Cum cojești o banană?

De la vârf, de la coadă sau deloc?

Dacă tot am stabilit cum se pune hârtia igienică la budă, să mai statuăm o regulă vitală pentru omenire. Cum se cojește o banană?

Astă seară, la o petrecere, am cojit o banană. Mă așteptam la alte glume legate de modul în care mănânci o banană, dar nu la remarca unui tip de la masă, care a exclamat: ha, și tu ai copilărit pe vremea lui Ceaușescu, se vede după cum cojești banana!

Tipul zice că toți copiii crescuți cu portocale doar de Crăciun au învățat să decojească bananele de la vârf, când toată lumea (civilizată?) le cojește din capătul celălalt, unde e coada, și de unde, cică, s-ar coji mai ușor.  Sau oricum, dacă nu mai ușor, măcar acolo, la coadă, nu găsești acel moț negru pe care îl arunci din vârful bananei.

Eu una nu-mi amintesc să fi fost un modus operandi în privința asta înainte de 89. Poate că așa mi-o fi arătat mama – na, dacă mama nu te învață să cojești banana, atunci cine? 😀 – dar până astă seară nu am văzut pe nimeni să o cojească din capătul celălalt. Ba, l-am văzut pe Kevin Spacey, în K-Pax, mâncând bananele cu tot cu coajă, cu o poftă care îți lăsa gura apă.

Ajunsă acasă am googălit problema și am aflat că maimuțele ar coji bananele de la vârf și nu de la coadă. Deci, ori noi eram niște maimuțe pe vremea lui Ceaușescu, și am rămas cu aceleași obiceiuri, ori ăștia de le cojesc de la coadă nu se trag din maimuțe ca noi, ci sunt direct făcuți de Dumnezeu 😀

Așadar, luați de votați ca să vedem care de unde se trage, apoi priviți la clipul de mai jos, ca să vedeți cum se cojește în japoneză 🙂

Cum cojiți banana?

Vezi Rezultatele

Cum sa cojesti banana japoneza!

Etichete: , ,

24 comentarii la “Cum cojești o banană?” Subscribe

  1. Litereşicifre 10/02/2012 at 02:06 #

    De la coadă! E mai simplu aşa – nu-mi place să-mi înfig unghiile în coajă! Iar chestia neagră e la vârf, nu la coadă 🙂

    • Dollo 10/02/2012 at 02:11 #

      Păi la vârf am zis și eu că e aia neagră, nu? 🙂

  2. brontozaurel 10/02/2012 at 06:14 #

    Nu-mi plac bananele, deci nu ma ating de ele, decin-o decojesc in nici un fel… nici nu stiam ca au o „chestie neagra” la varf 🙂

    Daaar… in desene, maimutele le decojesc mereu de la varf 🙂

  3. Alexandra 10/02/2012 at 09:42 #

    De cele mai multe ori de la varf, insa nu e obligatoriu. Uneori cand desprinzi doua banane una de cealalta, pe una din ele se desprinde putin coaja spre coada, si in cazul asta le decojesc dinspre coada. Insa ma enerveaza cand la sfarsit ramane punctul ala negru pe care tre sa-l evit. Tocmai din cauza asta in general prefer sa incep de la varf, sa scap de dracia aia de la bun inceput.

    • Dollo 10/02/2012 at 11:31 #

      și dacă taman ăla mic și negru o fi cel mai hrănitor? 🙂

  4. Umoristu 10/02/2012 at 11:26 #

    Bananele se si maninca?:)

    • Dollo 10/02/2012 at 11:30 #

      Depinde cum au fost cojite – vezi varianta japoneză 😉

      • Umoristu 10/02/2012 at 11:42 #

        dozo arigato gozaimashita!

        hentai manga pokemon:)))

  5. dojo 10/02/2012 at 12:06 #

    De la varf. Oricum eu de obicei o decojesc toata si o tin in mana, de lene sa mai merg si sa aunc coaja 😀

    • Dollo 10/02/2012 at 21:23 #

      Păi poți s-o lași la îndemână, ca s-o tragă Mircea de coadă :))

  6. Alina Drăgan 10/02/2012 at 12:22 #

    Deci, am facut un sondaj in apartamentul nostru de 35 mp. El, colegu de camera, zice ca o decojeste de la coada. „La coada este, in general, o codita de care poti trage fara sa ranesti banana. La varf, trebuie sa bagi unghia in ea si smulgi si chestia aia neagra. Eu am unghii delicate”, zice el.
    Eu nu am o regula. Uneori o decojesc de la varf, alteori de la coada. Cand sunt singura acasa, imi bag direct dintii in varful ei si asa rup varful cu tot cu partea aia neagra. Asta ramane intre noi 😀
    Pe timpul lui Ceausescu, el zice ca nu-si aduce aminte sa fi mancat banane, iar eu nu prea am amintiri din Epoca de Aur.

    • Dollo 10/02/2012 at 21:22 #

      Câtă sensibilitate cheltuie colegul de cameră pe banane, totuși 😉

  7. mircea 10/02/2012 at 15:28 #

    Banana (ca si pisica) de aia are coada: ca sa tragi de ea!

  8. Motanul Revoltat 10/02/2012 at 15:55 #

    Si optiunea „depinde”, unde e?

    • Dollo 10/02/2012 at 21:21 #

      depinde de ce? 😀

  9. ady 10/02/2012 at 21:01 #

    de la varf. pe care il rup cu dintii, indiferent ca sutn in public sau in intimitate. 🙂 totusi, cand banana e foarte coapta si rupand alta din buchet a inceput sa se desfaca de la coada, o curat de la coada.
    iar pe vremea lu’ Ceasca imi amintesc ca am mancat o singura data banane. trimise de o matusa din Bucuresti, verzi, lasate la copt pe dulap.
    ai mei sustin ca atunci cand eram bebelus, (deci inainte de varsta unor posibile amintiri) se mai gaseau banane si mancam piure de banane.

  10. Lucian 11/02/2012 at 02:09 #

    Apăi, eu de când mă ştiu, am cojit bananele de la coadă (al doilea poll de pe blogul tău în care votez la categoria minoritari :P). Până când m-a tras mama de mânecă, cică bananele se cojesc de la vârf. Şi a mers o perioadă aşa. Până mi-am dat seama că se curăţă mai uşor din coadă. Şi am revenit la vechile obiceiuri.
    Şi să se consemneze: nu ştiu care-i treaba cu vremea răposatului. Când a murit el barza încă mă ţinea în cioc :P.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Meșterul român: manualul sunt eu! (IV)

turnare placa

În care se face, în sfârșit, fundația casei și se vorbește despre hachițele meșterului român, despre cât de priceput e și cât se cere plătit. La final, un scurt video demonstrativ.

Moarte chiaburilor din sănătate!

Rares Nechifor, embolizare uterina

Care n-a plecat din țară până acum – ca să se trateze sau să profeseze într-un sistem civilizat – e invitat s-o facă de la 1 martie 2013. România nu-și permite să mai încurajeze existența unei alternative private în sănătate.

USR, mai bine nu se poate

candidati-scena

Am fost la congresul USR ca să-i cunosc mai bine pe oamenii pe care-i susțin. Am vrut să înțeleg de ce Nicușor Dan ține cu dinții și de progresiști și de conservatori, și cum s-a tranșat soarta partidului prin alegerea celor mai buni 21 de oameni care să-l conducă.

De ce țin oamenii cu PSD

flyere

Deoarece în multe județe e cel mai mare angajator. Pe banii noștri, baronii PSD patronează instituții de stat supradimensionate cu angajați fictivi care muncesc în realitate pentru partid. Înțelegeți de ce se oftică Dragnea că el e singurul fraier judecat pentru o astfel de faptă pe care o practică cu succes toți colegii lui în continuare?

Cum se aproba un film pe vremea lui Ceaușescu

gabriela petre

Povestește Mihai Constantinescu, regizor care și-a început cariera cu niște pușcărie pentru delict de opinie, a stat pe bară zece ani după asta, fiindu-i interzis să lucreze în branșă, apoi a făcut un balet ideologic ca să nu-i fie rușine azi cu filmele semnate în vremea aia

Povești de la capătul lumii

vapor expeditie antarctica

Fin del mundo – sau curul lumii cum îi mai zic argentinienii – e la fel de scump ca Londra. Dar au pinguini, lei de mare și balene în fața casei.