Caut hosting bun și ieftin

Stimați cititori, vă rog să nu mă mai share-uiți, că nu merit. N-am făcut nimic pentru voi și nici nu-mi permit să plătesc un abonament mai scump la firma de hosting ;)

M ă simt zilele astea precum Spirache din „Titanic vals”, care își implora alegătorii să nu-l voteze că nu merită. El era prins între ambițiile politice ale nevestei, și modestia personală, eu oscilez între plăcerea de a fi citită și faptul că asta mă costă mai mult decât mă așteptam. Ați observat, desigur, că la începutul acestei săptămâni funcționarea blogului a dat niște rateuri, oferind postări la întâmplare, din perioade diferite. N-a fost cu intenție, deși câteodată poate fi amuzant să bâjbâi în zona crepusculară a postărilor blogeristice. După cum mi-au spus niște IT-iști pricepuți care și-au băgat nasul sub fusta blogului cu ocazia asta, cauza ar fi că voi v-ați înmulțit, iar firma care-mi oferă mie hosting (găzduire web) nu agreează acest lucru. Mai exact cu cât sunteți mai mulți, cu atât ar vrea ea să-mi ia mai mulți bani. Iar problemele apar în zilele cu vârfuri de vizitatori.

Problema e că înmulțirea voastră nu-mi aduce și bani, ci doar îmi gâdilă orgoliul. Iar orgoliul meu niciodată n-a fost ieftin. Mă gândeam zilele astea ce pervers e și succesul ăsta. Te rogi la Dumnezeu să-ți dea trafic mare, și când zici că te-ai ajuns, hop îți pune piedică firma de hosting, care zice că trebuie să treci la profesioniști și să plătești mai mult dacă vrei să primești atâtea vizite. Se pare că Internetul nu e chiar așa gratis cum cred unii.

Concret, eu plătesc acum 5 euro pe lună pentru hosting, dar se pare că pentru suma asta ar trebui să nu depășesc 25.000 de vizitatori unici lunar. Or noi deja am sărit de 35.000 luna asta, ceea ce, zic IT-iști, s-ar încadra la altă categorie de abonament de găzduire. Care costă 25 de euro lunar. Nu e că nu mi-aș permite să plătesc banii ăștia pentru hosting, dar nu mi se pare eficient, atâta vreme cât blogul nu produce, decât multe like-uri, share-uri, înjurături pe alocuri și când și când, foarte rar, câțiva euro din donații.

Știu, am mai avut discuția asta, știu și argumentele voastre, și că unii se întreabă de ce nu pun reclame pe el. Nu e că n-aș vrea, dar acele oferte pe care le-am avut nu au coincis cu ideea mea de „biznis”, iar acele puține advertoriale pe care le-am scris nu s-au lăsat cu vreo avalanșă de comenzi pentru cei care le-au plătit (se pare că nu sunteți prea cumpărători, tovarăși!;)). În plus, nu îmi doresc să transform acest loc într-un bazar, nici nu-mi place să scriu același lucru ca o ciurdă de bloggeri duși undeva de un publicitar, așa că m-am consolat cu ideea că ce fac eu aici e un hobby (atâta timp cât o să-mi placă acest lucru) și voi mă citiți de plăcere. Dar n-aș vrea să investesc în acest hobby și (prea mulți) bani, e suficient cât timp investesc în el, scriind, așa că m-ar interesa una din următoarele variante:

– să găsesc o firmă de hosting care să-mi găzduiască blogul cu acest trafic menționat mai sus, cu o sumă modică – 5 euro ca și până acum ar fi acceptabil;

– ori să găsesc o firmă de hosting care să accepte să-mi găzduiască blogul contra unui banner de reclamă pe care să-l pun undeva pe site.

Dacă știți vreo astfel de firmă, vă rog să-mi dați de veste. Altfel, vă rog să vă abțineți de la comentarii de genul: ia-ți un job, pune reclame, afiliază-ți blogul etc. Toți suntem buni să le organizăm viața altora…. 😉

* Pentru cei mai tineri, care au deschis târziu Internetul, în poză este Grigore Vasiliu Birlic, unul dintre cei mai buni interpreți ai lui Spirache, din piesa „Titanic vals” a lui Tudor Mușatescu.

Etichete: , , , ,

39 comentarii la “Caut hosting bun și ieftin” Subscribe

  1. vali 28/06/2013 at 10:48 #

    te hostez eu. gratis 🙂

    • Dollo 28/06/2013 at 10:54 #

      pe bune? oricum tu ești vinovat și de trafic, de cele mai multe ori 😛

  2. vali 28/06/2013 at 10:55 #

    pe bune 🙂

    • Dollo 28/06/2013 at 11:07 #

      atunci oamenii mei îi vor contacta pe ai tăi 😉

  3. Béranger 28/06/2013 at 10:56 #

    Cât bandwidth îți dau mojicii pentru 5 € / lună? N-are-a face câți vizitatori, tu vezi ce bandwidth ai față de cât e inclus în preț.

    Dă-o în pizda calului, până și americanii de la o portocală unde m-am cazat eu cu ani în urmă oferă 20 GB/lună la 5$! http://asmallorange.com/hosting/shared/ (practic $50/an dacă se plătește pe un an înainte) Iar la $10/lună sau $100/an, traficul permis e de 5 ori mai mare, 100 GB/lună.

    • Dollo 28/06/2013 at 11:00 #

      Dacă e să mă iau după ce au promis ei anul trecut când am făcut abonamentul, toate erau fără număr, ca la manele. Dar în timp au apărut limitările. oricum, eu zic aici din ce mi-au zis pricepuții, că eu evident sunt femeie, nu mă pricep 😀

  4. Lucian Mustață 28/06/2013 at 11:15 #

    Ia vezi, nu găsești aici http://namebox.ro/ o ofertă convenabilă? Eu am la ei 3 site-uri găzduite și sunt extramulțumit și de prețuri, și de servicii, dar mai ales de serviciul cu clienții.

    • Béranger 28/06/2013 at 11:53 #

      Fantastic de ieftin acest namebox, chiar e fiabil?

  5. Rossi 28/06/2013 at 11:32 #

    Buna intrebare … cat trafic mananca acesti vizitatori ? :))

    In alta ordine de idei, hostway.ro au pachete bune pentru numarul de afisari ( ex. 12 E / luna pentru 60.000 afisari ), dar daca se poate gratis cu atat mai bine :).

  6. dojo 28/06/2013 at 11:50 #

    Rossi, hosting pe afisari e cea mai cretina chestie pe lumea asta. Daca gagica are 35 de mii de vizite pe luna, inseamna ca are cel putin 70 de mii de afisari (si asta e asa lejer, ca se poate sa aiba si mai multe afisari pe vizita, si a pus-o lejer.

    Daca nu te hosteaza vali, arunca un ochi pe hangarhosting.net. E un timisorean de-al meu, un tip excelent si serios. ma hosteaza si pe mine cu dojoblogul si e extrem de saritor. Daca nu, exista hostgator, de care io personal is destul de multumita. cu aia 25 de coco, iei un reseller, care duce bine merci cerintele tale de bandwidth.

    PS: sper ca folosesti un plugin de cache, ca-i util.

    • Béranger 28/06/2013 at 11:53 #

      Hostgator? You must be kidding.

      • dojo 28/06/2013 at 12:10 #

        De ce sa glumesc? Ii folosesc de 5 ani (sau 6), am o carca de situri pe serverele lor. Si support-ul a fost de 100 de ori mai bun decat am primit in Ro. Singura exceptie, omul asta de la hangar, caruia chiar ii pasa. In rest …

    • Dollo 28/06/2013 at 11:58 #

      A fost ceva cu cache ăsta, dar se pare că la traficul ăl mare nush ce chestii a făcut și n-a fost bine.

      • vali 28/06/2013 at 12:01 #

        come on, care trafic mare? eu am 2 milioane de afişări pe lună şi n-am nimic. geez, renunţa la hostway şi vezi de treaba ta.

        • Dollo 28/06/2013 at 12:07 #

          ei, lasă-mă să mă dau și io mare 😛 ți-am scris email

  7. Marius Sescu 28/06/2013 at 11:52 #

    îți cer prea mult pentru ce iți oferă. Cu 5 euro pe lună nu ar trebui să ai griji la nivelul ăsta. Dacă rezolvi cu Vali e ok, dacă nu recomand Webfactor, blogul meu e de vreo 4-5 ani la ei. G1 ar trebui să îți ajungă, eventual te anunta ei sa faci upgrade la G2 dacă e cazul, dar tot plătești mai puțin, adică jumătate.
    https://webfactor.ro/gazduire-shared

    • dojo 28/06/2013 at 12:12 #

      Eu am luat pentru blog de la ei acum un an si ceva. Si, imediat ce a inceput minunea sa miste mai bine, mi-au suspendat contul si un nenea de la support a fost atat de nesimtit, incat am decis sa plec de pe serverul lor dupa doar o luna. Platisem 3 ca proasta, dar nici macar banii inapoi nu i-am mai dorit. Mare atentie … la faza de support pica in bot multi hosteri din Romania, ca-i doare in paispe’ de client.

      • Marius Sescu 29/06/2013 at 14:21 #

        La WBF? Foarte ciudar, eu nu am avut niciodată probleme cu ei, ba acum 2 ani m-au sunat pe la 10 seara sa imi spuna ca sunt atacat si imi opresc putin blogul. Plus că avem si la firma vreo 12 site-uri la ei. Poate depinde si de serverul pe care ai nimerit, altfel nu imi explic. Bine, dacă aș fi tratat nasol de suportul tehnic si eu as pleca in secunda 2, dar pana acum la mine a fost ok.

  8. Anonim 28/06/2013 at 12:21 #

    N-ai promis un IBAN acum câteva luni?

  9. Flori 28/06/2013 at 13:32 #

    Eu am lucrat intotdeauna foarte bine cu MX Host, inclusiv clienti externi am hostat la ei.

    http://www.mxhost.ro/solutii-web/gazduire-website

    • Jean Valjean 29/06/2013 at 10:53 #

      Confirm, MX Host este foarte bun si face si oferte personalizate pentru clienti. De exemplu in cazul tau poti sa renunti la alte resurse, de exemplu spatiu pe disk si sa iei banda de trafic in schimb.

  10. Motanul 28/06/2013 at 16:09 #

    Eu zic sa-ti emigrezi blogul intr-un paradis de hosting străin. Cred ca gasesti cu 25 de euro pe an, nu pe lună.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Cum s-a „optat” pentru ora de religie

scoala

Curtea Constituțională îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă. Motive pentru care peste 90% dintre părinți au făcut cereri ca să-și înscrie copiii la ora de religie.

Și ce ne-a dat nouă UE? Mai mult ne-a luat!

dabuleni

Cum se vede Uniunea Europeană de la margine, de pe malul românesc și mai prost al Dunării – de la Cazane până la Dăbuleni.

Jurnalul unei pisici de garsonieră

toshiba cu bile

Best of #pisicaToshiba 2017, foto, video și cugetări adânci 😉

De unde ne informăm în epoca dezinformării

informare

Câteva metode de informare alternativă și de verificare a știrilor, pentru aceia debusolați și preocupați să nu se lase manipulați de presă.

Raiul există și e în patrimoniul UNESCO

plitivice19

… sub numele de Parcul natural Plitvice, din Croația

Cu cât ne-a botezat Samsung Biblioteca Națională

Biblioteca Națională Samsung

Statul român plătește un credit de 104 milioane de euro pentru clădirea Bibliotecii Naționale, iar firma Samsung și-a pus numele pe ea, cu câteva televizoare în valoare de 300.000 de euro. O afacere marca Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.