Epilog la măgăria high definition de la Romtelecom

După ce a încercat să ne aburească cu servicii pe care nu le cerusem, Romtelecom a scumpit abonamentele. Cui nu-i convine poate să se ducă la alții. Peste drum, în același cartel.

minciuniÎn martie anul ăsta primisem o ofertă de nerefuzat de la Romtelecom, în care trebuia să-i sun ca să le spun dacă nu mai vreau un serviciu pe care mi-l băgau cu forța pe gât. I-am reclamat la OPC, dar i-am și sunat să le spun că nu vreau serviciul respectiv. OPC mi-a transmis că i-ar fi obligat să-și revizuiască comportamentul comercial.

Luna trecută am primit un alt pliant colorat de la ei în care eram anunțată sec că mi-au schimbat grila de programe și că de luna asta se scumpește abonamentul cu 0,62 euro cu TVA. Dacă nu-mi convine sunt invitată să reziliez unilateral contractul.

Așadar problema era de fapt că Romtelecom voia să scumpească serviciile și nu avea un motiv plauzibil. Probabil faptul că euro stagnează de ceva vreme e dăunător pentru biznis. A încercat măgăria cu serviciile cu forța, dacă nu le-a mers au scumpit de-a dreptul. Ei știu foarte bine că nu ai ce să faci în cazul ăsta. La cine să te muți? Că în ultimii 20 de ani i-am încercat pe toți de pe piață. E un cartel foarte bine organizat, toți funcționează după aceleași rețete, diferă doar numele.

În perioada măgăriei de la Romtelecom am înțeles că și concurența făcea exact același lucru. RCS-RDS nici ei nu sunt mai breji. Am fost abonata lor. Prețurile și calitatea serviciilor sunt comparabile. Tertipurile de jecmănit clientul sunt la fel. Nu înțeleg de ce nu se unesc toți într-o singură firmă care să se numească „cartelul șmecherilor care le iau banii fraierilor pe potențiale servicii de telefonie, internet și TV”. În felul ăsta poate ar afla și ăștia de pe la consiliul concurenței sau ce alte instituții mai plătim prin statul ăsta, ce e ăla un cartel și cum funcționează.

Din păcate Internetul nu crește în fundul curții ca să-l culeg de acolo, că aș renunța mâine la serviciile lor integrate de telefonie și televiziune.

Etichete: , , , , ,

17 comentarii la “Epilog la măgăria high definition de la Romtelecom” Subscribe

  1. VAXXi 21/07/2014 at 18:14 #

    Aceeasi chestie au facut-o si cei de la UPC cu 10 lei pentru fotbal: https://www.google.ro/search?q=upc+fotbal+10+lei si 3 lei pentru canalele Disney: https://www.google.ro/search?q=upc+abonament+3+lei+disney

    Aia cu 10 lei (sau canalele HD la Romtelecomul tau) e „ciupeala”, aia 3 lei (sau 0.62 EUR la Romtelecom) este taxa de stalp.

    Pam-pam. E bun capitalismul, dar nu in conditii de monopol/cartel 🙂

  2. adi 21/07/2014 at 22:04 #

    sunt in aceiasi situatie. M-ie scarba si ajungi sa renunti a mai lupta cu ei.

  3. C 21/07/2014 at 22:09 #

    Prefer RDS fata de Romtelecom. Internetul de la RTL desi este okay, comparativ cu oferta de pe piata este mult prea scump.
    Daca ai optiuni muta-te de la RTL la prima firma care iti face cu ochiul, chiar daca ai mai fost la ei. RDS are probleme mari cu suportul – daca lucrurile merg bine, e okay, daca nu, stai pe telefon mult si bine.
    Dar pe de alta parte oferta e mult mai buna, atat la TV cat si la internet.

    Eu cel putin asta am facut: am fost abonat la RTL fortat deoarece era singurul provider in zona – serviciile per total au mers okay dar calitativ erau/sunt inferioare – TV-ul nu avea HD decat extra cost iar internetul era ADSL (adica latenta mare si capacitate mica). M-am mutat cu proxima ocazie si nu regret deloc – ba chiar mi-a parut bine fiindca la reziliere s-au comportat ca niste mojici si invocau tot felul de clauze care nu erau in contract.

    P.S. Vezi ce mult mi-a placut de ei, chiar si acum la cativa ani tot mai tin minte.

  4. Mirela 21/07/2014 at 22:36 #

    Nu poti renunta la televizor?
    Eu traiesc fara tv din 90 si e super.
    Iar internetul il am de la Romtelecom. Mi se pare cel mai bun.

    • Dollo 22/07/2014 at 08:49 #

      Mă mai uit la filme. Pentru știri da, nu mai e necesar, dar … poate ar fi o soluție să renunț și la tv și la telefonul fix. Pe ăla chiar că nu-l folosesc.

  5. Dan 21/07/2014 at 23:15 #

    Dolo RDS este la ani lumina distanta de Romtelecom. Nici nu exista comparație. Ca sa vezi asta compara concret oferte: cat internet pentru cati bani primești de la unul și de la altul. Romtelecom este firma celor care stau în afara ariei de acoperire a marilor retele de cablu. Daca ești în zona RDS nu ai niciun motiv sa te muti la Romtelecom. Or avea RDS probleme cu serviciul clienți dar pana la urma iti dau ce trebuie la preț bun, asta contează.

    • Yamasha 22/07/2014 at 04:26 #

      exact, dan, dar mai depinde si de zona fiecaruia. sunt zone destul de proaste ale rds-ului. probabil managementul local nu este prea ok.

    • Dollo 22/07/2014 at 08:48 #

      Pentru mine e la ani lumină înapoi. Am fost abonata RDS cu vreo zece ani în urmă și mi-a ajuns. A fost atât de bine încât m-am întors la Romtelecom. Serviciul clienți, întârzierea în remedierea avariilor, până și propriile evidențe erau varză. Eu nu am ce să le reproșez celor de la Romtelecom din punct de vedere al serviciilor, doar al practicii comerciale despre care am scris.

  6. Anca 22/07/2014 at 08:51 #

    O firma mai micuta de internet nu exista in cartier? Eu n-am TV de cativa ani si nici n-am vrut sa inchei contract de cablu doar pentru net, ultima data am avut o discutie idioata la U**, m-am lecuit.

    • Dollo 22/07/2014 at 12:20 #

      am considerat că am depășit faza cu firma de cartier, de la care am avut net prin anii 90. acum îmi trebuie o țeavă mai mare decât firma de cartier. lucrez de acasă și stau toată ziua pe Internet, deci consum…

  7. adobrero 22/07/2014 at 11:11 #

    E epoca scumpirilor din pamant din iarba verde, e clar. Eu sunt abonata la un provider de cartier, Platinum TV. Luna asta au scumpit cablul cu 5 lei si internetul cu 5 lei. „Pentru ca v-am bagat in grila Look TV, ca sa vada si sotu’ meciurile de fotbal, si platim taxa de antena” m-a informat casiera, fara sa aiba habar daca sunt maritata sau nu. Pentru scumpirea netului nu avea replica pregatita 🙂

    • Dollo 22/07/2014 at 12:21 #

      ca să aibă soțul să se joace pe calculator 😉

  8. dana eugenia 22/07/2014 at 13:07 #

    @dollo: un cuvant pentru tine – ANCOM

  9. Ioana 22/07/2014 at 14:42 #

    Firma de cartier rulz din punctul meu de vedere. Ţeavă este (şi, vorba lui Dollo, lucrez de-acasă, consum toată ziua internetu’, ca pe televizorul cu lămbi), la telefoane şi e-mailuri mi se răspunde, eventualele avarii se rezolvă imediat, şi primesc o lună-două gratis pe an pentru fidelitate. Când am avut modem închiriat de la firma de cablu (UPC), mergea ca după mort; când i s-a nărăzit mamei să ia tot pachetul de la Romtelecom nu a funcţionat nimic în afară de telefonul fix, care mergea şi înainte dar nu plăteam atâta pe el ca pe serviciile integrate (i.e. inexistente). Fuguţa înapoi la firma de cartier, şi n-o mai las pe mama să se joace prin casă cu d-astea în lipsa mea. Oricum nu mă uit niciodată la televizor, doar părinţii mei îl pornesc în rarele ocazii când trec pe-aici. Aşa că, Dollo, mai bine întreabă ce firme minuscule de net sunt prin partea locului, s-ar putea să ai surprize plăcute.

  10. paul 23/07/2014 at 12:56 #

    puteti reclama la ancom cat vreti
    la curent unde este tarif reglementat, reglementatorul le-a recunoscut noua taxa in tarif

    Cresterea asta a fost la toate companiile cred, si eu am primit email de la upc de la care am internet si cablu la bloc „de luna asta abonamentul tau este …” asa sec, exact in aceeasi perioada in care a venit cea de la romtelecom, la care am la casa

    ma rog, sunt doar cativa lei
    Nici unul nu zice de taxa de stalp, amandoi aceeasi justificare ca au mai schimbat cateva canale in grila

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

„Căpșunarii” care construiesc metroul din Drumul Taberei

Faur, Gheorghe și Vișovan în fața scutului cu care vor săpa tunelul de metrou

Au plecat de 10-20 de ani din țară, s-au specializat în săpat tuneluri în Spania sau Italia, și acum vin ca specialiști „străini”. Vestea proastă e că vor să plece înapoi. Sunt dezamăgiți că România nu a ajuns Europa din urmă cât timp ei au fost plecați.

Skopje, Macedonia: sărăcie și statui pe datorie

Prometeu, turiștii și clădirea parlamentului în plan secund

Premierul macedonean ia credite externe ca să clădească identitatea națională cu statui și clădiri impozante, în timp ce țara are 30% șomeri, iar oamenii emigrează ca să trăiască mai bine.

Viața și moartea într-un sat românesc. În 2012

Ale lor mâini bătrâne

Despre mutarea clasei muncitoare de la oraș la sat, înmormântarea organizată de firma de pompe funebre a preotului, despre UE care ne obligă să nu mai ținem mortul în casă, dar noi vrem să facem economie. Și despre politicieni.

Respect pentru sfânta prostie națională

prostie

Senatorii Ficățel și Miki Șpagă vor să ne oblige să le arătăm respect, printr-o lege care ne va măsura sentimentele și va sancționa prompt abaterile de la sentimentele sănătoase, naționale, de iubire și respect față de tot ce e românesc, creștin și … tricolor

Minune, în decembrie în sectorul 3 au răsărit părăluțele

flori-negoita

În triunghiurile decupate în gazonul din sectorul 3 astă vară, s-au ofilit begoniile și au răsărit părăluțele. O afacere horticolă de 49 de euro/mp fără TVA.

Când religia contrazice nevoile societății – eșecul german

biserica catolica

Biserica are monopol pe protecția socială în anumite zone din Germania, așa cum vrea și România să facă. Nemții își dau seama, după 50 de ani, că au greșit.