urma sa intre in vigoare abia la un an dupa publicarea in Monitorul oficial, in caz ca o vor vota si colegii lui parlamentari.

– Dupa adoptare ar urma sa se dea normele metodologice, doamna, si alea sunt multe si specifice, zice Prigoana

– Asta inseamna ca va trebui sa trimitem niste parlamentari la specializare prin alte tari, ca sa invete cum se face, zic eu

– Da, va trebui, desi deputatul Calian s-a dus deja, cica ca sa cerceteze daca exista fenomenul de prostitutie, si a zis ca exista, deci legea mea se sustine, conchide Prigoana.

Cum s-a procedat nemteste

Ca sa fim clari, la final, Prigoana m-a asigurat ca el nu vrea sa-si faca bordel, dar cunoaste pe multi proprietari de saloane de masaj care ar vrea, si asteapta legea asta ca puscariasul vizita conjugala. Totusi, Prigoana are si un sfat pentru viitorii investitori in bransa: „In Germania, in primul an dupa ce s-a legalizat, s-au deschis 3000 de bordeluri, iar dupa primul an 2000 dintre ele s-au inchis. Pentru ca cererea nu era asa de mare pe cat era oferta!”.

Ramane de vazut daca macar la asta romanii vor semana cu nemtii sau nu, dar pe criza asta, si la cat de romantic e romanul, e posibil sa creada ca o casnicie e mai ieftina ca un futai de ocazie.


Etichete: , , ,

3 comentarii la “Prostitutie pe persoana fizica, dar pe sexe diferite” Subscribe

 1. Gilbert 08/09/2010 at 10:41 #

  La românul sărac, nici curvele nu i-o mai trag….

  Sunt convins că şi tu şi Prigoană aveţi dreptate (presupunând că legea va trece). Românul "votant" tot la nevastă se va întoarce pentru că cele 30% dintre bordeluri, adică cele care vor rămâne în picioare după primul an, vor fi… cele de "fiţe".

 2. George Lacatus 08/09/2010 at 19:13 #

  E vrajeala proiectul lui Prigoana. Toti parlamentarii astia excentrici au avut asemenea proiecte. Sorin Oprescu, de exemplu. Va aduceti aminte, cand eram la CN, am facut un reportaj printre curvele din Bucuresti, dupa ce a scos la iveala Oprescu proiectul sau. De atunci au trecut vreo 8 ani si nu s-a concretizat nimic. Asa ca… Prigoana isi face publicitate. Parerea mea.

  • Dollo 08/09/2010 at 22:12 #

   Asa e, dar ii si reuseste. (Si) asta inseamna sa fii om politic…

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Dacă-ți iubești copilul

adam si eva

Dacă s-ar face un referendum pentru introducerea în Constituție a dreptului de a fi tras de curent, probabil mi-ar fi greu s-o conving pe mama să nu meargă să voteze. Dar pentru ăsta din 6-7 octombrie nu a trebuit să-i explic că dragostea are forme atât de diverse, încât nu e treaba omului s-o înghesuie într-un tipar alb-negru

Sărăcia se învață în familie și e ocrotită de stat

teclas

În Deltă oamenii se zbat ca peștii pe uscat: nu au de lucru, dar fac copii ca să trăiască din alocații. Copiii lor le vor călca pe urme. Needucați, necalificați, vor fi următoarele generații de votanți cu sacoșa.

Cum e PSD-ul în Germania

metin-hakverdi2

Ce promite în campanie un parlamentar german de origine turcă, votat de peste 40% dintre alegători: impozitarea multinaționalelor, creșterea impozitelor pentru bogați, subvenții pentru femei și săraci

Rulată Germania

marcela

Cum mi-am înscris mașina nemțească în România și am trăit să povestesc despre asta

Metodologia bătutului în ușă

suricate

Sau cât de mult seamănă românul cu americanul, când trebuie să-și dea zăpada din fața casei sau să facă front comun cu vecinii în fața autorităților

Parcul meu IOR

Parcul IOR

Mi-a fost alături 40 de ani, m-a crescut și relaxat. Acum e rândul meu să-l apăr de șmecheri. Dacă sunteți din sectorul 3, veniți mâine la Titan ca să ne păstrăm parcul.