Spune-i primarului tău să nu mai dea bani la biserică

Patriarhul Daniel le cere primarilor câte un milion de euro pentru catedrală. Cere-le și tu să nu-și bată joc de banii tăi. Semnează petiția ASUR.

Asociația Secular Umanistă din România (ASUR) a inițiat o petiție online pe care o va trimite primarilor din țară, cerându-le să nu mai finanțeze Catedrala Neamului de la buget. Știu că de regulă petițiile astea online sunt făcute doar ca să se răcorească oamenii ăia cărora le e lene să protesteze în mod real, dar de data asta vă recomand să semnați petiția, tocmai pentru că ea va susține cu numele noastre un demers real al societății civile. În felul ăsta primarii nu vor mai putea să se prevaleze de faptul că „oamenii le cer să finanțeze biserica”. Pentru că oamenii le cer de fapt să facă ceva mai util cu banii lor.

Demersul ASUR vine în urma dezvăluirii Hotnews, cum că Patriarhul Daniel le-a scris primarilor din marile orașe să doneze fiecare câte un milion de euro de la buget pentru construirea Catedralei Neamului.

Am aflat din presă că Patriarhia solicită bani primăriilor din țară pentru continuarea lucrărilor de construcție la Catedrala Mântuirii Neamului. Însă noi considerăm că finanțarea cultelor ar trebui să se realizeze prin donațiile voluntare ale enoriașilor. Prin urmare, dacă un primar sau un consilier local dorește să facă o donație, o poate face din buzunarul personal, nu din taxele plătite de contribuabili

, zice Toma Pătrașcu, vicepreședinte ASUR.

Petiția a fost semnată deja de peste o mie de persoane, iar la finele lunii ianuarie ASUR o va trimite către primăriile din țară. Semnați-o și promovați-o. Să vedem, măcar de curiozitate, câți suntem de acord cu asta.

Etichete: , , ,

21 comentarii la “Spune-i primarului tău să nu mai dea bani la biserică” Subscribe

 1. Bogdan 11/12/2012 at 14:29 #

  Mi se pare jenante petitile astea anonime (Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica) in conditiile in care legea zice exact contrariul.

  Plus ca o petitie online este frectie la picior de lemn daca nu e trimisa autoritatii respective.

  In rest, se colecteaza de catre un tert date personale si nu stii nici macar cine este.
  Si apoi ne suparam ca primim spam-uri…

  • Dollo 11/12/2012 at 14:56 #

   De acord cu obiecțiile, nu știu de ce și-au anonimizat autorul, pentru că ASUR și-a asumat petiția și o va și trimite primarilor la final.

 2. Xanaxdoo 11/12/2012 at 14:39 #

  Mai, dar citi bani mai trebuie pentru Catedrala asta? Deja de ani de zile tot aud de campanii de stringeri de fonduri pentru ea. Nu e de presupus ca odata inceput un proiect, exista banii pentru el? Mi s-a acrit deja de citi ani tot se vorbeste de Catedrala Mintuirii. Cite jeepuri mai trebuie cumparate pentru BOR pina sa se inceapa munca de zidire???

  • IonutIT 11/12/2012 at 14:56 #

   Pai nu de jeep-uri e vorba. Catedrala asta se vrea sa supuna chiar si Notre Dame-ul. Din ce se barfeste pe strada se pare ca si fundatia si subsolul sunt facute din marmura, nu mai zic de cat aur se zvoneste ca ar trebui sa intre pe acolo.

   Plus ca avand in vedere ca suntem in secolul XXI, nu vor lipsi restaurantele, magazinele comerciale si am inteles si un hotel, sau ceva acomodari de 5 stele pentru „pelerini”.

   • Xanaxdoo 11/12/2012 at 15:27 #

    Da’ cinema multiplex cu filme religioase (ortodoxe, desigur, nu facaturi catolice) care sa ruleze 24/7 o sa aiba?

    • Dollo 11/12/2012 at 15:31 #

     Păi dacă Patriarhia are trust de presă de ce n-ar avea și multiplex? Suntem în secolul 21, soro 😉

  • Dollo 11/12/2012 at 14:57 #

   Munca la zidire a început de vreo doi ani, dar rețeta e aia de la toate bisericile: turnăm fundația și apoi pornim cu cerșeala, că doar trebuie s-o și terminăm, nu? Iar la catedrală e de zidit, nu glumă.

 3. XYZ 11/12/2012 at 14:44 #

  INUTIL, DEJA SUNTEM DAMNATI, RETARZII FORMIND MAJORITATEA POPULATIEI SI PRECUM SE STIE MAJORITATEA DICTEAZA….

 4. Motanul 11/12/2012 at 16:24 #

  Eu zic ca mai bine i-ati scrie patriarhului sugerandu-i sa ceara banii de la enoriasii proprii, sa nu mai curveasca biserica cu „imparatiile” dupa cum scrie in Apocalipsa. Cautati voi pasajul si citati-il:).

  • Dollo 11/12/2012 at 16:57 #

   Nu poți să împiedici omul să ceară, mai ales că e acoperit de lege. Până la apocalipsă legile pământești îi permit să sugă de la buget. Cum s-ar zice, nu e prost ăla de cere…

   • Alin 12/12/2012 at 11:01 #

    E prost cel care da.
    Dar nu in situatia asta. Cel care da, nu da din banii lui, da din banii tuturor.
    Si in schimb un popa il pomeneste numele in biserica in timpul campaniei.

 5. Niki 11/12/2012 at 17:05 #

  Semnat!

 6. IonutIT 11/12/2012 at 17:36 #

  Dupa poza proiectului, catedrala asta ar fi mai inalta decat Casa Poporului, de peste 3 ori mai inalta decat blocurile de 10 etaje de peste drum. 110m inaltime, cinci etaje, între care trei subterane şi două deasupra solului, 12 lifturi (?!?), 250 de locuri de parcare subterane şi două spaţii de cazare, totalizând 500 de locuri.

  „Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica, a spus că lucrarea ar putea costa aproape 400.000 de milioane de euro” – deci milionul cerut de la fiecare primarie nu ajunge nici sa vopseasca bariera de la intrare.

 7. Adrian 12/12/2012 at 18:24 #

  Semnat, mersi!

 8. TNH 12/12/2012 at 21:52 #

  Semnat!

 9. umoristu 13/12/2012 at 09:31 #

  Pai da primarele, de ce sa fie chitra? ca doar nu da de la el…si ce frumos o sa il pomeneasca popa din altar sa se mai aleaga o data..

Trackbacks/Pingbacks

 1. Campania trece, bolovanii raman « Blogul lupului - 11/12/2012

  […] în timp ce patriarhia solicită primăriilor câte un milion de euro ca să termine bisericuța poporului. În timp ce doctorii și profesorii sunt prost plătiți iar […]

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Generaţia „Silicon Valley” de România, după 50 de ani (II)

Bucuria revederii dupa 50 de ani

Noi nu am muncit pentru un regim politic, ci pentru bunăstarea unui popor. Am rămas aici ca o datorie față de cei care ne-au învățat. Însă acum în România specialiștii sunt tratați în bătaie de joc. Eu încă nu sunt pensionar, deci nu simt că atentez la siguranța țării, cum sunt considerați acum pensionarii, cu veniturile lor

Strâns uniți în jurul SRI, întru salvarea planetară a Internetului

dumbrava-cosmoiu

Cum se derulează o ședință în Parlamentul României, în care SRI încearcă și reușește să impună o lege abuzivă, iar deputații se fac că se opun.

Ce zice FMI de finanțarea găurii negre „biserica”, de la buget?

prefericitul Daniel arata calea

Biserica Ortodoxă Română nu vrea concurență pe piața lumânărilor și a locurilor de veci, dar vrea bani de la buget pentru salarii și catedrale. Oare FMI știe?

Perla Harghitei din Călărași (V)

noi

Povestea casei din lemn de la Harghita și minunații unguri de la Ecowoodenhouses care au construit-o

Moartea iedului, mănânc și trăiesc

cioban-ied

Ciobanul mi-a zis să nu mă uit, că la ei femeile pleacă de acasă când se taie mieii. Am decis să nu-l ascult. Credeam că o să fiu mai tare ca Labiș și n-o să mai pot mânca după asta.

Depre ziduri

pano

și oamenii care se încăpățânează să le construiască și să repete istorii de care omenirea ar trebui să se rușineze.