Nicăieri nu se bate și se înjură mai bine ca în primăria tradițională a doamnei Firea

Un brand nou pentru Micul Paris - sub conducerea și privirile îngăduitoare ale primarului femeie, creștina ferventă Gabriela Firea, consilierii puterii îi jignesc și-i bat la propriu pe cei ai opoziției - București 2017

consilieri-firea-bataie

Un consilier general PSD a profitat de faptul că la microfon se dezbătea intens transformarea primăriei în societate pe acțiuni, și i-ar fi șoptit colegei USR din stânga lui niște vorbe dulci, cum că ea ar fi fost prostituată prin barurile din Anglia. Femeia a sărit ca arsă din scaun și a cerut satisfacție la microfon, deranjând ordinea laborioasei ședințe. Consilierul PSD se preface mirat, nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase, și-i zice jignitei că nu are dovezi. Din spate, o altă consilieră USR filmează scena (doar că pe film se distinge foarte greu ce-i spune PSD-istul) și zice că, uite, are dovada, fapt ce-l înfurie pe alt consilier PSD, care sare să-i smulgă telefonul din mână și-i șterge vreo câteva scatoalce și ei și colegei de bancă. Spiritele se încing, protestează colegii consilierelor USR agresate, se hăhăie și ovaționează coledzii PSD și ALDE. La înghesuială, unul dintre ei le strigă nemulțumiților că să protesteze în piață, dar cu autorizație (!), nu aici unde se lucrează pentru popor, iar altul le bate obrazul useriștilor și le spune că de aia li se întâmplă ce li se întâmplă, pentru că nici ei nu sunt oameni, nu se astâmpără și tot filmează ședințele și le dau pe facebook.

Scena e reală, desprinsă direct din familia tradițională a Primăriei Capitalei, unde doamna Gabriela Firea, creștină practicantă, a găsit cu cale să-l mute disciplinar din bancă pe consilierul Aurelian Bădulescu (cel cu gura spurcată) mai departe de colega problemă, și să-i urecheze verbal pe toți consilierii, la grămadă, că dacă nu sunt cuminți ea pleacă și nu se mai întoarce (cel puțin în ziua aia). Consilierul PSD Petru Chirică (cel cu palma fină) nu pățește nimic. Rămân cu onoarea nereperată și cu încă o etichetă de scandalagii, consilierii USR, oricum împuținați cu patru față de astă vară când au fost aleși. Patru din cei 15 consilieri aleși la Capitală au plecat în Parlament, iar în locul lor trebuiau validați următorii aleși deja pe liste în 2016. Numai că, ce să vezi, de trei luni de zile la fiecare ședință de consiliu nu mai rămâne niciodată nici cvorum, nici răbdare, până la finalul ordinii de zi, unde sunt puse hotărârile de validare a celor patru înlocuitori. Așa se face că PSD+ALDE pot de fapt să voteze ce vor în Consiliul General, pentru că au 28 de voturi din 50, în loc de 55 câți consilieri ar trebui să fie. Al cincilea lipsă e Turcescu (PMP), plecat și el în Parlament, dar în locul căruia PMP nu a mai pus pe nimeni, că oricum ăia rămași tot cu PSD votează.

În timpul ăsta, la Primăria Capitalei se lucrează intens. Gabriela Firea e surprinsă de foștii colegi de trust media, lucrând cu spor pentru popor (dar cu lavaliera la gât, pregătită oricând pentru o surprindere în direct), cu un ochi e atentă la tigaia bolborosindă de la TV, cu altul la luminițele de Paște, iar cu mâinile preface în profit tot ce mișcă în primărie. Mai exact transferă aproape toată activitatea primăriei în vreo 19 societăți comerciale care vor administra tot ce mișcă prin oraș, de la transport, parcări, spitale, parcuri, energie, clădiri, turism etc. Ce e prost (pentru noi) în treaba asta: că societățile astea vor fi conduse de niște oameni puși de partid (poate chiar ca domnii de mai sus care știu să bată și să înjure), nu vor da socoteală pe legile anticorupție și nici transparente față de cetățean nu vor fi, pentru că așa vor vrea ăia care le conduc. Serviciile vor rămâne la fel de proaste ca și acum, doar că nu va mai putea nimeni să urmărească cheltuirea banilor.

O să ziceți că dacă așa se poartă doamna Firea cu aleși de același rang cu ea, cum se poartă cu cetățenii. Păi fix la fel, nu-i lasă să intre în primărie sau în sala de consiliu pe motiv că deja s-a umplut cu oameni care s-ar fi trecut pe liste de cu seară. Iar în sală de fapt scaunele sunt ocupate de directori din primărie care vin și stau la ședințe degeaba, cu orele, în loc să-și facă treaba pentru care sunt plătiți la ei acolo în birou. Sau poate tocmai de aia face Firea societăți comerciale, ca să-i dea afară pe chiulangii care umplu sala de consiliu și țin scaunele ocupate…?

În fine, ce voiam să vă spun cu postarea asta e că atunci când vă mai vine să-i înjurați pe ăștia de la USR că nu sunt exact așa cum visați voi să fie un politican care să vă merite votul, să știți că oamenii ăștia din consiliile locale și din consiliul general s-au băgat în rahatul ăsta de luptă, care acum pare că e numai a lor,  fără să fie plătiți (spre deosebire de parlamentari, consilierii locali nu au salariu și nici aparat de lucru). Și o fac dintr-un spirit de sacrificiu pentru care nici măcar eu nu am nervi, pe lângă job-urile lor normale de corporatiști. Munca de consilier local/general implică prezența la comisiile de specialitate ale consiliului, în care se dezbat proiectele ce urmează să fie adoptate (la care sunt tot așa, ciuca miștourilor majorității), apoi prezența la ședințele de consiliu (ieri a durat de exemplu de la 12 până pe la 7 seara) și nu în ultimul rând documentarea pe toate temele posibile, de la salubrizare, energie termică, asistență socială, administrarea spitalelor, cultură, patrimoniu, până la buget. Iar pentru asta nu au un aparat de lucru la dispoziție, nu au specialiști, nu au resurse ca să-i plătească. Iar ei sunt niște oameni ca mine și ca voi, care nu se pricep la orice, dar au avut inconștiența și dorința să se bage în cocina asta de politică, iar acum pare că-i mănâncă porcii.

Pentru susținerea unor astfel de oameni pare că nu există entuziasmul cu care masele susțin lupta anticorupție. Deși până la urmă și prezența acestor oameni în consiliile locale este tot o muncă de anticorupție. Faptul că sunt înjurați, agresați, miștocăriți și umiliți, pentru mine este o dovadă clară că așa nepricepuți cum sunt ei, consilierii USR deranjează jocurile, îi enervează pe șmecheri, le strică ploile.  O deranjează de fapt pe tovarășa Firea, aflată deja într-un proces laborios de construire a cultului personalității proprii. Bădulescu și Chirică nu sunt decât niște mardeiași la dispoziția primarului minune, așa cum este întregul grup al puterii PSD+ALDE de la primărie în acest moment. (Ca să pricepeți nivelul de supunere în PSD față de măritul primar, mi s-a povestit că un consilier PSD ar fi depus un amendament la o hotărâre propusă de Firea. Când s-a supus la vot hotărârea, până și el a votat împotriva propriului amendament)

firea-standarde

Cineva a inițiat o petiție online, prin care cere primarului Firea să îl demită pe Chirică. Am semnat-o și eu, dar cred că e nevoie de mai mult decât atât. Poate să-i scriem, cât mai mulți, primarului Gabriela Firea (Gabriela.Firea@pmb.ro), să le ceară ea însăși demisia celor doi, dacă vrea să demonstreze că se delimitează de mojicia asta. Sunt sigură că-și va da seama că dacă se umflă prea mult, scandalul ăsta îi pătează imaginea pioasă. Poate așa ajung să fie validați și consilierii USR de pe margine, odată cu alți doi PSD care va trebui să-i înlocuiască pe Bădulescu și Chirică.

E nevoie ca măcar ăștia care am votat cu USR să-i sprijinim pe oamenii ăștia și mai departe, să nu-i lăsăm singuri în gura lupului, că până la urmă ne va mânca pe toți. Nu vă faceți iluzii, tolerarea acestei atitudini mârlănești, deși pare doar o chestie minoră față de cât se fură la nivel național, va fi un semnal pentru mitocanii din PSD și pentru Firea că pot face orice. Ei deja cred asta și se comportă ca atare. Probabil nu va trece mult și în loc de răspunsuri pe Legea 544, despre cum au cheltuit bugetul, vom primi niscai înjurături plus două palme ca să ne treacă pofta de transparență.

P.S. Văd că acum se indignează lumea că un eveniment al revistei DoR, programat la Excelsior (teatru ce aparține de primărie) a fost anulat pentru că urma să prezinte un film al protestelor din Piața Victoriei, iar teatrul ar fi anunțat că vrea să-și păstreze neutralitatea politică. E fix același răspuns cu care cei de la Muzeul Bucureștilor ne-au închis ușa în nas și nouă, astă iarnă când am organizat Ziua drepturilor omului. Doamna Firea, să știți că și în Cuba au loc expoziții cu tentă politică antisistem. Pe bune. 

Etichete: , , , , , , , ,

11 comentarii la “Nicăieri nu se bate și se înjură mai bine ca în primăria tradițională a doamnei Firea” Subscribe

 1. bogdan 30/03/2017 at 19:08 #

  partea trista e ca sunt(em) o mana de oameni caroraacest comportament ni se pare marlanesc. majoritatii i se pare normal.

  • ady 30/03/2017 at 20:14 #

   cui, doamne iartă-mă, i se pare normal ca un consilier la primărie (primăria capitalei, nu ultima comuna din mijlocul nicăierilor) să se poarte ca ultimul golan de stradă?
   și cui i se pare normal ca toate serviciile primăriei să fie transformate în srl-uri ca ultimul butic din colțul blocului?

   • bogdan 31/03/2017 at 11:07 #

    @ady: inca odata, majoritatii.
    majoritatea care fie a votat cu firea, fie a stat acasa, favorizand in final alegerea ei.
    majoritatea conduce periculos pe sosele (insist foarte tare pe tema asta, stau in alta tzara si conduc 2-3 saptamani pe an in romania, suntem cam pe locul 3 la ilegalitati in trafic).
    majoritea asculta manele.
    majoritatea trece pe langa cand se comite o infractiune (de la furt de buzunare pana la constructii ilegale)
    majoritatea angajatilor dintr-un spital care condamna o psihiatra ca nu vrea sa semneze un aviz pentru permis de port-arma fara sa consulte persoana respectiva.
    sa mai continui?

   • bogdan 31/03/2017 at 11:21 #

    si inca ceva, nimic personal cu bucurestenii, dar marimea orasului nu este un criteriu pentru calitatea alesilor: uita-te cam ce primari au avut de la revolutie incoace sectorul 5 din capitala sau orasele universitare-capitale-de-regiuni-istorice cluj, iasi, craoiva. si ma refer strict la comportamentul ciocoiesco-golanesc despre care vorbesti, nu la mai mult.
    nu, nu toti acei primari sunt golani, dar fiecare primarie mentionata de mine a avut cate un geniu carpatin, eventual infractor dovedit. votat de majoritate.

 2. Artanu 31/03/2017 at 02:37 #

  Singura decizie rationala a unui cetatean roman este fie sa plece din tara, daca skillurile ori situatia materiala ii permite, ori sa isi construiasca un zid de aparare material si mental pentru a putea trai in liniste alaturi de familie si prieteni in tara, asa cum este ea, prin disociere maxima de ceea ce se intampla in jur si prin acceptarea unor compromisuri (birocratie, coruptie etc.).

  Mi se pare trist ca oameni precum consilierii USR isi pierd vremea. Chiar nu au ceva mai bun de facut!?! Ideea ca ajuta tara, ca se sacrifica este o aberatie. Oamenii aia isi pierd ani buni din viata, din timpul pe care il pot petrece cu prietenii, familia sau in cultivarea unor hobby-uri.

  La final cu totii vom fi pulbere. Ce poti face e sa te bucuri de viata, asa cum poti. O viata irosita in lupte, nemultumiri, frustrari in numele unor asa zise idei este o viata fara sens. Mi-e mila de acei consilieri voluntari lipsiti de pragmatism si cu suficient timp liber ca sa stea cu jeguri umane gen Firea & Co.

  • amicu 31/03/2017 at 11:00 #

   Da taticu, asa ajung unii precum Dragnea sau Firea sa conduca Romania, prea multi ca mata, cu capul plin de vinturi. Ce rost are sa te zbati, viata e scurta. Mai bine sa hotarasca prostii, naivii, pomanagii si hotii cum se traieste in Romania.

   • Artanu 01/04/2017 at 04:04 #

    Nu – Dragnea, Firea conduc Romania pentru ca sunt criminali si exista o masa critica de oameni care se identifica cu ei. Nu am nici o responsabilitate in aceasta mizerie.

    Dupa cum am spus, ma protejez. Lupta cu prostii si hotii este periculoasa. Te poate distruge. Nu are sens. Viata este scurta. Prostii, naivii si hotii vor hotari in Romania cat sunt majoritari. Ca minoritar trebuie sa am grija si aleg sa nu ma implic in nici un fel. Dupa cum am spus imi este mila de consilierii USR din Primarie si multi altii care isi inchipuie ca schimba ceva sau „rezista”.

  • florin 31/03/2017 at 18:42 #

   Cred ca Tiriac se referea la tine

 3. Motanul 31/03/2017 at 14:37 #

  Nu generalizez, dar poate e ceva specific bucureștenilor. 😉
  Știu și bucureșteni jos pălăria, dar e ciudat ca numai de la niște bucureșteni adulti am pățit niște chestii „unice”. Anumite persoane din București, n-au nici o problema sa te minta in fata, sa te ofenseze fara menajamente mergand pana a te înjura in fata, chiar de fata cu alții. Binențeles ca persoanele, pardon, scursurile respective au o părere extrem de buna despre ele însele, mai ales când se compara cu alții, persoane de caracter categoric superior lor.

  • bugsy 31/03/2017 at 15:07 #

   Ce intelegi prin „bucurestean”? Nascut in Bucuresti sau cu domiciliul in Bucuresti?

Trackbacks/Pingbacks

 1. Răspuns de la primărie despre demiterea consilierilor mojici | România curată - 02/04/2017

  […] I-am scris ieri primarului Gabriela Firea, ca de la fost jurnalist la fost jurnalist, de la femeie la femeie și cetățean la primar. Îi ziceam să le ceară demisia celor doi consilieri mojici care au agresat trei consiliere USR: […]

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Strâns uniți în jurul SRI, întru salvarea planetară a Internetului

dumbrava-cosmoiu

Cum se derulează o ședință în Parlamentul României, în care SRI încearcă și reușește să impună o lege abuzivă, iar deputații se fac că se opun.

Ziua 4: Și chinez, și ateu, și friguros

Cica daca Adam si Eva ar fi fost chinezi

Azi am explicat unui conclocuitor chinez cum funcționează termoficarea românească; i-am băgat mințile în cap recenzoarei care voia să mă înregistreze doar pentru că trecusem pe la mama, și apoi am bârfit copios cu niște recenzoare bătrâne și puțin ciupite de molii, ca mine 😛

Nostalgii maso-comuniste de 1 Mai

steaguri

O frântură dintr-o zi grea, muncitorească, a unui chelner hâtru de la Restaurantul Riviera din Parcul 23 August.

Je suis doamna de la litera B

realitate

Doamna care răspunde de litera B mănâncă dintr-o caserolă, lucrează la un birou care nu se vede de dosare, zilnic cu o armată de oameni nerăbdători la ușă, care nu lasă nici măcar timpul să iasă bășina celui dinaintea lor din birou, că dau năvală să-i ia locul. Nu vreau să știu ce s-ar întâmpla dacă pe doamna ar apuca-o pântecăraia.

Skopje, Macedonia: sărăcie și statui pe datorie

Prometeu, turiștii și clădirea parlamentului în plan secund

Premierul macedonean ia credite externe ca să clădească identitatea națională cu statui și clădiri impozante, în timp ce țara are 30% șomeri, iar oamenii emigrează ca să trăiască mai bine.

Când un gard pe mijlocul drumului e cel mai smart lucru din oraș

bucuresti

Gabriela Firea are mai multe atuuri decât au avut predecesorii ei: un buget mare, un consiliu obedient, guvernul de aceeași culoare politică și marele talent de a vorbi ca la televizor. Este un mister de ce nu reușește mai mult decât niște paranghelii jenante.