Șalău, rasol, nasol ;)

Rețetă de șalău rasol, cu legume, usturoi și hrean. De post :)

P entru că anumiți cititori, se știu ei care, simt un gol în stomac când trece sâmbăta și nu apare ceva de mâncare pe blog, iaca, mă conformez și public, deși nu voiam să vă fac neapărat poftă. Și pentru că mama ține post, iar azi am fost la ea, am făcut împreună trei șalăi rasol, cu legume, usturoi și hrean.

Pentru că n-am făcut poza decât la final, vă zic așa  pe nevăzute cum trebuie procedat:

– fierbeți legumele înainte – noi am avut cartofi, morcovi, fasole galbenă păstăi (congelată), dar puteți folosi ce vă convine;

– scoateți legumele pe un platou și băgați peștii curățați în aceeași apă rămasă de la legume, și fierbeți-l câtea minute (peștele s-a fiert repede, mai ales că erau mici cei trei șalăi):

– scoateți și peștele, lăsați-l puțin să se răcească, apoi beliți-l de piele și alegeți oasele, astfel încât să puneți bucățile de pește gata curățat și fără oase deasupra patului de legume;

– faceți o cremă de usturoi (frecat cu ulei, sare și un pic de oțet) în care adăugați și puțin hrean ras, stins tot cu oțet, și turnați peste această cremă o parte din zeama rămasă de la fiert legume+ pește;

– sosul astfel rezultat îl turnați peste platoul cu legume și pește.

– piper, pătrunjel tocat și sare (numai dacă țineți neapărat la sare, deși nu e nevoie pentru că usturoiul și hreanul dau tot gustul).

A ieșit ce vedeți în poză. O minunăție! Sănătos și foarte simplu de făcut. Și mâine se mai mănâncă pește, cică 😉

Și se votează, desigur. Deci mâncați pește, ca să vă lucească mintea în cabina de vot!

Etichete: , , ,

5 comentarii la “Șalău, rasol, nasol ;)” Subscribe

  1. stefan 08/12/2012 at 21:14 #

    Salaul nu are oase…. aia de maine au toti!

    • Dollo 08/12/2012 at 21:28 #

      are șira spinării 😉

      • Violeta 09/12/2012 at 01:01 #

        Multi dintre aia de maine nu prea au, din pacate 😉

  2. Adrian 10/12/2012 at 12:01 #

    Deci lasa-ma frate in pace…nu-ti faci tu bine Dollo sa-ti deschizi un restaurant (cu maica-ta chef, desigur)?

  3. Tasepenet 10/12/2012 at 17:17 #

    Deci, pe aceasta cale as vrea, deci, sa mentionez ca nu-mi plac pestele (deci).
    Incercati mai bine niste piept de pui taiat cubulete, cu mirodenii puse fiecare cum il taie dovleacul (nu-mi place nici dovleacul), varat la punga si imbaiat in vin (ca sa nu-si dea seama ce-l paste) si infipt in cuptor.
    Pisoiul meu sta in coada dupa asa ceva (sau poate dupa vinul din compozitie – nu stiu sigur).

Lasă un comentariu

Anunță-mă prin email când apar comentarii noi.
Te poti abona si fara sa comentezi.

Oldies but goldies

Generaţia „Silicon Valley” de România, după 50 de ani

Politehnica Bucuresti, Falcultatea de Electronica si Telecomunicatii - Generatia 1960 - numai vise

Au absolvit în 1960 Politehnica. Erau 150. Mai târziu unii au emigrat și au ridicat cu creierele lor celebra Silicon Valley din California. Cei care au avut cu adevărat vână de aventurieri au rămas aici, în România. Acum mai sunt vreo 50.

Nu s-a furat, așa s-a votat. Și numărat

voturi2

Cum am fost observator la numărătoarea voturilor într-o secție de votare din București și mi-am revenit din iluziile cetățenești pe care le aveam.

Cum s-a făcut de am aflat povestea Amitei Bhose

AmitaBhose_Vaideeni1980

Fascinanta istorie a unei indience care s-a îndrăgostit de România citindu-l pe Eminescu, a lăsat familie și avere în urmă și a venit să trăiască în comunismul fără apă caldă și curent în căminele din Regie.

Îmi pasă de turci, dar de noi mi se rupe

proteste-turcia

Mai știe cineva azi de ce au ieșit revoltații noștri la Universitate în iarna lui 2012? Merge sănătatea mai bine? Țara e mai bine guvernată? Au ieșit din foame cetățenii ăia însetați de demnitate?

Când un gard pe mijlocul drumului e cel mai smart lucru din oraș

bucuresti

Gabriela Firea are mai multe atuuri decât au avut predecesorii ei: un buget mare, un consiliu obedient, guvernul de aceeași culoare politică și marele talent de a vorbi ca la televizor. Este un mister de ce nu reușește mai mult decât niște paranghelii jenante.

De ce nu plecăm din România

Mâini de români - copiii culegători de afine din Pasul Prislop

Dacă despre curajul și nerăbdarea celor care pleacă s-a tot scris, teama, lenea, sentimentalismul și, de ce nu, curajul de a rămâne al celorlalți a fost lăsat în umbră.