Mi-au picat aseară ochii pe un articol despre cele mai populare 11 seriale ale verii, peste ocean, și am zis că n-ar fi rău să mă mai apuc și eu de unul, că de astă iarnă când am făcut binging cu Curb your enthusiasm a trecut ceva, și oricât de mult mi-a plăcut Larry David, sigur trebuie să se fi inventat ceva bun între timp. Am văzut că în clasamentul ăstora se află unul despre care am mai auzit de bine (Obiecte ascuțite), dar ce m-a intrigat a fost Dr Pimple Popper – un reality show despre o dermatoloagă din California care stoarce coșuri.
Dap, exact așa! Am googălit un pic chestiunea și m-am trezit prinsă într-un vârtej de imagini despre care lumea zice că sunt pimple popping porn – ceea ce chiar e, futui! Trebuie să admit că treaba mi-a mâncat vreo jumătate de oră din viață, în care nu mi-am putut dezlipi ochii de pe ecran, urmărind jegurile pe care femeia asta le extrage din pielea, nasurile, obrajii, scalpul și alte locuri afectate ale oamenilor. Da, mă uitam și aveam în același timp reacția aia de bleah!, dar tot mă uitam mai departe. După o vreme mi-am luat seama și am închis tot. Dar asta nu demonstrează decât că scoaterea punctelor negre (moamă, ce puncte că la unii erau boabe de mazăre) crează dependență, la fel ca spargerea bulelor ălora din pungile de ambalaj. Suficient de satisfăcătoare încât am înțeles de ce la serialul ăsteia s-au uitat 2,8 milioane de oameni/episod și există planuri ca el să continue și la anul. Tot aseară am descoperit, din film în film pe youtube, că de fapt treaba asta e descoperită de mai multă vreme, doar că Dr Lee o face profesionist la ea în cabinet, cu ustensile speciale (pe care, apropos, acum le și vinde ca să satisfacă și segmentul de do it yourself din piață). Omenirea urmărește cu interes la fel de mare scoaterea dopurilor de ceară din urechi sau extragerea firelor de păr crescute sub piele. Mi-a fost frică să caut dacă nu cumva există filme și cu momentul sublim al căcării.
Am văzut astea aseară înainte să adorm și chiar după ce am închis laptopul parcă simțeam că am ceva pe mâini de care mi-era silă. M-am dus să mă spăl pe mâini, deși era totul în capul meu.
Cum a început dermatoloaga asta, Sandra Lee, să devină celebră? Postând inițial pe contul ei de Instagram un filmuleț cu operațiunea de stoarcere a coșurilor/punctelor de grăsime de pe nasul unui moș, căruia i-a făcut gratis „lucrarea” în schimbul permisiunii de a se lăsa filmat. Numai nasul de fapt, că în cazul lui, ca și în cele ulterioare, Dr. Lee nu le dezvăluie identitatea pacienților ei, ci doar dedesubturile pielii. Filmările erau făcute cu telefonul de către asistenta ei, în gros plan, încât un simplu coș apare monstruos pe ecran. Postate pe Instagram, filmările au devenit virale, spre mirarea tuturor, inclusiv a doctoriței. Azi are 2,8 milioane de urmăritori pe Insta, 4,5 milioane pe youtube și, iată, propriul serial de succes la TV. Oamenii care o urmăresc simt fluturi în stomac ca la primul sărut, la vederea jegului ieșit dintr-un coș, după cum minunat s-au exprimat oamenii ăștia.
Când am văzut prima dată Idiocracy mi s-a părut o utopie amuzantă, dar acum nu mai sunt așa sigură. Viața continuă să depășească imaginația creatorilor.
Si eu credeam ca ne dai o sugestie de un serial bun 🙂 In cazul asta, iti dau eu. Daca-ti place umorul mai negru, It’s Always Sunny in Philadelphia. Merge de binge-uit, ca are destule sezoane si apare cel nou in toamna.
De Vito, 8 pe IMDB, sună promițător, mersi 🙂
Despre momentul sublim al căcării nu știu, dar sunt destul de interesante/educative cele despre celălalt moment sublim, al nașterii. Trebuie totuși să declari pe proprie răspundere că ai împlinit 18 ani și ai voie să vezi vulve neblurate.
Și astea dau dependență? 😉
Depinde la ce anume te referi prin „astea” 😉
Totuși, când aștepți primul copil poate vrei să știi ce urmează, dincolo de povești.
Păi, felicitări! 🙂
„Mi-a fost frică să caut dacă nu cumva există filme și cu momentul sublim al căcării.” – Two girls one cup! 😉
Cred că preferam să nu știu 🙂
te citesc de multe ori cand mananc. de azi incolo, n-o sa mai fac. promit.
Pe partea de seriale, eu ti-as propune Povestea slujitoarei. Daca nu ajungi la binging cu el, mai fac eu o data…pt tine. 🙂
Am văzut filmul din 1990, acum mulți ani la TV, și nu prea îmi doresc să aprofundez subiectul. A fost destul de șocant atât 🙂
Am început să n-o mai înțeleg pe dna Benezic. Regretabil, scria excelent.
Ce vă deranjează domnule Bragarea?
Vocabularul – vezi „futu-i”, etc.
Îmi aduce aminte de unele romane scrise de femei, care descriu un act sexual pe 10 pagini, cu toate detaliile posibile.
Actul sexual este o chestie minunată, dar se face, nu se descrie. Descrierea seamănă cu obsesia, apărută de obicei la prost futute!
Sincer, atunci când făceam curte fetelor genul ăsta de vocabular mă speria, nu mă atrăgea.
Părerea mea e că exagerați, dar oricum înseamnă că până acum m-ați citit doar selectiv, de vreme ce nu ați mai observat vocabularul ăsta pe blog.
Homo sum humanity nihil a me alienum puto
Mă face să mă gândesc la Gorge Carlin https://www.youtube.com/watch?v=8CtOielO_V8
Ha, ha, nu știam piesa asta 🙂
Sharp Objects tocmai l-am terminat de vazut si e bunicel. Asa ca ti-l recomand si eu. Alta serie ar fi Ozark, cu un sezon terminat. Urmeaza sa inceapa sezonul 2 pe Netflix pe 31.08. O alta serie pe care am bingiut-o tot pe Netflix in primavara este Grace and Frankie. Trebuie sa recunoastem ca Jane Fonda la 80 de ani arata si se mentine extraordinar.
Oh, Grace and Frankie! Il urmăresc de când a apărut în 2015. Este delicios. Și am și eu o recomandare de pe Netflix. Happy! Este un serial făcut de SciFi după un roman grafic. Nebun și absolut delicios.
Ăsta despre Regina Elisabeta a Marii Britanii l-o fi văzut cineva?
The Crown? Eu. E bun. Parcă sezonul 2 a fost și mai bun decât 1. Dar, mai mult îmi place cel despre regina Victoria. E mai mult de dragoste Victoria, dar actrița redă foarte bine naivitatea și candoarea unei copile devenite monarh la o vârstă atât de fragedă încât e foarte greu să nu o îndrăgești.
Da, The Crown, mi-a tot apărut în cale în ultima vreme și mă întrebam dacă e mai mult decât marketing.
Ultimul serial la care m-am uitat de la cap la coada a fost “House of cards”. Magistral! Acum nevasta-mea se uita la un serial cu bătăi (unul își bate nevasta), “Big Little Lies” ii zice.
House of cards mi-a plăcut și mie, acum un an parcă am făcut ceva binge, n-am mai văzut și ultima serie, așa că acum nu-mi pare rău că nu se mai face 🙂
Ultima serie a fost cea mai buna! Și se toarna acum încă o serie, cu tipa președinte!
Mai am o recomandare. Madam Secretary. Criticii spun că personajul se bazează pe Hillary Clinton și Madelein Albright.
Pfff nu mai știe lumea ce să mai inventeze :)))
Dacă ești în căutare de seriale bune, din ce am văzut în ultima vreme recomand Sharp Objects, Patrick Melrose și Dark (film german, se aseamănă mult ca atmosferă și subiect cu Stranger Things).