Supradyn-ul de azi

Urzici cu usturoi, hrean și mămăligă caldă.

A m ras la hrean și am plâns, am plâns și am ras la hrean.  Până când s-au făcut câteva grămăjoare de presărat peste urzicile pe care le făcuse mama de ieri. Cu mămăligă caldă au fost cel mai bun prânz din ultima vreme. Rețeta o găsiți aici, în caz că v-a scăpat acum doi ani 😉

Hai, că dacă nu acum, atunci când? Se găsesc gata curățate în piață.

Etichete: , , ,

7 comentarii la “Supradyn-ul de azi” Subscribe

  1. Elena 06/04/2013 at 21:06 #

    Ma faci sa ies in cautare de urzici… Erau la Burnaby Lake si, undeva pe la UBC…

    • ILIE GEORGETA 09/04/2013 at 15:05 #

      …da , dar fara hrean eu nam pus nici odata hrean la urzici am pus doar usturoi este de ajuns o maninci de trei ori …stii, asa e o vorba, ca nu ai cum s-o maninci de trei ori o maninci doar o data dar nu prea te saturi dar daca-i pui si un ou ochi deasupra maninci si zici ca maninci ceva extraordinar dar nu toata lumea are voie sa manince urzici …mie-mi place sa le maninc si ci ceapa verde am zis ca, nu toata lumea are voie sa manince urzici pentruca la batrini , daca au si tensiune oscilanta e de rau, ridica foarte mult tensiunea asa ca cei batrini ,aveti grija …v-o spune stan patitul eu ,mie mi-sa intimplat sa maninc urzici si pe urma ……dar fiece-o fi odata tot o sa maninc ca de murit nu mori de doua ori…pofta buna cine face urzici ,nu miine ci poimiine ca este sfinta vineri un pont!nu se maninca urzici in saptamina mare a sfintului paste…sa nu zici ca na-i stiut!…

  2. lilisor 07/04/2013 at 13:26 #

    N-am mai mâncat de vreo câțiva ani mâncare de urzici. Ai mei făceau în fiecare primăvară și toamnă. Au un petec de pământ pe care-și cultivă anual o grădină (mai mult pentru a depune niște efort fizic, după munca de la birou/fabrică, decât pentru supraviețuire) și în sezon își aduc urzici din pădure, nepoluate. Așa le zic ei.
    Și-i atât de bună mâncarea de urzici!

  3. valentin 08/04/2013 at 08:30 #

    Pai mai merge si un pic de laptic pus in urzici, da’ sa nu afle Toshiba ;o).

    • Dollo 08/04/2013 at 09:21 #

      Toshiba nu prea mai bea lăptic 🙂

  4. spufi 09/04/2013 at 07:15 #

    mie imi place cu un mot de smantana langa. ai incercat?

    • Dollo 09/04/2013 at 11:19 #

      Nu, data viitoare 🙂

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Sanssouci, casa de la țară a unui rege cool

pajiste

La 1740 oricine putea să intre pe domeniul lui Frederick cel mare al Prusiei, cu condiția să fi fost îmbrăcat corespunzător. Azi intrarea costă 19 euro și îți dezvăluie un colț de rai și o poveste frumoasă.

Din Buenos Aires con mucho calor

eu

Zgomotos, fierbinte, cu iz de grătar și cu aromă de tango – Buenos Aires, orașul cu 13 milioane de oameni

De ce nu s-a surpat Bucureștiul când „ne-a făcut Ceaușescu” metroul

metrou5

Pentru că pe vremea aia s-au folosit mulți mineri cu târnăcoape, care au săpat cu grijă tuneluri, pentru că specialiștii de atunci și-au făcut doctoratele pe bune la metrou, nu plagiindu-i pe alții, și chiar și atunci au existat tasări de teren.

Generaţia „Silicon Valley” de România, după 50 de ani

Politehnica Bucuresti, Falcultatea de Electronica si Telecomunicatii - Generatia 1960 - numai vise

Au absolvit în 1960 Politehnica. Erau 150. Mai târziu unii au emigrat și au ridicat cu creierele lor celebra Silicon Valley din California. Cei care au avut cu adevărat vână de aventurieri au rămas aici, în România. Acum mai sunt vreo 50.

Nu s-a furat, așa s-a votat. Și numărat

voturi2

Cum am fost observator la numărătoarea voturilor într-o secție de votare din București și mi-am revenit din iluziile cetățenești pe care le aveam.

Când și de ce s-au dat ultimele amnistii în Europa

oug_gratiere-curcan

De la Ceaușescu, în 1988, care voia să fie iubit, la Vaclav Klaus, în 2013, care a vrut să scape niște corupți, Europa a trecut prin mai multe aministii și grațieri colective. Președinții care le-au dat nu s-au bucurat, însă, de simpatia populară.