Supradyn-ul de azi

Urzici cu usturoi, hrean și mămăligă caldă.

A m ras la hrean și am plâns, am plâns și am ras la hrean.  Până când s-au făcut câteva grămăjoare de presărat peste urzicile pe care le făcuse mama de ieri. Cu mămăligă caldă au fost cel mai bun prânz din ultima vreme. Rețeta o găsiți aici, în caz că v-a scăpat acum doi ani 😉

Hai, că dacă nu acum, atunci când? Se găsesc gata curățate în piață.

Etichete: , , ,

7 comentarii la “Supradyn-ul de azi” Subscribe

  1. Elena 06/04/2013 at 21:06 #

    Ma faci sa ies in cautare de urzici… Erau la Burnaby Lake si, undeva pe la UBC…

    • ILIE GEORGETA 09/04/2013 at 15:05 #

      …da , dar fara hrean eu nam pus nici odata hrean la urzici am pus doar usturoi este de ajuns o maninci de trei ori …stii, asa e o vorba, ca nu ai cum s-o maninci de trei ori o maninci doar o data dar nu prea te saturi dar daca-i pui si un ou ochi deasupra maninci si zici ca maninci ceva extraordinar dar nu toata lumea are voie sa manince urzici …mie-mi place sa le maninc si ci ceapa verde am zis ca, nu toata lumea are voie sa manince urzici pentruca la batrini , daca au si tensiune oscilanta e de rau, ridica foarte mult tensiunea asa ca cei batrini ,aveti grija …v-o spune stan patitul eu ,mie mi-sa intimplat sa maninc urzici si pe urma ……dar fiece-o fi odata tot o sa maninc ca de murit nu mori de doua ori…pofta buna cine face urzici ,nu miine ci poimiine ca este sfinta vineri un pont!nu se maninca urzici in saptamina mare a sfintului paste…sa nu zici ca na-i stiut!…

  2. lilisor 07/04/2013 at 13:26 #

    N-am mai mâncat de vreo câțiva ani mâncare de urzici. Ai mei făceau în fiecare primăvară și toamnă. Au un petec de pământ pe care-și cultivă anual o grădină (mai mult pentru a depune niște efort fizic, după munca de la birou/fabrică, decât pentru supraviețuire) și în sezon își aduc urzici din pădure, nepoluate. Așa le zic ei.
    Și-i atât de bună mâncarea de urzici!

  3. valentin 08/04/2013 at 08:30 #

    Pai mai merge si un pic de laptic pus in urzici, da’ sa nu afle Toshiba ;o).

    • Dollo 08/04/2013 at 09:21 #

      Toshiba nu prea mai bea lăptic 🙂

  4. spufi 09/04/2013 at 07:15 #

    mie imi place cu un mot de smantana langa. ai incercat?

    • Dollo 09/04/2013 at 11:19 #

      Nu, data viitoare 🙂

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Viața și moartea într-un sat românesc. În 2012

Ale lor mâini bătrâne

Despre mutarea clasei muncitoare de la oraș la sat, înmormântarea organizată de firma de pompe funebre a preotului, despre UE care ne obligă să nu mai ținem mortul în casă, dar noi vrem să facem economie. Și despre politicieni.

Cum stăm cu moralitatea, noi ăștia educați în comunism

pionieri

Dacă e adevărat că predarea religiei în școli are rol de moralizare a maselor, atunci noi decrețeii, pionierii, șoimii patriei, de unde am învățat onoarea și moralitatea?

Visiting Transilvania: “Traditional roma people on the left!”

Port traditional la un copil care cersea in Sighisoara

Turul bisericilor fortificate săseşti din Transilvania a fost, pentru cei şase ziarişti, o ocazie să cunoască România reală, cu drumuri proaste, cu monumente dărăpănate, cu prea mulţi “roma people” în locuri în care li se spunea că au trăit “the saxons”, dar şi cu oameni ospitalieri şi calzi, cu mâncare multă şi gustoasă, şi cu peisaje fabuloase.

Cum le iertăm greşiţilor noştri

Roland Jahn, intre dosarele Stasi

Şeful arhivelor Stasi din Berlin a aflat, când şi-a văzut dosarul, că avocatul care-l apăra era informatorul securităţii. Acum le predă lecţii de organizare şi de iertare trimişilor din ţările arabe care s-au trezit că au eliberat arhivele şi nu ştiu cum să le mânuiască

Și ce ne-a dat nouă UE? Mai mult ne-a luat!

dabuleni

Cum se vede Uniunea Europeană de la margine, de pe malul românesc și mai prost al Dunării – de la Cazane până la Dăbuleni.

Cu prejudecățile la Roma

Vaticanul după ploaie

Cum am cheltuit pensia pe o lună a mamei la o masă de fițe la Pierluigi în Roma