De unde mancam asta seara?

L a cererea numerosilor mei cititori, in special a Andreei, fac in seara asta o trecere in revista a locurilor din care am comandat mancare, eu sau prietenii mei, si de unde, cu mana pe burta plina, am mai comanda si alta data. Nu e un top al livratorilor de mancare pentru acasa, ci o insiruire de locuri de unde poti sa mananci cand ti-e lene sa gatesti sau n-ai chef de munca la birou pe motiv ca iti ghioraie stomacul.

Pentru respectarea adevarului istoric, insa, trebuie sa va spun ca eu nu sunt cea mai in masura sa scriu despre asta, de vreme ce la mine catering-ul e asigurat saptamanal de celebra mea mama, care gateste asa cum numai ea stie sa faca. Fostii, actualii si, as indrazni sa spun, viitorii mei colegi stiu despre ce vorbesc: salate de tot felul (mama e o pasionata telespectatoare a posturilor italiene de televiziuni, unde se dau emisiuni de bucatareala), mancare neaosa romaneasca, sarmale, chiftele, ardei umpluti, ciorbe, dar mai ales dulciuri, prajituri, cozonac, chec,  saratele si nemaipomenita coliva cu multa nuca… ei bine, pe toate le face mama. Cand ma satur de bine, cum ar zice tot mama, mai comand, asa, ca o fitza, o pizza sau alte minuni culinaresti internationale.

Sa stiti ca si eu gatesc, in caz ca va sta intrebarea pe buze dar va jenati s-o puneti. Da, mai gatesc, si nu iese ceva necomestibil, doar ca in loc sa stau la cratita, prefer sa fac altceva, fidela principiului modernist al emanciparii femeii. Si nu pot sa va spun decat atat, voua astora care sunteti gata sa carcotiti: stiti cat de greu se spala gratarul?

Asadar, sa revenim la mancarea prin posta. Noi comandam de regula pizza de la Trenta. Unii dintre voi ati zis ca isi tine adidasii pe masa si alte chestii nashpa. Noua ne place de acolo in special Suprema, „4branze” si Picanta. Preturile sunt destul de accesibile, iar comanda vine foarte repede la usa. Uneori nu trece nici jumatate de ora.

Am mai comandat mancare chinezeasca de la Wu Xing, si asta ne-a placut, in special porcul sau puiul gong bao (ala cu alune) sau puiul indragostit (ala cu usturoi), salata chinezeasca (fideaua aia cu gust usturoiat) si orezul cu fructe de mare.

Prietenul Mihnea zice ca e pasionat de La Matache, de unde n-a specificat exact ce-i place, dar daca va uitati pe site o sa vedeti ca aveti de unde alege.  Problema aici e cu livrarea, ca dureaza cam mult, daca nu esti in zona lor de interes (adica prin jurul Garii de Nord) si cu programul de week-end in care se serveste numai shaorma. Personal n-am incercat, dar am incredere in Mihnea.

Tot Mihnea zice ca Pizza Hutt Delivery e o alternativa buna la Trenta, lucru confirmat si de Radu Vasile in postul de la care a plecat toata povestea asta. Tot Radu zice si de Cuptorul cu lemne, locul in care eu si Mihnea am mancat intr-o vara o pizza la terasa lor, si nu ne-a placut. Dar poate a fost doar o intamplare.

Prietena Olivia recomanda calduros Rotiseria 131, care e undeva pe Dacia colt cu Mosilor, si la care preturile, gustul si livrare cica ar fi pentru toate buzunarele si papilele.

Eu as mai adauga si micii de la Cocosatul, care se aduc si acasa, daca ii comanzi, dar livrarea e cam scumpa din cate am auzit. Personal n-am incercat, dar am mancat la buza gratarului, chiar din mana cocosatului, si va asigur ca sunt cei mai buni mici mancati ever.

Sunt sigura ca veti completa lista cu ce va place voua. Va astept!

Etichete: , , , , , , , , , ,

16 comentarii la “De unde mancam asta seara?” Subscribe

  1. Oana 14/06/2011 at 17:32 #

    Eu comand de la rotiserie 131 , http://www.mancare-acasa.ro, aproape in fiecare zi. Sunt clienta fidela de aproape 5 ani si nu m-au dezamagit niciodata. Preturi mici, calitate excelenta! Recomand cu caldura.

  2. George Toma 06/10/2011 at 16:24 #

    Eu am incercat de curand mancarea de la wokaway, este mancare asiatica, destul de ieftina si gustoasa. Cei de la Wok Away fac si livrari la domiciliu.

  3. Andra 07/08/2012 at 13:27 #

    Un restaurant care mi-a placut foarte mult este The Brick. Localul este foarte elegant, meniul diversificat si cu specific international, preturi moderate, muzica redata la un nivel optim in asa fel incat sa ne putem intelege la masa. Punctul forte este reprezentat de piscina.

  4. Alina 04/01/2014 at 19:56 #

    Pizza Hut,buna dar cam scumpa
    Trenta,ok
    Cuptorul cu lemne,asa si asa
    Rotiseria 131,foarte ok
    …cam asta e parerea mea…dar Cocosatul si La Matache mai exista???

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Pe barba mea, poliția face ce vrea

barba

În era datelor biometrice, în care computerul face recunoașteri faciale chiar și sub burka, poliția română îi refuză unui bucureștean înnoirea permisului de conducere pentru că nu vrea să-și radă barba

Casa Becali, fostă Groza, fostă Auschnit, fostă Manu

Palatul lui Becali din București

“Intrați, bey, fotografiați ce vreți voi, vizitați tot, mi se rupe! O să văd eu ce-o să scrieți după aia, dacă sunteți cu sufletul curat… Intrați, faceți ce vreți, numa’ să nu furați!”. Așa ne-a primit Gigi Becali în curtea casei sale din Aleea Alexandru nr.1

Recursul la argumente

ilusion

De ce în 2017 e nevoie să le explici unora că oamenii sunt egali în fața legii și au aceleași drepturi indiferent de rasă, sex sau etnie – pentru că la televiziunea națională vine un avocat al poporului și neagă Holocaustul, și nimeni nu-l contrazice, deși avem și o lege care-l face pasibil de pușcărie pentru asta.

Megastructuri și mini-popoare

catedrala2

Cum ne privesc turiștii care ne vizitează Casa Poporului. Ce diferență e între uimirea lor și a noastră când le vizităm catedralele lor, vechi de secole. Și la ce ne ajută clădirile astea impunătoare pe noi, oamenii de rând.

De ce picură în Casa Poporului

casa poporului senat

Un accident umed a fost descoperit ieri, pe Facebook, în Parlament. Pentru că am apucat s-o cunosc pe mama Casei Poporului înainte să moară, vă invit să citiți un text din care veți afla și voi cum e când se sparge o țeavă în Palat, cum intră zăpada în birouri iarna, de ce unii zic că ar fi nevoie de termopane noi, câtă apă, curent și nervi consumă Casa Poporului ca să fie ceea ce este: locul în care cei mai iubiți fii ai poporului muncesc zi de zi pentru propășirea noastră, a tutulor.

Miron Radu Paraschivescu, jurnalul unui comunist fără partid

Miron Radu Paraschivescu

Cine ar ști să se roage cu adevărat pentru sufletul meu decât o curvă – însemnările unui ratat oarecare din România secolului trecut. Miron Radu Paraschivescu, Jurnalul unui cobai