Nu e prima dată când vă spun că alea portugheze sunt bune. Așa că atunci când am văzut la Bucur Obor anunțul ăsta m-am amuzat, i-am făcut poze, apoi vânzătorul m-a invitat înăuntru dacă m-a văzut așa încântată.
A costat 32 de lei sticla și vânzătoarea m-a felicitat că am deschiderea pe care nu multe femei o au, de a-i cumpăra chiar eu „domnului Curva virgină portugheză”. Apoi l-a felicitat pe „domnul” că are o asemenea doamnă 😀
Ce mai, marketingul era la ei acasă. Ne-au pus să citim și pe spatele sticlei, ca să nu cumva să-i reclamăm la OPC dacă vinul din sticla aia n-o să-i facă domnului tot ce scrie acolo. Adică „O Curva surge como uma singela homenagem ao territorio duriense…”. Ați ghicit, desigur, e vorba despre dealurile pe care crește via din care se face Curva 😀
Dincolo de modul atractiv în care oamenii ăia s-au gândit să-și vândă marfa – e un magazin mic cu vinuri din toate zonele lumii – vinul portughez Curva provine din nordul Portugaliei, de pe dealurile printre care șerpuiește râul Douro, și e foarte bun. Demisec, rubiniu, a mers de minune azi la budinca cu brânză de capră, ouă și lapte pe care am făcut-o cu mânuțele astea două, cu care am cumpărat și Curva, și acum scriu aceste rânduri.
Dacă vă interesează rețeta, e cam așa:
– jumătate de pachet de spaghete (250 gr) fierte
– 50 de gr de brânză de capră
– trei ouă și cam 200 de ml de lapte
Jumătate din spaghetele fierte se pun pe fundul recipientului în care vreți să faceți budinca – eu folosesc un castron de Jena nu prea mare, pentru că numai mie îmi place în casă mâncarea asta. Peste ele se rade brânza, apoi se așează deasupra restul de spaghete. Într-un castron separat bateți ouăle, amestecați laptele și două-trei linguri cu zahăr. După ce le bateți bine și se topește zahărul turnați totul peste spaghetele cu brânză din castron. Ar trebui ca laptele cu ouă să acopere toate spaghetele, pentru că după ce le băgați la cuptor o să mai scadă. La cuptor nu le țineți mai mult de jumătate de oră, la foc potrivit spre mic. O tăiați abia după ce se răcește și poate fi consumată și rece și încălzită la microunde. E ceva dulce-sărat care poate ține loc și de cină și de mic dejun și de desert.
Eh, doamna aceea foarte vorbareata. Cu timpul daca treci prea des pe acolo amabilitatea dumneai devine putin exagerata. 😀
Imi vine sa ii zic: ok ok, gata, ne-ai castigat de clienti, tot aici venim si data viitoate, you don’t have to be nice any more. 🙂
Deci ai fost și tu pe acolo? 🙂
Da, de cand am descoperit locatia am fost de mai multe ori. 😀