P entru că anumiți cititori, se știu ei care, simt un gol în stomac când trece sâmbăta și nu apare ceva de mâncare pe blog, iaca, mă conformez și public, deși nu voiam să vă fac neapărat poftă. Și pentru că mama ține post, iar azi am fost la ea, am făcut împreună trei șalăi rasol, cu legume, usturoi și hrean.
Pentru că n-am făcut poza decât la final, vă zic așa pe nevăzute cum trebuie procedat:
– fierbeți legumele înainte – noi am avut cartofi, morcovi, fasole galbenă păstăi (congelată), dar puteți folosi ce vă convine;
– scoateți legumele pe un platou și băgați peștii curățați în aceeași apă rămasă de la legume, și fierbeți-l câtea minute (peștele s-a fiert repede, mai ales că erau mici cei trei șalăi):
– scoateți și peștele, lăsați-l puțin să se răcească, apoi beliți-l de piele și alegeți oasele, astfel încât să puneți bucățile de pește gata curățat și fără oase deasupra patului de legume;
– faceți o cremă de usturoi (frecat cu ulei, sare și un pic de oțet) în care adăugați și puțin hrean ras, stins tot cu oțet, și turnați peste această cremă o parte din zeama rămasă de la fiert legume+ pește;
– sosul astfel rezultat îl turnați peste platoul cu legume și pește.
– piper, pătrunjel tocat și sare (numai dacă țineți neapărat la sare, deși nu e nevoie pentru că usturoiul și hreanul dau tot gustul).
A ieșit ce vedeți în poză. O minunăție! Sănătos și foarte simplu de făcut. Și mâine se mai mănâncă pește, cică 😉
Și se votează, desigur. Deci mâncați pește, ca să vă lucească mintea în cabina de vot!
Salaul nu are oase…. aia de maine au toti!
are șira spinării 😉
Multi dintre aia de maine nu prea au, din pacate 😉
Deci lasa-ma frate in pace…nu-ti faci tu bine Dollo sa-ti deschizi un restaurant (cu maica-ta chef, desigur)?
Deci, pe aceasta cale as vrea, deci, sa mentionez ca nu-mi plac pestele (deci).
Incercati mai bine niste piept de pui taiat cubulete, cu mirodenii puse fiecare cum il taie dovleacul (nu-mi place nici dovleacul), varat la punga si imbaiat in vin (ca sa nu-si dea seama ce-l paste) si infipt in cuptor.
Pisoiul meu sta in coada dupa asa ceva (sau poate dupa vinul din compozitie – nu stiu sigur).