De unde mancam asta seara?

L a cererea numerosilor mei cititori, in special a Andreei, fac in seara asta o trecere in revista a locurilor din care am comandat mancare, eu sau prietenii mei, si de unde, cu mana pe burta plina, am mai comanda si alta data. Nu e un top al livratorilor de mancare pentru acasa, ci o insiruire de locuri de unde poti sa mananci cand ti-e lene sa gatesti sau n-ai chef de munca la birou pe motiv ca iti ghioraie stomacul.

Pentru respectarea adevarului istoric, insa, trebuie sa va spun ca eu nu sunt cea mai in masura sa scriu despre asta, de vreme ce la mine catering-ul e asigurat saptamanal de celebra mea mama, care gateste asa cum numai ea stie sa faca. Fostii, actualii si, as indrazni sa spun, viitorii mei colegi stiu despre ce vorbesc: salate de tot felul (mama e o pasionata telespectatoare a posturilor italiene de televiziuni, unde se dau emisiuni de bucatareala), mancare neaosa romaneasca, sarmale, chiftele, ardei umpluti, ciorbe, dar mai ales dulciuri, prajituri, cozonac, chec,  saratele si nemaipomenita coliva cu multa nuca… ei bine, pe toate le face mama. Cand ma satur de bine, cum ar zice tot mama, mai comand, asa, ca o fitza, o pizza sau alte minuni culinaresti internationale.

Sa stiti ca si eu gatesc, in caz ca va sta intrebarea pe buze dar va jenati s-o puneti. Da, mai gatesc, si nu iese ceva necomestibil, doar ca in loc sa stau la cratita, prefer sa fac altceva, fidela principiului modernist al emanciparii femeii. Si nu pot sa va spun decat atat, voua astora care sunteti gata sa carcotiti: stiti cat de greu se spala gratarul?

Asadar, sa revenim la mancarea prin posta. Noi comandam de regula pizza de la Trenta. Unii dintre voi ati zis ca isi tine adidasii pe masa si alte chestii nashpa. Noua ne place de acolo in special Suprema, „4branze” si Picanta. Preturile sunt destul de accesibile, iar comanda vine foarte repede la usa. Uneori nu trece nici jumatate de ora.

Am mai comandat mancare chinezeasca de la Wu Xing, si asta ne-a placut, in special porcul sau puiul gong bao (ala cu alune) sau puiul indragostit (ala cu usturoi), salata chinezeasca (fideaua aia cu gust usturoiat) si orezul cu fructe de mare.

Prietenul Mihnea zice ca e pasionat de La Matache, de unde n-a specificat exact ce-i place, dar daca va uitati pe site o sa vedeti ca aveti de unde alege.  Problema aici e cu livrarea, ca dureaza cam mult, daca nu esti in zona lor de interes (adica prin jurul Garii de Nord) si cu programul de week-end in care se serveste numai shaorma. Personal n-am incercat, dar am incredere in Mihnea.

Tot Mihnea zice ca Pizza Hutt Delivery e o alternativa buna la Trenta, lucru confirmat si de Radu Vasile in postul de la care a plecat toata povestea asta. Tot Radu zice si de Cuptorul cu lemne, locul in care eu si Mihnea am mancat intr-o vara o pizza la terasa lor, si nu ne-a placut. Dar poate a fost doar o intamplare.

Prietena Olivia recomanda calduros Rotiseria 131, care e undeva pe Dacia colt cu Mosilor, si la care preturile, gustul si livrare cica ar fi pentru toate buzunarele si papilele.

Eu as mai adauga si micii de la Cocosatul, care se aduc si acasa, daca ii comanzi, dar livrarea e cam scumpa din cate am auzit. Personal n-am incercat, dar am mancat la buza gratarului, chiar din mana cocosatului, si va asigur ca sunt cei mai buni mici mancati ever.

Sunt sigura ca veti completa lista cu ce va place voua. Va astept!

Etichete: , , , , , , , , , ,

16 comentarii la “De unde mancam asta seara?” Subscribe

  1. Oana 14/06/2011 at 17:32 #

    Eu comand de la rotiserie 131 , http://www.mancare-acasa.ro, aproape in fiecare zi. Sunt clienta fidela de aproape 5 ani si nu m-au dezamagit niciodata. Preturi mici, calitate excelenta! Recomand cu caldura.

  2. George Toma 06/10/2011 at 16:24 #

    Eu am incercat de curand mancarea de la wokaway, este mancare asiatica, destul de ieftina si gustoasa. Cei de la Wok Away fac si livrari la domiciliu.

  3. Andra 07/08/2012 at 13:27 #

    Un restaurant care mi-a placut foarte mult este The Brick. Localul este foarte elegant, meniul diversificat si cu specific international, preturi moderate, muzica redata la un nivel optim in asa fel incat sa ne putem intelege la masa. Punctul forte este reprezentat de piscina.

  4. Alina 04/01/2014 at 19:56 #

    Pizza Hut,buna dar cam scumpa
    Trenta,ok
    Cuptorul cu lemne,asa si asa
    Rotiseria 131,foarte ok
    …cam asta e parerea mea…dar Cocosatul si La Matache mai exista???

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Stăm prost cu nervii

sacrificat

O jumătate de oră într-un autobuz Mercedes, în cel mai bogat oraș al țării.

Moarte chiaburilor din sănătate!

Rares Nechifor, embolizare uterina

Care n-a plecat din țară până acum – ca să se trateze sau să profeseze într-un sistem civilizat – e invitat s-o facă de la 1 martie 2013. România nu-și permite să mai încurajeze existența unei alternative private în sănătate.

Cum am fost jefuiți în Valparaiso

20180312_112948

Tâlhăriți de bagaje în piața centrală a celui mai vechi port sud-american, Valparaiso, orașul chilian de patrimoniu UNESCO.

De ce ea? (2)

tarau-curte

Cazul Daniela Tarău: viața în arestul Capitalei, pentru un om care se știe nevinovat, ancheta lui Cristian Panait și procesul absurd, în care niciun judecător nu catadicsea să citească dosarul.

Fără dosar cu șină la Consulatul Boliviei

20180224_105612

Aventurile birocratice din lumea care nu vrea să înțeleagă avantajele renunțării la vize turistice.

Maidanezul antrenat să fie Saint Bernard

Codruț și nepotul lui, Vasile

Codruț a fost cules de pe străzile din Craiova, în 2004, și a devenit azi unicul maidanez cu atestat de câine de căutare și salvare din dărâmături. O performanță la care ajung maximum 10% din câinii de rasă la nivel internațional.