Ieri mi-a dat mama sa mananc. Si mi-a placut asa de mult incat mi-am amintit s-o pozez si sa v-o arat si voua abia dupa ce am inghitit si ultima imbucatura. Asa ca azi am trezit barbatul dis de dimineata si l-am trimis, prin frig, la piata. Sa cumpere o varza, o telina („cum arata aia?!”), niste morcovi, o legatura cu marar, si un ardei iute. Restul aveam in casa.
Asadar, mai putin de o jumatate de varza, taiata marunt-marunt (asta e cel mai greu), frecata cu sare ca sa se inmoaie, trei morcovi subtirei, dati pe razatoarea mare (ca sa ramana bucatile mai crocatente in salata), un sfert de telina (cam cat o Viagra, asa) data prin aceeasi razatoare, frunze proaspete de marar, telina, menta si busuioc (eu le am in ghiveci), taiate marunt, vreo zece nuci sparte si taiate marunt, o mana de stafide, un ardei iute tocat marunt.
Toate se amesteca, se stropesc bine cu zeama de lamaie si ulei de masline, un praf de piper si gata. Daca vreti neaparat puteti sa adaugati si vreo doua linguri de maioneza, dar nu e musai, merge si fara.
E asa de buna si satioasa, ca poate fi mancata si ca aperitiv, si ca garnitura la masa si in loc de cina 🙂 Si nici nu dureaza mult pana se face, mie mi-a luat un sfert de ora. Pofta buna!