Am stat la coadă la Farmacia Tei și am trăit să povestesc asta

Dacă n-ați aflat încă, există în București trei farmacii care au prețuri de până la jumătate față de celelalte lanțuri farma. Fără card de fidelitate, fără reclame cu stela&arșinel, dar cu coadă.

Am stat azi la o coadă de o oră și jumătate, pe ceas, ca să cumpăr medicamentele de tensiune ale mamei. Nu m-a obligat nimeni, puteam să le cumpăr fără coadă de la orice altă farmacie din oraș, dar am ales (de fapt ea m-a trimis, na) să le iau la jumătate de preț de la Farmacia Tei. Ca să fie clar de la început e vorba de o rețetă compensată, deci medicamentele ar fi fost și mai scumpe dacă le luam la liber, dar chiar și așa compensate, la celelalte farmacii prețul este pe alocuri chiar dublu.

Farmacia Tei e un soi de legendă urbană în București, se știe de ea de mai bine de un deceniu că are prețuri mici, dar pentru că la început era doar în cartierul Tei mi se părea cam aiurea să bat drumul până acolo doar pentru niște prețuri mai mici. Și apoi cât puteau fi de mici, mă gândeam, că doar nu le fură, tot de la aceiași producători veroși le cumpără și ei, deci pe scurt credeam că e doar marketing la mijloc. De ceva vreme s-a deschis a treia filială, în Dristor, mai aproape de mine, așa că am vizitat-o și eu pentru prima dată acum câteva luni. Am constatat cu plăcere că anumite produse pe care eu le cumpăr de regulă de la Mega sau de la farmaciile care-mi ies în cale, acolo sunt mult mai ieftine (pastă de dinți, apă de gură, periuțe, creme diverse). La sugestia mea, mama s-a dus și ea o dată să-și cumpere medicamentele de tensiune și a devenit fan.

farmacia-tei-dristor

Nu e lucru puțin pentru un pensionar, cu o pensie de 800 de lei lunar, să-și ia medicamentele uzuale cu 75 de lei în loc de 150 de lei. Totuși la coada de care vă spun nu erau numai pensionari, ci și de-alde ca mine. Ar fi câteva observații pe care vreau să le fac în legătură cu afacerea asta, chestii la care m-am gândit în ora asta jumătate de stat în picioare la coadă:

 • modul în care este organizată vânzarea de medicamente arată că pe proprietarii farmaciei chiar îi interesează să-și atragă și păstreze clientela, deși ar fi putut să motiveze că avem prețuri mici, nu ne permitem să angajăm personal mai mult – nu știu cum sunt celelalte două unități, dar la Dristor e așa: farmacia împarte un spațiu aparent nou construit cu un Mega Image, la fel și parcarea din față. Farmacia e organizată pe două arii principale: cea pentru medicamente și cea pentru cosmetice și plafar. Zona plafar e gen autoservire, totuși mișună printre rafturi destul personal care te ajută să găsești ce cauți. Zona de medicamente e deservită de 14 case. 14 case. Când am stat eu la coadă, jumătate dintre ele erau destinate rețetelor compensate, la care era și cea mai mare coadă. În fața mea au fost 50-60 de persoane, așa că de asta a durat atât, totuși farmacia a alocat 7 case pentru treaba asta.
 • românul verde tot nemulțumit e, că vrea ieftin, bine organizat și rapid – Întâmplător, la ora 13.00 au început să se schimbe turele la case. Nu toate în același timp, ci pe măsură ce veneau angajații la lucru, între clienți, se făcea rapid casa, se numărau banii, și se schimba tura. Era o întârziere de câteva minute, timpul alocat unui client, maxim doi. Cu toate astea, s-au găsit câțiva nerăbdători la coadă care să vocifereze că nu sunt în stare de nimic ăștia de la farmacie, nu știu să se organizeze, că nu e posibil așa ceva, cum să schimbi tura în timp ce ai coadă de zeci de persoane în față (!). Vociferatorii păreau pensionari, din categoria îndelung învățați cu cozi, oameni care prin votul lor din ultimii 25 de ani au contribuit și la pensiile de mizerie pe care le au și la halul în care a ajuns sistemul medical.
 • deși e arhicunoscut modelul, nimeni din țară sau dintre autorități nu vrea să-l replice – faptul că o singură farmacie din România își permite să vândă medicamente cu până la jumătate din prețul practicat de celelalte farmacii, și că este deja o legendă în țară, că vin oamenii din tot orașul la ea și stau cu orele la coadă sau că primește comenzi din toată țara pentru asta, mie una îmi demonstrează că nimeni din sistemul medical nu vrea să ieftinească cu adevărat medicamentele, altfel ar lua exemplu de la femeia asta care are Farmacia Tei.
 • nu are nevoie de card de fidelitate, clienții săi sunt fideli din convingere – m-am uitat la ei pe site și nu am văzut să aibă vreun card de fidelitate, de altfel nici nu cred că are nevoie, lumea vine să cumpere pentru că știe că e mai ieftin, nu e atrasă de reduceri iluzorii. Chestia asta cu cardul de fidelitate e numai un mod de a culege date personale pe care apoi comercianții le vând terților. Am făcut prostia să accept să mi se facă un card de fidelitate la Sensiblu, în iarnă, când am cumpărat tot niște medicamente pentru mama, care erau foarte scumpe, și cu cardul insista vânzătoare că îmi făceau o reducere. Îmi amintesc perfect că am debifat opțiunile de primit oferte, noutăți sau alte bulshituri. Și totuși săptămâna trecută m-am trezit că mă sună o voce hotărâtă să-mi vândă nu știu ce creme. Tipa mi-a zis că are numărul dintr-o bază de date furnizată de Sensiblu, cu care au ei nu știu ce biznis. Le-am scris pe site la Sensiblu că-mi exercit dreptul conferit de Legea care ne protejează datele personale și cer să-mi fie șterse datele din baza lor. Evident nu am primit vreun răspuns la asta, nu mă aștept să se execute, dar o să mai insist, numai așa de-a naibi.

Prin urmare, lăsați orice iluzii aveați în legătură cu eventualele ieftiniri de medicamente, promise de unii și alții prin campanii. Nu e vreo conspirație mondială a producătorilor din farma, care vor să ne ia pielea de pe noi, ci de sfânta lăcomie practicată la scară națională și de ani buni de toate marile lanțuri de farmacii. Judecând după numărul incredibil de mare de angajați ai Farmaciei Tei (pe care nu cred că-i sclavagește, după modul în care se comportă cu clienții), nu înțeleg care este raționamentul pentru care celelalte farmacii păstrează prețurile sus, în condițiile în care în general în farmacii nu vezi mai mult de unul-doi casieri și un paznic obosit de viață. Reclamele cu Stela și Arșinel nu pot fi chiar atât de scumpe.

În fine, ăsta nu e un advertorial, nu am primit nimic de la Farmacia Tei ca s-o laud, nici nu cred că are nevoie, ziceam și eu așa, ca opinia publică, poate află mai multă lume și mai scade astfel numărul de clienți care îngroașă profiturile marilor lanțuri farma … 😉

Etichete: , , , , , , , ,

206 comentarii la “Am stat la coadă la Farmacia Tei și am trăit să povestesc asta” Subscribe

 1. Roxana 27/04/2019 at 10:48 #

  Eu locuiesc in Turcia. Aici, Ministerul Sanatatii bifeaza pretul pe fiecare medicament, adica TOATE MEDICAMENTELE sunt la ACELASI PRET , IN TOATA TARA, exceptand, evident produsele coametice si suplimentele alimentare. Mai mult, pensionarii nu platesc medicamentele delo, adica se duc cu reteta si iau medicamentele si gata. Cei care au asigurare, paltesc 20% din reteta, 80 la suta este platit de stat, ptr ca ai asigurare.
  Toate astea au fost facute dupa ce actualul partid de guvernare a preluat conducerea, in 2002, si a revolutionat Sistemul Sanitar, pe langa alte multe reforme.
  Plus, daca esti asigurat, nu platesti nici spitalizare, nici analize, adica, pe scurt, nimic din ce se efectueaza cand mergi la doctor.

  • Vafanculeo 13/05/2019 at 06:20 #

   Tipic pentru un stat totalitar.
   Dar nici la noi nu sunt justificate preturile nesimtite la tot ceea ce inseamna medicamente si servicii medicale.
   Asigurarea medicala ar trebui sa fie optionala si la alegerea cetatenilor…
   Sistemul CASS nu functioneaza

  • Lili 13/09/2019 at 14:19 #

   De unde atâția bani, că de-abia ne mai tragem sufletul ? Iar în Turcia ar fi mai buna mai multa democrație.

 2. Savencu 18/05/2019 at 17:20 #

  Foarte adevarat ceea ce a povestit doamna de mai sus in privinta medicamentelor de la farmacia Tei din Dristor. Nu, credeam ca o sa iau la pretul de jumatate reteta pe 3 luni. Am fost tare incantata de, disciplina care era din prrtea salariatilor cat si a clientilor. Nu este o lauda, este chiar REALITATE. Cei care bocifereaza sunt acei comunisti care nu le convine ca mai
  exista ceva bun pentru roamni in tara aceasta. Tot respectul pentru acest lant de farmacii _TEI… Mult succes si sanatate tuturor … Doamne ajuta !

  • Aldea Virgil Dorel 25/10/2019 at 16:45 #

   Ei merg cu comunismul mai adanc…spre ce visa si ceasca si nu spre blamarea comunistilor, asa cum, prost, te-a invatat capitalismul nostru , de cumetrie/ neo- marxistii…si nu mai face politica oriunde si oricand, asa cum respiri…”ca nici nu stii ce pierzi”… si mai invata sa scrii romaneste!!!

 3. a 06/06/2019 at 22:25 #

  Cititi recenziile de pe FB sa vedeti cate reclamatii sunt

 4. Miha 20/06/2019 at 22:28 #

  Eu de aproape 3 ani comand online de la farma bebe tei si farma tei…si sunt foarte multumita de ei…de produse..calitate..promptitudine
  ..seriozitate..!

 5. b 12/07/2019 at 17:56 #

  si cat a durat consilierea?
  o coada de 50 -60 de pacienti/ora inseamna 0 consiliere, ceea ce duce la erori de medicatie sau chiar esecul acesteia

  • Elena 27/12/2019 at 14:15 #

   O farmacie are CLIENTI care cer anumite medicamente, au reteta sau nu.
   Faptul ca poti adresa intrebari unui farmacist, este un avantaj, dar nu este ca la o consultatie in cabinetul medical de unde trebuie sa obti informatiile despre tratament.
   Am fost si eu de nenumarate ori client Farmacia Tei si am primit raspuns intrebarilor mele intr-un timp relativ rapid si nu pe fuga sau sa imi dea impresia ca ma grabeste pt ca este coada lunga in spatele meu.
   Felicitari proprietarului si angajatilor Farmaciei Tei pentru tot efortul depus.
   Multumim.

 6. gbnk 28/07/2019 at 16:09 #

  Tu nu colectezi datele cititorilor?! Wow! O raritate!

  • Dollo 29/07/2019 at 10:04 #

   Toată lumea colectează datele de la toată lumea. Vezi aici: https://www.dollo.ro/dollo-press/politica-confidentialitate-dollo/

 7. Ana Skrobotovici 23/11/2019 at 14:29 #

  Tot ce a scris este perfect adevarat. Eu cumpăr de la Farm. Tei de vreo 5 ani si sunt f mulțumită. Spre ex. ELIQUIS îl cumpăr de 3 ani și diferența de preț între Tei și Dona sau Punct este de 60 lei . Eu zic că merită!!!!!

 8. Vasile 20/12/2019 at 20:57 #

  Daca lucrurile stau chiar asa, din cate vad in comentariile unor persoane ce au facut cumparaturi in acest lant de farmaci, cinste lor si toata lauda..!! O sa ne mutam si din judetele Romaniei, sa facem cumparaturile di farmaciile Tei..!! ..Apropo..!!! cum se poate face ceva tip abonament -comenzi la aceasta farmacie dintr-un judet anume, stie cineva ..?? daca da astept un raspuns..! Multumesc si toate cele bune tuturor..!!

 9. viorel 22/12/2019 at 12:22 #

  Este conform cu realitatea. Dovedesc respect fata de client. Merita multiplicat si in tara. Felicitari.

 10. Adi 24/12/2019 at 08:26 #

  Cei doi „casieri” sunt farmacisti care au absolvit Facultatea de Medicina si Farmacie de 5 ani la fel ca doctorul tau de familie sau asitenti de farmacie cu studii de 3 ani. Nu sunt niste casieri de supermarket cu 2 saptamani de scolarizare.
  Cum crezi ca se poate supravietui cu preturi foarte mici?
  Salarii de mizerie, sclavagism, reduceri in alte parti.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Zen and the Art of Marcela Maintenance*

marcela

Calitatea service-urilor din București: prețuri europene, servicii făcute românește, pentru că „așa facem noi și n-am avut niciodată probleme”. Avatarurile unui șofer care se încăpățânează să citească manualul mașinii.

Peru: buricul incașilor, capcana turiștilor

machupicchu12

Ca să vizitezi Machu Picchu – casa de vacanță a lui Pachacuti, omorât de spanioli cu varicelă, descoperită 500 de ani mai târziu de un american – trebuie să bagi 140 de dolari în pușculița din Bermude a vreunui politician peruan, pe cel mai scump bilet de tren din lume.

Când și de ce s-au dat ultimele amnistii în Europa

oug_gratiere-curcan

De la Ceaușescu, în 1988, care voia să fie iubit, la Vaclav Klaus, în 2013, care a vrut să scape niște corupți, Europa a trecut prin mai multe aministii și grațieri colective. Președinții care le-au dat nu s-au bucurat, însă, de simpatia populară.

De ce țin oamenii cu PSD

flyere

Deoarece în multe județe e cel mai mare angajator. Pe banii noștri, baronii PSD patronează instituții de stat supradimensionate cu angajați fictivi care muncesc în realitate pentru partid. Înțelegeți de ce se oftică Dragnea că el e singurul fraier judecat pentru o astfel de faptă pe care o practică cu succes toți colegii lui în continuare?

Dumnezeu preferă proștii

catedrala

A te mai opune acum Catedralei Neamului echivalează cu a cere demolarea Casei Poporului. Istoria ne arată că în 25 de ani nu am învățat valoarea prevenției în tratarea bolilor, nici a dezbaterii publice în luarea deciziilor.

Dacă-ți iubești copilul

adam si eva

Dacă s-ar face un referendum pentru introducerea în Constituție a dreptului de a fi tras de curent, probabil mi-ar fi greu s-o conving pe mama să nu meargă să voteze. Dar pentru ăsta din 6-7 octombrie nu a trebuit să-i explic că dragostea are forme atât de diverse, încât nu e treaba omului s-o înghesuie într-un tipar alb-negru