O sâmbătă la mama

Cu salată de andive și înflorituri, plus niște pește la cuptor cu cartofi și usturoi

N u v-am mai delectat demult cu bucătăria mamei, dar nu s-a mai petrecut nimic nou pe frontul ăla. Azi, însă, am avut parte de niște improvizații care au ieșit destul de gustoase, și mă gândesc că poate vă tentează și pe voi.

salata-andive

Salata de andive cu diverse

Am făcut o salată de andive cu pește (ton de la conservă și niscai șalău fiert), sâmburi de rodie, ceapă verde, sos de maioneză cu iaurt și muștar, iar la final am mai aruncat înăuntru niște alune și o măslină dezorientată. Rodia a fost așa un soi de new entry pentru mama, că nu a mai folosit-o până acum. Prima dată când a văzut o rodie la față a fost acum câțiva ani, când a adus o nepoată de-a ei și nici ea, nici mama n-au știut că sâmburii de fapt sunt ăia care se mănâncă, așa că i-au aruncat și s-au întrebat cu ce au mai rămas 😀

rodie

Rodia năzdrăvană

La felul doi a fost tot o improvizație, niște bucăți de șalău la cuptor, pe cartofi cu rozmarin și sos de usturoi cu hrean. Simplu și de efect.

După ce am mâncat la ea am mers la clubul de carte unde am băut un vin cu niște fete cu care am discutat despre Middlesex 🙂 O seară reușită, una peste alta.

Procesul tehnologic (culinar, firește) mai jos:

Etichete: , , , , ,

5 comentarii la “O sâmbătă la mama” Subscribe

  1. Alina M 26/02/2014 at 14:18 #

    Așa am auzit și eu, că la rodie se mănâncă semințele, dar am încercat și nu mi-au plăcut. Am aruncat apoi semințele și am încercat pulpa. La fel de neinteresantă. Cred că o să rămân la caise și cireșe ca o adevărată babă.

  2. ady 26/02/2014 at 19:43 #

    acu’ vad si eu video-ul. tava d-aia am si eu. de la mama, care o are mostenire de la mama ei. o ador. si tava si pe mama. pe bunica n-am cunoscut-o.

    • Dollo 27/02/2014 at 10:29 #

      care tavă? te referi la alt video?

  3. ady 27/02/2014 at 11:18 #

    Tava din video in care se cuptorizau pestele si cartofii.

  4. Adi 27/02/2014 at 20:33 #

    Nepoatele! Unde-s nepoatele?!?! 😀

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Doctorul cu 2000 de pacienţi şi 350 de oi

doctorul

Medicul Emil Crişan a făcut medicina de drag, dar a moştenit şi dragostea de animale de la strămoşii săi, aşa că azi îşi împarte priceperea între oameni şi animale.

Ziua presei: Cum pui pe butuci o publicație

free press

Îi interzici secțiunea cea mai profitabilă, sub pretextul săvârșirii unei infracțiuni, apoi tărăgănezi ancheta penală și procesul până când concurența îi ia locul. La final nici nu mai contează verdictul judecătorului. Se întâmplă în România.

Metodologia bătutului în ușă

suricate

Sau cât de mult seamănă românul cu americanul, când trebuie să-și dea zăpada din fața casei sau să facă front comun cu vecinii în fața autorităților

Povești de la capătul lumii

vapor expeditie antarctica

Fin del mundo – sau curul lumii cum îi mai zic argentinienii – e la fel de scump ca Londra. Dar au pinguini, lei de mare și balene în fața casei.

Moarte chiaburilor din sănătate!

Rares Nechifor, embolizare uterina

Care n-a plecat din țară până acum – ca să se trateze sau să profeseze într-un sistem civilizat – e invitat s-o facă de la 1 martie 2013. România nu-și permite să mai încurajeze existența unei alternative private în sănătate.

De ce picură în Casa Poporului

casa poporului senat

Un accident umed a fost descoperit ieri, pe Facebook, în Parlament. Pentru că am apucat s-o cunosc pe mama Casei Poporului înainte să moară, vă invit să citiți un text din care veți afla și voi cum e când se sparge o țeavă în Palat, cum intră zăpada în birouri iarna, de ce unii zic că ar fi nevoie de termopane noi, câtă apă, curent și nervi consumă Casa Poporului ca să fie ceea ce este: locul în care cei mai iubiți fii ai poporului muncesc zi de zi pentru propășirea noastră, a tutulor.