Chelios sau cu paloșul gros?

După ce a luat Propecia ca să nu-i mai cadă părul, dar a devenit impotent, James ar vrea să dea timpul înapoi și să fie chelios, dar... cu paloșul gros

E un mare scandal în lume din cauza medicamentului Propecia, produs de Merk, care previne căderea părului, dar te lasă și fără apetit sexual. Cazul lui James, un tânăr de 26 de ani care are acum păr, dar nu și erecții, e prezentat pe larg de BBC.

James era, deci, îngrozit, de cât păr pierdea la baie sau pe pernă. A citit pe internet că Propecia dă rezultate la 9 din 10 bărbați, și s-a apucat să ia. Tot pe net, dacă ar fi căutat mai bine, ar fi găsit și un forum al consumatorilor nemulțumiți de Propecia. Ca și ei, James ar vrea acum să dea timpul înapoi și să fie chelios dar… cu paloșul gros.

BBC zice că un sfert dintre bărbații de 20 și ceva de ani din Marea Britanie au probleme cu începutul de chelie. Așadar, o piață bună pentru medicamentele anti-căderea părului.

Producătorul Merk scrie pe site-ul dedicat medicamentului că „posibilele” efecte secundare, cum ar fi „dificultate în a obține o erecție” sau „lipsa apetitului sexual”, pot afecta sub 2% dintre utilizatori. Printre ei, James, care când a văzut că are probleme de erecție a încetat să mai ia Propecia, și a ajuns la un medic. Acesta i-a prescris testosteron, dar chiar și după șase luni tot impotent era. Unii doctori, citați de BBC, spun că astfel de cazuri nu sunt deloc rare, așa cum susține producătorul medicamentului.

Propecia e un medicament pe bază de finasteride, o substanță ce transformă testosteronul în dihidrotestosteron. Pe diverse piețe se comercializează cu denumiri ca: Proscar, Propecia, Fincar, Finpecia, Finax, Finast, Finara, Finalo, Prosteride, Gefina, Appecia, Finasterid IVAX, Finasterid Alternova. Medicamentul este uzat ca tratament pentru cazuri de calviție masculinǎ, pentru adenomul de prostată in doze mici și cancer de prostatǎ in doze mari.

Etichete: , , ,

9 comentarii la “Chelios sau cu paloșul gros?” Subscribe

 1. Béranger 21/12/2010 at 21:09 #

  Nu vreau să iau apărarea canaliilor şi hoţilor din pharma, dar aici chestiunea mi se pare simplă. Se ştie că excesul de testosteron cauzează calviţie, chiar dacă reciproca nu e adecărată — mai pot fi şi alte cauze.

  Aşadar, pentru a combate excesul de testosteron, trebuie dozată corect tâmpenia asta de Propecia. Dacă iei prea multă, nu ţi se mai scoală, e simplu.

  În rest, sunt convins că după vreo 6 luni de tratament cu testosteron o să înceapă să i se ridice la loc — ba, mai ştii, poate începe iar să-i cadă părul!

  Chestiune de dozaj. E ca şi cum, ştiind că apa stinge focul, dai vina pe apă când te îneci în ea. Fireşte că prea multă apă strică!

  • Dollo 21/12/2010 at 21:21 #

   Adica, oare astia depasesc doza pe principiul „lasa ca nu strica sa fiu mai paros”?

 2. GeorgeL 22/12/2010 at 03:47 #

  Deci, toti cheliosii sa ia exemplu de la mine: eu m-am ras pe cap frumos si acum am palosu gros. in continuare.

  acum, vorbind serios: nene, daca iti cade parul, asta e. da-l dracului, nu te apleca dupa el sa-l ridici. tunde-l zero, nu-l fa suvite ca bulangii. E mai masculin. Parerea mea.

  • Dollo 22/12/2010 at 14:31 #

   Daca zice ochelarista, te credem 😛

 3. Ochelarista 22/12/2010 at 21:34 #

  Confirm spusele cheliosului laudaros care a comentat mai sus, a.k.a GeorgeL, cu precizarea ca o fi el laudaros dar are dreptate…mai bine fara par, dar cu posibilitatea de a avea o viata sexuala normala, decat invers:P

  • Dollo 22/12/2010 at 23:39 #

   Ce subtila esti 🙂

 4. GeorgeL 23/12/2010 at 02:18 #

  Deci: MAI ARE CINEVA DUBII??? :))))

 5. Gilbert 23/12/2010 at 13:15 #

  Io zic să-i dea şi "marinarului" că cine ştie, poate îi mai scade una, alta…

 6. Dumnezero 26/12/2010 at 02:59 #

  Problema e ca tipul nu a citit detaliile despre pastile. Nu are nicio scuza.

  Eu sunt curios de ce creste incidenta de chelie, care sunt cauzele genetice si sociale.

  P.S. optez pentru chelie, daca e cazul, pentru ca ramane valabila capacitatea de a avea orgasm; pe cand daca ai par in cap… pot sa te gaseasca femeile atractiv, dar mai mult ca Larry Flint nu poti face in privinta sexuala.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Cum s-a „optat” pentru ora de religie

scoala

Curtea Constituțională îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă. Motive pentru care peste 90% dintre părinți au făcut cereri ca să-și înscrie copiii la ora de religie.

Cât ne costă să „stârpim” prostituția și cât am câștiga dacă am legaliza-o

ashley

Statul a cheltuit un milion de lei și doi ani de anchete ca să descopere că prostituția se face și prin mica publicitate. Printre „proxeneți” – o femeie de serviciu care cumpăra prezervative la un salon de masaj, o studentă care-i organiza agenda unei fete, un ziar de mică publicitate…

Fiecare moment dificil din istoria unei țări are nevoie de victime

mineriada

Ce or mai face oamenii ăia care au bătut la Mineriadă? Or fi bine, sănătoși, or avea copii, planuri, or fi mulțumiți de viața lor, de deciziile pe care le-au luat, or dormi liniștiți? Or face politică?

Scrisoarea pe care n-a mai primit-o Eugen Ionescu

dosarul-profesorul

Povestea profesorului Ion Nițulescu – un „element dușmănos” față de orânduirea socialistă – și a delatorilor săi, dintre care numai securistul șef mai trăiește azi bine mersi, măncându-și pensia într-o vilă somptuoasă chiar în satul natal al victimei sale

Metodologia bătutului în ușă

suricate

Sau cât de mult seamănă românul cu americanul, când trebuie să-și dea zăpada din fața casei sau să facă front comun cu vecinii în fața autorităților

Ziua 4: Și chinez, și ateu, și friguros

Cica daca Adam si Eva ar fi fost chinezi

Azi am explicat unui conclocuitor chinez cum funcționează termoficarea românească; i-am băgat mințile în cap recenzoarei care voia să mă înregistreze doar pentru că trecusem pe la mama, și apoi am bârfit copios cu niște recenzoare bătrâne și puțin ciupite de molii, ca mine 😛