Surpriză pentru mama

Celebra mea mamă împlinește 70 de ani peste o lună. Dacă aveți vreo idee de cârciumă ieftină, primitoare, cu personal amabil și mâncare bună, în jurul sectoarelor 2 și 3, pentru un soi de surprize party combinat cu pomană în viu, vă rog să dați cu link-urile în mine.

Celebra mea mamă împlinește 70 de ani peste o lună. Dorința ei ar fi ca măcar de data asta să-și cinstească familia fără să se obosească ea în bucătărie. Nu vă frecați mâinile, nu m-a pus nici pe mine la cratiță pentru asta 😉 Își dorește să schimbe prefixul la un restaurant, unde cele 15-20 de persoane din familie să se simtă bine, să mănânce ca și când ar fi gătit ea, adică bun și ieftin 😀

Eu m-am gândit să plusez la dorința asta a ei organizând ceva de genul „Surprize, surprize!”, în care s-o duc la cârciumă ca și când am fi doar noi, și acolo să se aprindă lumina și să fie toți la care se gândise ea. Dar n-am nici cea mai mică idee unde să fac asta. Ea ochise un restaurant de cartier (de pe la Piața Iancului), unde o vecină a făcut o pomană. Dap, mama vede aniversarea asta ca un soi de „pomană în viu” cum se obișnuiește pe la țară. Adică „vreau să-mi văd pomana cu ochii, că știu că după ce mor tu n-o să-mi faci o colivă… !”.

Așadar, dacă aveți vreo idee de cârciumă ieftină, primitoare, cu personal amabil și mâncare bună, în jurul sectoarelor 2 și 3 (ca să nu traversăm orașul pentru asta) vă rog să dați cu sugestiile și eventual link-urile în mine.

Vă mulțumesc anticipat și promit să-i fac restaurantului ăla o recenzie să-i stea mâțele în coadă la ușa lui 🙂

Etichete: , , , , ,

26 comentarii la “Surpriză pentru mama” Subscribe

 1. Daniel 03/11/2011 at 15:53 #

  La multi ani cu multa sanatate !

  „La mama”, la Alba-Iulia, la doi pasi de tine……

  • Dollo 03/11/2011 at 15:59 #

   „La mama”-urile m-au cam dezamăgit în ultima vreme. O să mă duc să inspectez Casa Iancului, să vedem. Merci

 2. Daniel 03/11/2011 at 15:54 #

  Sau la „Casa Iancului”…….
  http://casaiancului.ro/Contact/

 3. Ileana 03/11/2011 at 17:02 #

  Restaurant taverna LA ZAFAT str Popa Nan nr 16. Ambianta placuta , intima cu personal dragut; poti duce tu vinul , sampania , desert etc . Am fost la multe agape si mi-a placut, preturi acceptabile . Desi restaurantul se vrea unul cu specific mediteranean se poate alcatui orice menu. Am vazut petreceri ale firmelor, congrese , aniversari , botezuri etc.
  Telefon 021/252 29 56 . Sa-ti traiasca mama multi ani sanatoasa.

  • Dollo 03/11/2011 at 17:07 #

   Mulțumesc, o trec și pe asta pe lista de vizitat

 4. raiiar 03/11/2011 at 17:03 #

  casa iancului e ok.

 5. feliciune 03/11/2011 at 18:06 #

  Multi ani! Si sanatate fara limite!

 6. vecinu 04/11/2011 at 00:15 #

  la machidoni – pe atanasie panu, parca nr 11. oricum la 2 pasi, pe partea cealalta a lui nerva, paralela cu nerva. papazoglu e aia pe langa fonzi, mergi pe ea pana la a doua intersectie, apoi faci stanga. e pe partea dreapta, daca mergi in sensul respectiv, de la coltzul ala cu loto. avantaj: poti vizita oricand, din timp, sa vezi daca-ti convine. intreaba de shefa, de d-na zoe, si poti discuta dinainte meniu, preturi etc. s-a renovat de curand.

  • Dollo 04/11/2011 at 11:23 #

   mi-ai dat prea multe info și m-ai amețit. cum se numește cârciuma, La machidoni? eu știu că Papazoglu e cealaltă, care duce spre mall, dintre nerva, cu sens interzis de auto dinspre nerva…

   • vecinu 04/11/2011 at 18:30 #

    carciuma se numeste „la machidoni” dar nu are firma cu numele asta. e pe strada atanasie panu, cea aproximativ paralela cu nerva. ca sa ajungi pe atanasie panu, o iei pe papazoglu. din papazoglu, o iei a doua… sau a treia la stanga. aia e atanasie, e mai mare, nu o simpla alee intre blocuri. (dar nu chiar asa de mare ca foisorului care e si ea paralela, cu o intersectie si mai incolo.). papazoglu – revin – e aia pe langa fonzi.
    booon. cum ai luat-o la stanga din papazoglu pe atanasie panu, carciuma e pe dreapta, inainte de urmatoarea intersectie si inainte de un loc de joaca din ala stas, amenajat de primarie.
    patronii sint chiar machidoni, sefa clanului e d-na zoe, cum ziceam. io cred ca o sa-ti placa, e fara fitze, dar curat, placut…. si ca specialitati, daca ii anunti dinainte, iti aduc berbecutz sau alte chestii specifice. da’ si asa, obisnuit, e mancare ok – un mic, un gratar, nu megafitze, dar nici megapretzuri.

    • Dollo 06/11/2011 at 12:55 #

     Fost, cunoscut doamna Zoe, gustat cârnații vânătorești picanți și afumați, plăcut mult, ne mai gândim 🙂 Mulțumesc oricum, e bine de știut ca alternativă în zonă, pe lângă cele deja tocite de la Nerva Traian

 7. eugenie 04/11/2011 at 00:36 #

  eu am fost la o zi de naştere la restaurantul ăsta: http://restaurantlascar.ro/contact-si-rezervari
  şi mi-a plăcut. cu singura şi importanta precizare că am fost la mansardă, un loc total separat de restul, unde nu erau fundiţe pe mese sau mai ştiu eu ce

  • Dollo 04/11/2011 at 11:21 #

   o să-l vizităm și pe domnul Lascăr, dacă celălalt lascăr ne-a refuzat 😉

 8. cristina 04/11/2011 at 10:33 #

  sa-ti traiasca mama, sa fie sanatoasa!
  eu ti-as fi recomandat „Margineni”, de pe soseaua fundeni.

  • Dollo 04/11/2011 at 11:19 #

   Mulțumesc, da, mi-a mai zis cineva de Mărgineni, e de luat în seamă.

 9. Dragos B 04/11/2011 at 11:52 #

  Vorba aia… „Astept provincia.” 🙁

  Pai numai bucurestenii?

  Pai la copii vine Mos Craciun si acasa si la gradinitza / scoala, isi fac ziua si la scoala si acasa si la fast-food… … … Ce, noi n-am fost cuminti sau ce?

  Corect ar fi sa vezi de unde-ti vin vizitatorii pe blog
  si sa faceti un mic turneu, macar in capitalele provinciilor istorice ale Romaniei… … …

  🙂 🙂 🙂

  • Dollo 04/11/2011 at 12:21 #

   Dacă organizează cititorii petrecerea, venim, ce-o să facem acuma… 😉

 10. janina 04/11/2011 at 12:30 #

  Ideea e super: fa-i o surpriza si scoate-o din Bucuresti la o plimbare! Mai greu de organizat treaba asta cu tot poporul (famile, prieteni), dar de vreo 2 masini, cred ca merge. Nu te invit la Constanta ca bate vantul 🙁
  La multi ani mamei tale ! (este cam de-un leat cu mama)

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Generaţia „Silicon Valley” de România, după 50 de ani (II)

Bucuria revederii dupa 50 de ani

Noi nu am muncit pentru un regim politic, ci pentru bunăstarea unui popor. Am rămas aici ca o datorie față de cei care ne-au învățat. Însă acum în România specialiștii sunt tratați în bătaie de joc. Eu încă nu sunt pensionar, deci nu simt că atentez la siguranța țării, cum sunt considerați acum pensionarii, cu veniturile lor

A venit toamna, acoperă-mi gresia cu niște antiderapant

placi

Robert Negoiță, iubitorul primar al sectorului 3, a lipit bucățele de material antiderapant pe plăcile de gresie de pe Bulevardul Unirii – pe care a dat 10 milioane de euro – ca să nu-și rupă trecătorii picioarele când merg să-și plătească impozitele.

Cu cât ne-a botezat Samsung Biblioteca Națională

Biblioteca Națională Samsung

Statul român plătește un credit de 104 milioane de euro pentru clădirea Bibliotecii Naționale, iar firma Samsung și-a pus numele pe ea, cu câteva televizoare în valoare de 300.000 de euro. O afacere marca Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.

Cum le iertăm greşiţilor noştri

Roland Jahn, intre dosarele Stasi

Şeful arhivelor Stasi din Berlin a aflat, când şi-a văzut dosarul, că avocatul care-l apăra era informatorul securităţii. Acum le predă lecţii de organizare şi de iertare trimişilor din ţările arabe care s-au trezit că au eliberat arhivele şi nu ştiu cum să le mânuiască

Pedeapsa norvegiană, cum s-a ajuns la ajutor și n-au rămas la răzbunare

opera2

Zicătoare norvegiană: cu ce fel de fost deținut ai vrea să te întâlnești seara, pe o alee pustie? Aplicată în România, zicătoarea ar suna așa: cu ce fel de ziarist sau politician ai vrea să ai de-a face într-o campanie electorală?

Je suis doamna de la litera B

realitate

Doamna care răspunde de litera B mănâncă dintr-o caserolă, lucrează la un birou care nu se vede de dosare, zilnic cu o armată de oameni nerăbdători la ușă, care nu lasă nici măcar timpul să iasă bășina celui dinaintea lor din birou, că dau năvală să-i ia locul. Nu vreau să știu ce s-ar întâmpla dacă pe doamna ar apuca-o pântecăraia.