Am stat la coadă la Farmacia Tei și am trăit să povestesc asta

Dacă n-ați aflat încă, există în București trei farmacii care au prețuri de până la jumătate față de celelalte lanțuri farma. Fără card de fidelitate, fără reclame cu stela&arșinel, dar cu coadă.

Am stat azi la o coadă de o oră și jumătate, pe ceas, ca să cumpăr medicamentele de tensiune ale mamei. Nu m-a obligat nimeni, puteam să le cumpăr fără coadă de la orice altă farmacie din oraș, dar am ales (de fapt ea m-a trimis, na) să le iau la jumătate de preț de la Farmacia Tei. Ca să fie clar de la început e vorba de o rețetă compensată, deci medicamentele ar fi fost și mai scumpe dacă le luam la liber, dar chiar și așa compensate, la celelalte farmacii prețul este pe alocuri chiar dublu.

Farmacia Tei e un soi de legendă urbană în București, se știe de ea de mai bine de un deceniu că are prețuri mici, dar pentru că la început era doar în cartierul Tei mi se părea cam aiurea să bat drumul până acolo doar pentru niște prețuri mai mici. Și apoi cât puteau fi de mici, mă gândeam, că doar nu le fură, tot de la aceiași producători veroși le cumpără și ei, deci pe scurt credeam că e doar marketing la mijloc. De ceva vreme s-a deschis a treia filială, în Dristor, mai aproape de mine, așa că am vizitat-o și eu pentru prima dată acum câteva luni. Am constatat cu plăcere că anumite produse pe care eu le cumpăr de regulă de la Mega sau de la farmaciile care-mi ies în cale, acolo sunt mult mai ieftine (pastă de dinți, apă de gură, periuțe, creme diverse). La sugestia mea, mama s-a dus și ea o dată să-și cumpere medicamentele de tensiune și a devenit fan.

farmacia-tei-dristor

Nu e lucru puțin pentru un pensionar, cu o pensie de 800 de lei lunar, să-și ia medicamentele uzuale cu 75 de lei în loc de 150 de lei. Totuși la coada de care vă spun nu erau numai pensionari, ci și de-alde ca mine. Ar fi câteva observații pe care vreau să le fac în legătură cu afacerea asta, chestii la care m-am gândit în ora asta jumătate de stat în picioare la coadă:

 • modul în care este organizată vânzarea de medicamente arată că pe proprietarii farmaciei chiar îi interesează să-și atragă și păstreze clientela, deși ar fi putut să motiveze că avem prețuri mici, nu ne permitem să angajăm personal mai mult – nu știu cum sunt celelalte două unități, dar la Dristor e așa: farmacia împarte un spațiu aparent nou construit cu un Mega Image, la fel și parcarea din față. Farmacia e organizată pe două arii principale: cea pentru medicamente și cea pentru cosmetice și plafar. Zona plafar e gen autoservire, totuși mișună printre rafturi destul personal care te ajută să găsești ce cauți. Zona de medicamente e deservită de 14 case. 14 case. Când am stat eu la coadă, jumătate dintre ele erau destinate rețetelor compensate, la care era și cea mai mare coadă. În fața mea au fost 50-60 de persoane, așa că de asta a durat atât, totuși farmacia a alocat 7 case pentru treaba asta.
 • românul verde tot nemulțumit e, că vrea ieftin, bine organizat și rapid – Întâmplător, la ora 13.00 au început să se schimbe turele la case. Nu toate în același timp, ci pe măsură ce veneau angajații la lucru, între clienți, se făcea rapid casa, se numărau banii, și se schimba tura. Era o întârziere de câteva minute, timpul alocat unui client, maxim doi. Cu toate astea, s-au găsit câțiva nerăbdători la coadă care să vocifereze că nu sunt în stare de nimic ăștia de la farmacie, nu știu să se organizeze, că nu e posibil așa ceva, cum să schimbi tura în timp ce ai coadă de zeci de persoane în față (!). Vociferatorii păreau pensionari, din categoria îndelung învățați cu cozi, oameni care prin votul lor din ultimii 25 de ani au contribuit și la pensiile de mizerie pe care le au și la halul în care a ajuns sistemul medical.
 • deși e arhicunoscut modelul, nimeni din țară sau dintre autorități nu vrea să-l replice – faptul că o singură farmacie din România își permite să vândă medicamente cu până la jumătate din prețul practicat de celelalte farmacii, și că este deja o legendă în țară, că vin oamenii din tot orașul la ea și stau cu orele la coadă sau că primește comenzi din toată țara pentru asta, mie una îmi demonstrează că nimeni din sistemul medical nu vrea să ieftinească cu adevărat medicamentele, altfel ar lua exemplu de la femeia asta care are Farmacia Tei.
 • nu are nevoie de card de fidelitate, clienții săi sunt fideli din convingere – m-am uitat la ei pe site și nu am văzut să aibă vreun card de fidelitate, de altfel nici nu cred că are nevoie, lumea vine să cumpere pentru că știe că e mai ieftin, nu e atrasă de reduceri iluzorii. Chestia asta cu cardul de fidelitate e numai un mod de a culege date personale pe care apoi comercianții le vând terților. Am făcut prostia să accept să mi se facă un card de fidelitate la Sensiblu, în iarnă, când am cumpărat tot niște medicamente pentru mama, care erau foarte scumpe, și cu cardul insista vânzătoare că îmi făceau o reducere. Îmi amintesc perfect că am debifat opțiunile de primit oferte, noutăți sau alte bulshituri. Și totuși săptămâna trecută m-am trezit că mă sună o voce hotărâtă să-mi vândă nu știu ce creme. Tipa mi-a zis că are numărul dintr-o bază de date furnizată de Sensiblu, cu care au ei nu știu ce biznis. Le-am scris pe site la Sensiblu că-mi exercit dreptul conferit de Legea care ne protejează datele personale și cer să-mi fie șterse datele din baza lor. Evident nu am primit vreun răspuns la asta, nu mă aștept să se execute, dar o să mai insist, numai așa de-a naibi.

Prin urmare, lăsați orice iluzii aveați în legătură cu eventualele ieftiniri de medicamente, promise de unii și alții prin campanii. Nu e vreo conspirație mondială a producătorilor din farma, care vor să ne ia pielea de pe noi, ci de sfânta lăcomie practicată la scară națională și de ani buni de toate marile lanțuri de farmacii. Judecând după numărul incredibil de mare de angajați ai Farmaciei Tei (pe care nu cred că-i sclavagește, după modul în care se comportă cu clienții), nu înțeleg care este raționamentul pentru care celelalte farmacii păstrează prețurile sus, în condițiile în care în general în farmacii nu vezi mai mult de unul-doi casieri și un paznic obosit de viață. Reclamele cu Stela și Arșinel nu pot fi chiar atât de scumpe.

În fine, ăsta nu e un advertorial, nu am primit nimic de la Farmacia Tei ca s-o laud, nici nu cred că are nevoie, ziceam și eu așa, ca opinia publică, poate află mai multă lume și mai scade astfel numărul de clienți care îngroașă profiturile marilor lanțuri farma … 😉

Etichete: , , , , , , , ,

161 comentarii la “Am stat la coadă la Farmacia Tei și am trăit să povestesc asta” Subscribe

 1. H. 22/04/2017 at 02:56 #

  OK, e sigur că cei ”din zonă” știu despre ce vorbești. Însă e de neînțeles de ce această farmacie nu înființează filiale în toată țara. Deci una din două:
  1. Nu au capitalul necesar pt asta (greu de crezut, dacă totul e ”pe bune”, orice bancă ar fi fericită să-i împrumute – înclusiv persoane fizice dacă ar fi cotați la bursă)
  2. Ceea ce vînd ei e (măcar parțial) achiziționat ”pe nașpa” (cu spate de la vreun politician/SRI).

  • Farina 23/04/2017 at 17:38 #

   Carcotasi romanii…sunt atat de multe ,,cauze” pt si la o afacere incat doar chibitii nu gandesc …o afaere extinsa inseamna mai mult efort, responsabilitate, obligatii etc …mintea ta nu proceseaza decat ca a unui roman…acum nu stiu, ai avut insomnie , ora 3 noaptea sau indigestie , 3 ziua …cineva pune un comentariu benefic pt toti si tu, Prima tv …dezbracatu…de caracter…

  • Ada 07/05/2017 at 17:36 #

   Cat timp platesc triplu la helpnet pentru un medicament pentru copii nu este OK. Da helpnet care a furat terenurile ICE Felix din Pipera cu legaturile lor cu sri. Una la mana. A doua, poate te gandesti ca celelalte lanturi pun nod in papura farmaciei tei, tocmai ca au spate?

   Mie la farmacia tei Dristor nu au vrut sa imi dea antibiotic pentru copil ca vroiau reteta in original nu transmisa pe whatsup. Stii ce mi-au spus ? Avem multi „prieteni” si avem controale zilnice. Asa ca …

   • Laura 08/05/2017 at 20:30 #

    Ada nu se da antibiotic fara reteta. Ca in alte parti iti dau, asta e decizia lor, conform legii pt antibiotic ai nevoie de reteta ce se retine in farmacii, doar ca majoritatea nu respecta chestia asta.
    La Tei au facut exact ce trebuia.

   • Oana 09/04/2018 at 18:04 #

    Daca tu esti limitata si crezi ca antibioticul trebuie sa ti se dea fara reteta in original, asta nu inseamna ca respectivul e de vina. M-am saturat de romani care au impresia ca li se pot face exceptii ca deh… Antibioticul nu se da in vest nici de catre doctorul de familie decat in cazul in care copilul mai are putin si moare. De ce? Pentru ca nu este bun, mai ales pentru copii. – trebuie sa ii intaresti sistemul imunitar. De farmacie nu mai spun. Si stiu ca cei de la farmacia tei respecta toate regulile, inclusiv cea de stat la coada. Chiar zilele trecute am auzit pe altcineva care „haideti doamna nu puteti face o exceptie…va rog?” si avea 2 picioare 🙂

    • zibusor 10/04/2018 at 10:03 #

     Tocmai ca cererea formularului original limiteaza. De ce trebuie noi sa plimbam hartii ca nu sunt in stare sa lucreze cu un sistem informatizat, ca in Estonia de exemplu (https://e-estonia.com/solutions/healthcare/e-prescription/ )? Se poate face asta, dar nu pana n-o sa cerem noi, clientii, n-o sa faca nimeni. Noi clientii cerem la farmacii, farmaciile daca vor clienti vor accepta variante electronice ale retetelor, fie ele chiar si poze, si vor pune mai departe presiune pe cei care pot schimba legea. Sper.

  • eu 07/05/2017 at 21:12 #

   Da, super, si eu din Banat cumpar de acolo, sa le dea Dumnezeu sanatate.Se poate si online.
   Comanzi si nu stai la nicio coada.15 l1i a fost transportul; am impartit la 3, pt ca am facut comanda pt trei. 🙂

  • Raluca B 27/06/2017 at 14:33 #

   sunt informatii in mass media despre afacerea farmacia tei, daca te interesezi, vei afla ca nu e nici un politician/SRI, ci doar o afacere bine gandita, cu o strategie diferita fata de cea a altor lanturi de farmacii. Extinderile din ultimii ani ne pot duce cu gandul ca pe viitor planul de afaceri presupune acoperire nationala.

  • Bogdan 30/06/2017 at 22:08 #

   Trăiască conspirațiile atît de iubite de români. O motivație economică pentru prețurile mici ale farmaciei nu ți-a trecut prin cap. Cum ar fi că probabil Farmacia Tei nu are adaosuri comerciale nesimțite precum celelalte farmacii.

   • oana s. 30/06/2017 at 23:46 #

    eu introduc facturile intr o farmacie si crede ma ca nici daca pui adaos 0 nu ajungi la preturile lor..achizitia lor e sub pretul pietei, asa ca secretul consta in cantitate..

   • Roxana 26/08/2017 at 14:36 #

    Bineinteles ca exista o motivatie economica. Nu mi se pare ca dollo a sustinut contrariul. Pana la urma, e vorba de o afacere.
    Intrebarea este: daca ei pot, de ce nu adopta aceeasi politica si alte farmacii?
    Probabil ca e mult mai simplu asa. De ce sa incerci sa faci concurenta altor farmacii, cand poti sa pui aceleasi preturi mari? Prostii cumpara, ca n-au incotro.Mai ales pensionarii.
    Eu pot ajunge, in maxim 5 minute, la 7 farmacii. Toate cu preturi mari, toate ofera carduri de fidelitate, etc.
    Chiar nu inteleg cum rezista pe piata atat de multe.

    • Vasile 28/09/2017 at 11:21 #

     Mai este totusi o intrebare: daca Farmacia Tei poate si folosesc surse de achizitie la indemana tuturor, de ce nu dezvolta o retea nationala „farmacia tei” ? Acum cativa ani am apelat la o livrare de prin curier de la Farmacia Tei, cel putin atunci am putut incerca; nu am primit nimic pana astazi. Asa ca ma intreb conspirativ: este pentru toata lumea? Sau exista doar ca sa beneficieze cativa anume si inca cativa oarecare de preturile mici (in limita stocurilor disponibile..) ?

     • mihai 28/09/2017 at 13:01 #

      Cât costă dezvoltarea unei rețele naționale, și cine o finanțează? Sunt 4 variante posibile:
      – banii de acasă ai patronului. Probabil sunt deja băgați în afacere. Nu mai are alții.
      – profitul afacerii, ca la companiile petroliere. Probabil e insuficient pentru așa ceva, că și marjele sunt mici din cauza prețurilor mici
      – banii băncii sau emisiune de obligațiuni. Așa a făcut RCS&RDS. Are rețea națională și un munte de datorii pe care și-l tot rostogolesc de la an la an. Mie personal mi se pare riscant: în caz de furtună perfectă, patronul rămâne cu buza umflată, nu va putea salva nimic din corabie.
      – emisiune publică de acțiuni. Asta ar merge, teoretic, dar dacă nu vrei să pierzi controlul afacerii trebuie să te adresezi persoanelor fizice, iar noi nu avem cultura asta.

     • Crina 06/10/2017 at 20:05 #

      Am comandat din Baia Mare cu posta Panduri si au sosit fara probleme produsele.

   • Anca Bors 29/09/2017 at 11:43 #

    Farm. Tei este conceputa ca farmacie de cartier.Profitul il scoate din rularea banului ,nu din adaos comercial.O farmacie vinde Artrostop Intensiv cu 78 lei/flacon de 60 cps,(cu reducere) Acelasi flacon l-am luat de la Tei cu 57 lei. Patroana sinangajatii farm Tei muncesc de rup,la alte farmacii …se sta.
    Patroana de la Tei ia marfa din depozit cu banii jos si pentru asta are reducere.Ceilalti achita marfa pe masura vinzarii. Etc.

 2. daniel 06/05/2017 at 12:12 #

  se poate comanda online, transportul e 10 lei dar cu preturile lor oricum iesi in castig cu cca 20-30% fata de preturile din alte farmacii.

  • Ada 07/05/2017 at 17:43 #

   asa este. Insa asta poti face la cosmetice, lotiuni si medicamente generice. Grosul cumparatorilor merg pe reteta, iar aici proximitatea conteaza.

 3. SAVENCU 12/05/2017 at 08:48 #

  Doresc sa aflu daca i s-a intamplat cuiva sa ridice medicamente de la vre-o farmacie de serviciu (noaptea panal aora 8,00 -ora deschiderii) si sa i se spuna ca are un pret de noapte si unul de zi. Ei bine, ieri la ora 6,00 dimineata s-a dus fiul meu la farmacia Arta Farm si Soseaua Berceni si asa i s-a explicat ca pretul este cu 20,00 lei mai mult deoarece, are pret de „Noapte”. Sa va feriiti de asa ceva, urmeaza sa aflu raspunsul Protectiei Consumatorilor sau, daca vi s-a intamplat si la alta farmacie va rog sa sa spuneti punctul de vedere……. Imi pare rau ca am aflat asa tarziu de farmacia Tei la care cu siguranta ma voi duce.

  Mult succes acestei doamne de la farmacia Tei si ma bucur ca mai exista oameni de OMENIE care, cu adevarat se gandesca pe medicamente, de multe ori nici nu-ti ajung banii de mancare. Saanatate si succes intregului colectiv ..Doamne ajuta!

 4. jeannot 27/05/2017 at 16:01 #

  Hai sa va spun si eu o istorioara ………..

  Dupa ce am cautat de am innebunit un fier sa nu ma constipe (am anemie) am reusit sa gasesc unul la o spiterie din Anglia –
  ( BOOTS )- Feroglobin – pe care fata mea a platit 6,02 pounds adica 31,5 lei ,plus curierul, va dati seama !!
  Spre marea mea surprindere l-am gasit si pe site la Farmacia Tei la 29,50 lei sa cad jos ,nu altceva , asa ca acum il cumpar de aici . No comment.

 5. anette03 27/06/2017 at 07:42 #

  Da, subscriu la cele spuse de tine. Eu locuiesc în provincie și comand online tot ce am nevoie de la această farmacie. Sunt prompți și onorează comanda în 3-4 zile și într-adevăr au prețuri mult mai mici, chiar și cu taxa de curierat ies sub prețul de la farmaciile din orașul meu.

 6. Cristina Marinescu 06/07/2017 at 16:25 #

  Si eu cumpar de la farmaciaTei sunt economist si am conclusionat ca preturi le sunt mici deoarece ei castiga din rulajul de medicamente. Vanzare mare prey mic de la producat or si reducer ea farmaciei.

 7. Dan 10/07/2017 at 20:47 #

  O farmacie de tot rahatul..M-am dus la pomul laudat si am patit-o cat de buna.Am ajuns la 20.30,iar la intrare se afla un individ cel putin dubios,imbracat in haine de la paza contractuala cum era pe timpuri, care cu un aer superior ma anunta sa fac cale intoarsa ptr. ca programul lor s-a terminat desi pe orar scrie ca este deschis pana la 21.00.Am murmurat in barba si am plecat,ce puteam face? A doua zi ma protapesc primul ca sa pot lua reteta,intreb cat costa si i-mi spune ca costa 134 lei.Cu 3 luni in urma costa115 lei,merg vis-a-vis la farmacia 1 si aceiasi reteta cu acelas producator costa102 lei.Asa ca mai bine interesati-va inainte,ptr. a scuti si timp si bani.

  • Elvira Nicolae 28/07/2017 at 18:44 #

   ne puteti spune ce medicamente aveati pe reteta ? chiar sunt curioasa 🙂

   • DAN 31/07/2017 at 09:55 #

    URSOSAN

    • DAN 31/07/2017 at 17:43 #

     Scuze.Deoarece am mai multe afectiuni,implicit iau si mai multe medicamente, asa ca le-am incurcat.De fapt era vorba de DETRALEX compensat. Mea culpa !

 8. Nico 11/09/2017 at 12:28 #

  Preturi mici-nu prea mai sunt cum erau odata.daca nu esti din Bucuresti nu prea se merita

 9. Doina 30/09/2017 at 14:28 #

  Cumpar LUNAR de la farmacia TEI si SUNT FOARTE MULTUMITA. De TOT! Felicitari patronului si sa o tina tot asa!…
  Recent am avut nevoie de un protector pentru ficat, pe baza de silimarina (plus alte componente). La farmaciile din jur (Dona, Sensiblu, Catena, Belladona, Farmacia 1…NICI NU AU AUZIT de acest produs; la plafar Planteea tocmai se terminase, DAR…pretul era de 33 de lei. (La farmacia Tei i se gaseste si costa 18 lei )…Asa ca… trageti concluziile.

 10. dorulet 08/10/2017 at 10:29 #

  Intotdeauna au fostcarcotasi…Stand la rand sa cumpar medicamente,(si cumpar de la Farmacia Tei inca din timpul cand exista mica farmacie la intersectia L.Tei cu Str Pargari)erau cateva persoane care „se intrebau” cam asa : „vai draga,dar totusi ma intreb cum de au preturi asa de mici…”?Citind toate comentariile de pana acum,stau si ma gandesc cata presiune este pe cei ce se ocupa de aceasta afacere ! Exista „oameni” care NU MERITA sa beneficieze de vreo bonificatie,vreo imbunatatire a vietii;ei sunt niste nimicuri care nu apreciaza nimic din ceea ce este corect !Daca intri pe site-ul Farmaciei Tei,vei gasi acolo,pret,data de expirare,cantitatea din depozit existenta la data cautarii,prospect,inclusiv pt medicamentele care se elibereaza cu reteta vei vedea ca este specificat acest lucru si ca atare nu se dau informatii de genul celor de mai sus…deci,mergeti la doctor pt reteta !!!Ce vreti mai mult decat atat?Succes Farmacia Tei si sa va tina nervii si bunul Dumnezeu !!!

Lasă un comentariu

Anunță-mă prin email când apar comentarii noi.
Te poti abona si fara sa comentezi.

Oldies but goldies

Primăria Capitalei cumpără lumina soarelui la suprapreț

panouri

Aministrația parcurilor București a cârpit sistemul de iluminat din Parcul Tineretului cu niște panouri fotovoltaice pe care le-a cumpărat cu de patru ori prețul pieței, de la o firmă care a făcut în viața ei o singură afacere: asta.

Recursul la argumente

ilusion

De ce în 2017 e nevoie să le explici unora că oamenii sunt egali în fața legii și au aceleași drepturi indiferent de rasă, sex sau etnie – pentru că la televiziunea națională vine un avocat al poporului și neagă Holocaustul, și nimeni nu-l contrazice, deși avem și o lege care-l face pasibil de pușcărie pentru asta.

Raiul există și e în patrimoniul UNESCO

plitivice19

… sub numele de Parcul natural Plitvice, din Croația

Ce înseamnă să fii cioban

cioban

În pofida unei potenţe proverbiale, datorată chipurile cărnii de oaie, ciobanii nu mai au căutare la fete, iar o viaţă de celibat şi mizerie la oi nu mai e pe placul tinerilor.

Minune, în decembrie în sectorul 3 au răsărit părăluțele

flori-negoita

În triunghiurile decupate în gazonul din sectorul 3 astă vară, s-au ofilit begoniile și au răsărit părăluțele. O afacere horticolă de 49 de euro/mp fără TVA.

Suni la 112 și te sună înapoi niște ciocli

morturary

O întrebare pentru domnul Raed Arafat: ce comision primesc operatoarele de la 112 ca să le furnizeze firmelor de pompe funebre numerele de telefon ale rudelor celor decedați?