N u v-am mai delectat demult cu bucătăria mamei, dar nu s-a mai petrecut nimic nou pe frontul ăla. Azi, însă, am avut parte de niște improvizații care au ieșit destul de gustoase, și mă gândesc că poate vă tentează și pe voi.
Am făcut o salată de andive cu pește (ton de la conservă și niscai șalău fiert), sâmburi de rodie, ceapă verde, sos de maioneză cu iaurt și muștar, iar la final am mai aruncat înăuntru niște alune și o măslină dezorientată. Rodia a fost așa un soi de new entry pentru mama, că nu a mai folosit-o până acum. Prima dată când a văzut o rodie la față a fost acum câțiva ani, când a adus o nepoată de-a ei și nici ea, nici mama n-au știut că sâmburii de fapt sunt ăia care se mănâncă, așa că i-au aruncat și s-au întrebat cu ce au mai rămas 😀
La felul doi a fost tot o improvizație, niște bucăți de șalău la cuptor, pe cartofi cu rozmarin și sos de usturoi cu hrean. Simplu și de efect.
După ce am mâncat la ea am mers la clubul de carte unde am băut un vin cu niște fete cu care am discutat despre Middlesex 🙂 O seară reușită, una peste alta.
Procesul tehnologic (culinar, firește) mai jos:
Așa am auzit și eu, că la rodie se mănâncă semințele, dar am încercat și nu mi-au plăcut. Am aruncat apoi semințele și am încercat pulpa. La fel de neinteresantă. Cred că o să rămân la caise și cireșe ca o adevărată babă.
acu’ vad si eu video-ul. tava d-aia am si eu. de la mama, care o are mostenire de la mama ei. o ador. si tava si pe mama. pe bunica n-am cunoscut-o.
care tavă? te referi la alt video?
Tava din video in care se cuptorizau pestele si cartofii.
Nepoatele! Unde-s nepoatele?!?! 😀