Supradyn-ul de azi

Urzici cu usturoi, hrean și mămăligă caldă.

A m ras la hrean și am plâns, am plâns și am ras la hrean.  Până când s-au făcut câteva grămăjoare de presărat peste urzicile pe care le făcuse mama de ieri. Cu mămăligă caldă au fost cel mai bun prânz din ultima vreme. Rețeta o găsiți aici, în caz că v-a scăpat acum doi ani 😉

Hai, că dacă nu acum, atunci când? Se găsesc gata curățate în piață.

Etichete: , , ,

7 comentarii la “Supradyn-ul de azi” Subscribe

  1. Elena 06/04/2013 at 21:06 #

    Ma faci sa ies in cautare de urzici… Erau la Burnaby Lake si, undeva pe la UBC…

    • ILIE GEORGETA 09/04/2013 at 15:05 #

      …da , dar fara hrean eu nam pus nici odata hrean la urzici am pus doar usturoi este de ajuns o maninci de trei ori …stii, asa e o vorba, ca nu ai cum s-o maninci de trei ori o maninci doar o data dar nu prea te saturi dar daca-i pui si un ou ochi deasupra maninci si zici ca maninci ceva extraordinar dar nu toata lumea are voie sa manince urzici …mie-mi place sa le maninc si ci ceapa verde am zis ca, nu toata lumea are voie sa manince urzici pentruca la batrini , daca au si tensiune oscilanta e de rau, ridica foarte mult tensiunea asa ca cei batrini ,aveti grija …v-o spune stan patitul eu ,mie mi-sa intimplat sa maninc urzici si pe urma ……dar fiece-o fi odata tot o sa maninc ca de murit nu mori de doua ori…pofta buna cine face urzici ,nu miine ci poimiine ca este sfinta vineri un pont!nu se maninca urzici in saptamina mare a sfintului paste…sa nu zici ca na-i stiut!…

  2. lilisor 07/04/2013 at 13:26 #

    N-am mai mâncat de vreo câțiva ani mâncare de urzici. Ai mei făceau în fiecare primăvară și toamnă. Au un petec de pământ pe care-și cultivă anual o grădină (mai mult pentru a depune niște efort fizic, după munca de la birou/fabrică, decât pentru supraviețuire) și în sezon își aduc urzici din pădure, nepoluate. Așa le zic ei.
    Și-i atât de bună mâncarea de urzici!

  3. valentin 08/04/2013 at 08:30 #

    Pai mai merge si un pic de laptic pus in urzici, da’ sa nu afle Toshiba ;o).

    • Dollo 08/04/2013 at 09:21 #

      Toshiba nu prea mai bea lăptic 🙂

  4. spufi 09/04/2013 at 07:15 #

    mie imi place cu un mot de smantana langa. ai incercat?

    • Dollo 09/04/2013 at 11:19 #

      Nu, data viitoare 🙂

Lasă un comentariu

Anunță-mă prin email când apar comentarii noi.
Te poti abona si fara sa comentezi.

Oldies but goldies

Cum s-a „optat” pentru ora de religie

scoala

Curtea Constituțională îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă. Motive pentru care peste 90% dintre părinți au făcut cereri ca să-și înscrie copiii la ora de religie.

A venit toamna, acoperă-mi gresia cu niște antiderapant

placi

Robert Negoiță, iubitorul primar al sectorului 3, a lipit bucățele de material antiderapant pe plăcile de gresie de pe Bulevardul Unirii – pe care a dat 10 milioane de euro – ca să nu-și rupă trecătorii picioarele când merg să-și plătească impozitele.

Suntem mai proști decât ne credem, dar ne și cam place

ignoranta

Oamenii sunt mai puțin înclinați să caute informații după ce află că se înșală, deoarece le place să se simtă bine, nu incompetenți. În plus, când li se confirmă părerile, chiar false, creierul lor secretă dopamină și se simt ca atunci când fac sex sau mănâncă ciocolată.

Zen and the Art of Marcela Maintenance*

marcela

Calitatea service-urilor din București: prețuri europene, servicii făcute românește, pentru că „așa facem noi și n-am avut niciodată probleme”. Avatarurile unui șofer care se încăpățânează să citească manualul mașinii.

Skopje, Macedonia: sărăcie și statui pe datorie

Prometeu, turiștii și clădirea parlamentului în plan secund

Premierul macedonean ia credite externe ca să clădească identitatea națională cu statui și clădiri impozante, în timp ce țara are 30% șomeri, iar oamenii emigrează ca să trăiască mai bine.

De ce nu-i prieşte Mioriţei iarba din UE

turma-alergand

Oieritul românesc supravieţuieşte cu greu, între subvenţia europeană care vine târziu, dezinteresul tineretului pentru meseria de cioban, şi supremaţia supermarketurilor care ne bagă pe gât brânză de import.