Ce cărți mai citim până la primăvară

Propuneți până la 25 ianuarie ce cărți ați vrea să citim la clubul de carte în următoarele luni

C lubul de carte continuă și în 2014, deși a ieșit înfrânt din 2013. Admit că de data asta am fost și eu o loază, incapabilă să termin cartea pe care trebuia s-o dezbatem în decembrie – Cazul Jane Eyre. Și nici n-o s-o termin pentru că am ajuns la mijlocul ei și nu mă slăbește deloc senzația că pierd timpul citind-o. Nu-mi place și pace.

middlesexCu scuzele de rigoare pentru cine a propus-o, și încurajată de faptul că nici alții nu s-au înghesuit s-o termine (cu o singură excepție) propun să trecem luna asta la următoarea de pe listă și ultima din seria votată în toamnă. Așadar, Middlesex, de Jeffrey Eugenides, va fi cartea pe care o putem discuta pe 25 ianuarie sau pe 1 februarie, în funcție de cât de rapid vă mișcați. Eu am citit-o deja anul trecut și mi-a plăcut, așa că o recomand călduros. Eugenides a luat premiul Pulitzer în 2003 pentru ea. E povestea a trei generații de greci emigrați în America între cele două războaie mondiale, și a ultimului lor descendent, un hermafrodit.

Între timp, ca să scutim timpii morți, vă aștept și propunerile pentru următoarea serie de cărți ce vor fi citite la club. Data limită e 25 ianuarie. Propuneți, așadar, ce cărți ați vrea să citim în lunile care vin, apoi voi încerca să fac cumva să și votăm, pentru că în ultima vreme am ceva probleme cu tema blogului și nu mai merge mecanismul de vot.

Vă rog să alegeți și data pentru următoarea întâlnire, 25 ianuarie sau 1 februarie? Și locul în care ați vrea să ne vedem.

Hai, la citit, că s-a terminat vacanța 🙂

Etichete: , , ,

16 comentarii la “Ce cărți mai citim până la primăvară” Subscribe

 1. camil 02/01/2014 at 19:57 #

  Eu aș propune pe viitor (și) cărți de non-ficțiune, dar, având în vedere că anul trecut nu m-am ținut de club (nu de citit, cu el stau încă bine) nu știu câtă trecere are demersul meu

  • Dollo 02/01/2014 at 20:06 #

   tu poți să propui, să vedem și ce se votează 🙂

 2. ady 03/01/2014 at 15:21 #

  ok, am priceput. vreti carti mai serioase. 🙂 da’ totusi n-am votat-o singura. 🙂
  totusi, sunt curioasa. in cazul fericit in care a mai terminat cineva „cazul jane eyre” in afara de mine, i-a placut?
  hmmmmm, carti serioase, luam si non-fictiunea in seama:
  „citind lolita la teheran”. http://www.raobooks.com/raobooks_fisa_carte.php?fisa_id=1529&niv1_id=1
  am citit-o de la biblioteca.
  pana pe 25 ianuarie o sa mai gandesc la ceva propuneri.
  pentru mine nu prea conteaza data, iar propunerea privind locul ramane valabila.

 3. Ioana Sutu 03/01/2014 at 15:55 #

  Eseu despre orbire – Saramago
  Daca nu s-a citit deja in sesiuni anterioare. Am vazut ca a fost ceva despre Saramago mai demult, dar nu stiu daca ati acoperit si cartea asta (eu n-am citit alta a lui).

  • Dollo 03/01/2014 at 18:44 #

   Eseu despre orbire a fost prima carte de Saramago pe care am pus mâna. Ea m-a făcut să le citesc și pe celelalte, deci da, merită citită

 4. ady 03/01/2014 at 16:04 #

  ps. mi-am dat seama ca prefer 25 ianuarie.

 5. Adi 03/01/2014 at 17:06 #

  Cati banuti aveai in pusculita?

 6. camil 03/01/2014 at 19:15 #

  Pentru cine se încumetă: http://www.amazon.com/Am-Strange-Loop-Douglas-Hofstadter/dp/0465030793
  (cartea se găsește în engleză știm noi unde)

 7. Adriana 04/01/2014 at 21:17 #

  Eu tot timpul imi propun atat de multe carti si in final nu citesc decat cateva.

 8. Cristina 06/01/2014 at 21:31 #

  De veghe in lanul de secara, Catch 22
  Hobby Cafe, 25 ianuarie

 9. Catalina 09/01/2014 at 15:38 #

  La multi ani! Vin si eu! tocmai am terminat de recitit cartea 🙂

 10. N. Raducanu 09/01/2014 at 20:57 #

  Mi s-a defectat timp de o saptamana computerul, deci am avut create conditiile favorabile pentru citit. Asa incat am reusit sa citesc doua carti:
  „Ce a fost, cum a fost” de Paul Cornea (400 pag.)
  „Internationala mea. Povestea unei vieti” de Ion Ianosi (800 pag.)
  Ambele sunt pasionante, mai ales ultima. Vi le racomand!

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Mergând pe sârmă

domnul i

Împrumutam bicicleta și mergeam noaptea în parc la Icoanei. Îmi era rușine altfel, pe zi, să nu râdă lumea de mine, că sunt ditamai bărbatul și cad de pe bicicletă. Că am căzut de câteva ori, dar de aia am și ales Grădina Icoanei, că are aleile de nisip și pământ, nu mă răneam prea tare când cădeam. În trei nopți am învățat.

O zi la probațiune

alb-negru

Ce face un VIP condamnat cu suspendare, când ajunge în biroul consilierului de probațiune, unde trebuie să-și demonstreze îndreptarea: răspunde la telefon cu „dragă, sunt în oraș, la un interviu, vorbim mai târziu” 😉

Fiecare moment dificil din istoria unei țări are nevoie de victime

mineriada

Ce or mai face oamenii ăia care au bătut la Mineriadă? Or fi bine, sănătoși, or avea copii, planuri, or fi mulțumiți de viața lor, de deciziile pe care le-au luat, or dormi liniștiți? Or face politică?

De ce nu-i prieşte Mioriţei iarba din UE

turma-alergand

Oieritul românesc supravieţuieşte cu greu, între subvenţia europeană care vine târziu, dezinteresul tineretului pentru meseria de cioban, şi supremaţia supermarketurilor care ne bagă pe gât brânză de import.

Fatalismul mioritic se tratează cu drujba

diana

Vă mai amintiți că în Drumul Taberei începuse construcția unei noi linii de metrou? Asta e povestea oamenilor care i-au împins liniile și peroanele mai pe mijlocul bulevardului, ca să nu le afecteze pomii.

Dumnezeu preferă proștii

catedrala

A te mai opune acum Catedralei Neamului echivalează cu a cere demolarea Casei Poporului. Istoria ne arată că în 25 de ani nu am învățat valoarea prevenției în tratarea bolilor, nici a dezbaterii publice în luarea deciziilor.