Barbatii insurati sunt mai cuminti :D

Psihiatrii americani nu pot sa spuna si daca asta se datoreaza nevestelor sau mostenirii genetice, mai blege, a alora care se insoara

Psihiatrii americani zic ca barbatii insurati sunt mai putin inclinati spre actiuni antisociale. Nu s-a stabilit exact daca asta se datoreaza casniciei sau faptului ca barbatii mai cuminti de la natura sunt mai inclinati spre insuratoare decat rebelii. Deci nu e sigur deocamdata care pe care influenteaza, dar e o certitudine ca familia isi confirma astfel rolul de celula de baza…

Dupa cum zice Time, cercetarea a aparut in Arhiva de Psihiatrie, un jurnal medical editat lunar in SUA. Aproape 300 de perechi de gemeni (barbati) din Minnesota au fost studiate la 17, 20 si 29 de ani, ca sa se vada daca genele identice se comporta la fel maritate sau burlace. La 17 ani nu erau insurati, la 20 de ani erau doar 2,6%, iar la 29 de ani 58%.

„Casatoria e in general buna pentru barbati, cel putin in privinta reducerii comportamentului antisocial, dar datele indica de asemenea ca nu e intamplator cine se insoara si cine nu”, explica rezultatele una dintre autoarele studiului, Alexandra Burt, genetician la Michigan State University.

Nu se stie, asadar, ce prevaleaza in domesticirea unui mascul: faptul ca una il aduna de prin baruri si-l „aseaza la casa lui” sau inclinatia lui catre ciorbele caldute de acasa, mai mult decat catre sprițurile cu baietii.

Sau, dupa cum remarca chiar autoarea articolului din Time, e posibil ca un tip sa nu conduca beat, sa nu se bata prin carciumi sau sa nu se lase arestat, pentru simplu motiv ca stie ca daca scapa din toate astea, ajunge acasa si-l omoara nevasta.

Etichete: , ,

6 comentarii la “Barbatii insurati sunt mai cuminti :D” Subscribe

 1. Pavel 09/12/2010 at 22:58 #

  Mda… studiile astea. Când se trezește unu dimineața, a și confirmat existența unui studiu de el știut.

  Măcar ista fu și amuzant. Altele, doar penibile.

  • Dollo 10/12/2010 at 00:43 #

   Asa au devenit celebri cercetatorii britanici 🙂

 2. Dumnezero 10/12/2010 at 14:04 #

  Stabilirea unei relatii stabile si pornirea unei familii scade (progresiv chiar) nivelul de testosteron, deci scade si comportamentul agresiv si riscant.

  • Dollo 10/12/2010 at 14:29 #

   Mai nasol e ca de multe ori domesticirea vine la pachet si cu blazarea

 3. Dumnezero 11/12/2010 at 22:52 #

  Blazarea este o consecinta a scaderii concentratiei unor hormoni, rezultatul scaderii productiei si a obisnuintei creierului cu concentratia "mare". Nu dispar toti hormonii, ci doar aia care fac viata interesanta si nebuna…

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets that mention Barbatii insurati sunt mai cuminti :D | Dollo zice Bine -- Topsy.com - 09/12/2010

  […] This post was mentioned on Twitter by DrCriss and Arcana Pavel, dollo. dollo said: Barbatii insurati sunt mai cuminti :D: Psihiatrii americani nu pot sa spuna si daca asta se… http://goo.gl/fb/GrSUi […]

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Fără dosar cu șină la Consulatul Boliviei

20180224_105612

Aventurile birocratice din lumea care nu vrea să înțeleagă avantajele renunțării la vize turistice.

Fatalismul mioritic se tratează cu drujba

diana

Vă mai amintiți că în Drumul Taberei începuse construcția unei noi linii de metrou? Asta e povestea oamenilor care i-au împins liniile și peroanele mai pe mijlocul bulevardului, ca să nu le afecteze pomii.

Ziua presei: Cum pui pe butuci o publicație

free press

Îi interzici secțiunea cea mai profitabilă, sub pretextul săvârșirii unei infracțiuni, apoi tărăgănezi ancheta penală și procesul până când concurența îi ia locul. La final nici nu mai contează verdictul judecătorului. Se întâmplă în România.

Dacă-ți iubești copilul

adam si eva

Dacă s-ar face un referendum pentru introducerea în Constituție a dreptului de a fi tras de curent, probabil mi-ar fi greu s-o conving pe mama să nu meargă să voteze. Dar pentru ăsta din 6-7 octombrie nu a trebuit să-i explic că dragostea are forme atât de diverse, încât nu e treaba omului s-o înghesuie într-un tipar alb-negru

„Bună, ce faci?!” – varianta nipono-americană cu happy end

gene-hitaki

Epstein și Kobayashi – Ce șanse erau ca un evreu și o japoneză, el economist, ea pictoriță, ambii trecuți de 60 de ani, să se întâlnească și să se iubească, în ditamai New York-ul?

Visiting Transilvania: “Traditional roma people on the left!”

Port traditional la un copil care cersea in Sighisoara

Turul bisericilor fortificate săseşti din Transilvania a fost, pentru cei şase ziarişti, o ocazie să cunoască România reală, cu drumuri proaste, cu monumente dărăpănate, cu prea mulţi “roma people” în locuri în care li se spunea că au trăit “the saxons”, dar şi cu oameni ospitalieri şi calzi, cu mâncare multă şi gustoasă, şi cu peisaje fabuloase.