România TV

Cum a fost asasinată rațiunea astă noapte, la un post de știri din România

Îmi povestea cineva deunăzi că nu-i vine să creadă în ce hal l-a adus o anumită televiziune de știri pe unul dintre părinți. Un om de altfel rațional, cumpătat și cu bun simț a ajuns atât de obsedat de Băsescu încât acum îi spune cui vrea să-l asculte că „l-aș omorî cu mâna mea!”. Asta în condițiile în care Băsescu nu i-a făcut nimic personal, iar viața omului nostru nu a fost afectată în vreun fel dramatic de politica din ultimii zece ani. Nu mai mult decât ne-a afectat pe toți în general…

Astă noapte, pe la 2, nu aveam somn. N-am avut ce face și am butonat și eu televizorul. Nu mă mai uitasem demult la televiziunile de știri din România și aproape uitasem discuția de mai devreme despre manipulare și îndoctrinare. Când am dat peste benzile astea galbene și m-am înfiorat.

romaniatv romaniatv2 romaniatv3

Oare-și dă seama cineva din televiziunile astea de știri cu ce se joacă? Dar politicienii care dirijează astfel de politici editoriale, oare se gândesc să le vine rândul și lor, mai devreme sau mai târziu? Întâmplarea face că burtierele astea au fost surprinse astă noapte pe România TV, dar rahatul e același în majoritatea televiziunilor de știri. România TV este doar titlul dezastrului generic pe care mijloacele de dezinformare în masă de la noi îl construiesc de ani de zile, cu o tenacitate demnă de o cauză mai bună.

P.S. Poate n-am fost eu atentă azi la știri, dar cred că Băsescu a supraviețuit „tentativei explozive” de asasinat televizat.

Etichete: , , , , ,

3 comentarii la “România TV” Subscribe

  1. petre dinu 01/06/2014 at 21:26 #

    dollo – corect si la obiect , ca de obicei
    btw: de ce astă noapte, pe la 2, nu aveai somn ? 🙂

  2. adobrero 02/06/2014 at 15:41 #

    Da, da, subiectul mi se pare cunoscut… 🙂
    Si apropo de indoctrinare, intrebarea care se ridica este cum ar trebui sa reactioneze apropiatii? Ce primeaza, relatia de sange sau principiile? Problema apare si in Hotul de carti, intre papa Hans Huberamn, care refuzase sa se inscrie in partid si fiul lui, adept convins al nazismului.

Trackbacks/Pingbacks

  1. România TV, Traian Băsescu și tentativa de asasinat | Reporter Virtual – stiri exclusive | Portal - 01/06/2014

    […] „Astă noapte, pe la 2, nu aveam somn. N-am avut ce face și am butonat și eu televizorul. Nu mă mai uitasem demult la televiziunile de știri din România și aproape uitasem discuția de mai devreme despre manipulare și îndoctrinare. Când am dat peste benzile astea galbene și m-am înfiorat”, notează jurnalista pe pagina Dollo.ro. […]

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Raiul există și e în patrimoniul UNESCO

plitivice19

… sub numele de Parcul natural Plitvice, din Croația

Restul de 60% e tăcere

deget

Portret colectiv al celor 60% absenți de la vot: Vine inspecția sanitară și o întreabă pe asistentă dacă anumite aparate de pe care trebuie să ia probe sunt dezinfectate. Asistenta zice că nu, că nu a avut timp. Inspectorul pune mâna pe soluție, dezinfectează aparatul, ia proba și pleacă mulțumit

Suni la 112 și te sună înapoi niște ciocli

morturary

O întrebare pentru domnul Raed Arafat: ce comision primesc operatoarele de la 112 ca să le furnizeze firmelor de pompe funebre numerele de telefon ale rudelor celor decedați?

Când gardul te dă de gol că ești nababul satului (III)

gardul

Proba șanțului și a zidului drept la sate; Viață de turnător de beton la mână; Azi ești tânăr și mâine îți cumperi gard jaluzea

Bolivia: cocaleros, cholitas, sărăcie și frumusețe cât cuprinde

20180320_141433

Frunze de coca amare și politică dulce, socialistă. Bolivia și oamenii ei.

Megastructuri și mini-popoare

catedrala2

Cum ne privesc turiștii care ne vizitează Casa Poporului. Ce diferență e între uimirea lor și a noastră când le vizităm catedralele lor, vechi de secole. Și la ce ne ajută clădirile astea impunătoare pe noi, oamenii de rând.