Shit happens, poliția face poze

Fosta clasă muncitoare se întoarce de unde a venit înainte de industrializare. Actuala clasă muncitoare nu mai are răbdare să-i ia locul.

evacuati4

De câteva zile în parcarea din spatele blocului meu se perindă poliția locală și aia națională, zi și noapte, cu o frecvență de care nici măcar ăia din serialele cu CSI nu au parte. Motivul e că o familie din blocul de lângă a fost evacuată din apartament, din cauza datoriilor, și și-a masat mare parte din lucruri la umbra zidului unui punct termic, blocând astfel câteva locuri de parcare.

Poliția a venit de mai multe ori, chemată ba de foștii vecini ai celor doi evacuați – deranjați de „gunoaiele” familiei care le stânjenea intrarea în ghenă – ba de posesorii locurilor de parcare ocupate – deranjați că nu au loc de boarfele ăstora ca să-și parcheze mașinile. De fiecare dată când venea câte unul să-și parcheze mașina, bărbatul se scuza promițând că le va elibera locurile în maximum o zi. Actuala clasă muncitoare și parcatoare nu mai are răbdare cu fosta clasă muncitoare, să elibereze și apartamentele comuniste și parcările capitaliste.

evacuati3

Cei mai vocali au fost polițiștii de la secția din cartier, care s-au cam rățoit la o cucoană care-i chemase, pe motiv că „asta e de competența poliției locale”. Poliția locală a venit și ea de câteva ori, ba însoțind gunoierii de la Rosal, ba singuri, au luat notițe, au „pus în vedere” să fie eliberat locul. Cei doi evacuați sunt calmi și dau asigurări, de fiecare dată, că „mâine” pleacă. Așa au trecut vreo trei zile.

Azi au venit iar trei polițiști, doi bărbați și o femeie. Femeia a făcut poze boarfelor și i-a pus în vedere proprietarei lor să lege câinele care stă și el homeless de câteva zile pe lângă stăpâni. Unul dintre polițiști vântura pulanul, celălalt scria într-o agendă. Ce naiba tot scriu ăștia de fiecare dată când vin? Și mai ales ce rezolvă? După ce femeia a promis din nou că „până diseară se rezolvă”, polițista l-a rugat pe nea Vancea (portarul nostru) să le semnaleze dacă mâine cei doi vor fi tot aici.

evacuati2

Adineauri m-am dus în vizită la femeia cu câinele. Știu că n-am cu ce s-o ajut, dar m-a enervat isteria asta a vecinilor de a-i vedea plecați mai repede din cartier. I-am dus o felie de pepene și două prăjituri. Am întrebat-o dacă are nevoie de ceva și a fost mirată. Cred că după ce au reclamat-o toți și i-au trimis poliția pe cap de atâtea ori nu a mai crezut că gestul meu era dezinteresat. A început să se scuze și față de mine, că vine mașina să le ia și restul lucrurilor, ca să le ducă la Pitești, unde are casa părintească și unde vor sta. Dar că e greu să care dintr-o dată toate lucrurile adunate într-o viață de om. Că primele cărate au fost cărțile soțului, că „el e cu cărțile”. Am întrebat-o din nou dacă o pot ajuta cu ceva, până vine mașina. Mi-a zis bogdaproste pentru mâncare și m-a asigurat că nu are nevoie de nimic, dar că „oamenii nu mai au răbdare, deși lucrurile astea se mai întâmplă câteodată în viață!”. Câinele familiei schelălăie neputincios, legat de un copac.

evacuati

În timpul ăsta, la TV, politicienii se ceartă în continuare între ei, pe strategiile de dezvoltare 2013-2020, iar președintele îl întreabă pe șeful Parlamentului „de ce te-ai întors, dragă, nervos din concediu?”…

Etichete: , , , , ,

13 comentarii la “Shit happens, poliția face poze” Subscribe

 1. dojo 26/08/2013 at 17:58 #

  Vai de sufletul lor. Bine ca au unde sa mearga totusi (la Pitesti), era si mai nasol daca ramaneau totalmente pe drumuri. Si da, uneori lipsa de umanitate a unora te socheaza …

 2. Yamasha 26/08/2013 at 18:54 #

  asta este Romania reala. politicienii ar trebui testati, macar o saptamana sa stea si ei in conditiile oamenilor de rand, sa vedem daca o sa le convina.

 3. Fluieratorul 26/08/2013 at 18:57 #

  Acu’ pe bune, la ce vad eu in fotografie, orice dubita le duce lucrurile intr-un singur transport si nu le ia mai mult de 350-400 de lei. M-am mutat si eu, pe distanta mai mare decit asta, cu hamali, si m-a costat 600 de lei. Cautati in ziar, gasiti o masina si spuneti-mi unde sa trimit banii, ca sa nu mai stea oamenii in strada, ca e pacat de Dumnezeu.
  Foarte faini vecini. Uite si de-atitia oameni faini am plecat eu din tara…

  • Dollo 26/08/2013 at 19:04 #

   Ce se vede în poze e cam o treime din ce a fost inițial. Au tot cărat pe rând. Acum e și mai puțin, văd că au mai dispărut din lucruri. Probabil că nu aveau bani și au făcut și ei tot felul de artificii…

 4. Fluieratorul 26/08/2013 at 19:10 #

  Presupun. Eu am zis ce-am zis pe bune, nu e figura de stil. Adresa mea de email este atasata user-ului.
  Ce pot spera e ca in timpul asta n-au dormit pe strada, si ca n-a plouat, ca sa li se strice si nimicul pe care-l au.

  • Dollo 26/08/2013 at 19:18 #

   Ba, au și dormit acolo, pe saltele, a și plouat într-o seară.

 5. Fluieratorul 26/08/2013 at 19:22 #

  🙁 Yeah, I’d better hold my comments…

 6. michael 26/08/2013 at 20:25 #

  esti o ziarista de ziarista…nr. one across the nation

 7. cristina 27/08/2013 at 10:23 #

  politicienii, oamenii de afacei bogati, demnitarii, cei care au bani din diverse surse nu stiu si nu vor sti niciodata cum e sa traiesti din nimic. ei te considera vinovat daca n-ai. N-ai? „pune mana si munceste si fa-ti!”. nu-si prea pun problema cum au facut ei banii, averea. te acuza ca nu esti in stare tu si ca-ti meriti soarta, in cazul asta.

 8. Motanul 27/08/2013 at 15:01 #

  „Motivul e că o familie din blocul de lângă a fost evacuată din apartament, din cauza datoriilor,”.
  Imi pare rau sa vad oameni in situatia asta, dar stiu destui care fac datorii fara cap si cand nu le pot plati, intotdeauna e vina altcuiva!
  Iar respectivii au asteptat pana in ultima clipa cu mutarea. Chiar nu puteau sa se mute mai repede astfel incat sa evite situatia jenanta?

  P.S.:Presupun ca au luat un imprumut, garantand cu apartamentul respectiv. Probabil, la momentul respectiv, valoarea apartamentului era mai mare decat imprumutul. In locul lor, daca chiar as fi avut nevoie de banii respectivi, as fi vandut apartamentul si m-as fi mutat in chirie. Era mult mai ieftin si mai putin riscant sa ajugi pe drumuri.

  • Motanul 28/08/2013 at 12:55 #

   Cine sunt datornicii care mi-au dat minusuri? 🙂

 9. Zamfi 28/08/2013 at 10:57 #

  Iti dai seama de plaga sociala si de hainul din sufletele noastra cand locul de parcare si intrarea la ghena sunt mai importante decat niste oameni. iar despre astia de pe la televizor, the white collars cum le zice in literatura de specilitate, un traditional si calduros: vai de capu nostru!

 10. Dan 28/08/2013 at 12:09 #

  mi se pare clar ca aici e vorba de atitudinea vecinilor si nu despre motivele pentru care respectivii au ajuns in situatia in care au ajuns. meritau sa fie tratati de vecini la fel daca era vina lor ca au ajuns asa, cum se pare ca sugerezi tu? nu vad ce treaba are empatia/solidaritatea/etc. cu cauza situatiei respectivilor. iar astea (empatia, solidaritatea, etc.) sunt invizibile in spatial civic din ro.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Raiul există și e în patrimoniul UNESCO

plitivice19

… sub numele de Parcul natural Plitvice, din Croația

Cum e PSD-ul în Germania

metin-hakverdi2

Ce promite în campanie un parlamentar german de origine turcă, votat de peste 40% dintre alegători: impozitarea multinaționalelor, creșterea impozitelor pentru bogați, subvenții pentru femei și săraci

Recursul la argumente

ilusion

De ce în 2017 e nevoie să le explici unora că oamenii sunt egali în fața legii și au aceleași drepturi indiferent de rasă, sex sau etnie – pentru că la televiziunea națională vine un avocat al poporului și neagă Holocaustul, și nimeni nu-l contrazice, deși avem și o lege care-l face pasibil de pușcărie pentru asta.

Cine-l bate pe prinţul Charles, la popularitate, în Viscri

Patul care asteapta musafiri in casa Gerdei din Viscri

Transilvania li s-a arătat străinilor exact aşa cum este. Un ţinut minunat, locuit de oameni în esenţă buni, dar inconştienţi de valoarea moştenirii pe care o au în bătătură.

Când un gard pe mijlocul drumului e cel mai smart lucru din oraș

bucuresti

Gabriela Firea are mai multe atuuri decât au avut predecesorii ei: un buget mare, un consiliu obedient, guvernul de aceeași culoare politică și marele talent de a vorbi ca la televizor. Este un mister de ce nu reușește mai mult decât niște paranghelii jenante.

Secretul Rozaliei din Criţ: “Ne-a ferit Dumnezeu de emigrare aicea, că avem mult de lucru”

Minunata ciorba ardeleneasca a adunat Europa la aceasi masa

Cu timpul oamenii au constatat că activităţi pe care noi le considerăm plictisitoare, pentru că le facem zi de zi, pot fi vândute foarte bine străinilor, care nu le-au văzut niciodată