Șalău, rasol, nasol ;)

Rețetă de șalău rasol, cu legume, usturoi și hrean. De post :)

P entru că anumiți cititori, se știu ei care, simt un gol în stomac când trece sâmbăta și nu apare ceva de mâncare pe blog, iaca, mă conformez și public, deși nu voiam să vă fac neapărat poftă. Și pentru că mama ține post, iar azi am fost la ea, am făcut împreună trei șalăi rasol, cu legume, usturoi și hrean.

Pentru că n-am făcut poza decât la final, vă zic așa  pe nevăzute cum trebuie procedat:

– fierbeți legumele înainte – noi am avut cartofi, morcovi, fasole galbenă păstăi (congelată), dar puteți folosi ce vă convine;

– scoateți legumele pe un platou și băgați peștii curățați în aceeași apă rămasă de la legume, și fierbeți-l câtea minute (peștele s-a fiert repede, mai ales că erau mici cei trei șalăi):

– scoateți și peștele, lăsați-l puțin să se răcească, apoi beliți-l de piele și alegeți oasele, astfel încât să puneți bucățile de pește gata curățat și fără oase deasupra patului de legume;

– faceți o cremă de usturoi (frecat cu ulei, sare și un pic de oțet) în care adăugați și puțin hrean ras, stins tot cu oțet, și turnați peste această cremă o parte din zeama rămasă de la fiert legume+ pește;

– sosul astfel rezultat îl turnați peste platoul cu legume și pește.

– piper, pătrunjel tocat și sare (numai dacă țineți neapărat la sare, deși nu e nevoie pentru că usturoiul și hreanul dau tot gustul).

A ieșit ce vedeți în poză. O minunăție! Sănătos și foarte simplu de făcut. Și mâine se mai mănâncă pește, cică 😉

Și se votează, desigur. Deci mâncați pește, ca să vă lucească mintea în cabina de vot!

Tags: , , ,

5 Responses to “Șalău, rasol, nasol ;)” Subscribe

  1. stefan 08/12/2012 at 21:14 #

    Salaul nu are oase…. aia de maine au toti!

    • Dollo 08/12/2012 at 21:28 #

      are șira spinării 😉

      • Violeta 09/12/2012 at 01:01 #

        Multi dintre aia de maine nu prea au, din pacate 😉

  2. Adrian 10/12/2012 at 12:01 #

    Deci lasa-ma frate in pace…nu-ti faci tu bine Dollo sa-ti deschizi un restaurant (cu maica-ta chef, desigur)?

  3. Tasepenet 10/12/2012 at 17:17 #

    Deci, pe aceasta cale as vrea, deci, sa mentionez ca nu-mi plac pestele (deci).
    Incercati mai bine niste piept de pui taiat cubulete, cu mirodenii puse fiecare cum il taie dovleacul (nu-mi place nici dovleacul), varat la punga si imbaiat in vin (ca sa nu-si dea seama ce-l paste) si infipt in cuptor.
    Pisoiul meu sta in coada dupa asa ceva (sau poate dupa vinul din compozitie – nu stiu sigur).

Leave a Reply

Oldies but goldies

Skopje, Macedonia: sărăcie și statui pe datorie

Prometeu, turiștii și clădirea parlamentului în plan secund

Premierul macedonean ia credite externe ca să clădească identitatea națională cu statui și clădiri impozante, în timp ce țara are 30% șomeri, iar oamenii emigrează ca să trăiască mai bine.

Cum s-a întors ţurcana în Haţeg, în loc să emigreze

iovaneasa

Şapte tineri de la poalele Retezatului s-au apucat să crească oi când alţii ca ei voiau să emigreze. În câţiva ani au adunat în jurul lor peste o sută de crescători şi speră să fie urmaţi şi de consătenii care acum stau la poartă şi-i bârfesc.

Povești de la capătul lumii

vapor expeditie antarctica

Fin del mundo – sau curul lumii cum îi mai zic argentinienii – e la fel de scump ca Londra. Dar au pinguini, lei de mare și balene în fața casei.

(II) Prostituatele, distracție și sursă de venit pentru polițiști

politie-prostituate

Partea a doua din interviul cu „Profesoara”, una dintre cele mai vechi prostituate din București. După anii de glorie din comunism și zorii revoluției capitaliste, vin anii de hărțuire democratică din partea poliției și jandarmeriei

Casa Becali, fostă Groza, fostă Auschnit, fostă Manu

casa becali

“Intrați, bey, fotografiați ce vreți voi, vizitați tot, mi se rupe! O să văd eu ce-o să scrieți după aia, dacă sunteți cu sufletul curat… Intrați, faceți ce vreți, numa’ să nu furați!”. Așa ne-a primit Gigi Becali în curtea casei sale din Aleea Alexandru nr.1

Eu sunt lucrător sexual, legea e o curvă

sexworker

Interviu în 3 episoade cu „Profesoara”, una dintre cele mai vechi prostituate din București. Azi, începuturile – „Epoca de aur”, când comunismul tolera prostituția, marca era mai tare ca dolarul iar clientul era domn.