Viața în Militari

Cum a luat țeapă Mic.ro-ul lui Patriciu pe strada Maratonului.

Am așteptat pe cineva în stația Gorjului, din Militari. Lângă ieșirea din metrou, trotuarul transformat în târg de mașini second hand. Culmea tupeului – mașinile sunt parcate chiar sub semnul pe care primăria sectorului 6 promite că le ridică. Sunt cel puțin 20 de mașini de vânzare. O Dacie rablagită care servește drept anunț pentru un cumpărător de rable, o Nova, vreo două Logane aproape noi, câteva rable străine, și una roșie și frumoasă, de pițiponc, lângă care le curgeau balele unor puști de liceu, în așteptarea primelor lor mii de euro.

Cândva primarii de sector se înfoiau ca curcanii, că eliberează trotuarele de mașinile de vânzare, că fac, că dreg, cu domeniul public. Sunt curioasă ce mai inventează în campanie. Că situația asta nu e doar în sectorul 6. Și nici nu cred că o asemenea ocupare a domeniului public e făcută ad-hoc, de către niște tovarăși aflați în nevoie, care vor să-și vândă mașinile.

***

După ce a venit persoana pe care o așteptam am intrat printre blocuri și am aflat o poveste de succes despre cum a luat țeapă un Mic.ro al lui Patriciu, pe strada Maratonului. Ca să se instaleze în cartierul respectiv a cumpărat afacerea unui buticar de la parterul unei case. I-a dat proprietarului dublul valorii afacerii. Ăla, după ce și-a luat banul, s-a mutat peste stradă, la parterul altei case, unde și-a deschis un magazin mai mare, cu care concurează Mic.ro. Și e pe cale să-l falimenteze, pentru că mușterii tot la el vin. Pentru că e de-al locului și pentru că vinde „pe caiet”. Să nu-i fi dat prin cap avocatului care a făcut afacerea asta să-l pună pe ăla să semneze că nu mai deschide un magazin concurent în zonă?

 

Etichete: , ,

8 comentarii la “Viața în Militari” Subscribe

  1. BogDan 18/11/2011 at 01:21 #

    Da’ shawormăria, aia de lângă aşa-zisul târg, la rulotă, mai este? :))
    Altfel, cine nu are cap, de el să sufere, zic.

    • Dollo 18/11/2011 at 02:14 #

      Da, târgul ocupă tot trotuarul între stația de metrou și shaormărie. Pe trei rânduri.

      • BogDan 18/11/2011 at 03:33 #

        Groaznică toată nebunia aia de acolo. Deşi sunt de-al casei, în cartierul ăla am crescut, acolo am stat 30 de ani din viaţă, nu sunt sigur că aş mai putea să mă întorc în el. Altfel, ştiu că s-a încercat cândva desfiinţarea târgului ăla, sau aşa auzisem, şi am înţeles că ar fi fost nişte proteste de la domni care se ocupă de aşa ceva. Poate că aşa o fi 🙂

  2. mircea 18/11/2011 at 10:32 #

    „Ăla, după ce și-a luat banul, s-a mutat peste stradă, la parterul altei case, unde și-a deschis un magazin mai mare, cu care concurează Mic.ro.”
    Epic!

  3. Liviu Filip 18/11/2011 at 12:00 #

    Eh, tot romanu crede ca se imbogateste din buticuri. O afacere se face cu cap. Trebuie sa ai vad comercial, sa n-ai concurenta, de preferat sa ai exclusivitate (de examplu la restaurante, daca ai cel mai bun bucatar, poti sa fi pe o strada plina de restaurante, tot o sa ai clienti).

    Dollo, vezi ti-am trimis un mesaj cu o propunere de afaceri pe FB. Ce faci? De ce nu raspunzi? Ma lasi cu banii pe mana bancherilor?

    • Dollo 18/11/2011 at 12:30 #

      Dragă Liviu, n-am primit nimic. Dar oricum te atenționez că nu mă pricep să înmulțesc banii, dacă asta cauți 😉

      • Liviu Filip 18/11/2011 at 12:55 #

        Am retrimis mesajul. Daca nu l-ai primit tu, atunci l-a primit Toshiba sigur, ca era poza ei pe profil. Continuam discutia pe FB daca vrei. Daca nici acum n-ai primit mesajul, da-mi un FB Friend request, poate merge asa.

        • Dollo 18/11/2011 at 13:10 #

          Nu am primit mesaj, când dau căutare numele tău îmi apar 0 results, nu mă împrietenesc pe Fb cu oameni pe care nu-i cunosc. Scrie-mi pe email dacă vrei să discutăm ceva. Găsești adresa la pagina de contact. Merci.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Cum a salvat Vodafone caii din Deltă

Cai din Letea

Ca un violator care promite să ia fata de nevastă, ca să nu facă pușcărie, Vodafone promite să hrănească cu 20.000 de euro caii salvați de alții anul trecut. După ce le-a folosit imaginea fără să-i întrebe, ca să-și facă publicitate.

Rulată Germania

marcela

Cum mi-am înscris mașina nemțească în România și am trăit să povestesc despre asta

De ce nu s-a surpat Bucureștiul când „ne-a făcut Ceaușescu” metroul

metrou5

Pentru că pe vremea aia s-au folosit mulți mineri cu târnăcoape, care au săpat cu grijă tuneluri, pentru că specialiștii de atunci și-au făcut doctoratele pe bune la metrou, nu plagiindu-i pe alții, și chiar și atunci au existat tasări de teren.

Îmi pasă de turci, dar de noi mi se rupe

proteste-turcia

Mai știe cineva azi de ce au ieșit revoltații noștri la Universitate în iarna lui 2012? Merge sănătatea mai bine? Țara e mai bine guvernată? Au ieșit din foame cetățenii ăia însetați de demnitate?

Skopje, Macedonia: sărăcie și statui pe datorie

Prometeu, turiștii și clădirea parlamentului în plan secund

Premierul macedonean ia credite externe ca să clădească identitatea națională cu statui și clădiri impozante, în timp ce țara are 30% șomeri, iar oamenii emigrează ca să trăiască mai bine.

Sanssouci, casa de la țară a unui rege cool

pajiste

La 1740 oricine putea să intre pe domeniul lui Frederick cel mare al Prusiei, cu condiția să fi fost îmbrăcat corespunzător. Azi intrarea costă 19 euro și îți dezvăluie un colț de rai și o poveste frumoasă.