Transhumanță pe A2

De aia nu facem autostrăzi, că oile nu simt în mod natural nevoia să se cace pe austostradă. Decât atunci când trebuie să traverseze Dunărea :)

Am zis că mai rău decât ăla care traversa autostrada soarelui cu bicicleta în cârcă sau ăla care a făcut cale întoarsă și a mers pe contrasens, ieșind pe intrare, nu se poate. Uite că poporul român are resurse. Să faci transhumanță pe autostradă ține de un tupeu pe care niciun grad de civilizație n-o să-l stingă vreodată. Pe o bandă de mers care (ne) costă de la 2 milioane de euro în sus 😀 De aia nu facem autostrăzi, că oile nu simt în mod natural nevoia să se cace pe austostradă. Decât atunci când trebuie să traverseze Dunărea 🙂

via Zoso.

Etichete: , , ,

7 comentarii la “Transhumanță pe A2” Subscribe

  1. mircea 11/02/2011 at 13:07 #

    O prietena de-a mea s-a ales cu mina rupta dupa ce masina in care se afla a intrat in alta masina care la rindul ei lovise magarul unei turme de oi. Pe Bucuresti-Pitesti…

  2. Dumnezero 11/02/2011 at 16:34 #

    Acestea sunt problemele autostrazilor (dincolo de costuri). Sunt granite prin pasuni sau teritorii ale animalelor de vantoare sau ierbivorelor. Europenii care chiar sunt interesati de aceste detalii construiesc, cat se poate de des, „poduri naturale” peste autostrazi (au iarba si copaci deasupra), pentru a permite animalelor sa treaca fara probleme peste trafic.

    • Dollo 12/02/2011 at 20:39 #

      Mda, probabil ca la noi se vor pune niste indicatoare gen „atentie trec oi/magari/ciobani”, ca tocmai ce ziceau zilele astea la stiri ca se fura gardurile intr-o veselie, iar inlocuirea lor costa cat nu face. Ce sa mai vorbim de traversari inierbate. Fitze…

  3. Dumnezero 14/02/2011 at 21:45 #

    Da mai ti minte cand s-au taiat copacii de pe marginile soselelor din sud? …existau.. odata… randuri lungi de copaci; acestia aveau subtilul rol de a bloca acumularea zapezilor daca era viscol.

    • Dollo 14/02/2011 at 22:24 #

      Da, acum nu mai sunt nici macar parazapezi. Taierea copacilor in epoca a fost motivata cu „largirea soselelor”. Unele n-au castigat decat strict spatiul ala, adica o jumatate de banda.

      • umoristu 22/06/2012 at 08:33 #

        + ceva mii de metri cubi de lemn mai mult decit gratis..ceva firme au fost chiar platite sa ii taie:)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Transhumanță pe A2 | Dollo zice Bine -- Topsy.com - 11/02/2011

    […] This post was mentioned on Twitter by Ganduri Libere…, dollo. dollo said: Transhumanță pe A2: De aia nu facem autostrăzi, că oile nu simt în mod natural nevoia să se… http://goo.gl/fb/cZWIy […]

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Când și de ce s-au dat ultimele amnistii în Europa

oug_gratiere-curcan

De la Ceaușescu, în 1988, care voia să fie iubit, la Vaclav Klaus, în 2013, care a vrut să scape niște corupți, Europa a trecut prin mai multe aministii și grațieri colective. Președinții care le-au dat nu s-au bucurat, însă, de simpatia populară.

„Căpșunarii” care construiesc metroul din Drumul Taberei

Faur, Gheorghe și Vișovan în fața scutului cu care vor săpa tunelul de metrou

Au plecat de 10-20 de ani din țară, s-au specializat în săpat tuneluri în Spania sau Italia, și acum vin ca specialiști „străini”. Vestea proastă e că vor să plece înapoi. Sunt dezamăgiți că România nu a ajuns Europa din urmă cât timp ei au fost plecați.

Epoca post adevăr, UE ține presa de mână și o încurajează să meargă spre lumină

eu-oficials

Jurnaliști europeni cer Comisiei Europene să-i apere de bogați, de politicieni și de ura cititorilor. UE știe că moartea presei = sfârșitul democrației, dar habar n-are ce e de făcut nici pentru salvarea uniunii, nici a presei.

Ziua presei: Cum pui pe butuci o publicație

free press

Îi interzici secțiunea cea mai profitabilă, sub pretextul săvârșirii unei infracțiuni, apoi tărăgănezi ancheta penală și procesul până când concurența îi ia locul. La final nici nu mai contează verdictul judecătorului. Se întâmplă în România.

Peru: buricul incașilor, capcana turiștilor

machupicchu12

Ca să vizitezi Machu Picchu – casa de vacanță a lui Pachacuti, omorât de spanioli cu varicelă, descoperită 500 de ani mai târziu de un american – trebuie să bagi 140 de dolari în pușculița din Bermude a vreunui politician peruan, pe cel mai scump bilet de tren din lume.

Ce înseamnă să fii cioban

cioban

În pofida unei potenţe proverbiale, datorată chipurile cărnii de oaie, ciobanii nu mai au căutare la fete, iar o viaţă de celibat şi mizerie la oi nu mai e pe placul tinerilor.