Voi unde aruncați hârtia?

în WC sau lângă? protejați mediul și canalizarea sau vi se „înfundă”? :)

D acă tot v-am întrebat cândva cum atârnați hârtia igienică în suport, să vă întreb și ce faceți cu ea după, că tot e o chestie care mă deranjează de ceva vreme 😉 Unul dintre cele mai scârboase obiceiuri de pe la noi – n-am văzut și la alții, dar nu exclud să existe – este solicitarea făcută de „direcțiunea” unui local clienților săi, să arunce hârtiile cu care se șterg la fund într-un coș alăturat budei. Chipurile pentru protejarea mediului. A nu se confunda cu alte chestii, gen tampoane, pentru care budele civilizate pun la dispoziție punguțe speciale. În multe din WC-urile noastre am văzut coșuri pline cu hârtie igienică folosită, amplasate lângă vasul cu pricina.

Am văzut anunțuri ca ăsta din imagine în multe wc-uri din Centrul vechi în mod special. La unele motivația era că dacă arunci hârtia în WC se înfundă, că e bătrână și slabă canalizarea în zonă. OK, dacă e așa atunci n-ar mai fi trebuit să primească aviz de funcționare ditamai cârciuma, că se știe că unde se mănâncă și bea mult, e nevoie și de țeavă largă spre canalizare.

Anunțul din poză, însă, nu e din București, ci e făcut într-o cârciumă de fițe dintr-un oraș din Moldova, amenajată într-o vilă construită de la zero. Deci canalizare pe măsura potenței financiare a propitarilor.

În plus, ce e prostia asta cu protejarea stației de epurare? Că de aia e construită (e drept, românește, dar chiar și așa ține ea piept unor hârtii cu rahat), ca să oprească deșeurile din canalizare, să curețe apa și să-i dea drumul în natură cât mai curată.

După părerea mea, oricât de curată s-ar păstra toaleta unui local, oricât de lipsită de miros ar fi (cum zicea tovarășul Iliescu prin anii 90, că la români găsești buda după miros) faptul că mă silești să văd culoarea fecalelor clienților care au trecut pe acolo înaintea mea, întinse pe o hârtie igienică mototolită într-un coș, mi se pare de prost gust. La fel cu urmele de mâncare de pe fața de masă, dar ceva mai rău. Dacă speli fețele de masă după fiecare client – deci nu te mai doare basca de protecția mediului că folosești detergent etc – atunci lasă-l să beneficieze de condiții la fel de igienice și la budă.

Sigur, unii au ales varianta coșului acoperit, dar zău că tot aia e. Dacă ridici capacul ca să o arunci pe a ta le vezi pe celelalte. Deci cu riscul de a arunca planeta într-o catastrofă ecologică eu una arunc hârtia în budă. Și trag apa!

și cum zice și Carlin, planeta e ok, oamenii sunt duși

Etichete: , , , ,

21 comentarii la “Voi unde aruncați hârtia?” Subscribe

  1. Flontinus 21/03/2014 at 22:03 #

    Mi se pare ciudata faza cu hartie:)… hartia nu se inmoaie in apa?
    Nu ar trebuie sa ne batem capul mai degraba cu parul si alte lucruri?

  2. Xelomon 24/03/2014 at 10:23 #

    Asa e si-n America, si la bude publice (foarte curate cele din California, cu apa curenta si hartie igienica in varful muntelui). Si in Thassos asa era peste tot, in restaurante, hotel, in tot locul. N-am inteles de ce, insa m-am conformat.
    Daca tot m-am dus la om in… buda, ma iau dupa regula lui.

  3. Larisa 24/02/2018 at 17:31 #

    Credeam ca sunt singura care are o problema cu coșul de gunoi plin de hârtii igienice folosite. Dincolo de miros, nici nu e igienic.
    Dar ce te faci când te afli in Softrans, unul dintre trenurile private destul de OK pe de alta parte, iar una dintre controloare sta la usa WC-ului sa numere de câte ori tragi apa și apoi te cearta ca arunci hârtia in wc. Mi se pare de-a dreptul penibil mai ales ca sa tragi apa pentru a curată wc-ul și a-l lasă curat după folosire e o chestiune de bun simt.

  4. Dudau Dan 05/01/2019 at 14:05 #

    Nici eu nu sunt deacord cu hartia aruncata la cos.O consider o prostie.La vederea continutului din cos am mari sanse sa si vomit !

  5. Alexandru Jurje 08/01/2022 at 01:59 #

    Toți vă găsiți atotștiutori în toate. Ești prea mică ca să știi ce și cum. Dacă nu lucrezi ca instalator și nu știi nici cum decurce partea profit cheltuieli a unui local la partea de intretinere nu ai de unde să știi că toate regulile au o logica foarte bine pusă la punct. Faci ce vrei dar nu cred că din banii tăi s-au facut toate instalatiile ca sa faci ce vrei.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Mergând pe sârmă

domnul i

Împrumutam bicicleta și mergeam noaptea în parc la Icoanei. Îmi era rușine altfel, pe zi, să nu râdă lumea de mine, că sunt ditamai bărbatul și cad de pe bicicletă. Că am căzut de câteva ori, dar de aia am și ales Grădina Icoanei, că are aleile de nisip și pământ, nu mă răneam prea tare când cădeam. În trei nopți am învățat.

Dacă Traian ar fi vrut să cucerească Dacia în 2013…

turnulete

… l-ar fi oprit jandarmii să urce la cetatea Sarmizegetusa Regia, pe motiv că e închisă între decembrie și februarie, și astfel geneza poporului român ar fi așteptat primăvara

Cum și-a arogat PSD un cinema de 3 milioane de euro din bani publici

poza-cinema-gloria-pro

Cinema Gloria, inaugurat și folosit doar de PSD deocamdată, nu are autorizație de securitate la incendii. ISU susține că nu poate amenda nici PSD, nici primăria, din cauza unor chichițe legislative. Totuși a amendat în același timp un cinematograf autorizat, închiriat de USR pentru un eveniment public.

Ziua 2: Dragă, eu unde dorm? că mă întreabă recenzorul….

Ospitalitate, dar nu degeaba

Dacă vă calcă recenzorul oferiți-i, vă rog eu, un pahar cu apă. Nici nu știți ce nevoie are!

Nostalgii maso-comuniste de 1 Mai

steaguri

O frântură dintr-o zi grea, muncitorească, a unui chelner hâtru de la Restaurantul Riviera din Parcul 23 August.

Nu s-a furat, așa s-a votat. Și numărat

voturi2

Cum am fost observator la numărătoarea voturilor într-o secție de votare din București și mi-am revenit din iluziile cetățenești pe care le aveam.