Barbatii insurati sunt mai cuminti :D

Psihiatrii americani nu pot sa spuna si daca asta se datoreaza nevestelor sau mostenirii genetice, mai blege, a alora care se insoara

Psihiatrii americani zic ca barbatii insurati sunt mai putin inclinati spre actiuni antisociale. Nu s-a stabilit exact daca asta se datoreaza casniciei sau faptului ca barbatii mai cuminti de la natura sunt mai inclinati spre insuratoare decat rebelii. Deci nu e sigur deocamdata care pe care influenteaza, dar e o certitudine ca familia isi confirma astfel rolul de celula de baza…

Dupa cum zice Time, cercetarea a aparut in Arhiva de Psihiatrie, un jurnal medical editat lunar in SUA. Aproape 300 de perechi de gemeni (barbati) din Minnesota au fost studiate la 17, 20 si 29 de ani, ca sa se vada daca genele identice se comporta la fel maritate sau burlace. La 17 ani nu erau insurati, la 20 de ani erau doar 2,6%, iar la 29 de ani 58%.

„Casatoria e in general buna pentru barbati, cel putin in privinta reducerii comportamentului antisocial, dar datele indica de asemenea ca nu e intamplator cine se insoara si cine nu”, explica rezultatele una dintre autoarele studiului, Alexandra Burt, genetician la Michigan State University.

Nu se stie, asadar, ce prevaleaza in domesticirea unui mascul: faptul ca una il aduna de prin baruri si-l „aseaza la casa lui” sau inclinatia lui catre ciorbele caldute de acasa, mai mult decat catre sprițurile cu baietii.

Sau, dupa cum remarca chiar autoarea articolului din Time, e posibil ca un tip sa nu conduca beat, sa nu se bata prin carciumi sau sa nu se lase arestat, pentru simplu motiv ca stie ca daca scapa din toate astea, ajunge acasa si-l omoara nevasta.

Etichete: , ,

6 comentarii la “Barbatii insurati sunt mai cuminti :D” Subscribe

 1. Pavel 09/12/2010 at 22:58 #

  Mda… studiile astea. Când se trezește unu dimineața, a și confirmat existența unui studiu de el știut.

  Măcar ista fu și amuzant. Altele, doar penibile.

  • Dollo 10/12/2010 at 00:43 #

   Asa au devenit celebri cercetatorii britanici 🙂

 2. Dumnezero 10/12/2010 at 14:04 #

  Stabilirea unei relatii stabile si pornirea unei familii scade (progresiv chiar) nivelul de testosteron, deci scade si comportamentul agresiv si riscant.

  • Dollo 10/12/2010 at 14:29 #

   Mai nasol e ca de multe ori domesticirea vine la pachet si cu blazarea

 3. Dumnezero 11/12/2010 at 22:52 #

  Blazarea este o consecinta a scaderii concentratiei unor hormoni, rezultatul scaderii productiei si a obisnuintei creierului cu concentratia "mare". Nu dispar toti hormonii, ci doar aia care fac viata interesanta si nebuna…

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets that mention Barbatii insurati sunt mai cuminti :D | Dollo zice Bine -- Topsy.com - 09/12/2010

  […] This post was mentioned on Twitter by DrCriss and Arcana Pavel, dollo. dollo said: Barbatii insurati sunt mai cuminti :D: Psihiatrii americani nu pot sa spuna si daca asta se… http://goo.gl/fb/GrSUi […]

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Copiii proști nu ies din școli proaste, ci din părinți

Lasă și tu copiii la școală

După ce dau lunar, la grădiniță, sume cât salariul mediu pe economie, părinții se înghesuie să plătească oricât ca să-și vadă plozii înscriși „la o școală bună”, dar își păstrează intactă lipsa de disponibilitate pentru a petrece timp cu copilul lor.

De unde ne informăm în epoca dezinformării

informare

Câteva metode de informare alternativă și de verificare a știrilor, pentru aceia debusolați și preocupați să nu se lase manipulați de presă.

Cum se aproba un film pe vremea lui Ceaușescu

gabriela petre

Povestește Mihai Constantinescu, regizor care și-a început cariera cu niște pușcărie pentru delict de opinie, a stat pe bară zece ani după asta, fiindu-i interzis să lucreze în branșă, apoi a făcut un balet ideologic ca să nu-i fie rușine azi cu filmele semnate în vremea aia

De ce nu s-a surpat Bucureștiul când „ne-a făcut Ceaușescu” metroul

metrou5

Pentru că pe vremea aia s-au folosit mulți mineri cu târnăcoape, care au săpat cu grijă tuneluri, pentru că specialiștii de atunci și-au făcut doctoratele pe bune la metrou, nu plagiindu-i pe alții, și chiar și atunci au existat tasări de teren.

Rulată Germania

marcela

Cum mi-am înscris mașina nemțească în România și am trăit să povestesc despre asta

Suntem mai proști decât ne credem, dar ne și cam place

ignoranta

Oamenii sunt mai puțin înclinați să caute informații după ce află că se înșală, deoarece le place să se simtă bine, nu incompetenți. În plus, când li se confirmă părerile, chiar false, creierul lor secretă dopamină și se simt ca atunci când fac sex sau mănâncă ciocolată.