Germania vrea să interzică zoofilia

După ce a legalizat-o în 1969. Asociațiile consumatorilor protestează. Zoofilia e legală în mai multe state europene, printre care Belgia, Danemarca, Finlanda, Ungaria, Suedia.

D upă ce a „rezolvat” problema tăierii împrejur a copiilor de evrei și musulmani, permițându-le părinților să decidă ce fac cu prepuțul odorului, guvernul Angelei Merkel dă piept cu altă provocare. Vrea să interzică zoofilia, care fusese legalizată în Germania din 1969.

Der Spiegel scrie că Germania plănuiește să sancționeze cu 25.000 de euro amendă actele zoofile. Treaba e serioasă și a stârnit nemulțumire în rândurile… asociațiilor de zoofili. Organizați nemțește, zoofilii se estimează ei înșiși că ar fi „numai” 100.000 în toată Germania, deși Michael Kiok, președintele „grupului de presiune pentru zoofilie” ZETA (Zoophile Engagement for Tolerance and Information) admite că studiile sexuale făcute în 1940 ar fi indicat că 5-8% dintre bărbați și 3-5% dintre femei ar fi implicați în relații zoofile.

Kiok trăiește cu cățeaua lui Alsacian pe care o numește Cessie, și susține că nu vede nimic rău în a face „sex liber consimțit” cu animalele care „știu foarte bine să dea de înțeles când nu sunt interesate”. El zice că e mai firesc să-ți manifești dragostea față de animale, decât să le folosești la experimente, să le forțezi să se împerecheze pentru rasă sau să castrezi porcii fără anestezie în industria alimentară. O logică are el, dar ea se oprește înainte de penetrarea „de plăcere” a animalului respectiv.

Problema e pusă și în context european, unde Franța, Suedia, Olanda și Elveția ar fi interzis zoofilia, în timp ce Danemarca încă o permite, de aceea mărturisesc cinstit că am bănuit până la finalul articolului că ăștia de la Der Spiegel se plictisesc și scriu glume de 1 aprilie. Dar căutând mai multe pe Internet am dat și peste o pagină wiki, în care se face o trecere în revistă a țărilor care au legalizat sau au interzis zoofilia. România nu figurează.

Zice wiki că în Belgia un bărbat care făcea frecvent sex cu câinii de la un adăpost la care lucra a fost achitat pentru că zoofilia e legală acolo, dar condamnat totuși pentru difuzare de materiale pornografice cu animale, pe site-ul său, unde-și spunea Freki 😀 Pe Freki l-a dat în judecată organizația pentru apărarea animalelor care se numea… Gaia.

Dacă s-ar fi apucat cineva să scrie ficțiune pe tema asta n-ar fi reușit să atingă atâtea locuri comune cu practica asta, care – zice tot wiki – a fost legală în Franța din 1791 până în 2004. Dacă pe francezi să zicem că-i înțeleg – e bine că și-au luat seama măcar în 2004 și au îndreptat aberația – nu reușesc să pricep cum o fi fost la nemți în 1969, când s-au apucat ei să voteze în parlament o lege care să permită sexul cu animale? Cât de flower power să fii?

Nu știu dacă numai mie mi se pare că lumea a luat-o razna, dar oricum chestiunea lasă o mulțime de semne de întrebare în urmă. De exemplu dacă tot au legiferat tâmpenia asta or fi stabilit și vârsta minimă a animalului de la care se consideră că sexul a fost liber consimțit sau a fost corupere de căței? De asemenea înțeleg că unele state fac diferența între zoofilie și sexul făcut cu … bestialitate. Și cine decide și mai ales cum dacă animalul a fost de acord sau a fost abuzat?

Zilele trecute discutam cu doi nemți la o masă despre faptul că majoritatea locuitorilor Germaniei se sustrag de la plata taxei pentru televiziunea publică – care e obligatorie ca și la noi. Și cei doi povesteau cum a fost când le-a venit perceptorul la ușă, ca să-i controleze dacă nu au TV. Tipul zice că trebuie să spui că da, tocmai ai împrumutat un televizor, de câteva zile, și plătești o amendă minimă. Dar tipa a povestit că ea nu știe să mintă și că atunci când a venit controlul a recunoscut că are televizor de patru ani. Toată masa a râs de ea.

Mă întreb, în condițiile în care s-ar vota legea asta cu amenda pentru zoofilie, cum o să fie controlată situația, de către cine, și care vor fi motivele inventate de vinovați? Clasicul „nu e ceea ce pare!”?

Ah, și articolul din Der Spiegel e scris la categoria „Evoluție”.

Etichete: , , , ,

11 comentarii la “Germania vrea să interzică zoofilia” Subscribe

 1. nikador 27/11/2012 at 06:59 #

  Cel mai tare ma calca pe nervi zoofilii care fut „zebrele”.

 2. Donald *uck 27/11/2012 at 08:37 #

  Asta e clar din categoria „nelinisti de dama”. Adica d-aia nu mai ploo maine, asta ne f… hasta.. pe noi grija, daca in Germania sau in Franta sau in Danemarca.

  • Dollo 27/11/2012 at 10:46 #

   deh, când ajungi la un anumit nivel nu-ți mai pasă dacă ploo sau ba 😉

   • Gogu 27/11/2012 at 23:14 #

    Asa e! Nu conteaza daca ploo au bah, oae sa fie sau macar capra sa stea :p

 3. MC 27/11/2012 at 09:58 #

  Si …se zice ca poporul roman e inapoiat? ..si…nu e civilizat? ..e o blasfemie asa zisa „civilizatie vestica”.

 4. dracu 27/11/2012 at 15:04 #

  dom’le, sunt totusi si niste avantaje, daca ne gandim:
  * nu poa’ sa vina sa-ti zica: stii, sunt insarcinata.
  * nu-ti cere nici pensie alimentara
  * nu te bate la cap ca ai iesit si tu la o bere si te-ai intors la 12 noaptea.
  * daca te inerveaza, nu pierzi timpul (si banii) cu un divort, ci chemi hingherii. eventual zici ca-i turbata si o adoarme definitiv 🙂

 5. AT 28/11/2012 at 16:41 #

  Nu-mi vine sa-mi cred ochilor! Un liberal-progresist impotriva exprimarii libere a identitatii sexuale! Asta e doar atitudinea obscurantista a bigotilor incuiati la minte fanatici religiosi talibani indobitociti cu dogme retrograde din evul mediu!
  Acum serios, as vrea sa imi explice cineva de ce zoofilia ar trebui interzisa, si de ce acelasi argument nu ar functiona in cazul casatoriilor homosexuale.

  • Alex 29/11/2012 at 16:59 #

   Animalul nu poate consimţi, nu poate intra într-un contract liber-consimţit. Argumentul zoofililor, cum că „animalul dă de înţeles dacă nu vrea” evită cu graţie faptul că multe animale sunt educate să facă ce vor stăpânii lor (desire to please). Ca atare, dacă societatea găseşte cu cale că un comportament privat faţă de obiectele proprii e prea deviant, ea poate încerca să îl oprească.

   În ce fel zici că poţi compara zoofilia cu homosexualitatea?

   • AT 29/11/2012 at 20:54 #

    Dar animalele nu consimt sa fie sacrificate de oameni, si totusi le sacrificam.
    Zoofilia si homosexualitatea sunt deviatii sexuale. Daca gasim argumente impotriva zoofiliei, aceleasi argumente functioneaza si impotriva homosexualitatii.

    • Alex 03/12/2012 at 10:58 #

     Animalul nu are puterea de a articula idei, nu poate fi subiectul unui contract cu oamenii, ca atare este tratat drept obiect, şi ne permitem să îl sacrificăm dacă dorim. Sau să îl futem. Sau să îi facem ce dorim noi.

     Omul nu este obiect, şi ca atare se angajează în relaţii homosexuale doar dacă doreşte; dacă-l angajăm contra voinţei lui, se numeşte viol.

     Pare rău, dar e subţire paralela ta. Defineşti „devinaţii sexuale” doar prin aceea că „majoritatea nu face la fel”, sau cum? Dacă-i pe aşa, suptul pulii era deviaţie sexuală acum 50 de ani.

 6. blo 01/12/2012 at 22:45 #

  :))))) doamne in ce hal am ras! daca bagai si niste grafice, cred ca iesea si mai amuzant :))))

  nu mai stiu unde am citit despre unii care violau gaini.. cred ca in „orasul si cainii” de Llosa, dar n-as pune pariu in clipa asta. oricum, zoofilia e la fel de veche pe lumea asta, ca si homosexualitatea si tarfele la marginea drumului.
  in fine, cred ca trebuie sa fii scrantit bine la cap, sa incepi sa-i faci ochi dulci catelei din batatura sau gainilor din cotet.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Cum a distrus Oprescu o investiție de 14 milioane de euro, deturnând 5 milioane

oprescu_telegondola

Pentru o datorie de 5 milioane de euro a RATB către Metrorex, Primăria Capitalei preferă să arunce la coș o investiție de 14 milioane de euro, parte a unui proiect mai amplu, de 35 de milioane de euro, făcut din credite externe.

Cât ne costă să „stârpim” prostituția și cât am câștiga dacă am legaliza-o

ashley

Statul a cheltuit un milion de lei și doi ani de anchete ca să descopere că prostituția se face și prin mica publicitate. Printre „proxeneți” – o femeie de serviciu care cumpăra prezervative la un salon de masaj, o studentă care-i organiza agenda unei fete, un ziar de mică publicitate…

Cum se aproba un film pe vremea lui Ceaușescu

gabriela petre

Povestește Mihai Constantinescu, regizor care și-a început cariera cu niște pușcărie pentru delict de opinie, a stat pe bară zece ani după asta, fiindu-i interzis să lucreze în branșă, apoi a făcut un balet ideologic ca să nu-i fie rușine azi cu filmele semnate în vremea aia

Ziua 2: Dragă, eu unde dorm? că mă întreabă recenzorul….

Ospitalitate, dar nu degeaba

Dacă vă calcă recenzorul oferiți-i, vă rog eu, un pahar cu apă. Nici nu știți ce nevoie are!

Nu există o legătură între creșterea avuției bisericii și calitatea vieții enoriașilor

oti

Interviu cu fondatorul Asociației Secular Umaniste din România, Atila Nyerges, despre religie, credință, știință și imoralitatea legăturii dintre biserică și politicieni, pe la spatele poporului prezumat credincios.

Megastructuri și mini-popoare

catedrala2

Cum ne privesc turiștii care ne vizitează Casa Poporului. Ce diferență e între uimirea lor și a noastră când le vizităm catedralele lor, vechi de secole. Și la ce ne ajută clădirile astea impunătoare pe noi, oamenii de rând.