Vremea asta minunată de primăvară are darul de a-ți induce o foame invers proporțională cu dorința de a te duce până la piață. Prin urmare am scotocit azi prin frigider după ultimele resturi din proviziile de iarnă și iată ce am găsit: niște pulpe de pui dezosate congelate, vreo patru morcovi triști, un păstrânac veșted, trei cepe încolțite, o juma de castravete lung, de seră, o legătură cu mărar și una cu mentă sălbatică.
Ce să faci, ce să faci din astea? Master Chef să fii și nu-ți trece prin cap ce mi-a trecut mie, de foame.
Am fiert morcovii cu păstrânacul, am călit ceapa încolțită, tras la tigaie pulpele de pui tăiate fâșii subțiri, adăugat nițele mirodenii picante ca să zicem că e tigaie picantă, apoi pasat morcovii cu nițel unt și un praf de curry. Separat tocat castravetele, o ceapă verde, niscai mărar și mentă sălbatică, adăugat oțet și ulei, sare după gust și gata masa. Tigaie picantă cu pui, piure de morcov și salată de castraveți cu mărar. Așa ceva numai la Berlin am mâncat, dar acolo puiul era rață și n-au avut salată de castraveți, că era iarnă.
Toshiba, care de când tună și plouă nu vrea să iasă de sub cadă de supărare, nici măcar ca să mănânce, a fost adusă cu forța la masă și băgată cu nasul în piure. Nu i-a plăcut și a ieșit poza asta la final. Cam așa pățesc toți cei cărora nu le place piureul de morcovi 🙂
Dacă nici mâine nu se oprește ploaia asta o să murim de foame oameni buni, că nu iese nimeni să facă cumpărături pe vremea asta.
Doua lucruri am remarcat eu,si anume:
-Toshibei i-au crescut ghearele
-Ai o fata de masa faina (ase cum se zice-n Ardeal)…:)
Si parca…parca mirosul apetisant transcede prin ecranul monitorului,indemnandu-ma sa trec la cratita…
e un prosop țărănesc, nu e față de masă, dar mulțumesc pentru apreciere. nu mi se cuvine, ci celei care l-o fi cusut, pe vremuri…
da’ la club iesim, nu?!
ca io-s ca ana lu’ manole, nu ma opreste vremea rea s-ajung unde vreau eu. (doar daca cedez eu intentionat).
ieșim negreșit, dar intrăm în cârciumă, nu mai stăm la terasă
ps. pentru vreme d-asta sunt proviziile din congelator si camara. stie mama ta ce stie. 🙂
Sa fim seriosi, nu moare nimeni doar din nemancat cateva zile… N-am absolut nimic de mancat in casa, nici ieri n-am avut si nu ies pana maine. Cand ma duc sa-mi iau bilet pentru un concert. Asta indiferent de vreme.
nu moare, nimic de zis, dar nu stiu altii cum sunt, dar eu devin teribil de irascibila si ciufuta daca nu mananc o zi intreaga.
ca sa nu mai vorbim de barbati; toti cei pe care ii cunosc sunt foarte-foarte nervosi si daca sar peste o masa, d-apoi sa nu manance o zi intreaga.
dar fără ciocolată se moare? 😉
In nici un caz. Se moare insa fara apa. De draci ca ti-ai eliberat ziua special ca sa speli si tocmai in ziua aia e oprita, atat cea calda cat si cea rece…
Se pare ca pe la toti bate vantul in frigider. :))
Eu il astept pe sotul meu sa vina de la servici, ca nu se sperie de vremea rea. :))
Eu am pus cizmele de cauciuc si pe vremea rea am pornit la Auchan. Si nu mai am loc de nimic in frigider 🙂
Dar suna foarte bine ce gatesc unii cand n-au ce manca 😀 Eu n-am de-astea nici cand am ce manca :))
păi să mă iei cu tine la piață când mergi, ca să te învăț să-și faci provizii de vreme rea :))
intrebare, legata de supa de linte. e vreo problema dc in loc de supa de legume sau vita folosesc supa de pasare (in speta curcan). ca d-asta am de cand am fiert odata niste carcasa de curcan.
si nu folosesc vegeta, cuburi si alte chestii din zona asta. (ok, daca nu se poate si nu se poate, voi folosi si cub, dar as prefera extrem de mult sa nu folosesc).
firește că e mai bună supa de pasăre reală, decât cubul.
da, da, toshiba exprima foarte clar cu privirea ce parere are despre piureul ala …
saraca Toshiba, nici in „deplasare” n-a parut sa aiba asa sechele :)).
Toshiba pe timp de ploaie … in proces de omorare prin strangulare. 😀