O deraiere prea mică pentru atâtea babe filosoafe

Nici deraierile de metrou nu ne ies 100%, ci doar pe o roata. Prea numerosii responsabili buluciti la fata locului n-au avut cu ce sa se dea mari.

Stiti desigur ca a deraiat un metrou asta seara intre statiile Piata Unirii si Timpuri Noi. Am fost si eu acolo. Mai exact eram in trafic, pe Splaiul Dâmboviței, si a trebuit sa ma las depasita de nenumaratele masini de pompieri si SMURD care au fost chemate la fata locului. Țața curioasă din mine – ca sa nu mai zica cititorii mei ca sunt ziarizda – a tras masina pe dreapta si s-a dus să vază ce-i, ce-i maică acilea?

Era 20.40 si un pompier mi-a zis ca a deraiat un metrou, dar nu stia nici el daca sunt victime sau ba.Inauntru, lume multa, asteapta metroul. Politisti care tot intrau si ieseau in/din tunel si faceau schimb de impresii. La megafoane s-a anuntat ca metroul nu mai circula din cauza unei defectiuni tehnice, timp de 10 minute. Dupa cele zece minute s-a anuntat ca nu mai circula deloc. S-a auzit un „oooo” general, dezamagit, si lumea s-a apucat sa urce scarile ca s-o ia la pas spre casa.

Pana la urma s-a aflat ca a fost vorba de o roata care a luat-o pe langa linie, trenul s-a oprit intre statii, lumea evacuata in liniste si nimeni ranit.O tanti s-a speriat si medicii au scos-o pe scaunul cu rotile ca s-o duca la spital. Atat.

De jumatate de ora vad cum Antena 3 se straduieste sa faca o catastrofa din incident. Reporterita de la fata locului trage de oamenii care au fost in metrou sa-i spuna: v-ați speriat, a fost grav, raniti, morti, disparuti? Nu, totul a fost in regula, ni s-a explicat sa stam linistiti, nimeni nu s-a speriat, zic oamenii.

Razvan Dumitrescu, in studio, il intervieveaza prin telefon pe directorul metroului, Gheorghe Udriste, care e la fata locului si poate da detaliile necesare. Dar pentru ca nu sunt suficient de dramatice, il intrerupe ca sa mai dea legatura reporteritei, care fugareste tot fara succes calatorii iesiti din tunel.

Prefectul Capitalei iese si el din metrou si da asigurari ca situatia e sub control, nu s-a intamplat nimic grav.

Pe ultima suta de metri sprinteaza cu greutate si Piedone, primarul sectorului 4, care se arata si el la TV cu o declaratie. Si la el totul e sub control.

Bai, oameni buni, n-a patit nimeni nimic! A fost un accident, bine ca nu a fost mai rau, in ultimii 20 de ani banii s-au bagat in orice altceva decat in investitii la metrou, deci e normal sa mai crape cate un tren din alea de pe vremea lui Ceausescu. Ca despre o garnitura veche era vorba. In tara asta traim, si trebuie doar sa zicem merci ca am scapat fara sange din orice drum pana la/de la serviciu. S-a mai gasit un destept din studio sa comenteze ca ar fi venit greu echipele de interventie. Pai splaiul era plin de masini la ora aia, ca deh, n-au toti bani sa circule cu metroul 😉 Au facut saracii vreo 5 minute numai incercand sa se strecoare printre masini, de la Eroilor pana la Unirii. Si au reusit.

Dupa mintea mea toata tarasenia n-ar fi meritat decat o stire scurta la buletinul de stiri. Nu ditamai editia speciala in care sa ne scremem sa scoatem in evidenta cat suntem de prosti.

Dar na, uite ca din cauza Atenei 3 v-am plictisit si eu cu ditamai postarea. Suntem o tara de babe filosoafe, si deraierea asta nu ne-a ajuns nici pe o masea.

Etichete: , ,

2 comentarii la “O deraiere prea mică pentru atâtea babe filosoafe” Subscribe

  1. mircea 18/11/2010 at 02:28 #

    Ce n-am inteles io, ca nici tu n-ai zis si nici la tembelizor nu m-am uitat: accidentul a fost la decolare sau la aterizare? 🙂

    • Dollo 18/11/2010 at 02:35 #

      Pai nu a spus nimeni, dar deductia logica ar fi ca la decolare, ca daca trenul era mai aproape de Timpuri noi, si mergea spre Unirii… asa ma gandesc ca o fi fost. Si-o fi luat avant prea repede si n-a mai nimerit sinele cu ultima roata 🙂

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Ce bucurie aș vrea eu să-mi facă Volksbank

bucurie

Banca pe care au dat-o mii de clienți în judecată oferă trei „lozuri” de câte 1000 de euro pentru satisfacerea unor bucurii omenești. Bucuria mea de client ar fi să-mi achit mai repede creditul la ei și să nu-i mai calc pragul niciodată.

Moarte chiaburilor din sănătate!

Rares Nechifor, embolizare uterina

Care n-a plecat din țară până acum – ca să se trateze sau să profeseze într-un sistem civilizat – e invitat s-o facă de la 1 martie 2013. România nu-și permite să mai încurajeze existența unei alternative private în sănătate.

Dacă-ți iubești copilul

adam si eva

Dacă s-ar face un referendum pentru introducerea în Constituție a dreptului de a fi tras de curent, probabil mi-ar fi greu s-o conving pe mama să nu meargă să voteze. Dar pentru ăsta din 6-7 octombrie nu a trebuit să-i explic că dragostea are forme atât de diverse, încât nu e treaba omului s-o înghesuie într-un tipar alb-negru

Cum le iertăm greşiţilor noştri

Roland Jahn, intre dosarele Stasi

Şeful arhivelor Stasi din Berlin a aflat, când şi-a văzut dosarul, că avocatul care-l apăra era informatorul securităţii. Acum le predă lecţii de organizare şi de iertare trimişilor din ţările arabe care s-au trezit că au eliberat arhivele şi nu ştiu cum să le mânuiască

Sanssouci, casa de la țară a unui rege cool

pajiste

La 1740 oricine putea să intre pe domeniul lui Frederick cel mare al Prusiei, cu condiția să fi fost îmbrăcat corespunzător. Azi intrarea costă 19 euro și îți dezvăluie un colț de rai și o poveste frumoasă.

Strâns uniți în jurul SRI, întru salvarea planetară a Internetului

dumbrava-cosmoiu

Cum se derulează o ședință în Parlamentul României, în care SRI încearcă și reușește să impună o lege abuzivă, iar deputații se fac că se opun.