Barbatii insurati sunt mai cuminti :D

Psihiatrii americani nu pot sa spuna si daca asta se datoreaza nevestelor sau mostenirii genetice, mai blege, a alora care se insoara

Psihiatrii americani zic ca barbatii insurati sunt mai putin inclinati spre actiuni antisociale. Nu s-a stabilit exact daca asta se datoreaza casniciei sau faptului ca barbatii mai cuminti de la natura sunt mai inclinati spre insuratoare decat rebelii. Deci nu e sigur deocamdata care pe care influenteaza, dar e o certitudine ca familia isi confirma astfel rolul de celula de baza…

Dupa cum zice Time, cercetarea a aparut in Arhiva de Psihiatrie, un jurnal medical editat lunar in SUA. Aproape 300 de perechi de gemeni (barbati) din Minnesota au fost studiate la 17, 20 si 29 de ani, ca sa se vada daca genele identice se comporta la fel maritate sau burlace. La 17 ani nu erau insurati, la 20 de ani erau doar 2,6%, iar la 29 de ani 58%.

„Casatoria e in general buna pentru barbati, cel putin in privinta reducerii comportamentului antisocial, dar datele indica de asemenea ca nu e intamplator cine se insoara si cine nu”, explica rezultatele una dintre autoarele studiului, Alexandra Burt, genetician la Michigan State University.

Nu se stie, asadar, ce prevaleaza in domesticirea unui mascul: faptul ca una il aduna de prin baruri si-l „aseaza la casa lui” sau inclinatia lui catre ciorbele caldute de acasa, mai mult decat catre sprițurile cu baietii.

Sau, dupa cum remarca chiar autoarea articolului din Time, e posibil ca un tip sa nu conduca beat, sa nu se bata prin carciumi sau sa nu se lase arestat, pentru simplu motiv ca stie ca daca scapa din toate astea, ajunge acasa si-l omoara nevasta.

Etichete: , ,

6 comentarii la “Barbatii insurati sunt mai cuminti :D” Subscribe

 1. Pavel 09/12/2010 at 22:58 #

  Mda… studiile astea. Când se trezește unu dimineața, a și confirmat existența unui studiu de el știut.

  Măcar ista fu și amuzant. Altele, doar penibile.

  • Dollo 10/12/2010 at 00:43 #

   Asa au devenit celebri cercetatorii britanici 🙂

 2. Dumnezero 10/12/2010 at 14:04 #

  Stabilirea unei relatii stabile si pornirea unei familii scade (progresiv chiar) nivelul de testosteron, deci scade si comportamentul agresiv si riscant.

  • Dollo 10/12/2010 at 14:29 #

   Mai nasol e ca de multe ori domesticirea vine la pachet si cu blazarea

 3. Dumnezero 11/12/2010 at 22:52 #

  Blazarea este o consecinta a scaderii concentratiei unor hormoni, rezultatul scaderii productiei si a obisnuintei creierului cu concentratia "mare". Nu dispar toti hormonii, ci doar aia care fac viata interesanta si nebuna…

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets that mention Barbatii insurati sunt mai cuminti :D | Dollo zice Bine -- Topsy.com - 09/12/2010

  […] This post was mentioned on Twitter by DrCriss and Arcana Pavel, dollo. dollo said: Barbatii insurati sunt mai cuminti :D: Psihiatrii americani nu pot sa spuna si daca asta se… http://goo.gl/fb/GrSUi […]

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Fără dosar cu șină la Consulatul Boliviei

20180224_105612

Aventurile birocratice din lumea care nu vrea să înțeleagă avantajele renunțării la vize turistice.

Vinales, seva eco-bio a Cubei

vinales20

Dar ce căutași, maică, taman în Cuba? l-am întrebat noi pe albanez. Și el nu pricepea ce-l întrebăm, dar râdea la noi. Noroc că nevastă-sa mai scăpa câteva cuvinte englezești și până la urmă ne-a arătat stâlpii casei, a bătut cu mâna în ei și am priceput că albanil nu era albanez, ci zidar.

Cum a salvat Vodafone caii din Deltă

Cai din Letea

Ca un violator care promite să ia fata de nevastă, ca să nu facă pușcărie, Vodafone promite să hrănească cu 20.000 de euro caii salvați de alții anul trecut. După ce le-a folosit imaginea fără să-i întrebe, ca să-și facă publicitate.

Ziua 2: Dragă, eu unde dorm? că mă întreabă recenzorul….

Ospitalitate, dar nu degeaba

Dacă vă calcă recenzorul oferiți-i, vă rog eu, un pahar cu apă. Nici nu știți ce nevoie are!

Viața și moartea într-un sat românesc. În 2012

Ale lor mâini bătrâne

Despre mutarea clasei muncitoare de la oraș la sat, înmormântarea organizată de firma de pompe funebre a preotului, despre UE care ne obligă să nu mai ținem mortul în casă, dar noi vrem să facem economie. Și despre politicieni.

Cât ne-a costat înflorirea sectorului 3, în campania electorală 2016

begonia1

Primarul Negoiță a cumpărat gazon la preț dublu față de piață, apoi l-a tăiat și aruncat ca să planteze în loc begonii. Cât au costat ele și de ce primarul refuză să spună?