Hai păpușă sexoasă, bagă!

Primele victime ale poziționării USR împotriva modificării Constituției sunt propriii consilieri generali din București, hărțuiți grobian de consilierii PSD pe tema „cuplurilor de același gen”. Famiglia tradițională PSD de la Primăria Capitalei îi hărțuiește pe copiii adoptați ai cuplului bisexual USR

Voiam să vă zic zilele astea despre Platforma #Respect, vocea unită a vreo sută de organizații și simpli cetățeni, care se poziționează împotriva modificării Constituției în chestiunea redefinirii familiei. E o construcție civică ce ar fi trebuit să apară mai demult pentru a contrabalansa pretențiile CpF. Și APADOR-CH a pus umărul un pic la asta, dar lista e deschisă pentru noi membri, pentru că va fi o luptă de gherilă cu mașina de propagandă a Coaliției pentru familie, care încă din primele zile de la apariția platformei a făcut tot ce a știut mai bine ca s-o faulteze: a dat puzderie de rating-uri de 1 stea paginii de Fb, ca să-i scadă valoarea, și-a împrăștiat comentariile pe la toate postările pro #Respect, ba chiar a clonat pagina de Fb a platformei încercând să-i deturneze traficul. E și asta o demonstrație a lipsei de respect pe care familiștii tradiționali o au pentru ceilalți, dar nu ne luăm din atâta lucru.

Pentru că mi-am invitat prietenii să adere la platformă, dacă se identifică cu mesajul, am fost abordată cu diverse întrebări izvorâte din citirea manifestului (textul e un pic stufos, recunosc, dar așa se întâmplă când își pun la un loc atât de multe organizații dorințele și luptele individuale). Am aflat cu ocazia asta că unii dintre prietenii mei sunt îngrijorați de soarta copiilor care ar fi adoptați de un cuplu gay. Că o să fie  hărțuiți, batjocoriți la școală de colegii care o să le zică cine cui i-o trage în ce gaură, în casa părintească etc. Recunosc că eu nu m-am gândit la asta, iar în condițiile în care oricum copilăria este una dintre cele mai agresive forme de adaptare socială, nu văd că motivul ăsta nou de miștocăreală ar fi mai grav decât altele deja existente. Dar s-a întâmplat că nu a trecut mai mult de o zi de la discuția asta și am înțeles mai bine situația, dintr-un cu totul neașteptat unghi de vedere.

În ședința Consiliului General al Municipiului București a avut loc ieri o mică revoluție. Vreo 20 de persoane au vrut să intre în sala de consiliu și nu au fost lăsate, ca de obicei, pentru că accesul publicului la ședințe, deși e permis de lege, e totuși restricționat abuziv de primarul Gabriela Firea. Doamna are bine asumată școala manipulării anteniste în sânge și știe că poporului trebuie să-i vorbești despre transparență, cu pioșenie, și el o și vede, chiar dacă ea nu există. Dincolo de spectacolul jenant de îmbrânceli dintre cetățeni și polițiștii locali, puși în garnitură de 5-7 în fața ușii consiliului, de parcă păzeau forumul G8 de atacul antiglobaliștilor, un spectacol la fel de jenant și îndrăznesc să spun că mult mai trist se petrece în ședințe. La fiecare ședință de consiliu.

Copiii batjocoriți ai clasei sunt consilierii USR. Nu toți, doar cei mai vocali și care corespund tiparului clasic de țintă în orice societate misogină, iar atitudinea golănească, agresivă și vădit sexistă vine de la viceprimarul Aurelian Bădulescu (care are antecedente) către consiliera Ana Ciceală, tânără și tocmai bună de hărțuit. Nu e singurul care o gratulează pe „Cici” cu atenția. Femei și bărbați deopotrivă, PSD-iștii par că găsesc o voluptate în a jigni și tăvăli adversarul prin noroi, ca să și-l aducă măcar verbal la nivelul lor de înțelegere. De la apelativul chipurile amuzant cu care de fapt o jignesc și-i minimizează calitatea, până la atacuri verbale de mahala, care mustesc de agresivitate, reprimată doar de camera telefonului cu care Ana se încăpățânează să transmită live pe Facebook toate ședințele. Asta pare să-i înfurie cel mai tare: faptul că sunt filmați în exercițiul funcțiunii lor disfuncționale.

La ședința de ieri, mai ales după scandalul cetățenilor de la intrare, consiliera PSD Anca Florea, fost om de radio, a avut un acces vituperant la adresa consilierilor USR, care în opinia ei i-ar fi adus pe oameni la ușă special ca să facă circ și să intimideze consiliul (!). Florea le-a strigat consilierilor USR că „sunteți neplesniți!”, doamna fiind probabil adepta corecțiilor fizice pentru copiii neascultători. La un moment dat a scos telefonul mobil și a început să-i filmeze și ea pe consilierii USR, ostentativ, strigând la Ana Ciceală: „Hai păpușă sexoasă, bagă!” Nu e, desigur, primul și singurul incident de felul ăsta la care sunt supuși consilierii USR în București. Și abia a trecut un an de mandat. Ce mi-a atrasa atenția în ședința de ieri a fost, însă, noul motiv de miștocăreală pe care PSD l-a găsit la adresa USR. „Cuplurile de același gen”, ca să-l citez pe vicele Bădulescu. În echipă cu Anca Florea, Bădulescu nu a ratat nicio ocazie să puncteze, crezându-se spiritual pesemne, că USR nu are nicio problemă cu cuplurile gay. Hă, hă, hă!

La proiectul prin care se vota acordarea unei prime de naștere, pentru stimularea natalității, vicele Bădulescu a simțit nevoia să adauge că se știe că USR susține „cuplurile de același gen”, dar că uite că PSD se gândește la oamenii care fac copii și susține astfel natalitatea. La fel la proiectul prin care Primăria Capitalei se spală pe mâini și pasează la Primăria sectorului 1 problema cartierului Green City – construit în pădurea Băneasa, fără drum de acces pentru locuitori. Un consilier USR a întrebat de ce vreți să pasați la sector problema, că totuși cartierul ăla a fost construit cu aprobare de la Capitală, e firesc să-și asume Capitala rezolvarea. USR a anunțat că nu votează transferul la sector. Bădulescu a sărit să explice de ce useriștii sunt niște nemernici, că se opun rezolvării problemei acelor oameni, accentuând zeflemitor caracteristicile locuitorilor care ar fi de fapt și votanți USR:

– Acolo stau tineri corporatiști, cu inima deschisă, care trăiesc în cupluri de același sex, pe care partidul dumneavoastră le susține.

– Da, da, locuiesc și USB-iști acolo, strigă și Anca Florea preocupată;

– Da, care trăiesc în familii de același sex, completează rânjind Bădulescu.

– Hă, hă, hă

Apoi i-a sunat telefonul și a răspuns cu „Alo, da domnu Nicușor!?…”

Și dăi și râzi, hă, hă, hă, hi, hi, hi!

Cam ăsta e nivelul în Consiliul General al Municipiului București, locul în care 55 de oameni au fost aleși de o samă de bucureșteni (care au catadiscist să meargă la vot), ca să ne administreze orașul. Sunt oameni maturi, și totuși se comportă ca niște școlari fără minte, pentru că de fapt nivelul educativ și emoțional al maturilor nu pare evoluat, zilele astea, de la nivelul claselor primare. Sunt reprezentanții poporului român.

De altfel asta pare să fie singurul rezultat palpabil al scandalului iscat în USR pe mult disputata temă a poziționării. Consilierii partidului au ajuns ciuca batjocurei pesediștilor de parcă ar fi un soi de orfani ai unei familii tradiționale, în care tatăl a fugit de acasă pentru că a descoperit că mama e bisexuală. Orice argument, oricât de valid, pro sau contra unui proiect municipal este minimizat, desconsiderat, ironizat pe motiv că partidul a decis să susțină nediscriminarea pe criteriul sexual,  iar pentru asta și-a pierdut și liderul.

Poate că din ce li se întâmplă acum în consiliu reprezentanților USR ar fi câte ceva de învățat pentru fiecare: și pentru aceia care o țin langa cu poziționarea, și pentru Nicușor Dan care și-a lăsat în mod egoist partidul cu fundul în baltă, la cheremul batjocurei puterii. Și pentru noi toți ceilalți indiferent de simpatiile politice, care ne lăsăm orbiți de disputa artificial creată între tradiționaliști și progresiști. Nu contează în ce fel de familie trăim, câtă vreme suntem furați la fel de ăștia aflați la putere, circulăm la fel pe drumurile proaste ale orașelor, suntem tratați la fel de prost în spitale, dar suntem mai slabi și mai neputincioși atunci când suntem divizați de teme nerelevante.

Vă invit să vedeți transmisia de la consiliu, este o metodă ideală de a simți pe propria piele ceea ce simt oamenii ăștia din USR la fiecare ședință în care ne reprezintă pe noi ăștia de i-am votat. Și este, de ce nu, un preview al modului în care se vor derula lucrurile mai departe, odată ce se va stabili prin Constituție că „cuplurile de același gen” și susținătorii lor sunt niște oameni de mâna a doua, care nu merită respect.

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

14 comentarii la “Hai păpușă sexoasă, bagă!” Subscribe

 1. Stefan Bragarea 09/06/2017 at 15:00 #

  Nu cred că se pot comenta mitocănia sau grobianismul!
  Este însă îngrijorător faptul că acest tip de atitudine s-a extins în Parlament și – probabil – alte instituții publice.
  Personal, sunt destul de conservator, chiar nu sunt de acord cu adopția copiilor de către cupluri homosexuale (din simplul motiv că vor considera homosexualitatea normală – și NU este), dar de aici și până la extremele mitocăniei este cale lungă.
  Acesta este nivelul clasei noastre politice.
  Dnele (?) Firea, Vasilescu, Plumb, etc. sunt bolnave de arivism fără limite și fără decență. Iar educația din familie este – pentru ele – vorbă goală. Nu posedă …
  Sunt destule de criticat și la USR, dar se poate critica și civilizat, cu argumente.
  Regretabil…

  • Motanul 09/06/2017 at 19:29 #

   Pai ce-i normalul? Ceva ce e majoritatea populației, iar o minoritate e anormala? Deci ortodocșii sunt „normali”, iar ateii, protestanții, etc anormali? Și de ce crezi tu ca unui copil i-ar fi mai bine intr-un orfelinat, unde e posibil abuzat și exploatat, iar după 18 ani ajunge pe drumuri, probabil mort pana la 30 de ani, decât crescut intr-un cuplu de doua femei, care s-ar ocupa de creșterea lui, l-ar susține in școala pana la facultate si așa i-ar permite o viața normala. Zic unii ca homoxesualii nu pot procrea, de aceea nu trebuie sa fie lăsați sa se căsătorească, sa adopte. Atunci cum de au existat homoxesuali dintotdeauna și continua sa apăra? In ce familii se nasc și cresc? In familii „normale”! Deci dacă nașterea și creșterea intr-o familie „normala nu garantează un matur „normal” atunci sigur nici creșterea intr-o familie homo nu înseamnă ca acel copil va fi homo. Apropo, susțin cauza homo așa cum susțin și legalizarea prostituției. Nu sunt implicat și nu urmăresc nici un folos personal din asta, dar doresc protejarea celor care sunt implicați intr-un fel sau altul in prostituție și a celor afectați indirect de ea. Nu ma încălzește cu nimic ca un soț ia HIV de la o prostituata și i-o da soției. Nu ma încălzește cu nimic ca un copil „neadoptabil” de către familiile „normale” moare neglijat pe strada, când poate ar fi avut o șansa cât de mică de supraviețuire intr-o familie homo. In SUA s-au făcut 70.000 de adopții de către persoane homo. Copiii crescuți de ei nu sunt diferiți cu nimic fata de copiii adoptați și crescuți de familii „normale”!

 2. Stefan Bragarea 09/06/2017 at 15:08 #

  Un detaliu. Am încercat să contactez platforma Respect – și nu se poate. Regret, dar asta se numește NESERIOZITATE!

  • Dollo 09/06/2017 at 17:32 #

   În ce fel ați încercat să îi contactați? Pe adresa de email pe site?

   • Stefan Bragarea 09/06/2017 at 18:01 #

    Pe adresa de email.

    • Dollo 09/06/2017 at 18:33 #

     Și doreați un răspuns neapărat sau era doar un mesaj de susținere? Dacă nu ați primit un răspuns este cel mai probabil pentu că încă nu au ajuns la dvs. În primele zile s-au primit mii de mesaje, iar voluntarii care lucrează pentru platformă sunt foarte puțini. Platforma este o construcție care funcționează deocamdată pe baze voluntare, prin eforturile organizațiilor fondatoare.

     • Stefan Bragarea 09/06/2017 at 19:19 #

      OK! Mulțumesc pentru intervenție. S-au lămurit lucrurile…

 3. Motanul 09/06/2017 at 19:12 #

  Mi-e sincer mila de Bucureșteni. Chiar le-am spus asta la doi colegi din București. Bucureștiul o sa devină cel mai mare sat din România, dar sat de mitocani și mahalagii. Catedrala cu acoperiș de aur o sa va prindă la fix!

  • Stefan Bragarea 09/06/2017 at 21:47 #

   @ Motanul
   Dacă la primul comentariu se putea discuta, cel de-al doilea denotă că ați omis să vă luați pastilele

   • Motanul 09/06/2017 at 22:52 #

    Nu crezi?
    http://www.skytrip.ro/catedrala-mantuirii-neamului-11-hectare-14-etaje-apartamente-de-lux-si-acoperis-din-aur-jur-11703.html

    https://vimeo.com/62534306

    Iti place?

    • bugsy 11/06/2017 at 10:50 #

     asa, si?

     • Motanul 12/06/2017 at 00:01 #

      Pai, …. sat (tarani), clădiri cu acoperiș aurit….
      Elegantă și bunul gust la ele acasă! 😉
      In concordanța cu limbajul și comportamentul celor de la primărie.

     • mihai 13/06/2017 at 11:21 #

      Țăranii ca țăranii, dar în lume există mai multe clădiri ale căror acoperișuri sunt placate cu aur. E suficient să le cauți pe Google, începând cu Cupola Stâncii de la Ierusalim, la palatele și templele chineze, tibetane și indiene, trecând pe la balconul împăratului Maximilian din Innsbruck, până la Universitatea Notre Dame din Indiana, SUA.

      În ceea ce privește modelul 3d prezentat de tine, arată mai bine, slavă domnului, decât machetele pe care le-am văzut la tv înainte de începerea construcției.

      Pe mine mă miră heliportul și secțiile de urgență și blocul operator din „centrul social medical”. Se pregătesc să concureze spitalele de urgență din Bucureșți?

 4. H. 17/06/2017 at 01:23 #

  Q: Care este cea mai sigură garanție că ai o atitudine cerebrală, corectă, în privința unei chestiuni?
  A: Existența unor membri sau simpatizați PSD care să te-njure/jignească!
  Și asta făcînd abstracție de ultimile zile (cînd au ajuns să-și facă între ei ceea ce știu mai bine)…

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Consilierul Victor Stan: cum să mă adoptați, doamnă, dar ce, sunt câine?

victor ion stan

În proiectul „Nu aștepta supereroi, cere-ți orașul înapoi”, orice bucureștean poate să adopte un consilier general și să-l întrebe ce face el pentru oraș. Eu l-am adoptat pe Victor Stan, unul dintre veteranii consiliului, și așa a decurs prima mea discuție cu el.

Sanssouci, casa de la țară a unui rege cool

pajiste

La 1740 oricine putea să intre pe domeniul lui Frederick cel mare al Prusiei, cu condiția să fi fost îmbrăcat corespunzător. Azi intrarea costă 19 euro și îți dezvăluie un colț de rai și o poveste frumoasă.

Când și de ce s-au dat ultimele amnistii în Europa

oug_gratiere-curcan

De la Ceaușescu, în 1988, care voia să fie iubit, la Vaclav Klaus, în 2013, care a vrut să scape niște corupți, Europa a trecut prin mai multe aministii și grațieri colective. Președinții care le-au dat nu s-au bucurat, însă, de simpatia populară.

De unde ne informăm în epoca dezinformării

informare

Câteva metode de informare alternativă și de verificare a știrilor, pentru aceia debusolați și preocupați să nu se lase manipulați de presă.

Eu sunt lucrător sexual, legea e o curvă

sexworker

Interviu în 3 episoade cu „Profesoara”, una dintre cele mai vechi prostituate din București. Azi, începuturile – „Epoca de aur”, când comunismul tolera prostituția, marca era mai tare ca dolarul iar clientul era domn.

Pentru Dan. Și pentru toți cei care au murit „ca fraierii” la Revoluție

O bunică de pe strada care-i poartă numele lui Dan

Azi e doar un nume de stradă în Berceni. Pe ea locuiesc oameni. Probabil unii dintre ei s-au enervat acum câțiva ani când au fost nevoiți să-și schimbe buletinele pentru că primăria le schimbase numele străzii.