Politicianul se cunoaște după clipul electoral

Angela Merkel, această doamnă băgăcioasă din Germania care nici nu votează, nici nu candidează în România.

A m văzut adineauri un clip electoral al doamnei Merkel, aflată acum în campanie electorală în țară la mneaei acolo. Nu pricep eu tot ce zice ea în germană, dar zău dacă n-aș cumpăra ce vinde. Numai din comunicarea nonverbală: culoarea costumului și a canapelei, simplitatea decorului, privirea zâmbitoare dar fermă, tușa fină a imaginii de fundal în care apare pentru câteva secunde „economia care duduie” a Germaniei. Nu îmi pun întrebarea inutilă cu cât o fi fost plătit omul care-i face imaginea cancelarei, pentru că sunt sigură că la noi s-au cheltuit sume și mai mari pentru lucruri care n-au arătat niciodată la fel.

Iar după cum se vede din clipul făcut de generația de mâine de politicieni de la noi, nici nu va arăta vreodată. Asta chiar dacă au trecut 22 de ani peste noi şi câteva echipe celebre de specialiști de campanie despre care s-a auzit că au lucrat pentru unii și alții dintre liderii de la noi.

Ah, și Radu Mazăre a fost ieri Suleiman Magnificul, pentru electoratul său și pentru turiștii veniți la Mamaia 😀 Mă ia groaza când mă gândesc că la anul vin iar alegerile. Și așa cum bine zicea domnul Ponta la începuturile mandatului său, doamna Merkel nici nu votează, nici nu candidează în România. Din păcate pentru ea, desigur.

Etichete: , , , ,

8 comentarii la “Politicianul se cunoaște după clipul electoral” Subscribe

  1. Fluieratorul 25/08/2013 at 12:05 #

    Zice lucruri de bun simt, nu face promisiuni pe garduri. Au aparut si ceva afise electorale pe-aici, destul de putine, si de dimensiuni mici. La bunul simt, ca pe-aici nu se poarta banner-ele imense. N-am urmarit dezbateri electorale, pentru ca germana mea inca nu poate atit, si nu votez, da’ de pe la colegi stiu ca majoritatea considera ca Merkel (ce reprezinta ea, of course, nu numai ea personal) face ce trebuie. Unii inca spun ca nu sint destul de fermi. Cind oi sti mai multe, le-oi spune. Ceva or fi facind nemtii diferit, ca vioata e pe-aici foarte diferita.

  2. Ugly Kid Joe 25/08/2013 at 16:05 #

    „Sunt momente cand sunt multe in joc, de exemplu in criza euro. De multe ori mergem pe taram necunoscut. Ca si cancelar, iau decizii pentru tara noastra si oamenii care traiesc in ea. Trebuie sa fiu sigura ca ceea ce facem e corect iar aceasta nu corespunde intotdeauna cu ceea ce cere cu cel mai mare zgomot. Este corect ceea ce, in final, ajuta oamenii.

    Germania sta astazi bine din acest puct de vedere: economie puternica si un grad de ocupare al fortei de munca nemaintalnit pana acum. Asta am reusit impreuna si este un lucru pe care nu trebuie sa-l riscam. Taxele mai mari si impovarare (fiscala) nu ar fi bune pt Germania.

    Vreau ca si pe viitor sa ne bucuram de succes impreuna prin munca de calitate si idei noi. Vreu sa avem o tara corecta, o tara in care cei puternici ii ajuta pe cei slabi. Vreau o tara in care sunt platiti (numai) cei ce contribuie cu ceva, o tara care ofera copiilor nostrii cele mai bune sanse. Acesta e scopul meu. Pentru aceasta va cer sustinerea. Pe 22 septembrie votati CDU. Impreuna reusim.”

  3. Motanul 25/08/2013 at 17:10 #

    Asta e gardul, insa si la ei in Germania(si CDU, partidul lui Merkel) pandeste leopardul ;). Politicieni de vaza din toate partidele au fost implicati in scandaluri de coruptie si chiar de plagiat, exact ca la noi. Doar ca la ei, aia prinsi cu mata-n sac sunt eliminati din politica. Si pleaca mai repede decat la noi(nu-i prinde sentinta pe post de ministru)!

  4. val 25/08/2013 at 21:36 #

    „Anghela” nu ar avea nici o sansa daca ar candida in România. Poate doar in vreun colegiu anume din Sibiu.

    • uitaroh 28/08/2013 at 14:28 #

      SI poate inca vreo 5-6 colegii din … Ardeal.
      Subiectivismul, bata-l vina!

  5. Dacian 26/08/2013 at 15:01 #

    eu nici n-am putut urmari filmul al doilea (ala romanesc), ca sunetul e de doi lei si ma zgaria pe ureche, l-am inchis repede!

    Eh, ar vrea romanii sa vina nemtii sa faca ordine in RO … dar noroc ca nu prea vor nemtii (ca au si ei niste standarde 🙂 )
    /sarc

  6. brontozaurel 22/09/2013 at 20:03 #

    Si cei care voteaza 🙂
    http://www.spiegel.de/fotostrecke/photo-gallery-voting-german-style-fotostrecke-101740.html

    • Dollo 22/09/2013 at 20:53 #

      🙂 așa se votează nemțește? :))

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Dacă ai vrea să trăiești doar atât cât poți

maini

Când mai vedeți reclame cu bătrâni râzând cu toată placa într-o lumină caldă, solară, să știți că ăia nu sunt nici români, nici la azil. Și poate nici așa bătrâni 😉

Rulată Germania

marcela

Cum mi-am înscris mașina nemțească în România și am trăit să povestesc despre asta

Povești de la capătul lumii

vapor expeditie antarctica

Fin del mundo – sau curul lumii cum îi mai zic argentinienii – e la fel de scump ca Londra. Dar au pinguini, lei de mare și balene în fața casei.

Nostalgii maso-comuniste de 1 Mai

steaguri

O frântură dintr-o zi grea, muncitorească, a unui chelner hâtru de la Restaurantul Riviera din Parcul 23 August.

Casa Becali, fostă Groza, fostă Auschnit, fostă Manu

casa becali

“Intrați, bey, fotografiați ce vreți voi, vizitați tot, mi se rupe! O să văd eu ce-o să scrieți după aia, dacă sunteți cu sufletul curat… Intrați, faceți ce vreți, numa’ să nu furați!”. Așa ne-a primit Gigi Becali în curtea casei sale din Aleea Alexandru nr.1

Parcul meu IOR

Parcul IOR

Mi-a fost alături 40 de ani, m-a crescut și relaxat. Acum e rândul meu să-l apăr de șmecheri. Dacă sunteți din sectorul 3, veniți mâine la Titan ca să ne păstrăm parcul.