Chelios sau cu paloșul gros?

După ce a luat Propecia ca să nu-i mai cadă părul, dar a devenit impotent, James ar vrea să dea timpul înapoi și să fie chelios, dar... cu paloșul gros

E un mare scandal în lume din cauza medicamentului Propecia, produs de Merk, care previne căderea părului, dar te lasă și fără apetit sexual. Cazul lui James, un tânăr de 26 de ani care are acum păr, dar nu și erecții, e prezentat pe larg de BBC.

James era, deci, îngrozit, de cât păr pierdea la baie sau pe pernă. A citit pe internet că Propecia dă rezultate la 9 din 10 bărbați, și s-a apucat să ia. Tot pe net, dacă ar fi căutat mai bine, ar fi găsit și un forum al consumatorilor nemulțumiți de Propecia. Ca și ei, James ar vrea acum să dea timpul înapoi și să fie chelios dar… cu paloșul gros.

BBC zice că un sfert dintre bărbații de 20 și ceva de ani din Marea Britanie au probleme cu începutul de chelie. Așadar, o piață bună pentru medicamentele anti-căderea părului.

Producătorul Merk scrie pe site-ul dedicat medicamentului că „posibilele” efecte secundare, cum ar fi „dificultate în a obține o erecție” sau „lipsa apetitului sexual”, pot afecta sub 2% dintre utilizatori. Printre ei, James, care când a văzut că are probleme de erecție a încetat să mai ia Propecia, și a ajuns la un medic. Acesta i-a prescris testosteron, dar chiar și după șase luni tot impotent era. Unii doctori, citați de BBC, spun că astfel de cazuri nu sunt deloc rare, așa cum susține producătorul medicamentului.

Propecia e un medicament pe bază de finasteride, o substanță ce transformă testosteronul în dihidrotestosteron. Pe diverse piețe se comercializează cu denumiri ca: Proscar, Propecia, Fincar, Finpecia, Finax, Finast, Finara, Finalo, Prosteride, Gefina, Appecia, Finasterid IVAX, Finasterid Alternova. Medicamentul este uzat ca tratament pentru cazuri de calviție masculinǎ, pentru adenomul de prostată in doze mici și cancer de prostatǎ in doze mari.

Etichete: , , ,

9 comentarii la “Chelios sau cu paloșul gros?” Subscribe

 1. Béranger 21/12/2010 at 21:09 #

  Nu vreau să iau apărarea canaliilor şi hoţilor din pharma, dar aici chestiunea mi se pare simplă. Se ştie că excesul de testosteron cauzează calviţie, chiar dacă reciproca nu e adecărată — mai pot fi şi alte cauze.

  Aşadar, pentru a combate excesul de testosteron, trebuie dozată corect tâmpenia asta de Propecia. Dacă iei prea multă, nu ţi se mai scoală, e simplu.

  În rest, sunt convins că după vreo 6 luni de tratament cu testosteron o să înceapă să i se ridice la loc — ba, mai ştii, poate începe iar să-i cadă părul!

  Chestiune de dozaj. E ca şi cum, ştiind că apa stinge focul, dai vina pe apă când te îneci în ea. Fireşte că prea multă apă strică!

  • Dollo 21/12/2010 at 21:21 #

   Adica, oare astia depasesc doza pe principiul „lasa ca nu strica sa fiu mai paros”?

 2. GeorgeL 22/12/2010 at 03:47 #

  Deci, toti cheliosii sa ia exemplu de la mine: eu m-am ras pe cap frumos si acum am palosu gros. in continuare.

  acum, vorbind serios: nene, daca iti cade parul, asta e. da-l dracului, nu te apleca dupa el sa-l ridici. tunde-l zero, nu-l fa suvite ca bulangii. E mai masculin. Parerea mea.

  • Dollo 22/12/2010 at 14:31 #

   Daca zice ochelarista, te credem 😛

 3. Ochelarista 22/12/2010 at 21:34 #

  Confirm spusele cheliosului laudaros care a comentat mai sus, a.k.a GeorgeL, cu precizarea ca o fi el laudaros dar are dreptate…mai bine fara par, dar cu posibilitatea de a avea o viata sexuala normala, decat invers:P

  • Dollo 22/12/2010 at 23:39 #

   Ce subtila esti 🙂

 4. GeorgeL 23/12/2010 at 02:18 #

  Deci: MAI ARE CINEVA DUBII??? :))))

 5. Gilbert 23/12/2010 at 13:15 #

  Io zic să-i dea şi "marinarului" că cine ştie, poate îi mai scade una, alta…

 6. Dumnezero 26/12/2010 at 02:59 #

  Problema e ca tipul nu a citit detaliile despre pastile. Nu are nicio scuza.

  Eu sunt curios de ce creste incidenta de chelie, care sunt cauzele genetice si sociale.

  P.S. optez pentru chelie, daca e cazul, pentru ca ramane valabila capacitatea de a avea orgasm; pe cand daca ai par in cap… pot sa te gaseasca femeile atractiv, dar mai mult ca Larry Flint nu poti face in privinta sexuala.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Consilierul Victor Stan: cum să mă adoptați, doamnă, dar ce, sunt câine?

victor ion stan

În proiectul „Nu aștepta supereroi, cere-ți orașul înapoi”, orice bucureștean poate să adopte un consilier general și să-l întrebe ce face el pentru oraș. Eu l-am adoptat pe Victor Stan, unul dintre veteranii consiliului, și așa a decurs prima mea discuție cu el.

Parcul meu IOR

Parcul IOR

Mi-a fost alături 40 de ani, m-a crescut și relaxat. Acum e rândul meu să-l apăr de șmecheri. Dacă sunteți din sectorul 3, veniți mâine la Titan ca să ne păstrăm parcul.

Cum stăm cu moralitatea, noi ăștia educați în comunism

pionieri

Dacă e adevărat că predarea religiei în școli are rol de moralizare a maselor, atunci noi decrețeii, pionierii, șoimii patriei, de unde am învățat onoarea și moralitatea?

Nu s-a furat, așa s-a votat. Și numărat

voturi2

Cum am fost observator la numărătoarea voturilor într-o secție de votare din București și mi-am revenit din iluziile cetățenești pe care le aveam.

Plasturii lui Negoiță – cât au costat și de ce s-au dezlipit

lipire-plasturi

50.000 de bucățele de „not so safety walk” cumpărate de la 3M au fost lipite bucată cu bucată de oamenii ADPB, pare-se la fel de prost cum a fost gândită toată lucrarea de pe Bulevardul Unirii

Slăbiciunile unei femei puternice

katharine-graham

„Personal history”, de Kay Graham, cândva cea mai puternică femeie din America, la cârma Washington Post: despre jurnalism, politică, feminitate și neîncredere. O carte despre cum era America great în secolul trecut.