Ce mai țineți în portofel?

Prezervative, poze cu copiii sau amulete?

Ieri am fost într-un centru de radiologie dentară și a trebuit s-o aștept un timp pe mama. Nu mai fusesem demult, de pe vremea când centrul ăsta era într-un apartament cu două camere la unul dintre etajele aceluiași bloc în care ocupă acum ditamai spațiul comercial de la parter. Semn că merge afacerea cu pozatul dinților de români. De altfel e semn bun că oamenii se duc în sfârșit să se caute la dinți. Dă doamne să crească și consumul de săpun și pastă de dinți și ne-am scos.

Despre altceva voiam să vă zic. Lângă mine, în sala de așteptare, un domn îmbrăcat bine – costum, cămașă bleu elegantă, butoniere, cravată, fular din mătase – își controla portofelul așteptând să-l strige casiera și să plătească filmul. Curioasă, deh, era practic sub nasul meu, mi-am aruncat o privire înăuntru. Știu, nu e frumos, dar n-am putut să mă abțin.

Avea câteva bancnote, carduri, iar dintr-o secțiune a protofelului îi ieșea un colț argintiu, dintr-un loc în care pielea portofelului luase forma obiectului băgat în ea. De unde până atunci mă uitam așa, cu coada ochiului, mi-am întors capul involuntar ca să văd că argintiul era colțul ambalajului unui prezervativ. Mi s-a lățit un zâmbet involuntar pe față, domnul mi-a văzut privirea și zâmbetul, s-a înroșit (!) și s-a ridicat de pe scaun. A mai așteptat o vreme în picioare lângă ușă, până l-a strigat doamna de la casierie – așa i-am aflat și numele dar nu-l divulgăm – a plătit și a plecat.

Am aflat cu ocazia asta că se mai poartă încă prezervativele în portofel, deși aflasem la un seminar mai demult că dacă îl tot ții în portofel și îl presezi în buzunarul din spate, eventual te mai așezi și pe el, riști ca atunci când îl folosești să nu mai fie valid. În fine valid sau nu, zic că purtarea unui prezervativ la tine e un lucru la fel de bun ca spălatul pe dinți și folosirea săpunului despre care ziceam la început.

După câteva minute a ieșit mama din cabinet și a făcut aceleași mișcări. S-a așezat lângă mine, și-a scos portofelul ca să pregătească banii de radiografie. În secțiunea în care de regulă se țin legitimații și alte chestii de arătat, tronau trei poze mici cu mine, aliniate ca într-o vitrină. Una de la absolvirea liceului – uniformă, bucle, zâmbet angelic, capul ușor într-o parte după moda vremii – alta cu mine pe la 20 de ani, cu un șirag de perle la gât și cercei asortați – iar ultima cu mine tunsă băiețește, într-o salopetă  de jeans, poză făcută pentru primul pașaport din viața mea. Ce amintiri păstrează mama despre mine! Lângă pozele mele, un cartonaș cât o carte de vizită cu numele ei scris cu pixul și numărul de telefon. Mama are cărți de vizită?! Mă întreb dacă tata o fi avut și el prezervative în portofel la viața lui. După câte neveste și copii a avut cu fiecare, înclin să cred că nu 🙂

Și dacăt tot m-am stârnit, să vă zic ce am și eu în  dolofanul meu. E dolofan pentru că am vrut să le țin pe toate în același loc, așa că pe lângă bani, carduri, buletin, permis auto, talonul mașinii, carnetul de donator de sânge (în caz de accident să țină loc de donator de organe) am piesa de rezistență: un card pe care scrie „Bank of abundance, kosmic kredit kard”. E un card cumpărat la un seminar din ăsta despre energii și alte abureli metafizice, pe care vânzătorul zicea că dacă-l ții în portofel vei avea mereu bani. Ce-i drept de atunci nu l-am scos, nu știu dacă datorită lui sau mie, dar de atunci mi-a mers bine, financiar vorbind. Sau oricum nu prea rău 🙂 Pe spatele lui scrie că „în final, Bunăstarea pe care o creăm este egală cu contribuția pe care o aducem”.

Voi ce țineți în portofele? În afară de bani, firește.

Etichete: , , ,

43 comentarii la “Ce mai țineți în portofel?” Subscribe

 1. Anonim 11/01/2012 at 16:16 #

  O cheie de rezerva de la usa de intrare in casa. A prins bine de vreo trei ori:). Nu am nimic in portofel care indica adresa mea (In plus casa are sistem de alarma sofisticat).
  O fisa pentru carucioarele de la supermarket.
  Diferite carduri, carti de vizita(electrician, instalator, si cateva ale mele), programari la medic/dentist daca e cazul, maruntis. In compartimentul secret … cardul de credit:).

  • Dollo 12/01/2012 at 10:45 #

   înseamnă că ți-ar trebui și un cod de acces în compartimentul secret, cod pe care să-l uiți 🙂

 2. mircea 11/01/2012 at 17:25 #

  O bancnota de 50, cardul de debit, permisul si cardul de membru Hard Rock Cafe. A, si o carte de vizita.
  Urasc sa fie portofelul gros, mai ales fiindca il tin in buznarul din spate.

  • Dollo 12/01/2012 at 10:43 #

   50 de ce?

 3. Litereşicifre 11/01/2012 at 18:07 #

  Totul. Portofelul meu e o mini-poşetă!

  • Dollo 12/01/2012 at 10:43 #

   sigur e mini? :))

 4. Gogu 11/01/2012 at 19:35 #

  1) bani cash doar bancnote, maruntul il tin direct in buzunar si cand se ingreuneaza buzunarul il dau sotiei
  2) 3 carduri
  4) permisul auto
  5) cardul de CMU
  6) talonul auto
  7) autorizatia pentru locul de parcare
  8) 2-3 carti de vizita galbene de atata purtat
  9) 2 timbre fiscale
  10) cardul ratb
  11) cartela de metrou
  12) legitimatia de metro a lu tata
  13) 2 poze
  14) cardul de cora
  15) rovigneta
  16) actele doveditoare ca am bushit masina acu 4 luni
  17) cardul de intrat la serviciu

  si cam atat.

  • Dollo 12/01/2012 at 10:43 #

   he, he, 2 timbre fiscale…

   • Gogu 13/01/2012 at 23:16 #

    Timbrele fiscale le am din 2006 cand am vandut/cumparat masina.
    Cartile de vizita au fost initial 4, dar una s-a sacrificat scriindu-i-se pe spate numarul de telefon, mare, sa fie pus pe bord cand mai las masina aiurea.
    Autorizatia de parcare e buna ca n-o uit acasa cand ma duc in fiecare an sa mi-o stampileze.
    Legitimatia de metro a lu tata mi-a folosit acu vreo 3 ani cand am luat nu stiu ce din metro.
    Pozele au fost initial 3 dar una s-a sacrificat in 2007 cand am fost la Paris si a trebuit sa-mi fac carte-orange. Nevasta-mea, care n-avea, a trebuit sa bananaie prin tot Charl-de-Golu’ dupa un aparat de pozat care mergea numai pe monezi. Bine, am bananait si eu dupa ea, dar asta nu mai conteaza.

 5. ady 11/01/2012 at 22:32 #

  1.bani cash, bancnote si maruntit-intr-un buzunaras special al portofelului din care n-au cum sa cada si chiar pot sa-i utilizez, fara a scotoci prin geanta dupa alt portofel-special pt marunt
  2. cardul de debit folosit cel mai des si, deci cu mai putin bani pe contu’ cu pricina.
  3. cardul de angst-ca acolo ajung cel mai des.
  4. o legitimatie veche de la biblioteca nationala;
  5. una si mai veche de la biblioteca centrala universitara (nu ma intrebati de ce, c-am terminat ultima forma de invatamant acu’ vreo 6 ani)
  6. vreo doua hartii care atesta garantia unor bijuterii/ceas primite cadou (sunt intr-un buzunar la care nu umblu; cred ca a si expirat garantia cu pricina).
  7. niste iconite. (nu dati cu paru’ 🙂 )
  8. programele firmelor de transport persoane care bunica-mea si parinti.
  9. legitimatia de selgros
  10. o poza a tatalui meu de cand avea 3 sau 4 ani (ma distreaza figura lui)-intr-un buzanaras mai ascuns.
  11. chitantele pentru ultemele 2-3-4 tranzactii la bancomat.
  12. bonurile de la magazin, (prezenta sezoniera, de la magazin pana acasa).
  valeuuuu, da’ multe am.

  alte carduri de debit, cardul abonamentului medical, alea de farmacii, de cora, carti de vizita (ale mele si alte altora), cel ratb-metrou, cel de acces la munca, CI, etc stau in alte parti ale gentii.

  • Dollo 12/01/2012 at 10:42 #

   La început păstram și eu chitanțele de la bancomat, dar cum n-am avut nicio situație în care să mă păcălească mașina am renunțat să le mai tipăresc. Ăștia de la ING au un omuleț pe ecran care se bucură tare când decizi să alegi varianta eco și să nu ceri chitanță 😉

 6. Béranger 12/01/2012 at 11:10 #

  Dă-l dreaq dă condom! Să te frigi cu cauciuc e ca și cum… e ca și cum… în fine, e artificial.

  În portofel maă trăbă să se afle:
  – plasturi (aka leucoplast) dă diverse sizes
  – Brillenputztuch de la DM pt. șters ochelarii sau ecranul smartphone-ului
  – o agrafă de birou sau un bold, poate trebuie resetat vreun device pe la scârbiciu
  etc. (mai ales etc.)

  • Xanaxdu 12/01/2012 at 13:50 #

   Off-topic sau nu, ma exaspereaza argumentele masculine legate de (ne)folosirea prezervativului, si nu m-am putut abtine sa nu comente. Pe ce lume traiesti?

   • Béranger 12/01/2012 at 14:38 #

    Într-o lume în care, să fiu scuzat, noi doi nu ne-am cunoscut intim.

    Într-o lume în care gazilioane de pizdulici iau pilule contraceptive de la 12 ani.

    Înttr-o lume în care o blogăriță stomatoloagă din Sibiu făcea acum 1-2 ani reclamă mascată la inelele vaginale contraceptive NovaRing.

    Într-o lume în care da, dacă te f*ți cu cine se nimerește, poți lua boli venerice, dar dacă nu te f*ți cu traseiste, problema principală este sarcina nedorită, nu STD.

    Dar da, într-o lume în care de la 12 ani, toată lumea se f*e cu spume.

    • Dollo 12/01/2012 at 16:56 #

     De curiozitate, după cât timp de întâlniri și tatonări îți dai seama că o pui cu cine trebuie și nu cu cine se nimerește? 🙂 Și ce știi despre persoana respectivă atunci când decizi că e safe fără plastic?

     • Béranger 12/01/2012 at 17:25 #

      Niciodată nu o pui cu cine trebuie, ci cu cine reușești…

     • Dollo 12/01/2012 at 17:30 #

      Dat naibii răspuns :))

 7. Xanaxdu 12/01/2012 at 12:00 #

  Oameni buni, va legati atita de prezervativele din portofel, si NIMENI nu ridica problema spinoasa a lui „nu tineti banii si cardurile de credit in acelasi loc”. Pai daca ai pierdut portofelul, esti complet fara bani sau acces la ei.

  Prin urmare, eu am
  1) Portofel: cu bancnote (maruntii tind sa ii tin intr-un alt portofel, pentru parcari), bonuri de masa, carduri de reducere la diverse (firme de taxiuri, farmacii, DM), o icoana (ca e de la mama), cardul de la oftalmolog (prescriptia pentru ochelari si lentile de contact), un tub de aciclovir (cine face herpes des, stie de ce), plasturi (ca Béranger), ac de siguranta (ca Béranger), si citeva pastile de valeriana, ca nu stiu niciodata cind ma apuca tahicardiile
  2) Separat, am un „port act” burdusit cu: un desen facut de sora-mea acum aproape 20 de ani (trebuie sa il dau la laminat), card de identitate, cardul de adresa si rezidenta, numerele de tax payer, asigurare medicala, pensie privata, carduri de debit, credit (personale si de firma), carduri de fidelitate la x chestii (private si de firma), carduri de asigurare de viata, citeva poze cu mine, citeva cu barbatul meu, carduri cu numerele de conturi, si, in fine, cartile de vizita ale stomatologului, frizerului, ginecologului, psihologului.
  Last but not least, cartea mea de vizita, in caz ca cineva gaseste aceasta comoara si vrea sa o returneze
  -separat, tin o gentuta cu actele masinii (de firma), cu toate imputernicirile si permisul de conducere, carte verde, cardul de asigurare de sanatate, permis de parcare.
  Simplu, nu?

  Prezervative nu imi amintesc sa fi purtat la mine niciodata, dar prin casa aveam. Cred ca si asta poate fi o tema de studiu.

  Dollo, a propos de tipul care a rosit intilnindu-ti privirea: eram cindva intr-un magazin, de tip „Unirea”. Stateam la casa sa platesc (cred ca imi luasem niste pantofi). In fata mea, un domn din categoria „upper middle manager” (I know one when I see one), tinea in cos un numar de cutii de chiloti (Calvin Klein, etc). M-a surprins privind in cos, si, tot asa, a rosit. la zimbetul meu. Cu mult efort m-am abtinut sa nu intreb „New girlfriend?”

  • Dollo 12/01/2012 at 16:55 #

   Sau poate a new life, i-a lăsat pe cei vechi la ultima și a plecat 🙂 Oricum, foarte frumos din partea lui

   • Xanaxdu 12/01/2012 at 17:07 #

    Sau poate doar mergea in delegatie cu colega cea noua de la departamentul HR/vinzari/Marketing

    • Dollo 12/01/2012 at 17:18 #

     Cerul este limita imaginației noastre :))

  • Béranger 12/01/2012 at 17:30 #

   Oricum, 99% din femei țin portofelul/portofelele ÎN POȘETĂ, căci cretinii de dizainări de țoale pentru muieri NU proiectează buzunare interioare la sacoaiele, pardon, sacourile, pardon, taioarele de damă, așa că tot ÎN ACELAȘI LOC (poșetă) sunt toți banii – și foarte ușor de șutit!

   Cine a inventat poșeta și a dezinventat buzunarele intereioare de la haine s-a gândit că femeie-s suficient de ca să nu facă nimic pentru a repara această imbecilitate – și a avut din păcate dreptate.

   De fapt, și stiletto a fost inventat tot pentru că femeile-s suficient de cât să nu le pese de sănătate… (medicii ortopezi își freacă mâinile cu satisfacție).

  • Anonim 13/01/2012 at 16:38 #

   Romanii sunt cam nesimtiti la chestille astea. Ba, omul are dreptul sa cumpere ce vrea, da! Eu am patit-o nasol de tot, intr-un magazin din asta Mi-am pus in cos niste chiloti pentru mine, si vanzatoarea se tot tinea de capul meu, si insista(da insista stii?)ca mi-s sigur prea mari. Nesimtita! Bine ca eram numai eu cu nevasta(care deja se cham uita chioras la vazatoare) in magazin. La un moment dat m-am enervat asa de tara ca era sa-i incerc in fata vanzatoarei. Noroc ca m-a oprit nevasta. De fapt, ghinion,cand am ajuns acasa, imi erau mici.

 8. Béranger 12/01/2012 at 17:32 #

  Ce cretin e nu’ș ce plugin, mi-a băgat la moderare un comentariu și mi-a și șters cele două cuvinte care erau așa:

  „mai-mic” CENZURAT „mai-mare” (nu pun caracterele ca atare, că iar dispar)

 9. CIC 14/02/2012 at 02:29 #

  hm..sa ma uit..sa stiti ca portofelul meu chiar e mic:
  1.legitimatie expirata biblioteca ASE
  2. 5carduri farmacii+2carduri asigurare sanatate
  3.card ratb(nu il mai folosesc de 5ani)
  4.o gramada de carti vizita de la doctor, salon frumusete, cazare munte,mare, inchiriere teren tenis, etc(pe spatele lor mai este si cate un alt nr de telefon sau adresa fara nume, scrise in graba)
  5. 2poze cu fratele meu de cand era mic
  6.urgo
  7.banut carut supermarket
  8.sim expirat
  9.clama de par
  10.banut stantat
  11.ac de siguranta(acum am afat de existenta lui :)))
  12.2-3 pastile pe care nu le iau niciodata
  13.insigna de la primul meu job
  14.post-it -uri cu diverse taskuri,adrese,lista cumparaturi
  15. bonul fiscal de la ultima vizita in CORA
  16.inca 2 carti de vizita care nu incap in compartimentul anterior
  17.card debit,credit,cumparaturi, cora,international
  18.chitanta-plata exament facultate din 2009(pe asta acum o arunc)
  19.o iconita
  20.carnet student-expirat si legitimatia de master(inca valabila)
  21.permis,ci
  22.bani-hartii(asezate intotdeauna in ordine :)) +monezi in compartimentul cu fermoar
  23.cheie roll-box de la birou

  Wow cat de multe lucruri pot incapea in portofelul meu mic :))

  • CIC 14/02/2012 at 02:30 #

   P.S. am facut ordine de curand in portofel :))

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Când Manhattanu era un soi de Ferentari…

Martha-Cooper-Kids

… iar Martha Cooper, prima femeie fotograf de la New York Post. Azi e septuagenară, dar se aleargă cu poliția și grafferii prin Brazilia ca la tinerețe. Și vine la București în 13-15 octombrie la Make a Point

De ce țin oamenii cu PSD

flyere

Deoarece în multe județe e cel mai mare angajator. Pe banii noștri, baronii PSD patronează instituții de stat supradimensionate cu angajați fictivi care muncesc în realitate pentru partid. Înțelegeți de ce se oftică Dragnea că el e singurul fraier judecat pentru o astfel de faptă pe care o practică cu succes toți colegii lui în continuare?

De ce picură în Casa Poporului

casa poporului senat

Un accident umed a fost descoperit ieri, pe Facebook, în Parlament. Pentru că am apucat s-o cunosc pe mama Casei Poporului înainte să moară, vă invit să citiți un text din care veți afla și voi cum e când se sparge o țeavă în Palat, cum intră zăpada în birouri iarna, de ce unii zic că ar fi nevoie de termopane noi, câtă apă, curent și nervi consumă Casa Poporului ca să fie ceea ce este: locul în care cei mai iubiți fii ai poporului muncesc zi de zi pentru propășirea noastră, a tutulor.

Cum e PSD-ul în Germania

metin-hakverdi2

Ce promite în campanie un parlamentar german de origine turcă, votat de peste 40% dintre alegători: impozitarea multinaționalelor, creșterea impozitelor pentru bogați, subvenții pentru femei și săraci

Nu sunt dezamăgit de România, pentru că nu m-am lăsat amăgit

Camil Petrescu fiul

Camil Petrescu fiul, despre cum se vede România de peste ocean și din mijlocul Bucureștiului. De ce a plecat acum 43 de ani, de ce s-a întors azi și de ce ar mai pleca o dată, dacă ar avea iar 22 de ani. Despre salamul cu soia de New York.

Pe barba mea, poliția face ce vrea

barba

În era datelor biometrice, în care computerul face recunoașteri faciale chiar și sub burka, poliția română îi refuză unui bucureștean înnoirea permisului de conducere pentru că nu vrea să-și radă barba