Supradyn-ul de azi

Urzici cu usturoi, hrean și mămăligă caldă.

A m ras la hrean și am plâns, am plâns și am ras la hrean.  Până când s-au făcut câteva grămăjoare de presărat peste urzicile pe care le făcuse mama de ieri. Cu mămăligă caldă au fost cel mai bun prânz din ultima vreme. Rețeta o găsiți aici, în caz că v-a scăpat acum doi ani 😉

Hai, că dacă nu acum, atunci când? Se găsesc gata curățate în piață.

Etichete: , , ,

7 comentarii la “Supradyn-ul de azi” Subscribe

  1. Elena 06/04/2013 at 21:06 #

    Ma faci sa ies in cautare de urzici… Erau la Burnaby Lake si, undeva pe la UBC…

    • ILIE GEORGETA 09/04/2013 at 15:05 #

      …da , dar fara hrean eu nam pus nici odata hrean la urzici am pus doar usturoi este de ajuns o maninci de trei ori …stii, asa e o vorba, ca nu ai cum s-o maninci de trei ori o maninci doar o data dar nu prea te saturi dar daca-i pui si un ou ochi deasupra maninci si zici ca maninci ceva extraordinar dar nu toata lumea are voie sa manince urzici …mie-mi place sa le maninc si ci ceapa verde am zis ca, nu toata lumea are voie sa manince urzici pentruca la batrini , daca au si tensiune oscilanta e de rau, ridica foarte mult tensiunea asa ca cei batrini ,aveti grija …v-o spune stan patitul eu ,mie mi-sa intimplat sa maninc urzici si pe urma ……dar fiece-o fi odata tot o sa maninc ca de murit nu mori de doua ori…pofta buna cine face urzici ,nu miine ci poimiine ca este sfinta vineri un pont!nu se maninca urzici in saptamina mare a sfintului paste…sa nu zici ca na-i stiut!…

  2. lilisor 07/04/2013 at 13:26 #

    N-am mai mâncat de vreo câțiva ani mâncare de urzici. Ai mei făceau în fiecare primăvară și toamnă. Au un petec de pământ pe care-și cultivă anual o grădină (mai mult pentru a depune niște efort fizic, după munca de la birou/fabrică, decât pentru supraviețuire) și în sezon își aduc urzici din pădure, nepoluate. Așa le zic ei.
    Și-i atât de bună mâncarea de urzici!

  3. valentin 08/04/2013 at 08:30 #

    Pai mai merge si un pic de laptic pus in urzici, da’ sa nu afle Toshiba ;o).

    • Dollo 08/04/2013 at 09:21 #

      Toshiba nu prea mai bea lăptic 🙂

  4. spufi 09/04/2013 at 07:15 #

    mie imi place cu un mot de smantana langa. ai incercat?

    • Dollo 09/04/2013 at 11:19 #

      Nu, data viitoare 🙂

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Je suis doamna de la litera B

realitate

Doamna care răspunde de litera B mănâncă dintr-o caserolă, lucrează la un birou care nu se vede de dosare, zilnic cu o armată de oameni nerăbdători la ușă, care nu lasă nici măcar timpul să iasă bășina celui dinaintea lor din birou, că dau năvală să-i ia locul. Nu vreau să știu ce s-ar întâmpla dacă pe doamna ar apuca-o pântecăraia.

Sărăcia se învață în familie și e ocrotită de stat

teclas

În Deltă oamenii se zbat ca peștii pe uscat: nu au de lucru, dar fac copii ca să trăiască din alocații. Copiii lor le vor călca pe urme. Needucați, necalificați, vor fi următoarele generații de votanți cu sacoșa.

Sanssouci, casa de la țară a unui rege cool

pajiste

La 1740 oricine putea să intre pe domeniul lui Frederick cel mare al Prusiei, cu condiția să fi fost îmbrăcat corespunzător. Azi intrarea costă 19 euro și îți dezvăluie un colț de rai și o poveste frumoasă.

Minune, în decembrie în sectorul 3 au răsărit părăluțele

flori-negoita

În triunghiurile decupate în gazonul din sectorul 3 astă vară, s-au ofilit begoniile și au răsărit părăluțele. O afacere horticolă de 49 de euro/mp fără TVA.

Învățăm greu, mimăm mult și uităm repede

iohannis

Săptămâna trecută, după 25 de ani de tergiversări, dosarul Revoluției s-a închis, fără să fie cineva pedepsit și fără să știm vinovații. Dar asta e deja istorie, acum ne arde incendiul din club, de data asta va fi altfel, acum au murit tineri nevinovați pentru profitul unora, nu pentru democrație și alte abureli.

Dacă Traian ar fi vrut să cucerească Dacia în 2013…

turnulete

… l-ar fi oprit jandarmii să urce la cetatea Sarmizegetusa Regia, pe motiv că e închisă între decembrie și februarie, și astfel geneza poporului român ar fi așteptat primăvara